Heartgrains kennel
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2023)
>>


Bonnie

080227 Ser inget blod nu men lite mer svullen är hon nog nu, Bonnie. Hon drar svansen ngt åt sidan när jag kliar vid svansroten, men inte mkt.

080226 Bonnie och Pyret har börjat busa och ska hoppa upp lite på varandra, kanske närmar sig höglöp nu. Märker dock inget på Bonnie om jag kliar henne vid svansroten. Rufus piper men är ännu inte odräglig.

080224 Bonnie lite svullen, trodde inte hon blödde ngt nu men såg att det kommit ngr droppar på filten i bilen.

080223 Bonnie är lite svullen, känns nästan mindre än tidigare men det är väl bara som jag får för mig. Kommer fortfrande lite blod.

080220 Bonnie är lite svullen men det kommer fortfarande lite blod

080214 Bonnie löper, såg det första blodet igår, men hon har hållit på att slicka sig ytterligare ngr dagar. Typiskt för nu har jag inte riktigt koll på när det verkligen började.

Vill lära mig Bonnies löp inför kommande parningar och försöka se när hon kommer i höglöp, vilket dygn.

Än så länge har vi juh Rufus kvar och han är juh kanon när man vill se när tikarna är parningsvilliga. Men om vi hittar ngn bra familj till honom så har vi inte honom kvar när det väl är dags att para Bonnie nästa år.

Men jag ska hålla koll på henne nu iaf och se om jag själv kan lista ut när det hade varit parningsdags om det varit aktuellt nu.

071029 I lördags blev det allt lite träning :) Men inte så mkt för Älva var inte riktigt med på noterna och ville hem. Körde dock lite slalom m lina själv och en stjärna med hopphinder med däcket intill att bryta av med.

Slalomen gick bra när jag väl fått in snitsen på kastet av leksaken. Svårt att kasta leksaken till en bra position då marken är ojämn och så även leksaken, den studsar åt alla möjliga håll. När väl leksaken kom rätt så tog Bonnie slalomen riktigt bra, jag måste förståss bromsa henne en del för att hon ska svänga, men hon har mkt driv. Tyvärr blir det att jag måste sluta varje gång när det väl börjar bli flyt i det, antingen för att hon börjar bli för trött eller för att jag måste iväg. Men nu kan jag juh ge mig ut och träna m linan själv och då blir det lättare att få lite mer kontinuitet i det hela, ska bli roligt!!

Stjärnan gick suvveränt. Jag körde både i vänster- och högervarv och gjorde en hel del svängar mellan hindrena och skickade en hel del mot däcket också. Bonnie var jätteduktigt och jag behövde inte gå med så mkt mot hindrena och  hon siktade tidigt på nästa hinder och var riktigt på hugget. Däcket gick också galant :)

Min älskling var med och skulle ta kort men fick ägna största delen av tiden till Älva. Några kort hann han dock ta så jag lägger in några av dem i fotoalbumet. TACK för din hjälteinsats min älskade!!

I kväll är det måndagsträning men jag kan inte träna. Matz börjar nämligen jobba skift idag igen och jobbar hela kvällen. Jag tar nog med Bonnie och Älva och går ut iaf och tittar lite och säger hej.

070126 Idag blir det ingen träning för jag ska jobba i em till kl 18, blir lite sent att träna efter det och då är det kolsvart. Igår blev det heller inget för min kära sambo kom hem lite senare efter jobbet, för han fixade så vi fick på vinterdäcken på bilen. Tur, för idag var det halt på vägarna.

Men i morgon SKA jag ut och träna. Förhoppningsvis följer min älskling med och kanske kan ta lite kort också. Vi är visserligen hundvakter i helgen så det blir 4 hundar att dra med men det ska nog gå bra :)

071024 kl 13.20 YES! jag tog mig iväg med alla hundar och Älva och kameran, inte illa! Det var UNDERBART väder och kameran åkte fram en hel del i den vackra frostiga naturen. Har lagt in en del bilder i fotoalbumet i övrigt-mappen. De kommer ej till rätta riktigt i det formatet tyvärr men bättre än inget, vackert var det iaf. Blev en del kort på hundarna också som ligger i deras fotomapp.

Väl ute på brukshundsklubben så började jag med slalomen. Körde först när jag sprang baklänges, men Bonnie hoppade över en och annan port fast jag minskat till 8 pinnar. Hon blir för ivrig. Testade när jag gick jämte men hon tappade en del där med. Iom att hon var så ivrig tänkte jag att det kunde vara värt att pröva linan och kasta leksaken bortom slalomen och se om hon vidhöll dragningen frammåt genom hela slalomen. Efter lite trixande och testande så gick det faktiskt. Hon har inte riktigt lika mkt dragning frammåt som om husse står i slutet med leksaken, och det är juh förståeligt, men det gick iaf och hon var SÅ duktig.

Efter slalomen körde jag en stjärna med hopphinder med däcket intill att bryta av med. Gick kanon!!! Hon hade sån fart och drog mot hindren och hade inga problem med att gå ifrån mig. I vänster varv är det dock lite trögare men det är juh bara en vanesak :)

Sen kände jag att det räckte. Slalomen gör henne väldigt trött mentalt och att hoppa en stjärna om och om igen tar väldigt mkt fysiskt. Så vi slutade där och lät även de andra hundarna springa lite.

En till som var VÄLDIGT duktig var lilla Älva. Hon sov på vägen ut och ytterligare en kvart när vi kommit till brukshundsklubben. Sen satt hon snällt i sin vagn och tittade på och sa inte ett ljud. Underbara lilla Älva *stolt mamma*

 071024 kl 08.30 Jaha, så blev det som jag befarade, motivationen försvann i samband med att agilitykursen slutade. Njae, riktigt så illa är det väl inte men pressen har väl släppt. Känns det lite motigt att träna så blir det inte av, när kursen höll på så kände man att man helst ville ha hunnit träna innan nästa kurstillfälle.

Både jag och min älskling har dock varit sega och inte haft ngn vidare ork. Sen har jag kännt att det inte varit ngn idé att åka utan honom då jag måste träna slalom med lina och då måste ha hans hjälp. Dumt tänkt! Sen har han jobbat över en del och jag har jobbat och på kvällarna blir det snabbt mörkt. Sen har jag så f*******t ont i nacken också så för tillfället har jag virat runt en tjock halsduk för att vila den.

Har tänkt att jag ev ska ge mig ut idag på fm. Men då får jag gå ut, och då måste jag ta m alla hundarna och Älva och sen hoppas att Älva är nöjd med att sitta i vagnen medans jag tränar. Är hon inte det är det bara att gå hem igen. Kan tyvärr inte låta henne krypa runt själv då hon för det första stoppar allt i sin väg i munnen och för det andra för att hon inte kan röra sig i sin overall *hehe. Sen är juh datorn ens värsta fiende i det här läget, blir lätt att man sitter för länge och tiden bara går och vips så har man jättebråttom bara för att hinna med dagens vanliga bestyr.

Sen gäller det att tajma det rätt med henne också. Ska jobba vid 16 och då är Älva med en halvtimme innan Matz kommer från jobbet och kan hämta henne. Då gäller det att jag fått henne att äta 14.30 och somna ca 15 för att hon ska vakna precis när jag börjar och vara nöjd med att sitta i vagnen tills pappa kommer. Det krävs en hel del planering av dagen för att få till det så *puh

 Ja,ja, jag får väl se hur det blir. I kväll kan jag iaf inte träna för jag jobbar till strax efter 18 och kl 19 ska jag vara på uppfödarutbildning i Nässjö.

Jag vill dock jättegärna träna, är otroligt sugen och vill komma ngn vart!!! Det gör man inte när man aldrig tränar, måste juh ut iaf ett par ggr i veckan för att ngt ska hända. Får hoppas att jag kommer iväg!!!

071016 Det finns nu ett videoklipp att titta på där jag springer andra loppet på Agilityavslutningen. Bonnie är vanligtvis bättre, än vad hon visr där, bara om fått värma upp lite. Här är hon väldigt tajt på mig och det resulterar i att jag hamnar efter henne och hon vänder om efter hindrena för att kolla var jag är och vart hon ska. Men jag är nöjd ändå, hon hänger ändå med och hon tar juh banan :)

I går var vi och tränade lite med de andra från kursen. jag var dock lite sen och då hade de redan byggt upp lite kombinationer, så det blev ingen övning av KM-banan.

Det gick bra, Bonnie gick dock upp lite mkt i varv men vi satte alla kombinationerna så småningom. Kom på att slalomen fungerar bättre om jag springer baklänges iom att jag då är steget före henne istället för efter. Får öva på det så då jag är ensam och köra med lina då Matz kan följa med mig. Annars gav träningen inte så mkt. Känner att jag har annat att öva på, småsaker i stället för kombinationer där man springer benen av sig.

Jag behöver öva massor på slalomen med lina och slalomingången. Behöver öva på däcket så att Bonnie aldrig går i ramen utan både kan skickas och kallas in genom däcket på avstånd oberoende av var jag står. Måste öva på kontaktfälten, att hon ska dutta i nederkant även om jag inte står och ger henne godis precis jämte henne. Jag måste kunna stå långt bort och hon ska "dutta" ändå. Sen måste jag öva på handlingen, får väl börja med en stjärna som jag ökar och ökar i omkrets för att få henne att gå ut från mig bara jag pekar och säger hopp. Sen är det juh självklart bra att öva på att skicka henne framför mig och få in komandot fram, över hopphinder till att börja med, utan att jag ska behöva kasta en leksak.

Det är mao mkt att öva på och lite tid. Kommer juh inte ut så ofta så då skulle jag behöva öva på allt varje gång, men det blir alldeles för mkt för Bonnie. Men det är juh bättre att öva lite än inget alls :)

071015 Igår var det avslutning på agilityn och jag kunde inte hålla mig borta trots mina tvivel angående nyttan med att köra en KM-bana. Det var roligt iaf och det hade kännts synd att missa sista kursgången för vi har varit en härlig grupp och har verkligen kommit ihop oss sista gångerna.

Så nu har vi startat våran första inofficiella tävling, Bonnie och jag ;) Fast vi var som sagt inte redo för det, men iom att det bara var klubbmästerskap så var det bara vi från kursen och en tjej till som tävlade så det känndes att det bara var på skoj. Vi hade en del publik iom att lydnadstävligarna precis slutat. Själva hade Bonnie och jag en hejarklack bestående av min kära sambo, Matz och vår 9 mån dotter, Älva, De tog ngr foton och filmade lite, ska försöka få in ngt på sidan :)

Banan var rolig med en del valmöjligheter och ngr tekniska svårigheter (bild finns i fotoalbumet "071014 KM-bana").

Det vi flesta hade problem med var nog att hundarna stått i ca en timme innan våran tävling började. Vi hade bara två hopphinder och en gunga att hoppa fram på vilket tyvärr inte var nog för mig och Bonnie för att öva släpp. Hon blev bara tajtare på mig och gick upp i varv utav att springa runt på dem. Vanligtvis är man van att träna en del kombinationer först, för att jobba upp bla självständigheten, innan man kör en bana. Nu skulle vi köra med en gång med hundar som suttit och laddat i en timme.

Första varvet gick så där, Bonnie gick upp i varv i slalomen och missade en del, men slutligen kom vi igenom. På 7:e hindret gick hon först åt fel håll och många var de gånger då vi snubblade på varandra. Hon kommer juh till mig då hon inte vet vad hon ska göra plus att hon undrar var jag har leksaken då jag aldrig kastar den som belöning.

Andra varvet (vi fick köra två ggr, dock inte efter varandra utan efter att alla kört en gång) gick bättre då hon bjöd på mer och var lite självsäkrare. Tyvärr tog hon tunneln, hinder 6, åt fel håll. Resten gick bra förutom att vi missade näst sista hopphindret och fick vända tillbaka.

Som tur vara körde vi utan diskningar utan man fick 50 fel i stället. Jag vet inte hur mkt fel jag fick, många var de nog iom att Bonnie och jag hade kroppskontakt väldigt, väldigt ofta och det ger juh 5 fel varje gång:) Men duktig var hon lilla tjejen. Hon bjöd på bra och tittade frammåt för att söka nästa hinder.

Men det är juh det som är det trista med tävling. Vi hade nog alla velat och behövt köra banan fler ggr inte minst för att hundarna skulle fått känna att det lyckades. Vi är dock ett gäng som ska fortsätta att träna på måndagar, så vi ska ut i kväll. Då kanske vi kan ta och bygga upp banan igen och jobba oss igenom den. Vore roligt tycker jag iaf, får se vad de andra har tänkt sig.

Det är synd att det är slut nu för det är nu man börjat komma igång och gruppen har börjat komma ihop sig, det är nu det är som roligast. Jag hade verkligen velat fortsätta. Det ska iaf bli kurs till våren igen men då kommer bara den ena av våra instruktörer att vara med tyvärr. Men ska iaf bli roligt att komma igång igen. Får träna flitigt själv nu så att vi kommit lite längre tills dess så att det ger oss lite mer att köra hela banor. Jag vill att hindren ska sitta bättre så att jag kan öva mer på handling och släpp och att skicka.

Jag pratade dock med ena instruktören om att försöka få tid på innomhusbanan i Myresjö, ska kolla upp priser osv. Sen var hon sugen på ngn helgkurs eller dyl. Kom att tänka på att min syster kanske skulle kunna tänka sig att komma och hålla en agilitydag, men vet eg inte hur många som är intresserade och hur mkt hon kan hjälpa. De flesta är juh inte intresserad av ngn finslipning utan vill bara köra.

 071014 PUH! Äntligen en fungerande dator igen. Vi hade ett litet missöde här hemma vilket satte datorn ur funktion. Men nu är den äntligen fixad och jag kan komma ut i cyberrymden igen ;)

I måndags var det agilitykurs igen, vi gjorde lite olika kombinationer och sen en bana. Bonnie var duktig som vanligt :)

Första kombinationen var en liten kluring (bild i fotoalbumet 071008 Agilitykurs, övningskombination 1) Kände att jag borde stå innan 2:a hindret och få Bonnie att gå runt, hoppa mot mig och sen skicka henne över hinder 3. Men samtidigt drar hon gärna ifrån mig och det är då svårt att få henne att hoppa över det tredje hindret. Ställde mig på högra sidan av 2:a hindret och snurrade med henne runt istället så att jag skickade från mig på andra hindret och kallade in henne mot mig på tredje hindret istället.

Senare provade jag att göra som jag först tänkt och med lite övning fungerade det hyfsat. Med mer tid hade det nog suttit. Jag märkte dock att hon blev lite osäker när jag ändrade variant för att hon inte visste riktigt vad jag ville då jag först lärt henne den andra varianten.

Tunneln gick bra men däcket måste jag vara med vid och visa in i annars springer hon genom ramen. Långhoppet drog hon mot och hoppade galant till mattes stora förvåning. De två sista hindren drog hon också över trots att matte inte riktigt var med... SÅ DUKTIG :) 

Nästa kombination bestod av ngr hopphinder, bommen, en rund tunnel och säcken (Bild i fotoalbumet 071008 Agilitykurs, övningskombination 2). Det knepiga var att den gick i vänster varv. Det är alltid krångligare att få flyt när man har hunden på höger sida. Dessutom tycker jag ofta att hundarna blir lite mindre självständiga och går tajtare inpå en. Bonnie fixade det fint. Vi hade lite problem ett varv då jag försökte gå lite längre ifrån men sista varvet gick felfritt. 

Sista kombinationen bestod av slalom, hopphinder, gungan, bordet, a-hindret. (bild finns i fotoalbumet, 071008 Agilitykurs, övningskombination 3) Detta fixade Bonnie suvveränt. Hon stressar tyvärr på lite för mkt i slalomen och hoppar över portar ibland, men kul att hon bjuder på och tycker det är så kul, säkerheten kommer senare med träning.

Gungan går fint, hon stannar när den slår över och går sen ner till kontaktfältet. Började med att hon skulle dutta med nosen där också.

Bordet fick hon sätta sig på och jag gav godis, vi har juh inte tränat det men hon är juh så lyhörd så det är inget större problem.

A-hindret gick fint, vi har fått ett nytt som går att minska lutnigen på, det är lättare att få dem att stanna upp på kontaktfältet då. Hon fick dutta även där och det gick bra. Jag måste juh dock sitta där med henne då och ge godis så nu måste jag börja öva på att kunna stå på håll när hon duttar.

Idag är det sista gången på kursen, vi ska ha KM och det känns rätt trist. Jag hade hellre velat ha en vanlig agilityträning istället, det ger mer än att få köra en bana en gång utan att belöna, det förstör mer än det ger tyvärr.

Känns trist att agilitykursen är slut sen. Känns alldeles för kort med 7 ggr, speciellt när två kurstillfällen gått till dels titta på en tävling och sen starta en. Är lätt att tappa lite motivation när man inte har ngn kurs att gå till. Hoppas jag ska kunna hålla igång. Med våra milda vintrar kan man köra länge till kan jag tänka mig.

071008 I lördags var jag ute, tillsammans med sambo och dotter, och tränade Bonnie. Byggde upp kombinationen från träningen i onsdags, den med två tunnlar och fyra hopphinder i en oval. Körde lite på den. Gick hyfsat i båda varven men Bonnie var väldigt tajt på mig och fixerad vid leksaken. Hon var väldigt stissig. Men efter ngra varv så blev det lite bättre.  

Jag körde även lite A-hinder och däck efter varandra och det gick hyfsat. Hon fuskar dock gärna på däcket om jag står en bit ifrån, mer när jag kallar in henne än om jag skicker henne.

Sen körde vi lite slalom med lina. Det gick verkligen kanon. Vi körde 8 pinnar med en gång och hon tog det riktigt bra, med viss bromsning i linan förståss.

Sen körde jag ett staket och sedan även en stjärna som gick helt ok.

En helt lyckad träning med slalom som fokus. Ville dock inte köra för mkt slalom då det väl gick bra, man ser att hon blir trött väldigt fort utav att tänka och koncentrera sig så mkt.

I kväll är det sista agilitykursen, vi har även ett kurstillfälle på söndag men då är det bara KM och det är vi inte redo för. Känner att jag tappar mer än vad jag tjänar då jag kör en hel bana.

071004 Igår var det agilitykurs igen och Bonnie var kanonduktig som vanligt :) Jag hade inte kommit ut och tränat något alls med Bonnie sen senaste kurstillfället i söndags och inte övat på banan vi skulle köra på kursen. Nu blev det dock inte att vi körde denna bana vilket jag tyckte var mkt bra iom att det var en alldeles för tekniskt svår bana för oss, enligt mitt tycke. Istället körde vi ngr kombinationer och sen en liten enkel smidig bana som vi själva satte ihop.

Vi började med att bygga upp några kombinationer. Den första bestod av ett hopphinder, en slalom på 8 pinnar och sen ett hopphinder igen (bild finns i fotoalbumet "071003 övningskombination 1"). Bonnie tände rejält och var jätteduktig på slalomen fast att jag inte övat på den sen jag körde den första ggn på kursen i söndags. Efter ngr ggr började hon dock stissa lite för mkt och började pipa i slalomen för att hon var så laddad. Hon låste sig på leksaken och tappade lite fokus. Testade lite senare när hon lugnat sig lite och då gick det kanonbra igen.

Nästa kombination bestod av två hopphinder och sedan platta tunneln (bild finns i fotoalbumet "071003 övningskombination 2"). Ställde mig först nere vid "säcken" och kallade in Bonnie över båda hopphindren och skickade henne vidare genom "säcken". Det gjorde hon kanon utan minsta problem.

Sen ställde jag mig mellan de båda hopphindren och kallade in henne över första hopphindret och skickade henne över det andra hopphindret och sen säcken. Det gick också bra.

Därefter testade jag utan större förhoppningar att skicka henne över båda hindren och sen genom "säcken" och hon tog det!!! Vilken hund!! Sen gjorde jag en miss och visade att jag skulle kasta leksaken och så låste hon sig på den igen och det gick inte att skicka mer.

Nästa kombination var ett staket med tre hinder (bild finns i fotoalbumet "071003 övningskombination 3") . I början var hon fortfarande låst på leksaken och mina händer och kunde inte alls koncentrera sig. Då gick vi och övade lite på balansbommen och kontaktfältsövningen med att dutta med nosen, det gick bra och fick henne mer fokuserad. Vi gick tillbaka till staketet och nu gick det kanon. jag fick henne att hoppa bort från mig på första hindret, mot mig på andra och sen bort från mig på tredje, sen runda det och så likadant tillbaka. Det gick med ett underbart flyt och härlig fart!!!

Sista kombinationen var i en oval (bild finns i fotoalbumet "071003 övningskombination 4") . Längst ut på vardera sidan stod böjda, runda tunnlar och mellan dem stog två hopphinder på varje sida. Bonnie for som en skottspole, runt, runt, runt jag hade svårt att hänga med, vilken fart!!! Körde ca 2½ varv åt gången innan jag belönade henne med leksaken. Kunde märka ett viss avslag i farten då. Körde dock bara i höger varv. Testade ett halvt varv i vänster varv och då gick hon mkt tajtare på mig. Tyvärr hann jag inte öva mer på det. Tror nog det gått lika bra i det varvet om vi bara kommit i gång med det.

Efter lite fika och teori så satte vi ihop en bana. Den började med två hopphinder, en rund tunnel, ett hopp i sväng, balansbommen, hopphinder i sväng slalom, a-hindret, däcket, kort rund tunnel lite svängd, och tillbaka till de två hopphindren som skulle hoppas båda två frammåt för att sen vända tillbaka och ta det första hindret i motsatt riktning (bild finns i fotoalbumet "071003 slutbana") .

Det var tyvärr väldigt mörkt när vi skulle köra banan och vi har bara en lampa på planen som ger mkt skuggor. De två första hindren gick bra och tunneln Efter tunneln stog hopphindret lite vid sidan om och det stog även en gunga där som Bonnie riktade in sig på. Fick henne dock att styra om och ta hindret i stället men sen ville hon ändå upp och ta gunga så det fick hon. Därefter kom vi till bommen, uppfarten kom dock i skuggan av mig och Bonnie sprang rakt in i den, men hon brydde sig inte utan var snabbt uppe igen. Hon var duktigt på att dutta i andra änden och hopphindret gick bra. Slalomen gick hyfsat, hon hade lite bråttom och det var mkt skuggor bland pinnarna så alla hundar hade problem med den. Sen rusade hon upp på a-hindret vilket gjorde att jag inte hann före till däcket och då sprang hon jämte i ramen, jag måste vara med för att visa henne genom det. Korta tunneln rusade hon genom och den knepiga hoppkombinationen sist gick kanon!

Känner att jag måste öva på däcket, försöka få henne att ta det riktigt trots att jag står på håll. Måste även öva på slalomen med lina för att få henne mer självständig. Slalomingångar vore också bra att träna. Balansen måste jag öva på för att förstärka "duttandet" och för att sedan få henne att dutta även om jag står på håll. Bör öva på att skicka henne också och skicka henne till olika hinder så att hon lär sig namnen. Handlingen är också ngt som framförallt jag skulle behöva öva på, jag visar lite hur som vilket gör Bonnie förvirrad.

071001 I lördags kom jag äntligen ut på agilityplan med Bonnie, har inte tränat på länge. Blev iaf en snabbis, orkade inte så mkt iom att jag inte var kry. Vi körde lite balansbomsövning, nu var min kära sambo med och höll i Bonnie och det fungerade galant. Säger åt henne att stanna kvar och går i från några meter innan jag ger henne släppkommandot. 

Sen körde vi slalom. Vi testade med linan igen men lät bli att visa henne i portarna. Satte upp fem pinnar och sen satt Matz och lockade henne i slutet och jag höll i linan. Första grejen vi kom på var att jag, som höll i linan, var tvungen att sitta på huk för att slalomställningen inte ska tippa. Bonnie tycker det är lite läskigt vilket man kan förstå.

När vi började köra blev Bonnie väldigt osäker och visste varken ut eller in. Vi hade dock glömt halsband till henne, det är så när man är van att ha dem lösa, och fick sätta linan som ett stryp runt halsen. Detta är hon inte van vid och det gav juh självklart obehag. Jag knöt fast linan runt halsen i stället för att få bort strypeffekten vilken gjorde susen.

Bonnie var trots detta smått förvirrad vilket man kan förstå efter alla våra tabbar och justeringar av metoden under de senste veckorna. Matz visade då leksaken, fortfarande stående i slutet av slalomen, omväxlande på höger och vänster sida om slalomen beroende på åt vilket håll Bonnie skulle. Detta gick bra ngr ggr tills hon blev alldeles för fokusread på att ränna efter leksaken och glömde att hon skulle framåt i slalomen också. Då slutade Matz visa med leksaken åt sidorna och viftade bara med den rakt framför slalomen, som vi gjort från början. Nu hade Bonnie dock kommit igång med svängarna och tog sig fram riktigt bra med viss bromsning i linan då hon ville hoppa över ngn port. Vi slutade efter ngr lyckade försök. Nu känns det dock som att vi har kommit på en fungerande metod och det är bara till att träna på.

Mer träning blev det dock inte i Lördags utan vi åkte hem och försökte kurerar oss.

I söndags fm hade vi agilitykurs och regnet öste ner mer eller mindre hela tiden. Bonnie höll dock modet uppe och var inte alls så påverkad som jag trodde att hon skulle vara, eller hon var väl knappast påverkad alls när vi väl körde. Där ser man vilka förutfattade meningar man till och med kan ha om sin egena hund. Kan nog vara så att det är matte som inte vill ut och träna i regnet ;)

Träningen började med att vi skulle köra ett par kombinationer. Först en kombination som började med ett långhopp och sen platta tunneln och därefter bordet på rak linje, därefter 180 grader åt vänster där gungan stog och sen tillbaka till långhoppet - säcken - bordet för att sen ta 180 grader till höger för ett slalom med fyra pinnar (bild på övning 1 finns i fotoalbumet).

Bonnie skötte sig fint! Jag lämnade henne framför långhoppet och ställde mig framför säcken när jag körde igång henne. Jag följde med fram till bordet, vilket vi aldrig tränat på då det är på väg att försvinna, finns nästan aldrig med på tävligarna i Sverige nu mer. Sen fick Bonnie sitta kvar på bordet medans jag gick fram till gungan där jag kallade in henne och gick med henne, fick henne tom att "dutta" lite vid kontaktfältet trots att vi inte övat detta där. Satte henne sen framför långhoppet igen för att köra likadant fram till bordet och sen gå till slalomen. Ville inte börja joxa med linan där och har tidigare hoppat över slalomen i kombinationerna på kursen. Idag tänkte jag att jag iaf kunde testa och det gick kanon när jag visade. Vad duktig hon är lilla Bonnie, hon är så följsam!!

Därefter gjorde vi en annan övningskombination (övning 2 i fotoalbumet) Det var först ett hopphinder, sen en svängd lång tunnel, ett hopphinder igen, som stod i jämnhöjd med det första hindret, därefter A-hindret, sen ett hopp hinder, däcket i en sväng och ett hopphinder till och så tillbaka till A-hindret. Gick att köra som en åtta om och om igen om man ville.

Jag började med att sätta Bonnie framför första hindret och sen gå fram till tunneln innan jag satte igång henne. Sen sprang jag till nästa hinder och visade henne på det och sen vidare till A-hindret.

Det märktes att Bonnie var van att jag kastar leksak till henne efter tunneln, för hon sökte sig till mig och jag var tvungen att stå precis vid hopphindret som kom efter för att hon skulle ta det. Detta gjorde i sin tur att jag kom samtidigt eller tom lite efter Bonnie till A-hindret och hon stannade till på uppfarten för att se vart hon hade mig och vad jag ville att hon skulle göra. Men hon tog hindret ändå så fort jag hade kommit i fatt henne.

Sedan snubblade vi lite på varandra också det för att matte tyvärr inte är snabbare än Bonnie. Jag försökte byta sidan medans Bonnie var på A-hindret. Tidigare hade jag juh haft henne på min höger sidan och skulle nu byta så att hon kom på min vänster sida. Bonnie som dock är mkt snabbare än mig hade redan riktat in sig på min högersida och tyvärr så har jag inte tränat ngn direkt handling med henne ännu och var inte heller tillräckligt tydlig i mitt kroppsspråk för att hon skulle kunna förstå. Men det gick hyfsat iaf.

När vi kom till däcket, som inte har varit ngt vidare problem alls nu, så blev det tvärstopp, det luktade tydligen JÄTTEgott där. Bonnie brukar inte vara så knusslig med sånt om man bara säger till henne men nu var hon tom svår att få därifrån.

Sista hopphindret och A-hindret gick fint förutom att jag höll på att gå under av allt rusande i kapp med Bonnie ;)

Sist körde vi en bana (bild i fotoalbumet) som jag inte tyckte var ngt vidare alls. Var bara en massa springa och få möjligheter till att belöna där de flesta behöver belöna.

Satte Bonnie och kallade in henne över de två första hopphindren och sprang med henne på balansbommen, satte mig på huk vid kontaktfältet och belönade varje "dutt" med nosen. Sa åt henne att stanna kvar och  gick vidare  och ställde mig vid hopphindret inan jag satte igång henne, sprang med henne över långhoppet och skickade in henne i tunneln. Tyvärr var jag lite efter henne då och hon vände inne i tunneln och undrade nog vad jag höll på med.. Körde in henne igen och hon tog den fint och runda tunneln också då jag åter igen kom efter (var uppförsbacke här vilket inte bekom Bonnie, men mig). Jag hade velat kasta leksak här, över nästa hopphinder för att belöna och för att få henne att gå frammåt, men iom att banan inte var slut och iom att däcket kom väldigt snävt så fortsatte vi bara. Gick med henne över hopphinder och däck och sen bort till en 8-pinnars slalom. Bonnie tog den galant!!!! och jag gick en halvmeter ifrån henne och visade henne vägen!!!! KANON!!! Vilken hund jag har. Har juh aldrig visat henne genom slalom före detta träningstillfälle!! Hon har aldrig gått mer än 5 pinnar och då med lina!!! WOW!!! Hon gjorde en av de bästa slalomen av alla och har aldrig tränat det så, vilken hund jag har, blir så stolt över min lilla gumma!!!!! :D Hopphindrerna efteråt gick bra och även A-hindret men jag sprang juh med.

Sen var jag slut och dyngsur av allt regnande. Hade velat köra ngn mer slalom men alla andra skulle köra banan och min Älskling låg hemma sjuk med Älva att ta hand om och vi hade redan dragit över på tiden så jag begav mig hemmåt.

Vi fick en bana att öva på tills nästa gång med mkt tekniska svårigheter. Känner väl att jag eg inte riktigt är redo för det ännu men kan vara nyttigt iaf. De andra på kursen ska ut och träna idag kl 18 så jag får väl pallra mig dit. Annars tycker jag det är skönast och ger bäst resultat att träna ensam, men att bygga en hel banan själv hoppar jag helst över. Det är nyttigt att se hur de andra löser svårigheterna också.

Annars borde jag väl träna mer på slalom i lina men då måste Matz följa med, kanske i morgon. Måste träna mer på kontaktfälten med, Bonnie har börjat slarva lite. Sen måste jag juh även träna att jag ska kunna stå en bit ifrån och inte behöva belöna henne efter varje dutt.

Måste tjata däcket lite mer med henne så att hon tar det även om vi inte har ögonkontakt genom det.

Sen måste jag träna mer på att skicka henne frammåt och sen också lite handlingsövningar, tex stjärnan för att få henne att gå lite mer ifrån mig.

Får väl försöka träna detta i morgon också för på onsdag är det redan dags för agiltiykurs igen. Lite synd tycker jag för man hinner inte utvecklas ngt mellan kurstillfällena och de ger då inte lika mkt. Blir likadant nästa vecka tror jag, att det är två ggr. Sista ggn är juh 14 okt tror jag och då ska vi ha KM. Känns inte så givande när man inte kommit så långt att man kan köra en hel bana utan att belöna. Hade varit roligare med ett träningstillfälle.


070926 Fy vad dålig jag varit både på att uppdatera hemsidan och på att träna agility. Har kommit mkt annat i mellan och sen har vädret inte varit det bästa. Är ingen idé att ge sig ut och träna med Bonnie i spöregn, hon blir lite låg då och det är juh inte de bästa inlärningsförutsättningarna. I dag jobbar jag till strax efter 18 så det blir väl inget idag heller. I morgon är det rätt fullt upp och fredag jobbar jag också till efter kl 18. 

Ja,ja..jag får väl pressa mig lite. Borde juh hinna med att träna ngt innan nästa kurstillfälle på söndag. Känns lite motigt bara för jag har kört fast lite och känner mig osäker på hur jag ska gå vidare, dags att åka till Jönköping igen kanske för lite privatlektion ;) Jag kanske kan få in det på måndag möjligtvis, måste ändå till Jönköping för diverse ärenden innom snar framtid.

Tränade iaf i lördags efter jobbet. Vart en snabbis eftersom vi väntade på att få ett samtal om att vi kunde komma och hämta kräftorna vi beställt, så jag var lite stressad. 

Började med att träna balansen. Tränade ensam under tiden som min kära sambo plockade fram hinder, vad skulle jag göra utan honom!! Tack Älskling för all hjälp!! 

Balansen gick väl ok, hon sprang gärna av innan hon började markera, en följ av att jag körde hela hindret på kursen senast. Borde inte kört det själv nu heller utan tagit hjälp av Matz så att vi inte gett henne en chans att göra fel och dessutom kunde fortsatt att motivera henne i att hålla farten, nu måste jag juh ryta i åt henne att sitta kvar tills jag är färdig. Hon tyckte det var rolig tiaf, det är juh det viktigaste.

Sen körde jag en hoppkombination med två hopphinder, däcket och sen ett hopphinder till. Fick börja med att placera mig efter de två hopphindren och innan däcket då hon gärna vill springa genom ramen på det. Men efter ett par omgångar så placerade jag mig efter däcket i stället, det gick kanon. Ställde mig sedan efter sista hindret och det gick bra så länge jag placerade mig så att vi hade ögonkontakten genom däcket. Hon var så duktig och hon haxde en sådan sjujäkla fart, om man nu får uttrycka sig så :) Jätteroligt att se och svårt att hinna med.

Jag satte till säcken efter hoppkombinationen lite senare. Då provade jag att skicka henne över sista hindret och säcken och det gick bra, testade även genom däcket sista hindret och säcken och det gick hyfsat det också.

Sen blev det till att köra stjärnan. Hon hoppade fint och bjöd frammåt på hindren. Bröt ibland ut med att skicka henne på däcket vilket fungerade riktigt fint.

Sist körde vi slalomen med lina. Blev ngr missar och sen var allt som förgjort. Hon förstog ingenting. Visst svängde hon då det tog stopp i linan men hon tänkte inget själv direkt. Det var lika bra att sluta. Känns trist och visst tappar man motivationen en del.

Funderar på om jag ska fortsätta att använda metoden med linan eller bara köra den gamla, vanliga klassiska metoden med att visa med handen och sätta foten för. Men att det inte gick bra idag var väl lite på grund av vår dåliga timing och på grund av att jag var lite stressad och tog en massa andra hinder först. Borde tagit slalomen först då den kräver stor koncentration. Får testa att köra en gång till för att se hur det går.

070919 WOW vilken hund jag har!!! Hon är helt otrolig! Gick kanon på agilitykursen igår!! Men först till måndagens träning.

I måndags åkte familjen ut en snabbis direkt när min sambo kom från jobbet. Vi trände Bonnie på balansbommen med att hon skulle markera på targeten samtidigt som hon stog på kontaktfältet. Min sambo höll henne längst upp på nedfarten och jag satt i slutet och peppade henne. När jag sa Balans släppte sambon henne och hon rusade ner och duttade på targeten. För varje dutt fick hon en godis. Sen reste jag mig bara och lockade henne med mig. Vill få till detta först innan jag för in ett släppkommando. Successivt så flyttade jag in tageten mer och mer under balansen så att den blev mindre och mindre synlig tills den vara helt borta. Bonnie duttar istället på marken precis utanför balansen med alla fyra tassar på kontaktfältet.

Därefter gick vi på och tränade lite slalom med lina. Tyvärr så kom det en annan hund och hoppade på henne och tog hennes leksak ngr ggr, när vi bara övat en liten stund, och då tappade Bonnie helt koncentrationen och blev lite spak. Vi bröt där och plockade i ordning våra saker och sen körde vi en sista gång precis innan vi skulle gå, då gick det hyfsat.

Kändes bättre att bryta där än att hålla på att tjata då läget blev som det blev. Tråkigt att det ska behöva vara så, händer mig jämt. Synd att inte alla kan ha koll på sina hundar.

Så till gårdagens agilitykurs. Bonnie var helladdad. Vi började med att alla skulle öva på balanshindren. Jag gick förståss till balansen och övade en del med targeten. Körde först ngr ggr med targeten ngt synlig och sen några ggr när jag tagit bort den, det gick jättebra.

Därefter så körde jag ngr slalomomgångar med två och tre portar då instruktören höll linan åt mig. Gick sådär. Dels så reagerade Bonnie på att slalomskenan började innan portarna började så hon gick på fel sida om första pinnen en del, men bra att öva på. Sen så höll instruktören givetvis inte alls på samma sätt i linan som min sambo brukar göra och det är klart att hon blev lite konfunderad då, men på det stora hela gick det bra :) Det var bara att jag inte såg ngn avancering, men vi körde bara 4 ggr.

Sedan körde jag lite slalomingångar. Återigen hade Bonnie lite problem med att slalomskenan började innan pinnarna och gick på fel sida i början, men det var bara att korrigera henne så gick hon rätt sen.

Efter det så fick vi öva på ett staket med tre hinder som de skulle hoppa slalom över, det gick kanon!! Jag har aldrig gjort ngt liknande med Bonnie och blev mkt överraskad över att hon tog det med ens, precis som att det var gammal skåpmat för henne.

Vi körde även A-hindret och sen vidare till långa tunneln som gick under hindret. Det klarade hon galant också. Jag har juh dock inte infört targeten på A-hindret ännu men hon vet att hon ska stanna upp och få godis.

Därefter körde vi en kombination med däcket-hopphinder-korta tunneln-hopphinder. Provade att skicka Bonnie genom tunneln och sen över hopphindret med hjälp av godis på en bajspåse (måste se till att ta med mig ngn skål eller plastlock eller dyl *hehe). Detta gick dock sådär. Hon vände mot mig efter tunneln varje gång bara för att hon är van att jag ska kasta leksaken, men då jag pekade frammåt och sa hopp så fortsatte hon. Fick inte så många försök och gick sen över till leksaken. Kallade in henne över däcket och första hopphindret, skickade henne genom tunneln och kastade leksaken över sista hopphindret. Det gick riktigt bra :) Men åter igen så kom det en hund farandes på henne. 

Allt som allt var det fyra hundar som hoppade på henne igår, och en del vid mer än ett tillfälle. De är inte aggressiva, men kan gå på rätt hårt och morra och markera mot henne och sno leksaken vilket självklart gör Bonnie lite spak. Men igår hämtade hon sig med ens, antagligen för att hon vara så laddad, men det känns trist att det ska behöva vara så, en gång kanske det sätter sig och man får problem med ngn situation som följd.

Efter detta byggde vi en bana. Däck-hopp-slalom-hopp-korta tunneln i en sväng-balans-långtunnel i en u-sväng-gunga-säcken (sväng)-staket med tre hinder de skulle hoppa slalom över.

Bonnie har juh aldrig hoppat bana eller kombinationer mer än ett par hinder på rad och då med belöning direkt. Handlingsmässigt så har vi inte kommit ngn vart utan hon går intill mig.

Kallade in henne över däcket och första hopphindret (jag ville inte göra slalomen då hon inte lärt sig den färdigt ännu och det då kan försötra träningen) sen for Bonnie ner mot nästa hopphinder varpå hon sprang förbi mig och kastade ett öga på mig som för att be mig säga vart hon skulle härnäst. Jag skickade henne till hopphindret och sen vidare genom korta tunneln och sen upp på balansen. Då var jag återigen jämnsides med henne, hopphindret och tunneln hann jag aldrig riktigt ner till men hon var självständig och tog dem ändå och bjöd frammåt :) . Balansbomen tog hon i en sjukjäkla fart och jag fick ge allt för att hinna samtidigt som henne till sista kontaktfältet. Där stannade hon och duttade!! Så duktig, hon har juh inte gjort detta då hon tagit hela balansen och inte med en sådan fart. Här belönade jag och skickade henne sen vidare till långa tunneln. Hon har aldrig stött på en svängd tunnel men hon tog denna utan vidare. Sen upp på gungan och stannade på kontakfältet där jag återigen belönade. Sen rask genom säcken och så bra flyt på de sista tre hindren.

Bonnie var otrolig!!! Tror ingen som såg detta lopp kan förstå att det vara hennes första riktiga bana, det kan inte ens jag!! Och som hon bjöd frammåt när hon inte har övat på att gå ifrån mig mer än ngr få ggr på två hinder. Vilken KANONhund!!!

Vi körde banan ett par ggr till och för varje gång bjöd hon på mer och farten ökade. Det var verkligen JÄTTEroligt och man blir så stolt över sin lilla gumma!! Längtar efter att få träna igen men idag blir det inget av då jag ska jobba och sen ska direkt på uppfödarutbildning, men imorgon kanske :)

070915 Jaha , idag efter jobbet så åkte vi (jag och min sambo och dotter) ut en snabbis med hundarna till Bruks. Älva var lite trött och grinig så det fick bli ett hyfsat kort pass. Vi började att träna slalom med lina, verkar som o hon anade lite vad det var tänk att hon skulle göra tillslut, men vi körde bara två portar.

Därefter skickade jag henne frammåt över två hinder. Matz stog i andra änden med en leksak. Hon hoppade villigt till honom och sprang efter leksken då han kastade men kändes som det inte gav så mkt. Så jag la i stället godis på en bajspåse efter hindren och skickade henne till den. I början visade Matz påsen varje gång inan jag lät henne hoppa, men tillslut fick hon sitta kvar och jag gick och la godis på påsen, gick tillbaka till henne och skickade henne sen. Detta fungerade fint i slutet :)

Därefter ställde jag hindren brevid varandra och visade med handen att hon skulle hoppa dem. Hon följde handen bättre och bättre och jag måste nog påstå at vi lyckades hyfsat med den övningen också.

Efter det så plockade vi ihop och sen fick Rufus och Pyret köra varsit varv på de hinder som alltid står ute, bommen, A-hindret, gungan, bordet och däcket. Under tiden stod Bonnie och tjöt och ville träna mer :)

Men ingen mer träning blev det utan vi åkte hem. Jag hade velat träna lite till, men samtidigt så känns det bra att ha slutat i positiv anda och det är allt bra att Bonnie får sukta lite efter mer agility istället för att jag kör tills hon inte orkar mer varje gång.

Tänkte försöka öva lite mer i morgon och hoppas på att min kära sambo vill följa med en sväng då också så vi kan fortsätta att träna slalomen :)

070914  Ja, vad ska man säga.... katastrof är nog ett bra ord. Gick ut till Bruks i går med alla hundar och Älva direkt efter babyträffen. Tänkte jag skulle träna lite nu när jag fått tips från min syster hur jag ska gå vidare i träningen.

Började med att klicka lite på targeten och samtidigt säga balans. Gjorde detta lite hemma tidigare på dagen också. Bonnie var duktig och duttade med nosen som hon skulle. Då poppade genast ett frågetecken upp, hur gör jag nu? Slutar klicka och bara säger balans, säger balans innan för att hon ska gå dit... Då började kaoset. Verkar som Bonnie blev osäker när det inte kom ngt klick fast än att hon fick godis och beröm. Började med att stå en bit bort och ibland skicka henne på däcket och ibland säga balans för att hon skulle gå till targeten och dutta. Gick bra till en början men sen var det som det låste sig lite. Tror min syster kommer säga att jag går för fort fram, men samtidigt säger hon att jag inte får vara kvar i samma steg för länge. Mao måste jag avancera med mindre steg och jag kommer tyvärr inte på ngr sådana.

Sen skulle jag köra slalomingångar och märker att jag inte har ngn leksak med mig, typiskt! Tar av paraplyhandtaget på paraplyet som låg i vagnen, det består av en liten plastbit med skumplast runt och med ett litet snöre så det går att kampa. Fungerar helt ok förutom att det är lite svårt att se det och att det är lite svårt att kasta det ordentligt så att Bonnie får det där riktiga ruset efter det. Men hon kommer iaf till mig med leksaken, för det mesta utan tjat, och kampar ordentligt. Jag får verkligen bända loss "leksaken" ur munnen på henne då hon vägrar att släppa.

Börjar så med mina slalomingångar som Bonnie verkat som hon förstått hyfsat. Nu verkar hon dock ha glömt allt. Lyckas iaf ngr ggr men sen missar hon helt igen. Passar på att avbryta då hon lyckats ett par ggr i rad.

Går vidare på slalomövningen min syster visade mig. Går bra då jag visar henne hela vägen genom de båda portarna men sen blir det kaos igen. Går tillbaka till att visa henne hela vägen men hon missar både ingång och går ur om vart annat. Känns som om jag gör mer skada än nytta. Tror nog det är bättre att köra med lina, men då måste man juh vara två då man tränar så det vara bara att sluta med den övningen.

Sen skulle jag köra lite handlingsträning. Provade först fritt att bara få henne att gå runt efter min hand. Hon sprang dock bara vid min sida och kollade inte på min hand. Testade då att göra framförbyten runt ett hinderstöd varpå Bonnie rusar runt hinderstödet i hejdundrande fart utan att titta på mig ngt vidare. Provar att göra framförbyten utan hinderstöd men hon springer bara vid min sida, visserligen hänger hon med på bytet men inte tittar hon på min hand. Jaha, så var det bara att sluta med den övningen.

Sist testade jag att sätta upp en stjärna med hopphinder och körde bara att hon skulle hoppa över när jag visade runt med min hand. Men nä, inte heller det ville sig, hon var som klistrad på mig och jag fick verkligen gå fram till varje bom, räckte inte att jag stog ute vid hinderinfångaren, för att få henne att hoppa. Så det vara bara att sluta även med denna övning.

Verkar som hon kanske blev lite för förtjust i leksaken för det var den hon höll span på hela tiden. Känner igen beteendet lite från när jag tränade med godis.

Ja,ja.. nu var jag iaf så trött och frustrerad så jag ansåg att jag inte kunde göra ngn nytta utan begav mig helt enkelt hemmåt igen med en känsla av att jag kan inte, det är inget roligt, det kommer aldrig att gå.

Önskar jag kunde ha min syster med varje gång som kunde säga vad jag ska göra när jag fastnar istället för att jag ska börja göra massa fel och förstöra det jag redan byggt upp. Känns som jag kan för lite för att träna på den nivån jag gör, blir sugen på att bara köra som vi gör på kursen. Då kör vi hinder och kombinationer och så får handlingen och hinderkännedom och självständighet komma med tiden. Känns som det skulle vara roligare att bara köra både för Bonnie och mig, men då kommer vi juh aldrig att komma vidare sen. Får nog ringa min syster ngn dag för ett pep-talk.

070913 Igår var vi på agilitytävling och tittade lite. Är alltid roligt och inspirerande att se de duktiga ekipagen. Längtar tills vi kommit lite längre och kan köra banor med visst flyt i. Som det är nu så tränar vi juh bara enstaka hinder mest.

Har inte kommit ut och tränat sen vi var i Jönköping i måndags för det har varit fullt upp till sent på kvällen både tisdag och onsdag. Hoppas på att det kan bli en tur idag efter BVC-träffen jag ska på med Älva kl 13.30 -15.30. Älva har dock varit lite grinig pga att det är en massa tänder på väg och Matz jobbar hela kvällen så vi får väl se hur det går att ta med Älva.

Hade tänk träna lite med targeten och föra in kommandoordet balans i samband med den. Det kan jag juh öva hemma :) Sen skulle jag vilja träna lite slalomingångar och sen två portar på slalomen. Tänkte köra lite cirkelträning med framförbyten runt hinderstöd för att öva lite handling och sen köra ngn stjärna också.

070911 I söndags åkte hela familjen ut till Brukshundsklubben. Vi gick först en runda och lät Rufus spåra upp husse i skogen. Detta gjorde han galant tillskillnad från matte som fastnade i ungbjörkar och la sig på alla fyra *hehe.

Sen gick vi till agilityplan och tränade lite. Rufus och Pyret fick köra lite och sen tränade jag Bonnie. Klickade henne ngr gången på targeten först, får hene inte att dutta mer än en gång och har nöjt mig med detta så länge.

Sen körde jag lite slalomingångar. Bonnie springer dock fortfarande undan med leksaken vilket är mkt frustrerande då det tar mkt energi både från matte och henne själv plus att fokuset på övningen bryts. Försökte med godis istället som belöning men det gick varken när jag kastade det till henne eller när jag la det i slutet på slalomen, hela övningen blev kaos och hon fäste blicken på min hand. Så vi gick tillbaka till leksaksbelöningen istället och körde ett par ggr för att sluta positivt.

Sen blev det däcket med säck eller långhopp efter, det gick helt ok. Tränade även med ett par hinder som hon skule hoppa från mig och det går kanon så länge jag kastar leksaken innan hon hoppar.

Sist tränade jag med tre hinder stående i en stjärna och hon fick hoppa efter min hand för att få henne till att följa den. Det gick kanon :)

I måndags åkte jag til min syster i Jönköping för att träna lite. Hon kollade först på targeten och tyckte jag skulle slopa att Bonnie ska dutta två ggr utan istället kära att hon får dutta en gång och sen ska stå kvar till jag ger släppkommando. Ska börja öva in komandot balans när hon ska dutta på targeten så att hon förknippar detta.

Sen kollade vi slalomingångar och jag ska jobba med att få bort mitt kroppsspråk och få Bonnie att gå på bara kommandot, sen ska jag även börja träna lite slalom.

Vi kollade även på cirkelträning och lite handlingsövningar som jag ska öva med framförbyten.

Så nu har jag mkt att öva på och ingen tid *hehe. Ska på kräftskiva i kväll och i morgon är det agilitytävling som vi ska åka och kola på, kanske hinner ngt på torsdag :)

070906 Igår åkte jag och Älva ut och tränade med Bonnie. Älva satt så duktigt i vagnen och tittade på i en hel timme :)

Jag började med att lägga targeten på bordet och klickade när Bonnie duttade med nosen. Gick utan problem.

Sen gick jag på och tränade slalomingången, gick också bra, jag stog nästan rakt frammifrån och även helt ut åt sidan och ca 2 m ifrån. Det gick galant men Bonnie sprang iväg och la sig med leksaken redan efter ett par ggr. Hon var trött efter att träna tredje dagen i rad.

Jag körde trots det en kombination där hon fick ta däcket och sen antingen säcken eller tunneln. Jag satte Bonnie framför däcket och stog själv mellan det och tunnlarna. Sen visade jag vilken av tunnlarna hon skulle ta. Det gick också väldigt bra, hon var så ivrig att hon ville tjuvstarta :)

Sen tog jag fram två hinder och lät Bonnie hoppa från mig efter leksaken som jag kastade. Då kröp den lilla rackaren under det andra hindret. Detta gjorde hon ett par gånger så jag fick sätta ett kryss med pinnar under hoppinnen så att hon inte kom under. Sen gick det bra så länge jag kastade leksaken men hela tiden sprang hon iväg med den och jag fick säga åt henne att komma. Så jag bestämde mig för att det var bättre att sluta träningspasset, vill juh inte förstöra hennes glöd för agilityn.

Nu får hon vila från agilityn ett par dagar då jag ska jobba em till kl 18.30, det är nog bra för henne så blir hon piggare sen när det är dags att träna igen.

070905 Ojojoj så duktig jag känner mig, *hehe nädå, men jag kom iaf ut och tränade agility igår.

Började med att lägga targeten på marken och klicka vid nos-dutt vilket gick utan problem. Sen förde jag över targeten till balansbommen och det gick bra det också. Men sen kom problemet, hur ska jag göra för att hon ska stå kvar en stund, för när jag klickat så går hon juh. Försökte ringa min "agility-guru" A.K.A storasyster men där var det som vanligt upptaget ;) Senare ringde hon dock upp och jag fick veta att jag bara ska ha Bonnie ståendes på kontaktfältet duttandes gång på gång, på gång, på gång och att det bästa är att öva att hon ska dutta flera ggr här hemma, så då fick det vänta. Men en gång duttar hon utan problem med targeten bara synlig ett par cm iaf.

Sen övade jag slalomingång. Satte upp två pinnar visade med handen och sa slalom. När hon gick mellan pinnarna klickade jag och kastade leksak. Stog både framför och vid sidan och ca 1,5 -2 m ifrån. Tror allt att hon började fatta och reflektera över vad hon gjorde.

Efter det körde vi däcket ca 5 ggr. Först ville hon smita mellan ramen och däcket men när jag väl visat henne genom däcket så tog hon det varje gång Känns mest som att hon först inte förstog vad hon skulle göra.

Sen var det lång-hoppets tur. La tre delar på högkant och sa åt henne att hoppa och kastade leksak. Det var inga problem. En efter en vände jag upp delarna tills alla tre stod rätt och inte heller det var ngt problem.

Sen ville Bonnie vila, hon var väldigt trött vilket man kan förstå efter det passet. Försökte vila henne lite tidigare men då hade hon inte ro. Men nu tog hon leksaken och sprang iväg och la sig en bit bort i stället för att komma tillbaka till mig så hon fick vila ngn halvtimme.

Sist körde jag ett par hopphinder på rad. Först visade jag på båda hindren och gick med en gång. Där efter stog jag mellan hindren och visade en gång. Sen stog jag efter hindren och hon hoppade över båda till mig. Sist fick hon hoppa från mig över båda hindren efter sin leksak och hon tog det galant! Sen fick det vara nog, Bonnie och jag var trötta och åkte hem till övriga familjen.

Idag ska vi öva targeten här hemma och försöka få in att hon ska dutta fler än en gång. Jag vet att det kan bli lite problem för hon blir så lätt osäker och tror hon gjort fel om jag inte klickar med ens, men vi får försöka. Jag får se hur långt jag kommer med det, tror inte jag tar med targeten till bommen idag utan befäster den ordentligt först med många duttar på den innan belöning.

Sen ska jag köra lite slalomingångar, ngt långhopp, ngt däck och kanske säcken. Sen får det bli en hel del hopphinder då jag skickar henne. Nästa steg är att hon ska hoppa över två hinder även om jag inte kastat leksaken utan att hon ska gå på mitt kommando och leksaken kommer först när hon väl hoppat.

På måndag ska jag till min syster och få lite privatträning :) Ska bla försöka köra in Bonnie lite på slalomen med lina och då måste man vara två. Sen ska jag få lite handlingstips och andra träningstips :) 

070904 YIHAAA!!! Ja igår var det juh äntligen dags för agilitykursen att börja och det gick kanon!!!!

Bonnie och jag blev satt med fortsättningskursarna iom att Bonnie redan kan alla hindren. Först gjorde vi lite inkallningar och Bonnie skötte sig utmärkt. Jag har lärt in en stopp- och starthand att använda på plan. Än så länge kommer hon till mig för godis men sen ska jag lära henne att starthanden betyder att hon ska göra det jag ber henne göra tex hoppa ett hinder el dyl. Ska börja träna med en skål m godis som jag ställer på en annan sida av henne än vad jag står. Sen blir det att kasta leksak och dyl också och kalla in över hinder osv.

Därefter körde vi däcket och några hinder i en mjuk böj. Bonnie var jätteduktig då hopphinder var det sista hon lärde sig och jag inte hoppat mer än ngn enstaka gång och då aldrig mer än ett åt gången. Jag fick juh självklart visa på varje hinder men ska öva på att hon ska kunna ta fler i rad. Ska börja med att kalla in henne över ett och två hinder. Sen ska jag försöka skicka henne över först ett och sen två hinder med hjälp av att kasta en leksak. Ska samtidigt försöka nöta in att hopp betyder att hon ska ta ett hopp-hinder.

Därefter fick hundarna ta långhoppet med efterföljande A-hinder eller Säcken. Bonnie har aldrig fått lära sig långhoppet då hon i början trampade på det och jag sen bara kört ngn gång med att lägga delarna på högkant. Körde så nu med med bara två delar och det gick galant. Säcken älskar hon och den tog hon ngr gånger om. A-hindret tog hon även det i rykande fart men jag struntade i att blanda in targeten då jag kände att jag inte riktigt befäst den ännu.

Så där har jag nästa grej att öva på, befästa targeten och flytta den till balansen först och främst. Började öva med den på lite olika ställen här hemma igår. Först som vanligt på golvet i vardagsrummet, sen på golvet i köket, sen ute på balkongen, sen upp i sängen på ett uppbuyltat täcke och till sist på en pall. Det gick bra. Nästa steg blir att ta med den ut på promenad och ta med den ut till agiltityplan för att därefter ta den på balansen för att sen plockas bort den mer och mer och överföra beteendet, med att trycka nosen emot, till kanten på hindret.

Sen måste jag öva på långhindret också. Hon tog det lite senare med två delar stående på rätt håll utan att trampa, så vi är på god väg iaf :) Tre delar ska hon klara denna veckan hoppas jag.

Därefter tog vi och körde lite slalom. Det gick bra. Jag måste juh visa vart hon ska gå hela tiden förståss, men hon följer mig fint :) Vi har dock fått i läxa att träna på slalomen och det är väl den grejen som kräver mest träning och som jag själv känner att jag hellre hade väntat lite med. Men nu är det juh bäst att ta tag i den lite. Har juh tränat med många pinnar för att hon ska förstå vad det handlar om men borde väl eg träna ingången. Frågan är bara om man tränar ingång om man då ska låt bli att träna hela slalomet tills man verkligen befäst ingången. Måste fråga, får ta ett snack med syrran, min agilityguru ;)

Här tog vi en paus på 45 min m fika och lite teorisnack.

Sen körde vi en hel bana med mjuka böjar fast blev nog mer 90 graders svängar *hehe. Det började med däcket, två hopphinder, sen sväng och hopphinder, långhopp, säcken, sväng, hopphinder, a-hinder, hopphinder, sväng, hopphinder och sist korta tunneln.

Började med att Bonnie inte ville ta däcket. Det satt löst och gungade til då hon tvekade lite vilket antagligen gjorde henne osäker. Fick truga mkt innan jag med instruktörens hjälp att hålla Bonnie fick igenom henne. Sen gick det bra tills vi kom till säcken då Bonnie stannade där inne och inte gick vidare. Dock hade alla hundar gjort likadant då det tydligen varit ngn som kissat i den. Typiskt!

Resten gick så bra så bara jag visade tydligt och var med hela tiden :)

Kändes dock lite trist att sluta så när säcken är ett av Bonnie favorithinder och hon inte ens vill gå igenom..man vill juh helst sluta med ett lyckat försök men kändes inte som det var värt att pröva den mer om det nu var ngt som hundarna reagerade på och den tog helt av banan till komande hundar. Däcket körde jag ngr gånger till och det gick hur bra som helst igen, skönt! Känner dock att det är bäst att jag tränar en del på både däcket och säcken i veckan för att få lite mer driv på det. Däcket har hon juh bara gjort ett fåtal ggr och vet nog inte riktigt vad som förväntas av henne.

Ja..som ni ser har jag massor att öva på, plus att jag borde öva handling utan hinder vilket inte blir ngt av direkt på kursen. Frågan är bara hur katten jag ska hinna med allt detta, får försöka gå ut varje dag. Kommer jag bara iväg så ordnar det sig nog :) 

070903 Klockan är inte ens 8 på morgonen och jag är redan laddad inför kvällen agilitykurs :) Jag vet inte vad det är med mig *hehe. Ska bli roligt iaf, hoppas Bonnie tycker det samma, men kan inte tänka mig annat, hon älskar juh agility.

Försökte klicka in henne på en target igår. Har tidigare bara klickat henne på en plastburk som hon ska putta med nosen. Men nu tog jag en wettex-lapp och tänkte hon skulle sätta tassen på, tyvärr faller sig det inte så naturligt för Bonnie att använda tassarna, så det blev pannkaka av allt.

Ska låta henne dutta med nosen istället tänkte jag, det ska nog fungera bättre. Tänkte försöka hinna med ngr pass med det idag innan kursen ifall vi ska öva kontaktfält. Lite i senaste laget, hade velat att det skulle sitta i ryggmärgen på henne innan jag förde in det på banan. Kanske bara kör hindren utan att bry mig om kontaktfälten idag istället.

070902 I dag skulle första gången på agilitykursen varit men den har blivit flyttad tills i morgon kväll i stället. Är så laddad och dagarna sniglar sig fram så känns jobbigt att vänta en hel dag till, suck! ;) Men i morgon är det iaf dags, hoppas att det ska bli givande och roligt!!

070611 Har missat att skriva om Bonnie på hennes egna sida utan hon har fåt slinka med på ett bananskal när jag uppdaterat läget om blivande c-kullen. Men nu så ska jag väl skärpa till mig kanske. Var juh förbi agillitybanan för ngn månad sen igen. Bonnie tjöt när jag körde med Pyret och gav sig nästan på Rufus i ren svartsjuka när jag kom tillbaka med honom efter att ha kört honom på banan. När det var hennes tur flög hon över hindren och tyckte det var jätteroligt. Hon kan juh inte hindren ännu utan man får juh visa henne vad hon ska göra i tex tunnlarna. Beror väl främst på att de är svårt att träna dem när man är själv på banan.

I helgen har vi varit och badat och Bonnie har börjat hoppa i från bryggan för att hämta pinnar man kastar till henne..eller för att hämta matte då hon gav sig väg i en båt för att få loss ett bottennapp hon lyckats sätta :) Sen simmade hon mest hela tiden och tyckte det var SÅ skönt :) Hon lyckades dessutom tova ihop hela öronen och dessvärre tog inte matte tag i det med en gång...så nu får det nog bli till att ta fram saxen tyvärr... men kan juh vara skönt att klippa ur öronen lite till sommaren..speciellt om Bonnie ska tillbringa så stor del av tiden i vattnet som hon gjorde i helgen :)

061115 Bonnie är sitt vanliga jag, fullt ös hela tiden :) Nädå hon kan allt slappna av och njuta också, men visst är hon energisk när det väl händer ngt. Hon är väldigt nyfiken och frammåt och orädd av sig och väldigt, väldigt positiv. En härlig hund med supermentalitet helt enkelt :)

Var förbi agillitybanan för ngr veckor sedan, har inte tränat ngn agillity med Bonnie sen i aug tror jag. Bonnie laddade redan innan vi hunnit fram till planen och sprang fram och tillbaka över balanshindren och ville aldrig sluta. En blivande agillitystjärna?! ;)

061012 Bonnie fortsätter att charma omvärlden med sitt hjärtliga, öpnna och energiska sätt. Man kan inte annat än smälta när hon lägger in sin charm :)

Valptänderna är nu borta förutom de två övre hörntänderna, som vanligt, de brukar juh vara de envisaste.

Just nu har Bonnie lagt sig till med en snygg gräsfläck i pannan, det blir lätt så när man rusar hej vilt i gräset utan att ha riktigt koll på alla fyra ben som sprätter åt alla de håll. Rätt som det är så slår man en vurpa..men inte bekommer det Bonnie som reser sig med ens och fortsätter i samma fart så att man nästan tror att man inbillade sig att hon nyss slått en kullerbytta :)

061006 Igår var det valpkurs, 2:a ggn vi var där Bonnie och jag. Bonnie var så duktig!!!! Jag som inte tränat något alls hemma och ändå gjorde hon alla övningar med mkt väl godkänt som betyg. Hon fick sitta still jämte matte jättemkt och jättelånga stunder under tiden övriga gick slalom mellan oss och gjorde inkallningar o dyl. Bonnie satt så stilla i det regnblöta och kalla gräset som om hon aldrig gjort annat, och hon som aldrig brukar kunna vara still utan bara studsar runt. Sen gjorde även vi inkallning som gick gallant och även en del "sitt-kvar". Hon var så duktig lilla Bonnie. Det enda som vi missa lite på var att gå med matte och hålla kontakt även då de andra hundarna gick runt om oss. Bonnie har missuppfattat det där med ögonkontakt och satsar i stället på kroppskontakt varpå hon studsar och hoppar på mattes ben. Men nog håller hon kontakt alltid :) och det är juh skönt ändå att hon är så sprudlande glad så vad gör lite studsande :)

 

061004 Nu börjar det allt bli dags för lite nya kort på Bonnie här på sidan...hon har juh vuxit en hel del den lilla tösen. Men tyvärr så har det ännu inte blivit ngr foton pga att kameran ligger nerpackad i ngn kartong någonstans sen flytten. Tråkigt nog är det en hel del kartonger kvar att packa upp också... men snart så borde den dyka upp och då ska jag se till att få med yrvädret Bonnie på ngr foton, vilket inte är det lättaste :)

Annars rullar allt på, tiden far iväg och inget blir gjort. I morgon är det iaf valpkurs igen, 5:e ggn men bara 2:a ggn för Bonnie och mig, så vi får väl se hur det går :)

Tänderna lossnar för fullt på Bonnie och nya kommer upp istället. En av de nedre hörntänderna har lossnat också men de andra sitter rätt hårt känns det som, hoppas de lossnar utan ngr större besvär med de nya tänderna. 

Undrar just om lille Bonnie är inne på sitt första löp. Har tyckt att hon är lite pipig och slickar sig en del. Hon är även LITE röd i pälsen vid vulvan men jag tycker mig inte se ngn svullnad. Är juh lite i tidigaste laget för löp men iom att mamma Pyret är i höglöp så kan det dra igång Bonnie också. Första löpet kan vara lite konstigt också och inte riktigt fullständigt så kanske inte blir mkt till svullnad. Vi får se hur det utvecklar sig.

 

060929 PUH!!! Tillbaka i etern! eller på internet iaf :) Har varit utan internet i ngr veckor pga flytt men äntligen har vi fått vår nya upkoppling, UNDERBART!

Tyvärr har jag pga flytt, sjukdom och en graviditet som gått 2/3 av tiden inte kommit iväg på vare sig utställning eller hundkurs vilket känns mkt tråkigt. Men har slitit med flytt och varit helt utmattad pga av graviditet och förkylning och feber så känndes som att det var bäst att ta det lite lugnt med tanke på livet i magen. Nu är det tyvärr inte mkt till utstälningar så det får nog vänta tills i vår, kan nog vara bra för Bonnie, då kanske hon hinner mogna till sig lite och landa så att hon kanske kan stå på alla 4 tassar på samma gång :)

Var iväg på en cavalierträff iaf och Bonnie var helstissig, var juh så många roliga hundar. Så hon for fram och tillbaka i kopplet som värsta yrhättan och kunde inte lugna sig alls trots en hyfsat lång koppelpromenad tillsammans. Likadant var det på valpkursen som vi tyvärr inte lyckats gå på fler än den första gången. Hoppas jag ska kunna gå på torsdag, det är nyttigt för henne att vara bland andra hundar samtidigt som hon får lära sig att behålla kontakten med mig.

Pyret löper nu och Rufus börjar bli tokig. Hade juh görna velat att Bonnie skulle dra igång samtidigt så att det blir färre löpperioder för Rufus att stå ut med, men är väl lite tidigt vid 4 ½ månad förståss. Så hon börjar väl lagom tills ron har lagt sig här hemma igen, stackars Rufus.

Rumsrenheten kom samtidigt som flytten..var nog bra med ett miljöombyte. Samtidigt slopade vi valphagen på nätterna och hon sover numer med oss i sovrummet, dock på golvet i sin bädd. Visst får man vara med och passa om man ser att hon börjar snurra men då är det i regel vi som slarvat med promenaderna. Men än så länge har det bara varit ett enda litet missöde här i nya lägeheten och det pga att matte tyckte att Bonnie sov så gott på morgonen att hon skulle hinna duscha innan morgonpromenaden, men det gick juh förståss inte.

Men nu är det nya tag som gäller med valpkursen som sagt och ett försök till lite vardagslydnad kanske :)

 

060909 I Torsdags var vi på valpkurs för första gången, Bonnie och jag. Huh! Vilket stim det var på henne. Hon var överallt och ingenstans under den gemensamma promenaden och tog knappast ett enda normalt steg. Hon skuttade och hoppade och rusade. Men kul hade hon, förutom att de med stora hundar tyvärr inte förstår att det inte är så roligt för en liten cavaliervalp att ha dessa stora yrväder flåsandes och hoppandes över sig. -Ojdå! -Åhh!Vad han tycker att hon är rolig, han tror nog hon är en liten leksak!...var några kommentarer.

När jag sa till dem om de kunde hålla undan lite iom att Bonnie tyckte det var lite läskigt när de kom sättande så fick jag som svar att jag minsann fick se till att hålla undan min hund. Humm?! Jag undrar hur det ska gå till när Bonnie går jämte mig och deras hundar kommer sättande i himla fart med matte/husse i släptåg i kopplet och flyger på Bonnie som trycker sig mot mig. *SUCK!!! Kursledaren ska dock ta upp att läsa kroppsspråk på våra hundar och att man som ägare till en stor hund MÅSTE ta på sitt ansvar att hålla koll så att den inte går på de små. Man går juh på kurs för att ens valp ska bli avslappnad i andra hundars sällskap, inte påhoppad och skrämd. Ja,ja...som tur är ruskar juh Bonnie av sig rätt fort och är inte så lättskrämd så att det sätter sig allt för hårt.

Bonnie var stissig till tusen efter promenaden och hade svårt att slappna av. Men när vi gjorde lite kontaktövningar så gick fokuset snart över till mig i stället för de andra hundarna. Sen var det teori inne och Bonnie somnade i mattes knä :)

Väl hemma slocknade hon och sov HELA natten och matte fick sig en välbehövlig hel natts sömn utan kissepromenader för Bonnie, Skönt!

Där emot har jag börjat fasa för utställningen nästa lördag. Med tanke på hur lite kontakt jag hade med Bonnie då vi gick med de andra hundarna på valpkursen och hur få normala steg hon tog där, så fasar jag över hur pass det kommer att gå med att visa upp hene i trav på utställningen. Hjälper inte att rycka till i henne om hon är SÅ uppstissad, då blir det bara värre. Men, men..det är ju bara som träning vi är där, så det får gå som det går. Är dok 13 cavalierer anmälda och iaf ngn mer valp :)

060823 I måndags var det dags för agillity och Bonnie fick vara med på ett hörn och ÄLSKADE det! :) Hon fick springa genom tunnlarna, vilket hon tyckte var jätteroligt. Sen sprang hon på balansbommen i värsta farten, matte hade svårt att hinna med. Hon sprang även över hopphindren, hoppinnarna går bara att ha på ett par cm höjd om det inte ska bli alldeles för högt. Frågan är om hon ens märkte av att hon sprang över dem :) Sen tog vi lite slalom och hon följde mattes hand som om hon aldrig gjort annat. Sist tog vi säcken och det gick utan problem då matte höll upp änden av tunneln :)


Gick även bra med de andra hundarna då deras mattar hade dem under kontroll. Tråkigt nog så hade de inte det hela tiden och vid två tillfällen blev lilla Bonnie jagad av hundar som var större än henne och hon tyckte förstås att det var lite obehagligt. Tror inte hon ska ha tagit allt för illa vid sig men lite spak blev hon allt...tråkigt att man ska vara så utsatt bara för att man har en liten hund, är inte första gången jag råkar ut för detta tyvärr. Men Bonnie är en kaxig och kavat dam, så det ska nog inte vara några problem :)


060816 Bonnie Bus är nya smeknamnet på Bonnie..det är full fart hela tiden och en massa rackartyg. Rumsrenheten går trögt, tror inte hon har förstått riktigt vad det är som gäller. Vaccnationen är gjord och avmaskningen avklarad. Så nu är det bara att vänta på kursstart på valpkursen och utställningsdebuten :)


060802 Bonnie växer så det knakar! Hon är en tuff liten tjej med mkt go. Stabil till psyket, orädd, nyfiken och tom lite kaxig :)


Rumsrenheten har gått bra fram tills i förrgår då hon kissade hela tiden..tror hon blev lite kall när vi var ute regnet och fick sig lite blåskatarr. Idag har det fungerat bra igen och inga olyckor har skett inne, inga som matte har sett iaf :)

2 Augusti 2006  | Länk | Bonnie-Heartgrains Bestialiska Bonnie


hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Heartgrains kennel uppfödare av cavalier king charles spaniel                                             Skaffa en gratis hemsida