Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Recension - "Det är något som inte stämmer" av Martina Haag

160827

Denna bokklubb bjöd Karin in till landet med övernattning och hela kitet. Vi kom dit tidig eftermiddag och kunde inte ha mer tur med vädret. Strålande sol på lördagen så att Noa, som gästspelade, kunde bada medans vi tanter njöt av brygghäng, lantluft, öl m.m. Vi fick även träffa Lena och hennes hund och hälsade snabbt på Anna. (Söndagen bjöd på regn och rusk vilket var perfekt då man var aningens trött efter lördagens alla härligheter).

Framåt kvällen bjöds det på grillad inlagd paprika, brynt smör, nybakat bröd och snacks. Till det, det sedvanliga bubblet. Huvudrätt var varmrökt lax från fis-krökeriet, långsamkokt (mycket viktigt enligt mamma Annika) Amandinepotatis och en sås med bl a vispad grädde, äpple och rödlök. Till efterrätt bjöds vi på hallonpaj, vaniljsås och kaffe. Allt smakade mycket delikat! Vi kände oss verkligen bortskämda där på det fantastiska altanen (eller ska vi säga dansbanan).

Ikis, Malin och Noa åkte hem efter maten så det var resten som diskuterade boken. Vi fyra kom fram till att vi kunde slå ihop våra recensioner till en då vi tyckte så lika.

"Självutlämnande och högst personlig! Boken utspelar sig långt från den charmiga värld som Martina Haag tecknat i sina tidigare böcker. Läsaren kommer nära in till den smärta som uppstår när kärleken lämnar en."

Gunsan, Karin, Jenni och Proppen: Vi kände oss kluvna. Hon fick verkligen fram ångesten i att känna att det är något som inte stämmer. Mycket lättläst men spretig historia.

Malin: Jag blev mycket besviken på boken! Men vi vet ju att när förväntningarna är höga är det desto större risk att bli besviken. Jag håller med om spretigheten, men tyvärr tog den överhanden och jag kunde bara i få partier av boken känna med huvudpersonen. Norrlandhistorien är bara onödig och förvirrande, och lämnar många partier outsagda vilket drar ner betyget ytterligare. Haag har ju en komisk bakgrund i sitt skrivande och tyvärr anade jag den i många delar, hon försökte liksom skoja till det i allvarliga stunder, som gjorde de bitarna svårare att ta till sig, lite löjliga.

Ikis: jag är lite besviken på boken då jag har gillat hennes tidigare böcker väldigt mycket men det är nog svårt att svänga från charmig romantisk komedi till svart skillsmässodrama. Men en viss ångest framkallar den hos mig så jag är inte helt oberörd. Sen har hon pajat min relation till Erik Haag men det får väl vara ok;)

Betyg:

Karin: 3 (gissar att Malin har valt boken)
Jenni: 3,5 (gissar att Ikis har valt boken)
Proppen: 3,5 (gissar att Jenni har valt boken)
Gunsan: 3 (gissar att Malin har valt boken)
Malin: 2,25 (gissar att Ikis valt boken)
Ikis: 3 ( gissar att Malin valt den)
Medel: 3,25

Vid pennan: G
27 Augusti 2016  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida