Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


"Ljuset vi inte ser" av Anthony Doerr

171110

Den här bokklubbsrundan behöver ingen laga mat utan vi har bestämt att vi ska testa Linköpings Take away och de hemkörningsalternativ som finns. Skönt med mindre stress och spännande att se vad det finns för alternativ och vad det är för kvalitet på maten som vi får hem :-).

Vi var denna kväll hemma hos Ikis. Bubbel och snacks fick inleda som vanligt. Vi beställde diverse thairätter från Ming express och var mycket nöjda. Ikis hembakade ananaspaj passade perfekt till kaffet.


"Den franska flickan Marie-Laure har nyligen blivit blind och kan bara tolka krigets fasor genom ljud, dofter och beröring.

I Tyskland drömmer barnhemspojken Werner om att bli radiotekniker, men kan bara undslippa ett hårt liv i kolgruvan genom Hitlerjugend.

När Marie-Laure flyr det ockuperade Paris och Werner skickas på ett hemligt uppdrag förenas deras öden i Saint-Malo en stad som kommer att totalförstöras av kriget.

Ljuset vi inte ser är en gripande historia om människor som, mot alla odds, kämpar för att överleva. En fängslande berättelse om den grymhet som en gång slog klorna i Europa och om den godhet som göms i djupet av våra hjärtan."

Malin:
Bra språk. För mycket liknelser. Gillar hårt och kort. Historien kom i skymundan. Blev mycket blaj. Hårt och kort. Gillar vardagsrealism och när det är skitigt och svårt. Det blev för sockersött med beskrivningen av karaktärerna. Hade önskat en rejäl porrfilm.

Guggu:
Hade stora förhoppningar men blev besviken. Kärlekshistorien blev kort, inget som var förväntat. Lyckades inte fånga en trots en gripande historia. Gillade verkligen berättelseliknande historien med diamanten m.m. Fick inte ihop historierna.

Karin:
Läsvärd och det fanns ett driv. Gillade ändå bihistorierna. Inte en bok som fastnar.

Sofie:
Läsvärd. Hade förväntat mig mera. För mycket beskrivningar. Kom inte in i den. Skummade en del när jag kände att jag inte kom in i den. Uppskattade Walters kapitel mer.

Ikis:
Helt ok. Storyn är bra. Huvudpersonerna är bra men jag fångas inte den ändå. Utsvävat språk men så mycket så jag orkade läsa. Kan inte hata den.

Jenni:
Lite långdragen. Men för mig var det ändå den ”sagoberättande” delen som jag fastnade för. Det var det som gjorde att det blev en röd tråd genom boken och att det gick enklare att ta sig igenom de jobbiga delarna.

Betyg:

Malin 3
Guggu 3
Karin 3,5
Ikis 3
Jenni 3,5

Medelbetyg: 3,2

Sekreterare: Jenni22 Augusti 2017  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar
Recension - "Allt jag inte minns" av Jonas Hassen Khemiri

170818"Folk säger att Samuel och Laide var själsfränder, att deras kärlekshistoria var helt jävla magisk, att dom var menade för varandra. Folk säger att Samuel gjorde det för att hämnas, för att han var svartsjuk, för att han ville tvinga Laide att minnas honom. Folk säger att det aldrig hade hänt om inte Vandad hade blandat sig i, att det var Vandads fel, att Vandad gjorde vad som helst för pengar.”

Allt jag inte minns är en roman om kärlek och ekonomi. Om vänskap och våld. Om Samuel som lever vidare i allas minnen, nu när Vandad sitter inspärrad, Laide har lämnat landet och huset är förstört.
Ett antal öden krockar i rasande fart i dagens Stockholm. Bakom alla röster om Samuel skymtar en person på flykt från sig själv. Vems minnesbilder går att lita på? Och vad döljer sig i det som vi inte minns? Jonas Hassen Khemiri har skrivit en oförglömlig kärleksberättelse om vår hypersnabba tid, om priset vi människor betalar för att leva tillsammans."
22 Augusti 2017  | Länk | Bokklubben | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & malin fornander                                             Skaffa en gratis hemsida