Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2021)
>>


Recension - "Extremt högt och otroligt nära" av Jonathan Safran Foer

140517

Denna kväll sågs vi, en något decimerad skara, hemma hos Glanzarna som var vänliga nog att hjälpa Guggu ur en knipa. Karin och Malin kunde tyvärr inte vara med oss av olika orsaker och vi saknade dem naturligtvis hos oss. Vi serverades bubbel och snacks vid ankomst. Till huvudrätt fick vi biffteki, ugnspotatis, tzatziki och en fräsch sallad. Till efterrätt serverades glass med diverse tillbehör. Allt mycket, mycket gott och vi kunde tack vare det fina vädret sitta ute till sena timmen.

Nu till våra recensioner:

Proppen: Mycket komplicerad författare som skrev så att jag inte hängde med. Rörig bok med mycket ordbajseri. Upplevelsen går att jämföra med Kicki & Lasse!
Betyg: 0,5

Ikis: Malin, du har lyckats igen! Oförståelig bok med krångliga liknelser som jag inte uppskattar. Efter diskussionerna kring boken har det klarnat något för mig vilket kommer att ge ett högre betyg än jag hade tänkt mig innan.
Betyg: 2,5

Jenni: Jag gillar boken. Otroligt smart författare och därför alltså en smart bok. Dock var den rörig i början och det var svårt att förstå vem som sa vad vilket drar ner betyget något. Så klurig bok att det är svårt att sätta fingret på vad det var som gjorde den så bra.
Betyg: 4,0

Guggu: Så smart bok! Jag är helt förundrad över att jag har hängt med och verkligen uppskattat den. Klurig i början med flera olika historier men de vävs samman på ett bra sätt allteftersom. Rörande och imponerande berättelse som jag starkt rekommenderar.
Betyg: 4,5

Medelbetyg: 2,88

Vid pennan: Guggu

"Oskar Schell, 9 år, är uppfinnare, frankofil, origamist, datakonsult, smyckesdesigner och amatörarkeolog. Dessutom spelar han väldigt gärna tamburin och korresponderar med Stephen Hawking och Ringo Starr.
Morgonen den elfte september befann sig hans pappa högst upp i World Trade Center. Ibland plockar Oskar fram telefonsvararen med pappas sista meddelande som han gömt undan för sin mamma.

I en garderob hittar Oskar en vas med ett mystiskt kuvert i. Det står Black (med röd penna) på kuvertet, och i det ligger en nyckel. Han tror att det kan vara en viktig ledtråd i en av de lekar hans pappa brukade arrangera. Därför bestämmer han sig för att tillsammans med en 103 år gammal krigsreporter söka upp varenda en av de 472 Black - från Aaron till Zyna - som bo i New York, och ta reda på vart nyckeln går och vem denna Black är som kanske kände hans pappa.

En ovanligt lekfull, varm, rörande och filosofisk roman om förlust och sorg - och om kärlek."
17 Maj 2014  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida