Startsidan Blogg Fotoalbum Länkar Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


11 dagar långledig....

Vad min långledighet på 11 dagar  gått snabbt, kändes till en början som en hel evighet. Men se det var det inte.  Nu är det bara en dag kvar, sedan en helg med nattarbete.  Men vad gör det, endast en natt att arbeta i nästa vecka. Så det är helt OK.

Det har blivit mycket hundträning och lite dans under ledigheten. Förra gången jag bloggade började jag med hundträningen, så denna gång börjar jag med dansen.

Förra tisdagen var det gammaldans i Parken på tisdagen. Det var DUR-X som spelade. Det var trevligt. Kvällen gick snabbt, mycket folk och många trevliga att dansa med.   Jag tycker nog att foxtrott och bugg fortfarande är roligare, det är mer en utmaning för mig. På gammaldansen, vet man vilka steg man ska ta. När det är foxtrott och bugg, så dansar 2 inte likt. Det blir mer en utmaning då, speciellt i buggen, där för de olika och tänker olika turer. När det gäller foxtrotten så är det så härligt när det bara stämmer så bra, man liksom flyter ihop och dansar tillsammans och inte var och en för sig. Man bara svära iväg.
I söndags var det ”vanlig” dans till Jenny Sahléns, även denna gång i Parken. Mycket folk och trevligt. Där fanns många att dansa med, men en aningen svårt att få tag på dem. De blev uppbjudna direkt. Hur som, blev det en trevlig kväll. Alltid så kul för Jenny kommer alltid och pratar med de som är där och dansar. Å naturligtvis blir det lite hundprat då hon själv har hund.
I går tisdag var det åter gammaldans. Denna gång gick jag hem tidigare. Det var en för mig ny orkester och ljudet var inte helt bra inställt. Ljust, vasst och högt, så det skårrade ordentligt i mitt huvud. Varpå jag valde att gå hem.
Ser fram mot gammaldansen nästa vecka.

Ja då blev dags för lite hundsnack…  Det har varit mycket hundträning och det gillar ju jag.
Sök har vi hunnit med 2 ggr, spår 1 gång, rallylydnad 2 ggr, bruks/lydnadslydnad 2 ggr, simning 1 gång + x-antal kurser.

Förra gången när jag bloggade hade inte sökträningen med Ture gått så bra, inget fungerade. Gången efter vad det som han aldrig hade gjort annat.  Ändrade lite på träningen, då jag tror att jag gått lite för fort fram. Vi gick tillbaka till poppar och då gick det som bara den. Var gång han kom till figgen så tog han den fasta rullen hur bra som helst, så gjorde han hos alla 4 figuranterna. Jag var mycket nöjd efter det träningspasset. Näst gång vi tränade, gick det också bra. Det var bara vid första figgen som han fick lite frispel eller vad man ska kalla det. Han tog en kotte istället för rullen och kom till mig. Gjorde om skicket och denna gång kom han med en pinne. Bestämde att låta honom göra ett påvis, han hade ju varit framme hos figgen. Resten av figgarna markerade han bra, denna gång ökade jag till 5 figgar. Gick bra…

En bild på Vesslan min förra Kelpie och Cattledogen Milla vi hade.

Har inte spårat med Ture på mycket länge, han har inte haft tid att spåra. Han har varit överallt och ingen stans. Men har nu bestämt att ge oss på appellklassen och då i spår. Bara att börja träna. Å det fanns nog en mening med att vi skulle pausa. Lade ett rakt spår till honom, på ca 150 meter, utan några föremål, endast en tub med baconost i slutet. Spåret låg ca 45 minuter, när jag höll på att ta snitslen, så tar Ture spåret och spårar noga, som han aldrig har gjort något annat. Vinden kom lite snett bakifrån, så han låg ca 50 cm utanför spårkärnan. Han stannade till en gång och efter några sekunder, återupptog han spåret och blev mycket glad när vi kom till tuben…  jag kände mig så nöjd och upprymd efteråt. Så vi ska nog allt klara appellklassen någon gång.

Rallyträningen har också fungerat bra. Jag känner mig mer och mer säker. Mer och mer sällan ser jag en Kelpie i mitt huvud som drar och sedan bara rusar runt. Nä, det känns riktigt bra att träna nu, han har mognat. Likaså bruks och lydnadslydnaden känner jag att den fungerar mer och mer. Visst han tittar så fort det kommer någon eller han hör något, men han stannar kvar hos mig. Det är lönt att stanna hos matte.
Nu har vi börjat på en allmänlydnadskurs, det var första gången i onsdags. Å han var som han gjort detta massor med gånger innan. Ture är äldst på lite drygt 3 år och den yngsta är 6 månader. Jag går denna kurs med honom, för att jag behöver det. För att få bort de små figurerna som sitter eller har suttit i mitt huvud och talat om för mig att Ture han kommer att dra. Men inte drog han för mig. Nä han stannade snällt vid min sida. En härlig känsla…


Tack Margaretha Spjuth för bilden...

Har haft avslutning på rallylydnad fortsättningskursen. Det var duktiga deltagare i den kursen och jag hoppas jag snart får se dem på tävlingsbanan. I morgon torsdag har jag avslutning på rallylydnad nybörjarkursen. Även i den kursen är det duktiga deltagare, vet att 2 redan har anmält sig till tävling.
Har även haft en allmänlydnadskurs och 2 valpkurser…

Nä, kanske dags att förbereda snusdosorna till i morgon, sökträning står på schemat…

Vilken tur att jag har mitt nattarbete och kan hålla på så mycket med hundar som jag vill och älskar att göra…

 

12 Mars 2014  | Länk | Dagbok | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anki Rolfsson                                             Skaffa en gratis hemsida