Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Nytt & Uppdaterat

100404

Valpningen är avklarad, Anjie skötte allt själv. En blenheimtik blev det =)

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100403

Anjie har börjat bädda en del och tom haft vad som såg ut som lite sammandragningar idag, nu börjar det närma sig =)=)=)

 

100330

8 veckor har gått, endast 1 vecka kvar!! =)=)=) Nu börjar det bli spännande!!

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100323

I dag har jag kännt valparna sparka i magen!! =)=) 7 veckor har gått och 2 veckor kvar =)

Läs mer på Valpkull Ds sida

Har lagt in ngr kort i Valpkull Ds fotoalbum

 

100316

6 veckor har gått, endast 3 veckor kvar till valpning =)

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100311

Flytning från slemproppen?

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100309

5 veckor sen första parningen, över halva tiden =) Bara 4 veckor kvar =)

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100302

4 veckor sen första parningen, bara 5 veckor kvar =)

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100223

3 veckor har gått sen första parningen, bara 6 veckor kvar.

Läs mer påValpkull Ds sida =)

 

100216

2 veckor sen första parningen, 7 veckor kvar..

Läs mer på Valpkull Ds sida

 

100209

Lägesrapport om Anjies dräktighet?

Valpkull D

100206

Har uppdaterat sidan o skrivit om parningen inför valpkull D och lagt in ett nytt fotoalbum ang valpkull D =)

Valpkull D sida

Valpkull Ds fotoalbum

 

6 Februari 2010  | Länk | Nytt & uppdaterat | 0 kommentar
Nytt & Uppdaterat

Något är fel med hemsidan igen!! Det går inte att ändra presentationen här ovanför! Mitt telefonnummer är 0767-145 999!!
 

100126 I dag har Anjie fått hjärt-, patella- och ögonintyg.. UA allihopa!!! =)=)=)

Blir det parning???

Läs mer på Anjies sida =)

091208

ÄNTLIGEN kommer jag åt min hemsida igen!! Min internetleverantör har haft problem och ww.nogg.se har inte alls gått att nå! Trodde först det var domänen som strulade... men visade sig att det var leverantören som hade ngt problem med sin leverantör nere i Holland!! Äntligen är det löst iaf och jag kan äntlgen uppdatera lite =)=)=)

Har uppdaterat lite på Celines sida =)

090503 Jag har lagt in några foton på hundarna och Älva

090227 (Har lagt in nya foton under Glace ways snow angel, Pyret och Älva. Har även lagt in två nya videoklipp på Älva och Pyret )

En liten uppdatering av läget. Här händer väl inte SÅ mkt, förutom att jag har tre tokiga tikar och är otroligt glad över att jag inte har ngn hanhund längre *hehe. Pyret har precis löpt färdigt och nu tror jag Bonnie håller på. Så alla tre tikarna ska kolla sina färdigheter och rider på varandra dagarna i ända, blir SÅ trött på dem..*hehe Men det är väl snart över hoppas jag. Men det är som sagt MKT skönt att inte ha ngn löptokig hanhund längre!! *PUH!

Anjie har mognat till betydligt nu och börjar sätta sig i kroppen. Dessutom har hon blivit mkt säkrare m sin rumsrenhet och kan hålla sig om jag glömmer att släppa ut dem det första på morgonen. Hon tom har sagt till ngr ggr när hon velat ut, tom nattetid :)

Anjie och Älva har börjat råka i luven på varandra en del *hehe Älva kan tjuvhålla lite i Anjie som då klöser till eller biter lite extra hårt för att Älva ska släppa. Varpå Älva blir upprörd och kommer och gnäller på mamma att Anjie gjorde si och så och sprang iväg. Jag är glad att Anjie börjat säga ifrån, då lär sig även Älva hur man ska bete sig mot henne. Det är juh aldrig tal om ngr hårda bett eller dyl utan bara ett tjuvnyp tillbaka när Älva tjuvnyper henne.

Annars är Älva och Anjie såta vänner för det mesta. de leker rätt mkt, Älva springer runt med ngn leksak och Anjie jagar henne och så kastar Älva iväg den och jagar sen Anjie när hon tagit leksaken *ler Älva tränar Anjie också. Hon säger åt henen att sitta och att stanna kvar. Hon brukar även säga åt henne att vara tyst, att gå ut o kissa och ropar på henne när hon skäller ute. Dessutom tränar hon tandvisning m Anjie. Hon lyfter läpparna på Anijie och kollar på tänderna på henne. Så säger hon "Jättebra!! Jättebra Anjie!" När Anjie rör sig så sätter hon upp fingret framför henne och säger "Still, Still Anjie" sen tittar hon under läppen igen och säger "Jättebra" och klappar på Anjie =) Tur att hon tar sig ann träningen när mamma inet hinner med ;P

Nu när Älva har varit sjuk så har Anjie legat och sovit mkt hos henne, de är så underbara ihop och komemr nog bara bli tajtare och tajtare med åren *ler

Anjie har som sagt tuffat till sig. Hon var juh tuff mot Kaksi också, Staffordshire Bull Terriern som vi träffade ett tag ( nu gör vi inte det längre). Hon sa ifrån rejält mot honom och hans öron vara fulla av småsår..*hehe Hon är tuff den lilla damen.

Jag har tagit lite kort på framförallt Anjie som jag lägger upp, så har ni lite att kolla på iaf :)

 

090101 "ANJIE" Glance Ways Snow Angel 1 år!!!!!!!

Idag fyller min lilla gumma 1 år. Denna lilla söta, underbara tricolourtjej, som jag fick ta med hem till mig för snart ett år sen. TACK Lena, Glance Ways Kennel, för förtroendet!!!

Firandet av lilla Anjies födelsedag började redan efter 12-slaget i natt med en frusen prinskorv att tugga på och lite mys i mattes knä. Sen har det varit lite annat gott och mkt mys och en god strupe att tugga på. Vi ska snart ge oss iväg på en härlig långpromenad med mkt lösspringande och sen får det bli lite trixträning och framförallt så får lilla damen stå i centrum så mkt det går och få massor med uppmärksamhet :)

 081213 Äntligen lite nya kort på Anjie och så ett försök till att göra ett litet julkort :) 

God Jul till er alla!!!God Jul!!

081122 Nu är äntligen datorn igång igen, laddaren har lagt av två ggr nu så det har blivit många veckor utan dator sammanlagt.

Så vad har hänt här. Tiden rullar mest på och vi försöker mest att få vardagen att gå ihop. Att få till träningstid för agility när man är ensamstående med en dotter på heltid är inte lätt, så tyvärr har jag fått lägga agilityn på is. Är inget roligt när det blir ett måste som mest inbegriper en massa stress för både mig, hundar och lilla dottern. Det är bättre att vi tar oss en skön, av slappnande långpromenad än att känna stress och irritation och tvång inför ngt.

Hundarna är med mig till jobbet varje dag och njuter av promenaderna till och från jobbet och att hämta Älva från dagis :) Det blir en hel del bus med Älva för framförallt Anjie och så en massa mys i sängen och soffan.

Hundarna har fått en ny kompis också. En Staffordshire Bullterrier som lystrar till namnet Kaksi. De var allt lite tveksamma till honom till en början och tycker väl fortfarande att han är lite väl burdus men nog måste man pussa och nosa på honom en del iaf. Speciellt lilla Anjie har allt blivit lite kär i honom tror jag och de är nästan lika gamla, skiljer bara 8 dagar på dem. Pyret är juh betydligt mindre imponerad och föredrar att ignorera Kaksi och säger ifrån på skarpen om han skulle få för sig att pussa på henne, men hon inser att det bara är till att stå ut då matte och Kaksis husse vill träffas och mysa och umgås jämt och ständigt ;)

Anjie, den lilla damen, har allt börjat växa upp lite. I alla fall när det gäller rumsrenheten. Nu går hon faktiskt ut och kissar på eget bevåg, om ytterdörren står öppen. Men det krävdes en period med bursittande, så fort matte inte kunde ha 100% uppmärksamhet på henne, för att bryta den dåliga ovanan. Det blir dock fortfarande buren när hundarna är själva hemma, vilket inte är speciellt ofta, och delar av nätterna. Anjie brukar sova hos matte i sängen tills hon vaknar till ngn gång vid 3-4 tiden. Då får hon ligga i buren tills det är dags att gå upp. Anjie tycker att buren är härlig och en skön plats att koppla av och går mer än gärna in i den, vilket gör det mindre tråkigt att sätat henne i den.

Tyvärr har Anjie kvar sitt underbett än så länge, så vi får väl se hur det blir i slutänden. Det finns väl rätt stor risk för att det blir kvar tyvärr. Annars tycker jag hon är en riktigt tjusig liten dam som redan börjar komma upp i Bonnies och Pyrets vikt. Märks att att hon kommer bli en betydligt kraftigare cavalier än mina tunnisar ;P Hon har redan börjat bli kraftigare i kroppen och hon är juh bara 10½ månad. Medans Bonnie har börjat bli kraftigare först nu efter 2 år. Ska bli mycket spännande att se vad det blir av denna lilla tös :)

Måste bara berätta att lilla Celine, min tik som jag har ute på foder, tog en etta med hp och en fjärde placering i konkurrensen i Växjö 1 nov. GRATTIS!!!! och TACK Camilla!!!! Celine var även och undersökte hjärta, ögon och knän i 9/7, 1 år gammal och allt var UA!! TACKAR ännu en gång Camilla!! Sak bli spännande att se vad det blir av den lilla tösen, kanske blir det valpar så småningom :)

080826 Nu är det väl verkligen dags att jag skriver ngt här :) Här är det bara fullt upp!! jag är numer ensamstående mamma till en 1½ årig dotter och så matte till tre underbara cavalierer på 8, 2 och 0,5 år. Det suger musten ur en..*hehe Nädå..det är mysigt och underbart men man har inte längre tid till så mkt annat som att uppdatera sin hemsida.

Allt går dock bar med det lilla yrvädret Anjie.. hon är rätt olik mina andra två cavalierdamer.. men så är hon juh tricolour också ;) Hon är en tuff och enveten dam som inte låter sig hindras av ngn om det rä ngt hon vill. Dock är hon lite fjantig på ett sätt också..hon kryper mkt för mig och är lite osjälvständig på så sätt att hon gärna vill ha koll på var jag är och låter mig få höra att hon allt blir lite olycklig om hon inet får följa med mig till jobbet el dyl. Hon är lite fjantig när hon är ute i trädgården också..då ska det skällas på allt och alla som går förbi.

Då hon är med på agilityplan när jag tränar Bonnie så är det fullt ös upp på alla balanshinder.. jag hinner inte blinka så är hon uppe och ränner på dem. På grund av detta så har det juh hänt att hon ramlat ner några gånger..men det bekomemr henne inte för hon springer bara upp direkt igen :)

En annan dam som är uppe på hindren och klättrar är lilla Älva, min dotter. Så fort jag vänder ryggen till så är hon högst uppe på A-hindret eller balansbommen.. *puh... jag får spinga en hel del efter henne :)

Bonnie älskar agilityträningen..tyvärr har det inte blivit så mkt träning nu iom att familjesituationen varit som den varit..men nu känns det som vi börjar komma igång igen..men det blir bara på söndagar vi tränar, är svårt att hitta någon tid annars.

Gamla Pyret börjar bli trött :( Men hon är fortfarande med och tar gärna ngt varv på banan, så duktig hon är gamla damen :)

En liten uppdatering om läget och förhoppningsvis ska jag väl kunna uppdatera lite oftare framöver..

 

Glance Ways Snow Angel - Anjie

080330 Uppdatering om lilla Anjie :)

Läs mer - Klicka här

 

Nya foton

080330 Nya foton på Anjie och Älva

 

Agility

080327 Brist på motivation inför söndagens träning

Läs mer - Klicka här

 

Omplacering

Rufus är nu omplacerad och jag hoppas att det ska fungera fint och att han trivs i sin nya familj. han är mkt saknad och det är väldigt tomt utan honom.

Läs mer om Rufus - Klicka här! 

 

Nya videoklipp

080303 Nya videoklipp på Anjie

 

Celine - Heartgrains Charming Celine

080219 Jag träffade Celine i söndags :)

Läs mer - Klicka här

 

Valpkull C

080219 Cazzies obduktionsrapport har kommit

Läs mer - Klicka här

 

Bonnie- Heartgrains Bestialiska Bonnie

080214 Bonnie löper

Läs mer- Klicka här

 

Älva

080116 Älva fyllde ett år

Läs mer-Klicka här


Cavalierens hjärtfel

071126 Info om cavalierens hjärtfel

Läs mer - Klicka här

14 Februari 2008  | Länk | Nytt & uppdaterat


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida