Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2019)
>>


Summering av veckan.

Idag lördag jobbar min fästeman. Då har jag tid att göra något han inte vill vara med på. Dansaerobicat genom hela vardagsummet nu. Min sötnöt till katta, Selma, är svag för "dunkadunka"-musik. Det är helt sant! Så fort jag sätter igång och träna till dansmusik kommer hon och lägger sig där jag är. Gärna precis intill en högtalare. Sen ligger hon och njuter och spinner en stund, springer gärna en runda runt mina ben och stryker sig, tills jag plockar undan henne. Annars fäller hon mig. Så går hon åter till sin kära högtalarplats. Hon är allt en riktig personlighet. Det roliga är att hon aldrig lägger sig vid högtalaren när Sebastian spelar sin rockmusik. Det stör honom nog lite, haha..

Jaha.. Får se.. Vad har jag pysslat med på träningsfronten de senaste dagarna.. Aerobic idag, vilade igår, och häromdagen satt jag och kollade på Glee och lite annat medan jag trampade på i nittio minuter. Blivit en del godis och sånt skräp. Sambo kom hem med en Semla och så vart det kört. Hoppas att det inte gör något på figuren.. Annars tar jag igen det med lite mer träning nästa vecka.. Får försöka tänka både kreativt och positivt här. Jag tränar ju mer nu än för ett par månader sedan, det borde göra någon liten nytta.. Ska inte ha dåligt samvete! Vägrar! Dåligt samvete för småmisstag är djävulens påfund, haha...

Ha en trevlig helg! Det blir ut o skotta snö om en stund med. VI HAR SNÖ SÅ DET RÄCKER NU...20 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
söndag + måndag...

Bestämde mig för att lägga in några dagars vila i slutet av förra veckan. Det ska ju helst inte tränas så hårt utan att kroppen får chans att återhämta sig. Säger de som vet, hehe.. Värst är att jag börjat få in rutin på att hålla igång med cykeln, och då är det svårt att låta bli att känna att jag måste träna. Får jobba på den känslan. Mitt mål är att kunna ta det lugnt i ett par tre dagar utan att få dåligt samvete för det. Sen bör jag nog sätta mig och cykla igen.

Igår blev det 90 minuter på "trampan" till Wallander-filmen som gick klockan nio. Bra att ha någonting annat än cykeln att koncentrera sig på. Tiden går snabbare.
Efter lunch idag tränade jag aerobic. Börjat pula med en ny koreografi. Mötet jag skulle på är uppskjutet till nästa vecka och då fick jag en lucka. Och en endorfinkick!

Ska gå ner och väcka Sebbe nu.. Han somnade in i soffan efter att han kom från jobbet.

Kanske blir det en stund på cykeln senare i kväll. Håll tummarna;)
15 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Tisdag 9 februari

Hann med en timma på "trampan" i går förmiddag. (Tidigt) Det behövdes verkligen. Behövde energi så att jag kom igång. Lovat min lilla korta rundlätta mor att försöka följa med henne och min syrsa och röja i mormors lägenhet. Den är uppsagd och vi måste bort med alla saker. Inte vant mig vid tanken att mormor inte finns längre. Behöver ställa upp så gott det går. Lilla mor tuta hade inte klarat det själv....Och vi hade inte klarat galoppen utan min sambo, som gått med på att köra bröte till tippen... Stackaren får köra runt med skiten i bilen tills i eftermiddag. När vi äntligen va framme vid avfallscentralen, kvart över fyra, hade de precis stängt. Bara att vända om.. Jag föreslog att han skulle ha utlottning av de "oootroligt fina" attiraljerna på jobbet bland folk som tränat på bra. (Han jobbar på gym.) Hade väl varit något att glädja en trött stackare med en halv pinnstol efter spinningen!? Och guess what! You get to keep it!! Eller en gammal välbehövlig gardin till att torka bort svett? Yoga på trasmatta i fyrahundra osammanhängande färger för att få upp sin inre balans?! Skapa ditt eget hemgym av en strykbräda och några kassar med krukor? Inte? Fan.. Han hade kunnat tjäna pengar på det! Jag tyckte det va en fin ide... ;) Hmmm.. haha...

Med cyklingen och "röjjet" i ryggen, vet jag att jag fått en ordentlig portion av dagsmotion. Det sistnämnda vart tufft. Fan vad massa oförklarlig skit där fanns. Hur har de lyckats ta dit allt? Härligt när det är ur min åsyn. Orkar inte med sådant "därnt" nu.

När jag skrivit klart här väntar en kopp kaffe, minst en timma på "trampelillampan" och sedan är det dax för käk. Over and out..
9 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Aerobicmorgon!

Kommer med största sannolikhet få byta ut vardagsrumsgolvet, någon gång, på grund av allt mitt dansande där. Borde egentligen haft en egen sal att hoppa runt i, haha... Blir en drömmande sjuåring varje gång jag sätter igång stereon mitt i rummet. Först inspirerades jag till nya moves av nya aerobicmusiken. Stod och stampade i femtio minuter, helt täckt i varm svett. Sen råkade jag fastna i en ballad jag fått fatt i. Helt sonika hade jag tappat bort mig själv i "ballettig" jazzdans. Improviserade mig lycklig tills jag helt enkelt märkte att jag nog borde lägga av för att inte svimma av trötthet. Den här ungen är snart 32 och verkar varken klara sig utan dansen än mindre sluta med den. Hade jag inte haft dansintresset i mitt liv skulle jag dukat under. Aerobicen och dansen har stundom gjort att jag orkat hålla huvudet ovanför vattenytan, i alla fall, då det stormat som värst. Det ligger puttrandes i mitt blod. Det håller mig ung i sinnet.
6 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
mmm underbart att va klar..

Fått en mindre endorfinkick efter min nyligen avklarade cykeltur framför tvn. Det känns skönt. Idag blev det 80 ganska jobbiga minuter. Men som sagt. Gott att stiga av och veta att man tagit sig genom det. Döpt lilla cykel till "trampan".

Lovade min syster att hon ska få min gamla "vanliga" motioncykel. Hon ska bara få tummen ur och röja upp så att hon har plats med den. Det lär ju dröja, haha..

Skaffat hem ny musik att träna till. Sån som inte radiostationerna spelat sönder. Fantastiskt vilken energi man kan få av nya influenser. Är allergisk mot sönderspelade R´n´b hits som alla har i sina lurar. De kan vara okej att lyssna på när de är helt nya. Sen blir det bara för mycket. Det är en av anledningarna till att jag gärna bytt musik till mina pass ofta. Tröttnar så fort!

Ha en trevlig helg! Det ska jag försöka ha!
5 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
Varit snäll idag! Plus ordentlig vurpa...

Snälla lilla Magdalena på Friskis ringde mig igår eftermiddag. De har tydligen kris i ledarkåren med många sjuka och andra bortresta. Tyckte riktigt synd om henne som måste ringa runt som en tok för att hitta ersättare. Kan ju kännas lite pressat i dessa magsjuketider. Hon visste att jag tackat nej till att leda pass, men chansade ändå på att jag kände mig lite sugen på att hoppa in en gång i alla fall. Snäll som jag är så kunde jag inte med att säga nej. Speciellt då jag inte haft något annat inplanerat. Drog ihop en tre blocks kombination i går kväll. Med brädan vänd med sidan framåt. Måste ju spexa till det lite. Som den stjärna jag nu är ;)

Så nu har jag gjort dem en rejäl tjänst och instruerat step-up ettan där ikväll. Det gick okej. Vart väl runt en 20-25 deltagare. Hade varit synd om de inte fått träna. Inledde kombinationsdelen med att vurpa tvärs över brädan och visa upp ett dåligt exempel.. Får nog bjuda på det. Skadade inget förutom min stolthet. Eller va fan.. Jag är glad att jag överlevde det, haha.. Men jag är ändå bäst på att vurpa snyggt!

Fick en fin liten paket med Hemkola för besväret med passet. Så guess what I´m eating now... :) Jädrigt svårt att motstå.
3 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar
MÅNDAG 1 FEBRUARI

Uscha. Fyttirackarns.... Idag känner jag mig absolut inte laddad. Haft huvudvärk hela morgonen och avbokat ett möte. Mer snö har det också kommit som grädde på potatismoset. Hillan don´t like... Rullgardinen är nere i mitt huvud.

Kan i brist på motivation och energi, glädja mig över att jag härdat ut med träningen i helgen. Suttit och trampat runt på mina pedaler både i lördags och igår. Bra att man har lite "snurr" på tillvaron, hmm.. Haha..

Nu gäller det att få upp energinivån och orken snabbt igen! Mina dalar och backar i måendet varierar. Ska försöka att inte få upp humöret genom sockerchock idag i alla fall, utan se till att jag äter ordentligt med mat. Ena stunden är jag jädrigt på g och har lust med det mesta. Nästa sekund kan jag sitta och fundera på livets mening. Man får vara uppfinningsrik för att ta sig ur trädan. Upp igen. Kämpa vidare. Hitta någonting som ger en lite glädje i stunden.

Om en stund kommer min lille sambo hem från jobbet. Kanske ber honom om en promenad senare. Bara så att jag kommer ut lite i luften.

1 Februari 2010  | Länk | Min vardag | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Hillan                                             Skaffa en gratis hemsida