Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Gårdagens träning och dagens plan.

Ökade på tiden lite när jag cyklade igår. 80 minuter och tyngre motstånd. 1200kcal bort enligt displayrutan på datorn. Sen vad man ska tro om det vet jag inte. Men det är motiverande att se. Får nästan döpa min sittcykel till något snart... Ska jag hålla på att cykla och skriva ner det här så känns det tråkigt att skriva sittcykel hela tiden... (Tänkte cykla i princip jämt nu ju, ehh.. Nja.. Hehe...) Tänkte kallat den "gamla Bettan", men det hade inte varit passande. Får lura på det. Förslag tas tacksamt emot. :-)

Dagens träning blir antagligen en lång promenad. Har inte bestämt riktigt ännu. Det är ju fredag. Man varvar nästan ner bara man hör ordet fredag. Viktigt är att jag inte tar fredagsmys direkt utan ser till att det blir någon form utav motion idag i alla fall. Jag, Helena, lovar högtidligen att röra på dököttet så att jag kan skriva upp vad jag gjort här i morgon! Haha..

Over and out..
29 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 1 kommentar
Cykling 27/1

Igår kväll blev det träning trots att jag inte kände för det. Gäller att gå emot sina känslor ibland. Kan säga att jag nog varit väldigt känslo-styrd det sista. Börjar lugna ner sig lite nu. Det har trots allt varit mycket runt omkring som tagit ner mig och, med all sannolikhet, förstärkt de udda reaktioner jag haft.. Mormor gick ju bort för någon månad sedan, och min annars inplanerade terapi/behandling inom vården har satt mig på prov. Har inte orkat med att ha folk runtomkring mig.

Det är faktiskt tur att jag börjat ta ta steget mot lite mer träning. Övertygad om att jag behövt den för att ventilera systemet liksom. Stärker psyket att märka att man pallar en timma på trampmaskinen. Så får man ju igång endorfinerna. Allt som kan hjälpa mig tas tacksamt emot. Det är ju ett helvete att man ska behöva kämpa så förbannat hela tiden för att orka leva med det. Men, det ska tydligen vara så.

Bra jobbat i går kväll lilla lena! Ska försöka göra lite kroppslig nytta idag med.
28 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Vill ut och jogga!

Den här snön som faller utanför mitt fönster är jag inte noga med! Jag är ingen vintermänniska! Pulsa i snö går väl an ibland kanske.. Men jag springer inte gärna i halkan.

Det är bland det första jag ska göra när halkan och kylan gått över. Ut och springa av mig. Tänkte haka på min sambo som måste börja träna till göteborgsvarvet. Alltid lättare att ta sig ut första gångerna om man har någon annan med sig. Sist vi va ute och sprang spåret utanför här höll jag ärligt talat nästan på att dö. Så jobbigt va det! Det va ingen fin dagsform den gången inte. Dagen efter låg jag i influensa så det kanske förklarar saken.

För att hålla inspirationen vid liv ska jag drömma om nya Nike Pacer Womens Running Skapris. Säger bara: Vill haaa! Men det får bli när ekonomin ljusnat. Kanon-idé att sätta en liten kjol på de tighta byxorna. Det är ju inte alla gånger man vill skylta upp hela härligheten (rumpen) när man tränar, haha.. Eller vad man nu ska säga..
27 Januari 2010  | Länk | Inspiration | 0 kommentar
Mondag 25 of January

Tänk om fler dagar kunde vara som just denna dag. Så fort jag, efter en god natts sömn btw, öppnade ögonen på morgonen visste jag! Istället för att tvinga min mor att köra mig till mitt möte i Skene, så kände jag för en gångs skull lust att promenera ut dit. Trots snö och nio minusgrader. Får nästan sätta ett kors i taket här. Det där tillhör inte vanligheterna. Var ute i så god tid att jag kunde ta en extra svängom. 75 Härliga, raska och friska minuters truddelutt! Det är bara att tuta och köra när man har gnistan. Det va fint att jag hade dubbelt av allt på mig. Dubbla brallor, tröjor, sockar. Jaja.. kanske inte dubbelt av precis allt, men ni fattar nog om ni tänker efter. :-) Hade sett knasigt ut om man kom och gick med Sebbes skor utanpå sina egna för att man skulle ha dubbla.. Får prova´t nån gång.. haha...

Bäst med det hela vart att dagens motion var avbockad!
26 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Lördag 23/1

Passar på att skriva några rader såhär, under tiden då Sebbe snickrar.

De gånger min käre sambo jobbar lördag har även jag en agenda. Dvs träning. Får ju ta tag när man är för sig själv. Försökte pinna mig upp hyfsat tidigt. Behövde vakna till liv, för att jag ens skulle orka. Kaffe, en banan, en stund framför tvn och så var det dax för en timmas styrketräning. För hela kroppen, med skivstång och hantlar bland annat. Hade lätt kunnat dra ihop värsta höjdarpasset passet här med om jag varit ledare nu. Började med knäböj, följt av diverse ryggövningar. Rodd tex. Körde även igenom biceps, triceps, axlar, några rätt tunga magövningar och lite bänkpress på bräda. Värst är utfallen.. men det är nog snarast för att jag inte är så stark i benen ännu. Slarvat med att träna det ett tag. Blir mer av den sorten framåt klart..
Göttans! hmm..

Hann också få in en timmas förbränning. Tack min lilla sittcykel! Nu kan jag sitta och kämpa framför let´s dance istället för att maska i soffan.

En fin förtjänst idag! 2timmar!

Nu! Ugnsrostade rotgrönsaker, keso och qourn! Mumma! Mycket probiotika idet!
Tjohej...
23 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Aerobiclunch

Sedan jag slutade leda pass helt på Friskis, efter jul, har jag bannemej börjat känna igen mig själv! Måste varit hämmad eller något. Kommer på nya kanon-ideer till framtida aerobicpass hela tiden. Har ett helt annat flow i kombinationerna. Det bara trillar ner i skallen på mig. Ännu mer än vanligt dvs.

Som idag till exempel. Det räckte att jag hörde en ny låt på förmiddagen så vart jag igång med steg i tankarna. Vart helt enkelt tvungen att bära ner musik, skor och mig själv till vårt vardagsrum och köra igenom passet som bara damp ner i skallen. Känns otroligt bra! Så här kunde jag vara förr, dvs för ganska många år sedan, när livet i övrigt lekte mer. Kände mig som 18 igen :-)

Lite synd är det ju att jag inte instruerar någonstans just nu. Men vad tusan. Det kanske kommer framöver när man fått ordning på övriga livet. Är så tacksam att jag kan stå hemma och känna lyckan av att veta att jag kan det jag gör på den fronten. Kan låtsas att jag är världsmästare på det jag gör och får vara bäst sådär lite i smyg. Ha ett tillfälligt lyckorus av att svepas med i musiken och bara tänka på rörelserna. Svettas så att det nästan rinner på överarmarna. Äckligt, haha.. Fast skönt!

Bonus. Jag slipper sitta och cykla ikväll! Nu har jag rört på mig ordentligt!
22 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Cykeltur till tvn 21/1

Trampade mig igenom både Glee och Made in Sweden med topp-motivation. Sittcykeln riktigt rök efteråt. Eller va det kanske jag? Fin fint! Konstigt att man kan vara så laddad vissa dagar. Fast... för det mesta är man ju inte så peppad..

Hade i alla fall världens endorfin-kick, vilken började efter ca 45minuters tramperi och varade resten av den vakna delen av kvällen. Det verkar lite som att ju oftare man håller på med något desto större blir behovet av det. Gäller bara att hålla ut de tröga gångerna i början. Ni vet de gångerna då man hellre satt sig i soffan med en påse chips! ...en marobouchoklad och en gott och blandat... osv...

Vi har lovat dyrt och heligt att sluta dricka light-saft. Sebbe va på en föreläsning om E-ämnen för någon vecka sedan. Vi har tydligen fått tillbaka de farliga ämnena som förbjöds i Sverige för några år sedan, i och med att EU godkänt dem.

Varit utan lighten i några dagar.. Har äkta abstinens och känner mig lite irriterad av att jag är så sugen på det. Men vi har ingen saft hemma. Smart drag. Får absolut inte titta på Fun-lightens nya coola smaker när jag är på Willys... Ska inte ens gå in i den gången! Bra att skriva det här med. Blir lite större tyngd i orden om någon annan vet om det.

Dagens bränning slutade på 1100 rykande underbara kcal. Då kan man ju faktiskt slarva lite grand och unna sig en fika i morgon bitti. Härligt!
22 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Snö=träningsvärk

Tog med mig syrran ut på långpromenad i snön innan. Försöker alltid ändra sträckan lite så att det känns roligare. Idag ändrade jag den lite väl bra. Där jag absolut skulle gå, och sedan var tvungen att ta mig igenom, var det ingen som skottat. Låg t o m stockar över vägen. Jepp.. Det blev lite mer slitigt än förväntat. Med höga kliv och snö i skorna vadade vi ut på Örbyvägen igen, lättade av att äventyret va över. Och tjejer! Har ni mensvärk så ska ni ut och röra på er! Inte ligga stenade på soffan. Kände mig som en halvt klubbad säl innan jag väl kom ut i luften. Men efter 20 minuters marscherande va "magontet" borta. Skönt!

Dax för kaffe nu! Livets vatten!
20 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Starta promenadklubb någon?

Nu tänker jag ta tag i alla de promenader som några av oss snackat om att vi skulle ta... Så känner någon sig manad att vara med och bestämma någon tid då vi träffas, ett gäng, och släpar varandra runt marks vägar och trottoarer så hör av er! Tror det hade kunnat bli hur kul som helst! Och kanske avsluta med käk på nåt hak, haha.. Johanna, Erika och resten. Vad tror ni om det? :-) :-)
19 Januari 2010  | Länk | Inspiration | 2 kommentarer
Träning 18/11

Satt, för tredje gången, och cyklade på mitt sittcykel-fynd igår. Vad skönt att känna att man hittat något som kan ge resultat. TACK för att Ellos reade ut den för under 700spänn! Hade aldrig köpt den om den kostat 3000 som innan. Det blev en fin affär, som jag nog tror ska gynna framtiden. Både kroppsligen och själsligen! Ibland ska man ha lite tur. Får ta tillvara på det.

Under tiden då jag satt och slet på pedalerna, tittade jag och min lille sambo på idrottsgalan. Röstade på Robin Söderling en gång, för att hjälpa till och stödja med en liten peng till Haiti. Fruktansvärt att sånt ska behöva hända! Inte att vi röstade på söderling, utan att så många ska kunna drabbas av naturens krafter dvs.

Slutade med att jag vann Jerringpriset! haha.. Nja inte jag personligen, men min namne... är vi inte lite lika? nja.. hehe..

750kcal förbrukade och dagens synd va en winersemla... Så går det när inte haspen är på!
19 Januari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Hillan                                             Skaffa en gratis hemsida