Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Pyret - Mustela K Gladiolus

Pyret - Mustela K Gladiolus

e. Crawford Just a Gigolo
u. Mustela Kamomill

Född 000602

Patella ua
Öga ua
Hjärta ua 070223

Utställning Ökl 2

Pyret är en söt liten tös som är helt underbar. Hon är mattes lilla kelgris, älskar att ligga i knät och bara mysa. Pyret vill alltid vara nära, helst vill hon ligga i knät och sova, vill inte matte så går det bra med vem som helst finns i närheten, även fast det är någon hon precis träffat. Hon gillar dock att själv få ta intiativet till att hälsa på någon och tycker inte om när någon tränger sig på. När hon väl hälsat på någon, vilket innebär att hon helst av allt vill pussa denna person i hela ansiktet, så lägger hon sig till ro i dennes knä och njuter. Pyret är, precis som cavalierer ska vara, väldigt anpassningsbar. Hon älskar att springa i skogen och kan hålla igång i timmar. Hon följer lätt med på promenader över milen som tar över ett par timmar. Men nu är inte matte alltid så hurtig, så ibland får man ligga och mysa i sängen nästan hela dagen och det tycker Pyret är hur gott som helst det också. Pyret är en mycket kärleksfull individ!!!


Utställningsresultat

1/5 -05 Inofficiell, Skövde
Öppenklass
Domare: Elisabeth Wahlström
BT-2 & Hp
(även Heartgrains Archie af Gladiolus ställdes ut på denna utställning- BH-2 & Hp)

Kritik: Söt tilltalande tik. Mycket god typ. Bra tänder och bett. Korrekt flat skalle. Bra pigment. Något sluttande kors. Välvinklad bak önskas mer i fram. Utmärkta rörelser. Välvisad.

Kommentar: Pyret skötte sig bra. Är inte ställd på länge. Bordet var dock läskigt när väl dommaren kom fram.

19/7 -03 SKK, Internationell, Vadstena
Domare: Arne Thorn
Ökl 2

Kritik: Mycket god typ och helhetsintryck. Propertionerligt huvud, kunde ha något mer utfyllt nosparti. Bra hals, bra vinklar bak, kunde ha lite mer kropp för att stabilisera helheten, bra spänst i rörelser,

7/9 -02 Drive-in Töreboda

Kritik: Bra storlek, saknar lite kropp, passande benstomme, fin svans, bra pälskvalité, önskas lite mer. Mycket fina ögon. Bra öronansättning, lugn och trevlig på bordet, bär svans bra i rörelse, käcka och bra rörelse från alla håll.

Vår -02 Drive-In Tranås

Ökl 1

Kritik: Bra huvud och uttryck. Bra hals och rygglinje. Bra vinklar fram och bak.Önskar mer djup i bröstkorgen. Rör sig bra från sidan. Något brant kors. Trevligt temperament.

Pyret är mor till kennelns A-, B- och C-kull

26 Oktober 2007  | Länk | Pyret - Mustela K Gladiolus
Pyret - Mustela K Gladiolus

071129 Idag är det en tung dag för kenneln och oss. Idag har Pyret fått diagnosen lindrigt till måttligt blåsljud på hjärtat. Jag var förberedd iom att jag själv lyssnade på henne härom veckan och hörde ett biljud. Senaste intyget på att hon var frisk är från 23/2 -07, för 8 månader sen.

Så nu är Pyret "pensionerad" och ska bara få njuta av livet så mkt hon bara kan. Än så länge är hon symtomfri och verkar inte märka av sitt hjärta och vi får hoppas att det håller sig så lång tid framöver. Det viktigaste för oss är förstås att Pyret ska få må bra så länge som möjligt.

Om man ska kolla på statistiken så är det ingen större anledning att stressa upp sig då 20-30% av sveriges cavalierer har blåsljud vid 5 års ålder och 90% har blåsljud vid 10 års ålder. Dessutom utvecklas tillståndet vanligtvis mkt långsammare där blåsljudet debuterar senare i livet än om det kommit i unga år. Sen är det juh faktiskt så att hanhundar som utvecklat sitt blåsljud efter 7 års ålder används i aveln även efter diagnosen iom att man anser att tillståndet då är åldersrelaterat. Tikar används givetvis inte pga den belastning som en dräktighet innebär för deras hjärta.

Nu ska vi smälta allt och sen fundera ut hur vi ska gå vidare i vår avel.

4 April 2006  | Länk | Pyret - Mustela K Gladiolus


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida