Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Dödergök" av Katarina Wennstam

100611

Fredagen den 11 juni träffades vi för sista gången hemma hos Sofie i lägenheten på Hagaberg. Efter lite snacks och en sommardrink bjöds det på hamburgare och klyftpotatis med diverse tillbehör. Till efterrätt serverades sockerkaka med grädde, jordgubbar, blåbär och hallon.

Recension av boken "Dödergök":

Ikis: glad att det var en lättsmält bok så jag slapp vara snorkoncentrerad. Jag gillade intrigen, men reagerade på en del saker som kändes lite platta. Tyckte att hedersmordet kom för mycket i skymundan så boken kändes inte så sorglig, vilket kändes lite synd. (3,75)

Guggu: jag tyckte jättemycket om boken, den var lättläst och flöt på. Bra personbeskrivning och ett intressant och aktuellt ämne men tyckte oxå att självmordet kom i skymundan. (4)

Karin: jag tyckte att boken var lättläst, blev lite som semesterläsning, vilket var välkommet, men tyckte att mycket i boken var konstlat. Författaren var ju framme och nosade på hedersproblematiken och det är ju bra, men hon stannade inte kvar där. (3,25)

Malin: skönt att läsa en bok som flöt på, men jag hakade upp mig på flera ställen och tyckte mycket var ihophafsat och stressigt skrivet med för många upprepningar. Författaren skildrar för många saker och hon kunde gjort det snyggare. Hon hade goda förutsättningar, men för mig känns det som storyn går in genom ena örat och ut genom andra. (3)

Sofie: jag valde boken för att jag kände att jag ville läsa en mer skönlitterär bok. Jag hade läst boken "Smuts" av henne innan och tänkte att "Dödergök" var ungefär samma sorts bok. Boken var lättläst och det gick fort att ta sig igenom den trots att det var många sidor. Jag tyckte att boken var bra och som Karin uttryckte det...det kändes som semesterläsning...men håller samtidigt med om att en del kändes ihophafsat och hon blandade in för många händelser och särskilt hedersmordet som bara fick en biroll i handlingen. (4)

Medelbetyg: 3,6

"I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta. Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna. Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet."
10 Maj 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Karlstad Zoologiska" av Hanna Hellquist

100508

Denna kväll sågs vi i det Fornanderska hemmet i Ljungsbro. (Hade det inte varit mer passande med Rävstigen än Vargstigen förresten... ;)) Sofie kunde tyvärr inte vara med då de döpte lilla Felicia dagen efter. Det sedvanliga bubblet korkades upp och stämningen var på topp från första stund. Till förrätt serverades ett mozzarella- och melonspett med Crema de balsamico. Huvudrätten bestod av en Fajitatårta och till den serverades en tomat- och löksallad. Som efterrätt fick vi varma päron som After eight hade fått smälta på. Till det vaniljglass. Allt smakade förträffligt, gott och ljuvligt!

Nu till recensionerna:

Ikis: Boken väckte mycket tankar och känslor. Jag tycker att hon gav en vågad bild av sin pappa. Språket är ganska barnsligt och det känns som dagboksform. Hade inte behövt bli en bok, bloggande hade räckt. Betyg: 2,75

Karin: Jag tycker att boken är lättläst och går in på djupet. Strongt porträtt av pappan. Pö om pö så får man reda på mer om pappan och deras relation. Helt klart läsvärd. Men vad hände med Göran??? Betyg: 4

Malin: Jag njöt verkligen stundtals av att läsa den. Jag tycker att den är läsvärd och lättillgänglig. Intressant grepp att genom djurhistorierna skildra relationen till pappan. Humoristisk. Betyg: 4

G: Jag tycker att många av djurhistorierna var otäcka och äckliga. Synd om dottern att behöva välja vilka råttor som skulle skickas i döden t ex. Barnsligt skriven. Jag tror vi alla skulle kunna skriva något liknande om det inte krävs mer än så här. Humoristisk stundtals. Betyg: 2

Sofie: Malin!!! Tycker du har lyckats igen med en bajsbok faktiskt...;););) Riktigt dålig tycker jag att den var. Och väldigt äcklig på sina ställen med alla djur som dör överallt och läggs i frysen och andra konstigheter som den där pappan verkar pyssla med. På något sätt tycker jag att pappan i boken påminner om "Mig äger ingen"-pappan...och honom tyckte jag inte om. Hannas pappa måste väl ha dött ganska nyligen eller? Får den uppfattningen iaf och då tycker jag det är konstigt att så snabbt ge ut en sån här knasig bok. Antar att det är meningen att språket ska var som det är, för tycker att den är otroligt barnsligt skriven på något konstigt sätt. Betyg: 1,5

Medelbetyg: 2,85

"Vi var alltid ute på landet om somrarna. Vi åkte inte på någon semester, vi åkte ut till landet och där var vi. Alla tre, jag och mamma och pappa, trots att mina föräldrar var skilda sedan flera år tillbaka. Vi sov i samma säng i sommarstugan. Pappa längst ut, jag i mitten och mamma längst in mot stenväggen. Där på landet fanns hundarna. Och katterna. Och papegojorna och getterna och ormarna och sköldpaddorna. Och rävvalpen som pappa sköt. Ormarna som mamma smugglade i behån genom tullen i Helsingör. Undulaterna som jag stampade ihjäl, kattungarna som pappa lade på komposten. Råttorna som tinades i mikron. Där fanns allt. Numera har pappa en hund och en etta i Vålberg. Mamma har en allergisk pojkvän. Jag har en katt, en mamma, en pappa och mammas allergiske pojkvän."
10 Maj 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Blandat Blod" av Katarina Mazetti

100326

Bokklubben i all ära, men denna kväll hade en extra piff att förvänta, nämligen bubbelbad i Serranders härliga, nyinredda källar-spa! Vi anlände, lite smått övertända även denna kväll, och välkomnades med välkylt bubbel och tilltugg i alla dess former. Efter det sedvanliga tjattrandet slog vi oss till bords och avnjöt den fantastiska "Pappa Göran-firren". Mycket gott! Kladdkaka och kaffe slank ner som skön avslutning utan problem. Vi var alla spända inför premiärdoppet. Och upplevelsen lämnade ingen oberörd, det var hur gött som helst! Vi lämnade Odenforsvägen den kvällen, en smula varmare, fullare och avundsjukare än när vi kom...

K: Intressant att läsa en historisk berättelse, trevlig! Den forna tiden kittlar intresset, men den sticker inte ut åt något håll. Jag blev inte gripen, inte heller störd.
Betyg: 3,5

I: Lättläst, lite som en saga. Läsvärd, men beskrivningen av den historiska tiden kändes som om den skulle vara riktad till barn. Slutet kändes lite väl ihophafsat.
Betyg: 3

G: Lättläst. Intressant genre. Tyckte också att slutet var ihophafsat. Men på det stora hela, en helt ok bok. Kan tänka mig att läsa fortsättningen.
Betyg: 3

M: Jag upplevde språket som ett hinder, kändes lite infantilt. Har läst Mazetti förut, och inte alls stört mig då. Känner över lag att den här typen av genre inte är min tekopp alls. Det märktes att det var författarens första försök inom detta område, hon hade gjort sin research, men på slutet klumpade hon ihop all info som hon inte hunnit få med, vilket irriterade.
Betyg: 2,25

S: Jag har aldrig läst en vikingroman tidigare, så tyckte från början att det skulle bli en intressant läsning. Däremot tog det rätt så många sidor innan jag kom in i språket och även i handlingen. Känns som det är ett annorlunda sätt att skriva, men tycker att författaren verkar duktig på det hon gör och är väldigt påläst, så det ger väl boken ett litet extra plus. Men det var nog ändå inte en bok i min smak.
Betyg: 2,5

Medelbetyg: 2,85

"En bitande kall vinternatt kysser Alfdis sina två små söner och försvinner utan förklaring ut i snöstormen från gården på Möckelön i Blekinge.. Hon kommer inte tillbaka. Hennes make Säbjörn skeppsbyggare och hennes syster, völvan Arnlög som kan skalda förbannelser och tala med fåglar, söker henne förgäves i många år. Säbjörn blir tungsint och arg till humöret, och när också hans yngste son försvinner tror han att det vilar en förbannelse över gården. Det är sent 900-tal och nordiska vikingar har plundrat och tagit slavar i hela Europa. Nu har de alltmera övergått till att bedriva handel och Säbjörns äldste son Svarte reser på äventyrliga färder längs floderna till Kiev i rusernas rike. Sidenhandlardottern Milka blir förälskad i honom redan som barn och drömmer om vikingarna, höga som palmträd, med gröna tatueringar, sminkade ögon och vackert flätade skägg. Hon återser Svarte många år senare när Kiev belägras av fiender och hon och hennes bror och två små slavinnor måste fly med Svarte norrut. Kåre, Svartes yngre bror, har också återvänt till Möckelön, nedbruten av hemska upplevelser som han vägrar att berätta om. Kåre och Milka möts uppstår ett blodigt triangeldrama, en fejd som varar tills gåtan med Alfdis försvinnande får sin lösning.

I första delen av romanserien Släkten möter en enkel båtbyggarsläkt från Blekinge en sidenhandlarsläkt från det kultiverade Kiev och en ny släkt bildas. "Blandat Blod" är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden som för läsaren tillbaka till en av de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden."
8 Maj 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida