Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Valpkull C

Valpkull C

e. "Robin" Zolohouse trial and Error Äg. Kennel Chakinoz

u. "Pyret" Mustela K Gladiolus

Födda 070703 0+2 ( 2 tikar) Blenheim

29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull C
Valpkull C

080219 Nu har vi fått svaret på Cazzies obduktion. Cazzies artärer till lungorna täpptes till mer och mer och gjorde att hjärtat fick arbeta allt hårdare och tillslut orkade inte kroppen med mer. Detta är en ytterst ovanlig åkomma och det finns endast ett fåtal kända fall och man vet tyvärr inte orsaken till att detta sker. Ingen ärftlighet är påvisad.

Detta är tyvärr allt vi kommer att få veta om lilla Cazzie och vi kan bara känna med henne och hennes familj och hoppas att de kan lägga det tragiska som hände bakom sig och hitta sig en ny familjemedlem som kan sprida kärlek och glädje.

080129 För ett par veckor sedan fick jag ett mkt ledsamt telefonsamtal från Cazzies ägare. Cazzie hade avlidit.

Ännu vet vi inte vad som orsakat hennes plötsliga dödsfall men mkt tyder på att hon fått ngn inre blödning då hon blev kall, hjärtat rusade och hon hade mkt ont i ngn timmes tid innan det kom blodig fradga ur munnen på henne och hon slutligen gav upp. Hon hade dock ätit något vasst ngr dagar tidigare vilket skulle kunna vara boven i dramat, eller så kan det vara ngn inre orsak.

Hon är inlämnad för obduktion och jag hoppas på att vi snart får svar på vad som hänt det stackars lilla livet.

Jag vill samtidigt skicka vårt varmaste deltagande till Cazzies stackars familj som tyvärr fick genomlida detta. Jag hoppas ni kan hitta ngt sätt att gå vidare och finna ngn tröst och jag vill tacka er för att ni tog så väl hand om Cazzie, TACK!!

070915 Fick igår en uppdatering om Cazzie. Hon har funnit sig väl tillrätta i sin familj och busar för fullt med yngsta dottern på knappt ett år. Hon har hittat sina platser dit hon går undan då hon tycker att det blir för rörigt och hon vill vara ifred.

En liten olat hon lagt sig till med är att rymma in till grannen. hon tar alla chanser hon får men kommer sen snällt på inkallning :)

070902 I går åkte Celine med sin nya familj till Uppsala och lämnade ett väldigt stort tomrum efter sig. Hon tog sig direkt en självklar plats i vår familj och nu saknar vi henne allihop. Pyret och Bonnie verkade lite molokna i går kväll och idag letade de efter henne när de kom hem efter att varit ute en tur. Men de glömmer fort och vi tvåbenta kommer nog också över det ;) bara vi kommer igång med vardagen igen, men hon var en liten glädjekälla lilla Celine.

Jag vet dock att hon får det bra i sin nya familj som kommer att ge henne ett kärleksfullt hem. Celine tydde sig till familjen direkt och viftade så glatt på svansen och pussades. När hon blev trött somnade hon tryggt i famnen på en av sina nya hussar :)

Jag har fått rapport om att hon var lika trygg och nyfiken då hon kom till sitt nya hem. Lycka till nu lilla Celine!

Vi kommer att se mer av denna lilla tös då vi lämnat henne på foder och förhoppningvis ska få lite härliga valpar här hos oss om några år :)

070829 Cazzie är levererad hem till sin familj i Mullsjö och har funnit sig väl tillrätta verkar det som :) Celine är kvar här tills på Lördag då hon ska åka till sina fodervärdar i Uppsala.

Celine har skött sig exemplariskt fast hon blivit ensam. Hon har funnit sig tillrätta och är naturlig del av familjen.

Nätterna tillbringar hon ensam i valprummet utan ngr större problem, det kan vara lite gnälligt på innan hon somnar om hon inte är jättetrött men då får Bonnie komma in och vara lite sällskap men oftast somnar hon som en stock iaf.

Dagarna tillbringar hon med de andra hundarna och oss när vi är hemma. Det går hur bra som helst. Kan inte förstå att hon är en liten valp då hon fungerar lika bra och smidigt som våra vuxna hundar.

Är inte svårt att passa henne med rumsrenheten heller, hon kissar och bajsar direkt när hon kommer ut och håller sig ett bra tag innomhus. Tar man bara ut henne efter hon sovit och ätit så går allt galant. Sen blir det juh självklart en och annan olycka när de är själva hemma lite längre stunder men det får man juh räkna med i denna ålder.

Hon har juh ännu inte förstått attt hon inte får kissa och bajsa inne och det lämnar vi åt hennes nya familj att lära henne iom att vi som sagt lämnar henne lite längre stunder och att hon har sitt valprum med tidningar på golvet fortfarande. Det skulle bara bli dubbla budskap och göra henne förvirrad om vi började förmana henne.

070824 Idag är det valpbesiktning och vaccinering och id-märkning som står på schemat. Ska hämta ut registreringsbevisen innan jag åker till veterinären också. Även Bonnie ska få sig en liten spruta.

Valparna är det full fart på...de skuttar både upp och ner i trappan nu, fast det kan juh fortfarande vara lite läskigt så att de fastnar någonstans mitt på.

Nu har Rufus börjat lugna ner sig efter löp och alla hundarna kan vara tillsammans och busa. Efter att de varit ute en stund så får alla hundar gå in när de vill, även valparna och sen är det ofta fullt bus här inne i hela lägenheten.

Valparna har tom lärt sig att flytta sig för gåstolen när Älva sätter fart. är skönt att man inte behöver hålla isär allt och alla utan att även valparna är en naturlig del av familjen :)

070820 Här händer det saker vill jag lova. I förrgår tog lilla Cazzie och skuttade halva trappan upp..men sen tappade hon sugen lite och igår skuttade Celine hela långa trappan upp med mkt påhejande efter halva. De är så kaxiga och trygga och tar för sig.

Rufus tycker de är jätterolig. De får vara ute tillsammans med honom och då springer de efter honom och ska fjäska hela tiden. Han brukar nosa lite på dem men sen är det bara allt löpskvätt efter Bonnie han är intresserad av. Vilket iofs valparna tycker är roligt då det gör att Rufus springer än hit och än dit och de får jaga efter.

Stamtavlorna har kommit idag skulle jag tro. Kom iaf en avi på posten idag med ett stort belopp på..och mig veteligen har vi då inget beställt :) Jag gick ner till stan för att hämta ut det men kom hem utan, först när jag var på väg hem kom jag nämligen på varför jag eg gått ner och orkade inte vända. Men jag fick iaf lite andra ärenden uträttade :) Hur som så är iaf valparna registrerade och finns med på hunddata med regnummer och allt :)

Valparna har börjat äta juniorfodret nu utan ngr protester, så nu hinner de vänja in sig på det innan de flyttar. De får inte dia ngt alls på Pyret nu och klarar sig finfint. Jag har även infört vissa tider då de får fodret iom att de snart ska levereras.

Valparna har även börjat få lite burträning. Jag har satt in dem i en transportbur då jag städar av valprummet. Det har inte varit ngr problem alls då de har fått varsin liten tuggpinne samtidigt, det har inte varit minsta lilla pip. Har även låtit de sitta ngt längre stunder för att de ska vänja sig och de gör inte ett ljud ifrån sig utan somnar sött då jag låtit dem vara där ca 30 min.

Jag kom igång och tränade Bonnie lite igår här hemma inför agilitykursen som sätter igång snart. Vi körde lite slalomingång, hopp, stanna-kvar med handtecken och sen klickade jag in henne med hjälp av en burk. Hon var jätteduktig och tyckte det var riktigt roligt..och det tyckte jag också :) Ska försöka ta ett pass idag också.

070817 Igår var valparna ute efter det regnat. De reagerade inte alls på att det vara blött och sprang in i gräset utan tvekan. Inte ens när det började småregna så visade de ngn antydan till att reflektera över det. Det enda de reagerade på var då de råkade springa genom en liten vattenpöl som de antagligen hade svårt att se. De stelnade till och lyfte upp en tass och nosade på vattnet...och sen sprang de vidare. Inga större reaktioner där alltså. :)


Pyret är inte mkt för att dia valparna nu, blir bara ngn eller ett par jätte korta stunder om dagen. Då ligger hon oftast bara en kort, kort stund, så jag undrar om de eg hinner få i sig ngt. Jag håller på att sina Pyret så hon har nog inte så mkt mjölk kvar. Hon får väldigt liten fodergiva och får följa med på långpromenaderna. Märks att hon tycker det är kul att få komma med ut och röra ordentligt på sig.


Valparna äter och knaprar av sitt torrfoder, men vi har inte hittat ngr bestämda tider som passar, de sover rätt oregelbundet. Det blir lättare för dem när de kommer i sina nya hem att komma in i rutiner med sömn och mat och kisseturer. Jag ska byta över till juniorfodret nu i helgen så att de är vana vid det innan de levereras. Allt för att få en så smidig övergång vid flytten som möjligt.


070814 Idag har valparna fått sina namn, eller de är iaf skrivna på registreringsblanketten och ska idag skickas iväg till hanhundens ägare för påskrivning och sen vidare till SKK för registrering.


Valparnas blivande ägare har fått välja tilltalsnamnet och vi har valt ett passande adjektiv, båda skulle dock vara på C iom att detta är kennelns C-kull. Den lila tiken som ska iväg på foder till Uppsala fick heta Heartgrains Charming Celine och den röda tiken som ska till Mullsjö fick heta Heartgrains Coolest Cazzie.


Igår hade Cazzie besök av sin familj och de blev direkt godkända ;) Det var både valpar och Bonnie i knät på dem och efter en halvtimes bus och undersökande så slockande valparna på golvet i allas närvaro. Nyfikna och avslappnade valpar alltså trots att det var storfrämmat.


Idag väntar Celine besök av sin nya matte, resten av henes nya familj kunde tyvärr inte komma. Men hon får juh träffa dem tids nog :)


070812 Nu så! Äntligen sitter jag vid datorn...och Älva ligger och sover brevid :) Jag vill börja med att be om uräkt till mina blivande valpköpare för detta långa uppehåll gällande informatiom på hemsidan och via mail och telefon men som ni antagligen redan läst så har det varit kaos här. Men nu är det dags för lite uppdatering iaf :)


Valparna är otroligt busiga och vill helst vra med hela tiden vilket inte är möjligt då man har en doter som vill sitta i sin gåstol. Varken hon eller valparna har ngt trafikvett :) Valparna klättrar in melan hjulen och Älva kör som en galning. De tycker dock väldigt mkt om varandra. Valparna rusar fram till Älva och klättrar på henne och vill pussas och Älva vill ta i och pussas hon med. Hon är dock lite stark i nyporna så man får håla hennes händer hela tiden.


Valparna har varit ute en hel del och då brukar det bli lite bus med morsan Pyret och syrran Bonnie. Sen blir det en och annan upptäcktsfärd i rabatten. De har även fått känna på att brännässlor bränns. De lyckades hitta en sådan och gnydde till rejält..men tuffa som de är skulle de genast fram igen och undersöka vad det var. Denna nässla ligger nu mera i soporna :)


De äter gott de små...tre ggr om dagen tuggar de torrt torrfoder och vatten har de alltid framme. Jag har börjat skärna ner på Pyrets fodergiva för att börja sina henne. Hon har även fått följa med på ngr kortare promenader och får nu inte vara hos valparna så mkt så att de inte kan dia hela tiden.


Jag hoppas på lite valpköparbesök nu i veckan som kommer, de ska bli mkt trevligt att få träffa er och för valparna att få träffa sina nya ägare.


Jag lägger in lite nya kort på fotosidan så att ni kan få se vad de små har vuxit :)


070809 GAH!!! Här är det kaos och därför har jag inte hunnit med hemsidan och hinner tyvärr inte med ngt nu heller..men ville bara meddela att jag inte glömt er :)


Min mobil blev nerdreglad av Älva och gick sönder men nu är en ny införskaffad efter två resor till Nässjö och en till Jönköping PUH!! ...och jag går åter att få tag på.


Routern är trasig till vårt trådlösa bredband och därför måste jag sitta i sovrumet och uppdatera och tyvärr är det där Älva sover och det är mest när hon sover som jag får tid att sitta här.


Kamerabatterierna är slut men nu är äntligen nya införskaffad så jag kan ta lite nya kort på valparna.


Som om inte detta är nog så gick även barnvagnen sönder  och jag fick idag åter igen åka till Jönköping!! Tar hela dagen då jag måste lämna av bilen i nässjö och åka tåg eller buss sista biten iom att Matz måste ha bilen från jobbet när han slutar i natt och sen gå till stationen i Nässjö och sen gå hem från stationen i Eksjö... så PUH!!! ännu en gång.


Det har varit svettiga dagar och inte vare sig mkt tid eller ork över till annat. Till råga på allt har Bonnie börjat löpa och Rufus börjar bli smått tokig..och vi också iom att det är kompostgaller överallt (för att hålla valpar, hanhund och löptik på varsitt håll)som man springer in i på nätterna när man behöver gå på toaletten eller ta ett glas vatten.


Valparna mår iaf gott och har varit ute på vår lilla gräsplätt de dagar vädret tillåtit det. Det är som om de aldrig varit ngn annanstans, de springer och busar. De är med ute i lägenhetn nu också då möjlighet finns, fullt fart fram och tillbaka överallt är det på dem. De äter torrt foder nu och knaprar på riktigt bra men det är små portioner. Bonnie och Pyret turas om att busa med dem. När de små liven är instängda i valprummet med kompostgaller som avskiljare så sitter de och biter i gallret och gnäller och tom skäller på oss då vi går förbi och vill komma ut och vara med oss.


Hoppas nu jag hinner med att fixa lite bilder i morgonoch framförallt att jag hinner kolla min mail...men det får morgondagen utvisa :)


070801 Augusti alla redan!! Var är sommaren??!! Hoppas det blir fint väder nästa vecka för då ska valparna få ta sig en liten tur ute på gården, men just nu känns det lite för blött och kallt.


Idag har det busats lite med Bonnie igen. Den röda tiken kom på att om man satt ner och slog på Bonnies nos med tassarna så gick det galant och man slapp ha koll på alla sina fyra ben som kanar hit och dit annars.


Valparna har även fått smaka på lite foder, blandade uppblött foder med nötfärsen, MUMS! Men än så länge så slickar de mest i sig fodret. De ska få två ggr per dag från och med idag så att de kommer igång lite mer, de kan juh inte äta så mkt vid varje tillfälle.


Pyret börjar se skabbig ut...hon har börjat fälla rejält. Hade hoppats på att det inte skulle bli så illa nu när det var en så liten kull, men det blir nog lika mycket som faller av som det brukar tyvärr.


Valparna har busat lite med dammsugaren idag också, den var inte alls ngt läskig utan rätt rolig att klättra på.


Jag har haft öppet hela dagen in till valprummet så att Pyret ska kunna gå som hon vill och även så att valparna kan undersöka världen utanför. De har tagit sig ngr turer ut i hallen och kikat runt, men sen de fick mat så har de sovit ngr timmar. Får se om de kommer ut igen när de vaknar. Hur som så tycker Bonnie det är riktigt roligt att gå in och kolla til dem med jämna mellanrum.


De har fått vatten idag också de små. Den röda tiken gick fram och satte nosen i och lapade en gång, sen klättrade hela hon i men kom upp rätt snabbt igen. Den Lila tiken ville mest slicka på fingrarna och kom sen på hur gott det vara att bita i kanten på valpbaren, som jag serverade vattnet i.


070731 dag 29 Idag var valparna ute i hallen en sväng, det var lite läskigt först men sen vart det full rulle. Bonnie försökte busa med dem och de försökte allt busa tillbaka lite men än så länge glider benen iväg lite för mkt. Senare blev det mys i tv-soffan igen :)


070730 dag 28 PUH! I helgen vart jag sjuk och det blev inte mkt gjort varken här hemma eller på hemsidan. Nu känner jag mig dock bättre..fortfarande seg men frisk :)


Valparna växer och knatar runt för fullt..men ännu tycker de golvet är lite halt och glider runt lite för mkt för att det ska vara någon idé att ta ut dem i köket. De fick däremot ligga och mysa med oss i tv-soffan igår och de somnade så gott efter lite småbus. Det är dags för dem att präglas på oss människor nu också, så de känner sig trygga med oss, och då passade soffan fint :)


Annars är de fortfarande väldigt rofyllda, sover och sover...och sover och sover. Längtar efter att det ska bli lite mer fart på dem... men borde komma om ngn vecka.


De smaskar lite nötfärs varje dag och snart ska jag börja blanda i lite foder, men jag vill ha dem lite mer på hugget inför maten först. De blir juh lite lojare då det inte blir ngn direkt konkurrens i en så här liten kull.


Jag ska ta tag i kloklippandet idag igen, de växer så fort de små vassa klorna och fastnar så lätt. Tänderna som spruckit igenom är också sylvassa men de har inte så mycket kraft i käkarna, så det gör inte så ont ännu, som tur är.


070726 dag 24 De små rackarna har börjat rymma :) De ligger allt som oftast utanför valplådan så jag har lagt ut en fäll på golvet och ngr tidningar.


Får fixa iordning valphagen nu tror jag så de får busa runt när de får lite mer styrsel på benen. Än så länge är det vingligt men de tar sig fram. De är även betydligt mer medvetna om omvärlden och de båda reagerar på ljud.


De gillar att bli kelade med men de föredrar Pyret och Bonnies sällskap då det viftas ivrigt på de små svansarna när de dyker upp.


Hörntänderna har gått igenom och idag har de för första ggn fått smaka lite mat, lite, lite, lite, lite rå nötfärs. Den lila tiken slukade det med ens och letade efter mer medans den röda tiken tyckte det var konstigt men sedan åt med god aptit.


070723 dag 21 OJ! Så stora de har blivit mina små valpar, eller Pyrets valpar är det juh eg :) Stora har de blivit iaf. Den lila tiken väger 935g och den röda tiken väger1048g.


Idag märkte jag att den Röda tiken reagerar på ljud. Klappade hårt i händerna och hon ryckte till, den lila tiken visar inget ännu, men det brukar komma nu runt tre veckor ålder.


Båda valparna har nu börjat vifta på svansarna när någon av hundarna visar sig. De har även börjat småbusa lite. Ligger och puttar på varandra och nafsas lite.


Tänderna är på väg igenom tandköttet och snart är de första sylvassa gaddarna framme.


De börjar bli allt bättre på att gå på alla fyra, nu är det faktiskt några steg åt gången, men de är fortfarande väldigt vingliga och ramlar och rullar runt en hel del.


De är fortfarande lika lata och ligger som sagt mest och päser och över därför inte så mkt på att gå, så vi får nog vänta ett tag till innan vi har små springande valpar här. Men det kan juh iofs vara rätt skönt också ;)


070719 dag 17 Sista dosen i första avmaskningkuren avklarad..skönt! Nu är det några veckor tills nästa gång.


Valparna tar ngr staplande steg på alla fyra...eller ett halvt steg här och ett halvt steg där, sen ramlar de omkull :) Men de är på gång upp iaf. De är allt lite lata, ligger mest och päser, blir gärna så i en liten kull, de har juh ingen konkurrens.


Den röda tiken viftade på svansen idag, det kanske den lila också gjort, men detta var första ggn jag iaktagit det.


Ögonen är helt öppna och fina och klara på de båda. Än så länge reagerar de inte på några ljud.


070718 dag 16 Idag har hundarna och valparna fått andra dosen avmaskning...bara en kur i morgon också sä är det färdigt för denna gång.


Var juh tvungen att väga dem för att veta hur mkt avmaskningsmedel de skulle ha..så tog en tillbringare med smal botten och då gick det mkt bättre att väga. Den lila tiken vägde 735g och den röda tiken vägde 866g. Den Röda tiken piper en del när man tar henne för att klaga medans den Lila tiken morrar, låter så sött :)


Pyret har börjat tröttna på att städa upp efter valparna så nu får jag börja ta över. Rackans! Det som är SÅ smidigt när Pyret sköter det, men hon har varit likadan alla sina kullar, hon tycker nog det är rätt äckligt :) Kanske hennes andedräkt kan bli lite bättre nu iaf, man vill inte  ha pussar av henne precis :)


070716 dag 14 I går började den Lila tiken att öppna sina ögon så smått, den röda tikens ögon har börjat klarna.


Idag klippte jag valparnas klor för första gången, det gick rätt så smidigt med bara lite små klagomål i form av pip och sprattel.


Jag har köpt avmaskningsmedel till alla hundar idag. Så imorgon ska vi nog få till en avmaskning av samtliga hundar och valpar. det brukar gå rätt smidigt. Rufus brukar tugga i sig sina själv tom, han är lite lustig :)


Valpen föds med slutna hörselgångar och kan inte höra. Hörselgångarna öppnas gradvis och vid 2 veckors ålder räknar man med att valpen kan höra.


070712 dag 10 Idag har den lila valpen fördubblat sin födelsevikt och nu ikväll vid kl 20 vägde hon 552g. Den röda tiken vägde 580g. Börjar bli svårt att väga de små liven, de klättrar ur bunken och vill absolut inte vara stilla, så det blir lite ungefärliga vikter.


Den röda tiken har börjat öppna sina ögonen lite, det finns kort på det i fotoalbumet.


Någon gång mellan 8:e och 13:e dagen börjar valparna gradvis att öppna sina ögon. Det tar yttreligare ngn vecka innan de kan fästa blicken.


070711 Valparna har börjat försöka resa sig på sina bakben när de tar spjärn för att komma intill när de diar. (Lägger in ngr kort på detta)


070710 Den röda valpen har idag fördubblat sin födelsevikt 7 dagar gammal. Hon vägde 251g när hon föddes och kl 9 idag vägde hon 517g. Den lila tiken har en liten bit kvar, tar nog ett par dagar till. Hon vägde 246g vid födseln och väger nu 433g.


Pyret har börjat ligga mer och mer utanför valplådan. Dels är hon nog lite varm och det är juh lite svalare utanför på golvet, dels tycker hon nog att det är tråkigt att vara ensam inne med valparna hela tiden. Jag har låtit henne komma ut och vara med oss andra en del.


Bonnie och Rufus har fått komma in och titta på valparna, men de kommer bara till valplådans kant, sen säger Pyret ifrån, lugnt men bestämt.


070709 Valparnas färger har mörknat och det svarta pigmentet på nosarna börjar visa sig i form av små prickar. De växer väldigt fort. Den lila tiken väger nu 406g och den röda tiken väger 480g.Någon gång under andra levnadsveckan fördubblar valparna sin födelsevikt.070708 Valparna växer så det knakar!!! Speciellt den röda tiken, hon har dragit iväg med 80 g mer än den lila. Men båda är starka och suttar så gott så. Den rödbruna färgen på dem har mörknat och nu ser man teckningen lite tydligare. Den röda tiken har en mkt knapp färgning runt ögonen och det är inte ens säkert att det går hela vägen runt.Pyret mår gott och är mkt lugn och nöjd. Hon får fortfarande lite extra gott i maten, som pölsa och blodpudding och dyl. Vill juh att hon ska äta ordentligt så att hon ger ordentligt med mjölk.

Det rycker i kroppen på valparna när de sover, det kallas aktiv sömn. Denna aktiva sömn tränar upp valparnas nervsystem och deras muskler.070705 Tikarna växer och frodas, den lila tiken vägde kl 7 i dag 265g och den röda tiken 294g. 070704 kl 20.00VALPNINGSBERÄTTELSE VALPKULL C födda 3/7 -07kl 4 på morgonen vaknade jag av att Pyret bäddade intensivt. Jag höll mig vaken 1½ och då bäddade Pyret 2-3 ggr till. På morgonen, när jag gick upp ca kl 7.30, var hon lugn, kanske ngt flåsig. Tempen låg på 37,1 - 37,3 grader under dagen.Pyret är lugn hela dagen och bäddar inget och flåsar bara då hon stissar upp sig över ngt. Hon liger dock i sin bädd och försöker även hitta nadra ställen att valpa på, som tvätten och en kartong med kläder.18.30 börjar Pyret bädda intesivt och flåsar och trampar runt i sin bädd. Tempen har nu stigit till 37,9 grader.18.31 börjar Pyret krysta18.45 Jessica kommer och Pyret reagerar skarpt, det har hon aldrig gjort mot Jessica tidigare vid valpningarna. Pyret slappnar dock av innom några minuter men krystningarna avtar något.19.01 Pyret bäddar igen.19.10 Krystar hon åter igen.19.20 Kommer första tiken. Hon kommer med baktassarna först och hinnorna är hela nästan hela vägen ut.När jag först ser tassarna så tror jag hon är död för hon ser väldigt blå ut och rör sig inget. Pyret skriker en del när hon kommer ut men jag kan inte hjälpa Pyret iom att hinnorna är hela och jag då inte får tag i tassarna på tiken. Tänkte att jag lika gärna kunde hjälpa till iom att den är död.Men så kom den ut och hinnorna brister och jag ser att hon kippar efter andan. Vi klipper navelsträngen och tar upp henne för att massera.Jag tror det ska bli en seg kamp att få igång henne men det visar sig vara en pigg och stark krabat med hög röst. Hon var inte alls medtagen utan riktigt viljestark från första andetaget. Så lägger ner henne till Pyret så hon får slicka henne i stället, varpå hon nästan med ens kravlar i väg mot en spene.19.29 Diar första tiken som fick ett lila band och vägde som sagt 246g, inte lustigt att Pyret skrek när hon kom ut. Vanligtvis så brukar Pyrets valpar ligga på 115g till 190g och väger de 190g så har jag tyckt de varit riktigt stora men de har juh inte varit ngt i jämförelse med de här.19.45 Pyret får falukorv.20.13 somnar lila valpen så sött.20.21 Krystar Pyret lite.20.30 Pyret krystar ordentligt.20.40 får Pyret lite mer falukorv20.42 Krystar Pyret ihärdigt hela tiden. Känner hur valpen åker fram o tillbaka i bäckenöppningen, verkar inte som den kommer över kanten. Vi börjar bli oroliga för inget händer trots att Pyret krystar hela tiden. Hinnorna är dock fortfarande hela på valpen och Pyret är pigg. Vi funderar på att ringa djursjukhuset och tror att det ska sluta med snitt, antagligen är valpen för stor.ca 21.15 Ändrar Pyret ställning så att hon nästan reser sig lite på bakbenen och krystar ännu kraftigare än tidigare. Jag känner hur valpen till hälften glidit över bäckengången och känner hela tiden en utbuktning under svansen på Pyret och vi bestämmer oss för att ge det ytterligare lite tid.21.22 Kommer andra valpen ut. Även detta en tik. Hon komer med huvudet först och ser alldeles blå-grå ut i ansiktet och är alldeles stilla. Återigen är jag övertygad om att valpen är död. Den kommer dock ut och rör sig även denna. har svårt att klippa navelsträngen på den då moderkakan fortfarande är fast inne i Pyret och vi inte får ut tillräkligt för att komma åt att klippa. Men när vi hjälps åt så går det. Denna tik är också förvånandsvärt pigg och stark, inte alls medtagen och skriker för full hals och är även denna tik tar sig snabbt till tuttarna för att dia.21.29 diar andra tiken som får ett rött band. Hon väger 251g alltså något större än första tiken.21.50 Sover Pyret en liten stund och lugnet lägger sig över valplådan. Nu är valpningen över för denna gången och Pyrets sista kull är född.Två mkt starka  och stora tikar blev det. Den första tiken (Lila) är kompakt med kraftig benstomme, kort nos och med hyfsat uppbruten teckning och en liten, liten spot på huvudet(som antagligen inte kommer synas när pälsen blir längre). Hon är väldigt knappt tecknad i ansiktet, bara så att det precis går runt ögonen.Den andra tiken (Röda) är betydligt spensligare med långa, smala lemmar,längre  kropp, mindre skalle och längre nos. Hon är mer sammanhängande färgad över nästan hela sidorna. Även hon är knappt tecknad i ansiktet men ngt mer är den lila tiken.Den lila tiken känns mer som att hon brås på far sin och den röda tiken som hon brås på mor sin :) 070703 kl 23.30 Det blev bara två tikar, en som brås på Pyret och en som brås på Robin. Kanonpigga och starka, full fart med en gång för att hitta en spene på egen hand och högljudda till tusen, HÄRLIGT! :) Bilder kommer, just nu är vi lite för trötta för att ta tag i det :)070703 kl. 21.22 andra valpen ute. En tik.070703 kl 19.20 första valpen ute. En tik.070703 kl 14 Nu är jag hemma från jobbet, har bestämt mig för att vara hemma i em, svårt att få en bild av hur allt fortskrider annars. Verkar som Pyret varit rätt lugn på fm. Nu ligger hon iaf o vilar. Aptiten är dock dålig och husse är och köper lite pölsa och skinka till Pyret..och sig :) Pyret försöker boa och vill självklart helst vara på alla andra platser än i valplådan. Nyss skulle hon ner i tvätten som står i en Ikea-kasse på golvet och tidigare skulle hon ner i en kartong med kläder och i natt så var det clumber spanielns biabädd som blev rejält riven och sliten i. Tänk att lilla Pyret kan vara så stark att hon nästan vek bian på mitten. Så det blir nog till att ha grinden för, så att hon håller sig i sitt rum..då lägger hon sig i valplådan så så illa är den nog inte iaf ;)Tempade henne nu vid 14 och tempen låg på 37,1 så ännu är det lite tid kvar till valpning. Tempen börjat juh gå ner ngt dygn före valpning och går sedan upp igen precis före själva valpningen.070703 kl 8 Pyret är lugn, lite flåsig men annars avslappnad. Jag har bestämt mig för att gå till jobbet iaf på fm då jag är själv i butiken. Min sambo är juh hemma och har koll på Pyret och ringer om ngt händer. Ska ringa min kollega och se om hon kan vara beredd att komma tidigare om det skulle behövas.070703 kl 4 Jag vaknar av att Pyret bäddar intensivt. Hon är rätt ihärdig och jag beslutar mig för att gå upp ett tag för att ha koll på henne. Jag passar på att sterilisera saxar, peang och sugtutan och ställer i ordning fällar, handdukar, vattenhink, färgad bommulstråd, våg, block och penna. Bäddar iordning i valpningsbädden med tidningspapper och baddlakan och installerar Pyret där. Sätter grind för dörren så att hon håller sig på insidan och de andra på utsidan :)Till kl 5 har hon bäddat rejält 2-3 ggr till. Hon ville knappt gå ut och kissa och hundmaten lyckades jag nätt och jämt få i henne ett par bitar då jag matade henne ur handen. Hon fick istället ngr skivor skinka för att ge henne lite energi.Hennes temp var 37,3 vid kl 5.15kl 5.30 gick jag och la mig igen, skulle vakna om hon börjar riva allt för intensivt i valplådan vilket hon gör om valpningen kommer igång. Är bra att få al sömn man kan få..kan bli en lång natt.070702 kl 20 Pyret visar fortfarande inte några som helst tecken på att vilja valpa. Min kära sambo sa att hon bäddat lite en gång vid 17-tiden, men inget intensivt. Så vi får väl vänta tills i morgon och se om det händer något då :)070702 kl 15 I dag är det 63:e dygnet men Pyret visar fortfarande inga tecken på att vilja valpa. Hon parades tidigt i löpet och det verkar vara få valpar så det är juh inte så lustigt om hon drar över tiden lite.Min underbara sambo är valpningsvakt under tiden jag är och jobbar så hon är i de bästa händer om något skulle sätta igång när jag är iväg :)070701 Här är det så lungt, så lugnt. Pyret bäddade en gång i går och visst har hon flåsat lite men inte alls med ngn intensitet. Hon tycker nog att valparna kan stanna ett par dagar till :) Är juh inte ovanligt med en liten kull som detta verkar vara.Hade varit skönt om de tittat ut nu i helgen iom att både jag och min sambo är hemma och även min vännina som brukar hjälpa till. Nästa vecka jobbar juh jag heltid och även min vännina, fast jag får juh sticka iväg från jobbet förståss om det skulle vara ngt på gång.Fördelen med om det inte blir i helgen är juh att det är öppet på djursjukhus och dyl. Men det får vi väl hoppas att det inte ska behövas denna gång. Men idag verkar det som sagt inte vara ngt på gång för hon ligger och sover så lungt här vid min sida.Pyret har dock fått lite mjölk och har tappat matlusten helt vilket är mkt vanligt så här i slutskedet av en dräktighet.070628 Valparna rumlar runt i magen på Pyret men hon är inte så värst besvärad. Däremot är hon mkt hungrig för jämnan, känns skönt. Tidigare kullar har hon tappat matlusten helt de sista veckorna och blivit väldigt mager, men iom att det inte är så många valpar så har hon juh mer plats för mat och förhoppningsvis kommer hon hålla sig i bättre form denna gången. Även efter valpning så går det juh åt mindre energi till att producera mjölk till ngr få valpar än till en stor kull, skönt för Pyret som juh faktiskt hunnit fylla 7 år nu.Min vännina ringde mig precis och frågade om jag plockat fram grejerna inför valpningen, hon har varit med de båda tidigare gångerna som Pyret valpat och båda gångerna har vi rusat runt som virriga hönor och letat rätt på grejerna då Pyret legat och krystat för att få ut första valpen... Och precis som vanligt så har jag juh inte förberett något ännu, så SKA göra det nu, om Älva tillåter, så dags att sluta skriva och leta fram grejer så min vännina blir nöjd ;)070626 Igår rakade jag Pyret på magen så att valparna ska komma åt att tutta ordentligt. Nu kan man tom se dem när de sprattlar runt i magen på henne. Känns otroligt att det är mindre än en vecka kvar tills beräknad valpning, tiden har gått SÅ fort.Livmodern är nu så stor att valparna kan röra sig tämligen fritt i livmodern070621 Har känt valparna igen, de duttar lite innifrån magen, är en så mysig känsla :)Tycker dock inte att Pyret är SÅ stor ännu, inte som hon varit tidigare dräktigheter, så det kanske inte är så många valpar denna gången. De andra kullarna har hon juh fått 6 och 7 valpar. Men det återstår att se...är juh inte så långt kvar nu, 1 ½ vecka bara :)Pyret är iaf pigg och hänger gärna med på halvtimmes-promenader och tultar då gärna på i förväg, så så jättebesvärad är hon inte ännu, skönt för henne.Hon äter riktigt rejält också, verkligen skönt. Men både att hon orkar med promenaderna och att hon fortfarande äter stora portioner är juh också något som tyder på färre valpar.Blev juh bara ett lyckat parningstillfälle också, rätt tidigt i löpet, så kan juh bero på det med. Vid tidigare kullar har vi haft minst två hängningar. Men bara de är friska och förhoppningsvis kommer ut problemfritt så är jag nöjd, och Pyret med kan jag tänka :) Skönare med en liten kull att ta hand om för henne en en hel massa små rackarvalpar ;)070619 Ingen rävskabb hittills..peppar, peppar men däremot har jag faktiskt kännt lite rörelser i magen på Pyret. Inte mkt men lite rumstrerande var det allt.070618 Har ett par ggr försökt känna om jag kan känna några fosterrörelser men utan resultat ännu. Pyret börjar bli riktigt flåsig och vankar fram än värre nu. Idag på promenaden så fick hon åka under vagnen en del för att hon hade lite svårt att hinna med, syns att det är tungt för henne. Bara 2 veckor kvar nu!!! :)Har en räv med skabb som springer runt i områdena här, hoppas inte Pyret får det för det är väl svårt att behandla dräktig tik och valpar, är juh rätt skarpa medel. Var ngn som sa att Scalibour-halsbandet kunde ha viss avvärjande effekt mot skabben..och jag som tog av mitt från Rufus, men vill inte ha sådana gifter varken runt dräktiga Pyret eller runt Älva. Har köpt ett nytt fästingmedel från PCL, ett spray att spraya på innan man ger sig ut..kanske har ngn effekt, det är juh en ren naturprodukt iaf.Fostren är knappt 10 cm långa och livmodern fyller hela buken. From nu finns möjlighet att känna fosterrörelser.070611 Pyret har börjat bli bukig och lite svank, nu syns det att hon är dräktig även om magen inte vuxit sig så stor ännu. Hon är mkt flåsig och lunkar mest runt. I helgen ville hon dock bada och jag tillät henne faktiskt att gå i till magen, hon var juh så varm. En annan sysselsättning är att sitta och fånga dammkorn, det kräver juh inte så mkt energi :)Jag har bytt över till Starter Puppyfodret och Pyret åt med god aptit!Efter 42 dagar är fostren ca 7 cm stora på en medelstor ras och runt 45:e dagen börjar pälsen att växa.070604 Pyret äter lite bättre, men fortfarande inte fullt. Känns tydligt att henens livmoder är uppsvullen och tuttarna är även de mkt förstorade.Embryot liknar nu en hund och kallas nu för foster. De är ca 35 cm stora, har utvecklat ögonlock och ytteröron som täpper igen ögon och örongångar, vilka inte öppnas igen förens vid ett par veckors ålder. Könstillhörigheten går att urskilja.070529 Pyret har fortfarande ingen matlust, äter lite, lite med stor motvilja. Tycker att hon känns svullen över magen :) Hon är även lite slö på promenaderna, men kan juh bero på att hon inget äter heller... men hon har varit precis så här sina tidigare dräktigheter så nu hoppas jag att det blir många små söta valpar om 5 veckor :)Vecka 4 är livmodern markant förstorad och fosterblåsorna ca 25 mm stora. Ögonen ses tydligt och öronen anas, första förbeningen sker i huvudbenet.070521 Pyret vill inte äta, verkar lite moloken, kanske äggen som fäster :)Bonnie har börjat bli lite väl kaxig mot Pyret, när vi kommer hem efter att de varit själva hemma så sitter ofta Pyret under en pall el dyl. Så nu delar vi på dem då vi går hemifrån så Pyret får lugn och ro.070519 19-20 dagar efter befruktningen fördelar sig äggen mellan livmoderhornen och fäster i livmoderväggen. Tiken kan då må lite illa och tappa matlusten.070515 Pyrets tuttar är varma, rosa och svullna :) Hon är även väldigt lugn och stillsam.. valpar på gång kanske :)070513 Idag gick hela familjen ut till brukshundsklubben och där körde jag lite agillity med både Rufus, Pyret och Bonnie.Pyret fick förståss bara köra lite lugnt med tanke på dräktigheten och Rufus körde mest sitt eget race med de hindren han tycker mest om, iaf efter att han kommit på att jag varken hade leksak eller godis med mig.Bonnie tände rejält och stog och tjöööt innan hon fick springa. Hon kan juh eg inte hindren ännu men hu vad hon for runt.. hon blir nog en hejjare på agillity när hon väl lärt sig hindren för fart och vilja finns det gott om.070512 Idag var jag ute och gick med alla tre hundarna igen, både Rufus och tjejerna och det gick hur bra som helst. Skönt att allt är som vanligt igen, blir lite bökigt vid löpen med promenaderna.12-16 dagar efter befruktningen når äggen livmodern.070509 Pyret har slutat blöda och svullnaden har gått ner. Hon har varit mkt rofylld sen parningen. Rufus har fått komma ut från sitt rum och vara ute i lägenheten igen, dock inte tillsammans med töserna.070507 1 vecka sen parningen. Pyret blöder fortfarande, ska juh eg sluta innan höglöpet men har för mig att hon gjorde så förra parningen också. Dräktighet förlänger juh ofta löpsymtomen och Pyret har juh även tidigare blött vid höglöpet så är nog ok.Under första veckan genomgår äggen en intensiv celldelning och börjar sin vandring genom äggledarna.070503 Var åter igen uppe i Örebro med Pyret, vill juh gärna få till en andra hängning. Men tyvärr så lyckades vi inte denna gång heller. Hundarna var dock mkt parningsvilliga men vi var nog där och petade lite för mycket så att svällningen återigen skedde utanför. Efter svällningen hade Robin tröttnat och Pyret visade även tecken på att hon var på väg ur löp trots att hon var mkt villig och tom frustrerad över att det inte blev ngn parning.Rufus har börjat hoppa på oss under promenaderna, suck, alltid lika trist. Fast denna gång kan jag stävja det, om det är haltin som gör det, eller att Rufus är äldre, eller att han är mer aktiverad vet jag inte... men skönt är det iaf. Tyvärr får han vara utan långpromenader denna tid, vilket han eg skulle behöva, men går inte då han blir allt för intensiv när man gått en sväng.070502 Var uppe i Örebro med Pyret igen för en andra parning men vi lyckades inte få dem att träffa rätt tyvärr och svällningen blev utanför Pyret.070430 Idag var jag med Pyret hos Chakinoz och parade henne med Robin. Blev en hängning på 10 min. Nu är det bara att hoppas på att det blir valpar :)070429 Pyret ställer upp sig för Rufus, men jag anar en viss tvekan...om det är för att Rufus är stor eller för att hon är precis i början av höglöpet är jag inte riktigt säker på. Vet inte om vi borde åka och para idag eller vänta någong dag. Men hon brukar ställa sig så många dagar så tror vi väntar en dag ändå. Hon blöder dock fortfarande.070424 Har helt delat på Pyret o Rufus och då brukar det vara ca en vecka tills hon ställer sig och det är dags för parning :)070423 Pyret blöder och är svullen, så nu är det äntligen löp!!!! Nu är det nog inte mer än 10 dgr till parning!!! :) Kan ev börjat redan för ett par dagar sedan, har inte kollat då hon ändå brukar ha tyst löp.070420 Pyrets löp är nära skulle jag tro. Rufus nosar intensivt på henne och Pyret hugger ifrån. När Pyret kaxar tills sig så så brukar det inte vara långt kvar till löp :)070416 Verkar som om löpet är på gång, Rufus och Bonnie nosar en del på Pyret. Pyret kissar lite mer, har fällt av en massa päls och har även blivigt lite vaktig. Tyckte även det vsåg ut som om hon fått lite flytningar. Hoppas hon kommer igång nu.  Har iaf börjat ge henne "löpfodret" nu så är det bara att fortsätta hålla tummarna. :)070412 Det var mig en envis liten Pyret till att inte börja löpa!! ;) Tycker dock att Rufus nosat ngt mer idag och att Pyret står still och låter honom hållas. Hon har även fällt av en del päls så kanske är det på gång ett löp nu. Får hålla tummarna!! :)070329 Än märks inte så mkt av att det ska vara något löp på gång. Pyret är lite kaxigare än vanligt och bäddar lite mer än hon brukar. Rufus nosar något mer än vanligt på Pyret, men än är han inte så intresserad. Är bara att vänta tålmodigt och hoppas att hon kommer igång snart :)070313 Vaccinerade Pyret m en kvadrupel, parvo, valpsjuka, HCC o kennelhosta, så att valparna förhoppningsvis får med sig lite antikroppar från moderlivet :)070302 Pyret har fått en och annan busattack och bäddar en del. Det brukar vara tecken på att ett löp är på väg, dock brukar hon visa dessa tecken redan ngn månad innan det är dags. Däremot har hon inte börjat småskvätta på promenaderna ännu, det brukar annars komma tidigare än de andra tecknen, upp till 2 månader innan löpet. Rufus luktar iaf mycket på henne och hon står still..men Rufus är juh Rufus, är juh inte så ovanligt att han vill sniffa på tikarna ;)070223 Idag var jag i Jönköping och hjärtundersökte Pyret med gott resultat :) Så nu är det fritt fram för parning!
070221 Har beställt tid för hjärtundersökning av Pyret nu på fredag 23/2 i Jönköping, hoppas allt ärok. :)
Kollade i min kalender när Pyret löpte senast och insåg efter lite räknande att hon antagligen ska löpa i slutet av mars/början av april i stället för maj som jag trodde tidigare. fast ibland drar hon juh ut på det och har 7 månader mellan löpen istället för 6mån, så vi får väl se när det blir :) Skulle kunna bli tidigare också iom att Bonnie precis har löpt och ibland drar de juh igång varandra. 
070219 Pyret väntas löpa i början av Maj
Först ska Pyret hjärtundersökas, vi får hoppas på att hon får ett felfritt resultat :)

29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull C
Valpkull B

Valpkull B                                                                                               

e.Robin- Zolohouse Trial and Error

u.Pyret - Mustela K Gladiolus

Födda 14/5 -06

2 hanar, 1 tik, blenheims Valparna Sålda, Tiken Bonnie kvar hos oss :)

29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull B
Valpkull B

071029 Jag har fått en liten uppdatering om Heartgrains Baskerville Bruno som har varit på utställning. Han fick ett första pris med denna kritik:

17 mån hanhund, bra storlek.
Mask. huvud. Kunde vara mer utfylld under ögonen.
Vacker hals. Tillr bröstkorg. Ngt kort kors. Passande benstomme.
Rör sig m bra steg. Tillräcklig päls. Trevlig!

Tack familjen Bergqvist för uppdatering och för att ni tar så väl hand om Bruno!

060717 Jaa, så fort det gick. Nu är jag tillbaka från semestern och hanvalparna är levererade. men lilla Bonnie är juh kvar, vad det nu ska bli av henne, med tokig svansansättning och tuppkam!! ;) Go och kaxig är hon iaf! Hanvalparna vart bra tuffa och självsäkra de också, mycket go i. Det verkar som de funnit sin plats i sina nya hem utan några svårigheter, men så är de juh cavalierer också :) Ha nu en underbar sommar alla!!!!

060612 Tiden springer iväg och här är det fullt upp. Valparna är på benen, om än vingliga sådana. De gör försök till att busa med varandra och viftar på svansen när man kommer.

För 1½ vecka sedan blev de avmaskade för första gången, inte så uppskattat, de skrek och krumbuktade.

Igår började jag så smått med invänjning på mat. Den blå hanen smaskar i sig lite medans de andra två finner föga intresse i det, har slickat lite men vill sen inte ha mer.

Pyret lider av värmen och vill inte vara hos valparna så mkt, man får säga till på skarpen i bland och sitta med henne för att hon ska ligga still någon längre stund när valparna ska dia.

060529 Huj! vad tiden går. Valparna växer så det knakar, känns som de inte borde blir större, som om de vore i leveransstorlek nu. Fast det är de juh så klart inte, men de växer juh så fort.


Äntligen har ögonen börjat öppnas på dem alla tre. Men än är det en bit kvar och så tar det juh ytterligare lite tid innan de ser något också. Öronen börjar också öppna sig nu men ännu reagerar de inte på några ljud, men i slutet av veckan så borde de reagera både på syn- och hörselintryck :) Även det svarta pigmentet har tagit lite fart nu och det är rätt mkt prickar på nosar och läppar.


060524 Allt går sin gilla gång...sovperioderna blir längre och matstunderna färre men effektivare, skönt både för oss och Pyret och även för valparna kan jag tänka mig, blir inte lika mkt gnällande :)Tikvalpen har precis vuxit om den stora hanen..men har inte vägt dem ännu idag så det kan ha ändrat sig igen. Alla har fördubblat sin födelsevikt, det gjorde de redan helgen, så de växer i samma takt. Hoppas på att den lille hanen ska komma ifatt lite när de blir lite äldre. Han har dock gått upp lika mkt som de andra procentuellt och är rund och trind.Pyret har börjat komma igång mer med maten och åt ett mål med rent torrfoder igår med god aptit. Hon får väl lite gott iblandat i maten ett tag till så att jag får i henne så mkt som möjligt, de blir juh så magra tikarna, men nu är det mer foder och bara lite tilltugg i maten iaf.Pyret har börjat gå ifrån valparna mer nu..tycker det är skönt att gå och lägga sig på det svala golvet i stället för på den varma fällen i valplådan. Dessutom har hon gjort ett "bo" bakom soffan, rivit sönder en tidning som hon står och bäddar i..*hehe. Bra att hon river där istället för i valplådan.Har lagt in foton från de senaste dagarna.060518 Lugnet har äntligen lagt sig i valplådan..fast på nätterna måste de juh självklart äta varje timme och det måste juh absolut inledas med ett himla gnällande och pipande så att jag måste upp och kolla läget ;) Pyret har slappnat av och ligget mest och "slöar" med valparna. Hon har dessutom börjat gå på "specialdiet" då hon inte hade ngn vidare matlust och förlorade mjölk. Så nu är det falukorv, pölsa och blandfärs i torrfodret varje dag. Mot mattes principer men mjölken har iaf kommit tilbaka :)060516  Valparna äter och sover och äter och sover..och är SÅ söta! Den blå hanen är rätt kaxig...gnäller och tjurar om han inte kommer fram eller hittar en bra tutte med ens, han kan även ligga för sig och sova gott. Tiken har under dagen också mer och mer börjat finna sig i att sova jämte brorsan utan att mamma är alldeles intill. Hon brukar dock "småskälla" lite i sömnen och krypa ihop, vilket gör att Pyret tror hon gnäller och går dit och pysslar om henne. Den lille hanen är den gnälligaste och mammigaste..vill inte ligga ensam med syskonen, utan vill ha mamma hos sig hela tiden.060516 Igår dog en av hanarna. Han var svag från början tyvärr. Men de tre krabater som är kvar är pigga och tuffa rackare. En stor(blå) och en lite mindre hane (röd) och en stor tik (grön) som jag själv ska behålla om hon blir fin.
060515 kl 0.55                                                                                           PUH! Så det kan bli...blev kejsarsnitt, 7 valpar, 3 döda o 4 i livet, 3 hanar o 1 tik.
060514 kl 15.08                                                                       Nu har valpningen börjat... Pyret började flåsa och bädda för ca 40 min sedan och har haft en del värkar.. nu får vi hoppas valparna kommer snart :)
 060514                                                                                                       Vaknade av att Pyret bäddade, men sen la hon sig så lugnt igen och slappade...så skulle precis skriva att än är det nog inte dags. Fast nu börjar hon bädda igen. men inte så jättemycket, så vi får väl se vad det blir av det.
060512                                                                                                   Pyrets mage växer och växer, det börjar bli riktigt tungt för henne, men nu är det juh inte så många dagar kvar. Valparna sparkar och lever runt i magen, det räcker med att titta på hennes mage för att se hur de rumstrerar om.

Jag plockade fram mitt stetoskop idag och lyssnade på de små hjärtana som tickar i Pyrets mage, var härligt att höra.

Finns ett par nya kort att titta på i fotoalbumet. 

060509                                                                                                 Bara en vecka kvar!! Pyret är SÅ tjock och går och flåsar och flämtar i sommarvärmen. Trapporna börjar bli riktigt tunga, kanske får jag börja bära henne uppför. Skogspromenadern går sakta, sakta och nu får det nog räcka med små kisseturer här utanför.


Valparna sparkar och brottas och rullar runt inne i magen, härligt att känna de små liven :) Dags att börja fixa iordning valphage och bädd.


Duschade Pyret idag så att hon är fräsch till valpningen :) Tog lite nya kort på hennes mage idag, de finns på fotosidan, valpkull B.


060502                                                                                                   Nu kan jag känna valparna i Pyrets mage. Om man lägger handen på magen kan man få känna en liten spark här och var. Härligt att känna de små. Nu är det bara 2 veckor kvar tills de ska komma ut :)060428                                                                                                  Har lagt in ett nytt foto på pyrets tjocka, nyrakade mage, bara 2½ vecka kvar!!060427                                                                                                  Har rakat Pyret på magen nu, hon var så varm och klabbig om den och så kan valparna komma åt och dia ordentligt sen när de fötts.060423                                                                                              Magen växer och Pyret flåsar. Magen känns riktigt hård. Pyret är hungrig och snor mat från Rufus.060420
Oj,oj så bukig hon blivit, lilla Pyret. Mellangärdet är som bortblåst. Nu har aptiten kommit igång igen, både igår och idag skällde hon på mig för att tala om att hon ville ha mer mat :)

060419
Nu känner man tydligt att livmodern blivit större och mjukare, känns även som om livmoderhornen lagt sig till rätta. Pyret är helt klart påverkad, flåsar en del och lägger sig gärna platt på mage för att vila, även i situationer när hon annars skulle vara med och svansa runt benen.

060418
Matlusten är det fortfarande sisådär med, men nu äter Pyret iaf ngt mål mat om dagen. Men hon är mkt piggare och gladare nu och riktigt riktigt gosig. Hon har blivit kraftigare över bukpartiet också. Nu är det "bara" 4 veckor kvar till de små ska komma ut :)

060411
Pyret är fortfarande lite däven och har ingen matlust. Hon ligger mest för sig själv. Men ska vi ut och gå, om det vankas godis eller om husse och matte ska äta middag så blir det fart på henne :) Embryona fäster nu i livmorderväggen och det är vanligt att tiken blir lite illamående.

060404
Pyret är inte så matglad, mår nog lite illa..ytterligare ett dräktighetstecken :)

060328
Pyret fortfarande svullen efter löpet, Rufus fortfarande intresserad och svullna tuttar..allt dräktighetstecken :)

060316
Pyret parad en andra gång av Robin, 20 min hängning :) Nu är det bara att hålla tummarna!

060314
Pyret parad första gången av "Robin" Zolohouse Trial and Error, 15 min hängning.

060215                                                                                                   Nu har jag äntligen hittat en hanhund till valpkull B, Zolohouse Trial and Error, "Robin". Han ägs av Chakinoz kennel i Örebro. En mkt fin pojke med JÄTTEfina "Hjärtlinjer" :) Han ska para "Pyret" Mustela K Gladiolus vid hennes nästa löp som borde vara när som helst, tror faktiskt att hon redan börjat :)

29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull B
Valpkull A

Valpkull A

e Attis Fernando Fantastic Breeze
hjärta ua 2003-06-18

u Mustela K Gladiolus
hjärta ua 2005-11-01

29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull A
Valpkull A

Valpkull A

Heartgrains Kennels A-kull kom till världen 2004-02-16. Den är undan Pyret - Mustela K Gladiolus. Valet av hanhund föll på den 4-åriga Blenheimhanen Dennis - Attis Fernando Fantastic Breeze. Han har 7 hundar hjärtundersökta i Sverige (fler i Norge o England) i sin stamtavla och inte en enda med biljud på hjärtat!!!
Eftersom även Pyret är Blenheim (rödvit) så blir det endast Blenheimvalpar i denna kull.

16/2-04
Pyret har valpat!!!
3 tikar och 2 hanvalpar blev det!! Foton finns under "valpbilder"!!


16/2-04
Pyrets värkar har börjat!!!! Nu bör det dröja högst ett dygn innan valparna har kommit!!!!

11/2-04
Pyret är väldigt påverkad av sin tjocka mage. hon har svårt att hitta ngn skönt sovställning, det är jobbigt att sitta och hon är otymplig. Hoppa upp i sängen är svårt, men det går, men helst ska matte hjälpa till. Pyret är väldigt slö, ligger mest utslagen hela dagarna och sover som en stock. Fast när det är kissedags vaknar hon till och försöker tom gallopera lite ute...men det blir inte många steg. Nätterna är lite jobbiga...svårt att få ro, blir varm och valparna lever antagligen rövare i magen på henne. Det märks att det snart är dags..*ler

10/2-04
Idag har jag rakat Pyret på magen så att valparna ska kunna dia utan att trassla in sig i pälsen :)

6/2-04
Pyret har fotats och bilderna finns att se under rubriken Pyrets foton :)

4/2-04
Pyret är riktigt tjock nu och jag kan känna valparna spraka i magen på henne. Nu är det bara 2 veckor kvar till valpningen!! :)

28/1-04
Pyret har under de senaste tre dagarna "svällt" upp rejält. Hon börjar bli riktigt bukig och vaggar fram när hon går. Har även märkts att hon blivit lite klumpig och att hon har lite svårt att hitta en skön sovställning.

Dessutom äter hon mängder. Hon äter 4 mål om dagen och är hela tiden sugen på mer.

21/1-04
Pyret är helt klart dräktigt! Magen ökar i omfång, hon breddar sig över rygg och revben och tuttarna växer! :)

15/1-04
Tycker allt att Pyret har en lite kula på magen, nu måtte det väl vara valpar på gång!!

7/1-04
Väntar & väntar & väntar med spänning på att jag ska få se några dräktighetstecken på Pyret. Har tyckt att spenarna blivigt rosa plus att de har svullnat något. Men har för mig att de blir sådana i varje löp. Fast det känns som det är mer denna gången, men jag kan inte säga säkert.

I morse spydde hon också. AHA! ett säkert dräktighetstecken!! YES!! tänkte jag...tills jag vände mig om och såg att min Clumberspanielhane spytt han också. Så antigen spydde Clumbern i sympati eller så berodde illamåendet på fiskskinnet de knaprade på igår i stället för valpar i magen...*suck...ovissheten kvarstår ;).


21/12-03
Pyret blev parad en fjärde och sista gång hängning uteblev.


19/12-03
Pyret blev parad en tredje gång med 50 min hängning!


17/12-03
Pyret blev parad en andra gång! 30 min hängning!


15/12-03
Pyret parades första gången!!! 30 min hängning!
Nu får vi hålla tummarna för att hon inte går tom.
Valpningen borde äga rum ca vecka 8 2004 om Pyret blir dräktig.
29 Oktober 2007  | Länk | Valpkull A
Celine-Heartgrains Charming Celine

Celine- Heartgrains Charming Celine


e. Zolohouse Trial and Error, Robin, äg. Kennel Chakinoz


u. Mustela K Gladiolus, Pyret


Född. 070703


Bor hos Familjen Pålsson i Uppsala

28 Oktober 2007  | Länk | Celine- Heartgrains Charming Celine
Rufus - Dons Its My

Rufus - Dons Its My Life


e. Clussexx Life Down Under


u. Sällebäcks Smoke Gets In Your Eyes


Född 021109


HD ua


AD ua


Utställning: 2 CERT

Rufus är nu omplacerad och jag hoppas att det ska fungera fint och att han trivs i sin nya familj. han är mkt saknad och det är väldigt tomt utan honom.

26 Oktober 2007  | Länk | Rufus - Dons Its My Life
Pyret - Mustela K Gladiolus

Pyret - Mustela K Gladiolus

e. Crawford Just a Gigolo
u. Mustela Kamomill

Född 000602

Patella ua
Öga ua
Hjärta ua 070223

Utställning Ökl 2

Pyret är en söt liten tös som är helt underbar. Hon är mattes lilla kelgris, älskar att ligga i knät och bara mysa. Pyret vill alltid vara nära, helst vill hon ligga i knät och sova, vill inte matte så går det bra med vem som helst finns i närheten, även fast det är någon hon precis träffat. Hon gillar dock att själv få ta intiativet till att hälsa på någon och tycker inte om när någon tränger sig på. När hon väl hälsat på någon, vilket innebär att hon helst av allt vill pussa denna person i hela ansiktet, så lägger hon sig till ro i dennes knä och njuter. Pyret är, precis som cavalierer ska vara, väldigt anpassningsbar. Hon älskar att springa i skogen och kan hålla igång i timmar. Hon följer lätt med på promenader över milen som tar över ett par timmar. Men nu är inte matte alltid så hurtig, så ibland får man ligga och mysa i sängen nästan hela dagen och det tycker Pyret är hur gott som helst det också. Pyret är en mycket kärleksfull individ!!!


Utställningsresultat

1/5 -05 Inofficiell, Skövde
Öppenklass
Domare: Elisabeth Wahlström
BT-2 & Hp
(även Heartgrains Archie af Gladiolus ställdes ut på denna utställning- BH-2 & Hp)

Kritik: Söt tilltalande tik. Mycket god typ. Bra tänder och bett. Korrekt flat skalle. Bra pigment. Något sluttande kors. Välvinklad bak önskas mer i fram. Utmärkta rörelser. Välvisad.

Kommentar: Pyret skötte sig bra. Är inte ställd på länge. Bordet var dock läskigt när väl dommaren kom fram.

19/7 -03 SKK, Internationell, Vadstena
Domare: Arne Thorn
Ökl 2

Kritik: Mycket god typ och helhetsintryck. Propertionerligt huvud, kunde ha något mer utfyllt nosparti. Bra hals, bra vinklar bak, kunde ha lite mer kropp för att stabilisera helheten, bra spänst i rörelser,

7/9 -02 Drive-in Töreboda

Kritik: Bra storlek, saknar lite kropp, passande benstomme, fin svans, bra pälskvalité, önskas lite mer. Mycket fina ögon. Bra öronansättning, lugn och trevlig på bordet, bär svans bra i rörelse, käcka och bra rörelse från alla håll.

Vår -02 Drive-In Tranås

Ökl 1

Kritik: Bra huvud och uttryck. Bra hals och rygglinje. Bra vinklar fram och bak.Önskar mer djup i bröstkorgen. Rör sig bra från sidan. Något brant kors. Trevligt temperament.

Pyret är mor till kennelns A-, B- och C-kull

26 Oktober 2007  | Länk | Pyret - Mustela K Gladiolus
Bonnie - Heartgrains Bestialiska Bonnie

Bonnie - Heartgrains Bestialiska Bonnie

e.Zolohouse Trial and Error äg. Kennel Chakinoz

u.Mustela K Gladiolus


Född 060514


 


 

26 Oktober 2007  | Länk | Bonnie-Heartgrains Bestialiska Bonnie


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida