Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Potensgivarna" av Karin Brunk Holmqvist

100709

Denna bokklubbskväll träffades vi i sköna Lambohov hemma hos Guggu. Det sedvanliga bubblet serverades och till det bjöds vi på tortillachips med salsa och gräddfil. Varmrätten bestod av fläskfilé och potatisgratäng. Till efterrätt njöt vi av kaffe och glass! Mums mums!

Kvällens bokdiskussion såg ut enligt följande:

Guggu: Jag valde boken för att jag tyckte den verkade gullig och mysig! Jag tyckte jättemycket om den. Den levde verkligen upp till mina förväntningar. "Jag kan riktigt se tanterna framför mig". För mig var det en trovärdig historia som fick mig att skratta många gånger!
4,25

Sofie: Varför skriva detta som en bok? Hur kommer man på att skriva en bok om två damer. Tanterna verkade ganska korkade, sen har jag lite svårt för den snuskiga miljön. Jag tror att denna generation riskerarar att komma efter mycket i samhället. Den var lite smårolig på vissa ställen och hade en viss knorr på slutet.
3,25

Karin: Vilken rolig idé att skriva om detta. Kul att de levde upp så mycket med byrådirektör Klemens, att de gjorde sig fina och snapsade, gjorde saker de inte brukade. En varm helt klart läsvärd bok med mycket humor. "De fann solskenet i livet."
4,5

Malin: Bildlig bok som skulle passa som film. Jag satt och småfnittrade åt tanterna när de snapsade. En småputtrig och bok som jag rekomenderar att läsas. Klart läsvärd och mysig.
4,25

Ikis: Jag blev faktiskt lite besviken. Tyckte karaktärernas dumhet var överdriven. Skulle verka gulligt men föll platt. Blev i stället irriterad. Men en lättläst bok som jag inte har något ont av att ha läst.
2,75

Medelbetyg: 3,75

"Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida."


30 Augusti 2010  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida