Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Hungerspelen" av Suzanne Collins

090828

Snacks, bubbel och grönsaker med dip började vi med. Sedan bjöds det på flera sorters härliga pajer och sallad till det. Till efterrätt serverades en delikat hallonsuisse.

Karin: Jag har inte så mycket till övers för science-fiction och framtidsromaner men jag blev positivt överraskad. Boken var bra, lättläst och intressant att läsa. Författarinnan grep enligt mig efter halmstrån på slutet av boken när muttarna dök upp. Mycket påminner om hur världen ser ut idag och jag ser definitivt kritiken mot samhället.
Betyg: 3,75

Ikis: Helt fantastisk! Vilken bok! Jag är riktigt såld! I vanliga fall gillar jag inte sci-fi. Från att spelen började till sista sidan ville jag bara läsa vidare och när jag kom till sista sidan ville jag veta mer! Jag ville vara Katniss. Glad att Sofie valde en annorlunda bok mot vad vi tidigare har läst.
Betyg: 4,75

Malin: Det var kul att läsa boken och den var lättläst. Jag retade mig på något men kunde inte sätta fingret på vad. Skönt att den gick fort att läsa eftersom den inte kändes riktigt äkta. Jag önskade mig något annat. Ett stort + var att den var riktigt spännande. På ett plan älskade jag boken.
Betyg: 3,25

Sofie: Jag ville ha en genre vi inte hade läst. Boken var trög i början. Vad har egentligen hänt med världen? När de började döda varandra då blev jag såld. Den var mycket lättläst. Ungefär från halva boken tyckte jag att den blev bättre och bättre.
Betyg: 3,5

Gunsan: I love! Me like! En bok helt i min smak och jag drogs med redan från början. Spänning, syskonkärlek, kärlek, vänskap, ja den hade allt. Jag drog många paralleller till Ayla i Grottbjörnens folk-serien. Lättläst och jag ville aldrig sluta läsa. Jag ville också vara Katniss. Hänger på låset tills uppföljaren "Fatta eld" släpps. Hur ska det gå med kärleken?
Betyg: 5 STORA!

Medelbetyg: 4,05

"Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!"
4 Augusti 2009  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Min far hade en dröm" av Barack Obama

090724

Det dröjde bara tre veckor tills vi sågs på nästa bokklubb hemma hos Karin. Vi bjöds (som vanligt) på bubbel och snacks...vissa av oss fick med alkohol i och vissa av oss utan...:) Det börjar bli en vana i bokklubben att minst en är preggo...men den här gången (och ett par gånger till framöver) var vi faktiskt två! Väl till bords bjöds det sedan på medelhavsbiffar med pappardelle och till efterrätt lingonparfait med havreflarn.

Boken som vi läst till denna gång var på ca 450 sidor och det var några av oss som skummade igenom vissa valda delar...inte pga tidspressen kanske, utan mer för att det var många partier där det inte hände nååågonting alls!

Här kommer våra enskilda omdömen av presidentens bok:

Karin: Jag valde boken för att det är intressant att läsa om en person som är aktuell just nu och för att vi ska kunna känna oss mer allmänbildade och lära oss mer om vem Barack Obama faktiskt är som person. Jag tycker att han ger ett sympatiskt intryck. Det är svårt för oss att sätta sig in i hur det är att växa upp som svart i USA och mycket av det beror nog på att vi i Sverige inte har samma bakgrundshistoria som USA. Han letar efter sin identitet och jag känner att jag får ut någonting av boken. Början och slutet var bäst...Chicago-delen kunde dragits ner till 10-20 sidor. Många detaljer var ointressanta, men det var ett bra språk och boken flyter på. Betyg: 3,5

Ikis: Jag tyckte att boken varken var bra eller dålig, för detta var nog inte min sorts bok. Däremot är jag glad att jag läst den, just för allmänbildningen. Det positiva var att man snabbt kom framåt i boken och när man väl läste så flöt det på...men störde mig extremt mycket på alla förklaringar som översättaren hade gjort. Det var fascinerande att läsa om Barack Obama, eftersom jag inte följt honom och jag förstår varför man vill läsa om honom. Jag fick även lära mig att han var mulatt...tycker att han är lite präktig, men sympatisk. Boken ger även en inblick i politiken i USA och att rasismen faktiskt finns åt båda hållen. Betyg: 3

Guggu: Boooring!!! Var är sexet??? Jag förstår inte syftet med boken. Jag tyckte inte att man lärde känna honom och jag tycker inte att boken var särskilt utlämnande. Den var skrivet på ett tråkigt sätt och jag kände mig inte intresserad när jag läste den. Vissa stycken var väl ok, men jobbigt att läsa om medborgarrättsrörelser och kyrker hit och dit...de styckena fick jag jobba mig igenom. Störde mig också på översättarens förklaringar, man fick känslan av en lärobok. Betyg: 2

Malin: Jag tyckte att boken stundvis var tung att läsa, tog lång tid att komma in i den och man var tvungen att vara ganska koncentrerad när man läste för att hänga med. Vissa delar kändes utdragna och relativt onödiga. Jag ångrar dock inte att jag läste den, känns som allmänbildande att ha fått en inblick i en så stor politikers historia. Känner också att boken ändå i slutändan känns sammanhängande, cirkeln sluts och historien får ett syfte. Betyg: 3

Sofie: Jag tycker precis som flera andra att boken var ganska tråkig. Första delen när man fick läsa om hans uppväxt var helt okej och då tänkte jag att den nog ändå kunde bli ganska bra till slut...men som kom Chicago-delen som tröttade ut mig fullständigt. Kände att jag inte orkade hänga med i allt medborgarrättsprat och kyrkosvängar så där ska jag ärligt erkänna att jag skummade en del...men kändes verkligen inte som att jag missade någonting. Jag fick känslan flera gånger: varför har han egentligen skrivit den här boken? För vems intresse? Inte för läsarens i alla fall, utan mer för honom själv. Betyg: 2,5

Medelbetyg: 2,8

"I Min far hade en dröm berättar Barack Obama djupt personligt om sin uppväxt i ett USA som fortfarande präglades av raslagar. Berättelsen tar sin början när Barack Obama får reda på att hans far, som han aldrig lärt känna, har dött i en bilolycka. Faderns plötsliga död får honom att reflektera över sitt liv och vad som gjort honom till den han är. När han reser till Kenya för att möta den afrikanska delen av sin familj blir det en omtumlande upplevelse som får honom att försona sig med sin bakgrund. Min far hade en dröm är en gripande skildring av en ung mans sökande efter sina rötter och en bok för alla som är intresserade av frågor om identitet, klass och ras."
4 Augusti 2009  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida