Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


"Det som inte dödar oss" av David Lagercrantz

Bokklubb i Proppens stuga där det bjöds på bubbel, snacks och buffé.


"Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång."

Guggu: helt ok men lite för mycket tekniskt för min del. Bitarna kring Lisbet och Mikale var dr som drev mig att läsa vidare. Ett gott försök, tung roll att axla.
Betyg: 3

Malin: var från början skeptisk, gick inte in i läsningen på ett bra sätt. Tycker det är märkligt att ta över någon annans författarskap. Är inte imponerad snarare irriterad.
Betyg: 3

Jenni: hade inga direkta förväntningar men blev positivt överraskad då den fick igång min läslust igen.
Betyg: 3,5

Proppen: blev besviken, höll inte samma klass som jag hade hoppats på. För mycket tekniska detaljer som jag tappade fokus på.
Betyg: 2,75

Karin: hade inga höga förväntningar på boken, tyckte den flöt på bra. Jag störde mig inte på språket eller de tekniska detaljerna.
Betyg: 3,5

Ikis: helt ok för att vara en ny författare, tyckte del 1 och 2 också var väldigt svåra att komma in i men att de sedan precis som denna var riktigt bra. Den höll inte helt samma mått som föregångarna men ett bra försök.
Betyg: 3,25
16 Juni 2018  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida