Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Grattis till mig. Tack.

Idag är ingen vanlig dag för det är Lillys födelsedag
HURRA HURRA HURAA!
Nu är jag störst av oss, och kan erkänna att det känns som en befrielse.


Alltså, bara för att konstatera så är det faktiska min födelsedag idag, och allt vad det nu innebär.
För mig kommer det innebära en Ristorante pizza til middag, pga dålig fantasi och lite ork till att göra något mera nyttigt.
Går kvällen spenderades på café/pub sara tillsammans med elin marielle thomas och elins mamma. (namnet är glömt, jag ber om unsäkt för det.)
Jag svällde i mig Grillspyd Biffkjøtt i biter på spyd,pommes frites,salsa,tzatziki,salat
Och det satte sig fint runt magen kan jag lova. Funderade på en öl när jag ändå var i mitt ässe liksom, men sket i det av någon dålig anledning och beställde in ett glas vatten istället. Duktigt av mig.
Eftersom att alla här hemma på tåsen jobbar förutom jag, så blir det nog inget direkt födelsedags firande.
Kuvert och blommor däremot godtages dock med glädje den 28. Då jag återigen anländer till det norrländska skogarna för en 3 veckors lång vistelse.
Detta inte med ren vilja, utan mera för att jag inte börjar jobba förens 2 mars.

Annars så var det partajj nu i lördags, så det bara smällde om det.
Och jag hoppas att den kommande lördagen blir minst lika super. Och med tanke på att jag och verr ska styra upp en och annan förblajja hemma hos henne mitt emot challenge så kan läget inte bli så mycket bättre.
Och DET är ju faktiskt inte fy skam det inte.

Nåja, nu ska jag fortsätta men mina ytterst intressanta sysslor.
Och med det menat kila iväg för att kolla tvättid.
25 Januari 2010  | Länk | Seriösa ting | 0 kommentar
Jag är som jävvlat tagg!

Jag har inte bloggat på tre dagar.

Ursäkta mig kära ni, för att jag inte bloggar skiten ur er precis - men jag har så himmelens mycket annat för mig. Har verkligen mått bra sedan jag kom hit alltså, till 96%. Det dåliga är att det är slaskigt som fan ute, grått och man känner sig ungefär som den sista människan på jorden. Men bortsett från det så är det bara tummen upp!

Om jag inte nämnt det tidigare så har ju faktiskt tika tika lönen äntligen rullat in på mitt ack så feta konto.
Så nu behöver vi inte oroa oss mer för detta. Och inte heller behöver jag gå till polisstationen och anmäla tika tika för utnyttjning av svensk arbetskraft.
Tur för dom kan tyckas.

Annars så har det varit en ytterst fullspräckad vecka med 2 intervjuer.
Intervjuerna vet jag inte om dom gav något eller ej.
Men hoppas kan man ju alltid göra.
Befinner mig för tillfället i någon typ av dvala, kanske inte så konstigt med tanke på att jag endast sovit 3 timmar i natt, om ens det.
Marielle har nämligen hört något krafsande ljud under sängen under en längr tid, och inatt var det min och elins tur att närmare bestämt skita ner oss.

Fattar inte vad det kan vara, och hur ljudet bara kan uppstå. Och när vi sätter oss upp för att lyssna så slutar det låta. Samt att någon/nån har kopplat in en lampa under sängen, som inte har legat där tidigare..
Tror närmare bestämt att det spökar, och då är flytten härifrån för mig ett faktum.

För övrigt så är det fredag idag, och ännu ett underbat slut på en inte lika givande vecka. Ser verkligen fram emot morgondagens bravader och lite mer där till.
Annars så gled in på min lunarstorm i morse, allvarligt, det är ingen vanlig företeelse (gör det ibland när jag vill roa mig, är alltid mycket skumma människor där inne) och inser helt plöstligt att det finns någon som har fulare och större snok än mig! HAHA. Yes!
Att bruttan dessutom jobbar som väktare, det skrämmer mig.
(se bild uppe till höger)

Haha! Skönt med lite humor såhär på morgonkulan. Men nu, tid för kaffe.!
22 Januari 2010  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Idiotio gånger en miljon.

Lönen är äntligen inne på mitt ack så feta konto.
Så nu behöver vi inte oroa oss mer för detta. Och inte heller behöver jag gå till polisstationen och anmäla tika tika för utnyttjning av svensk arbetskraft.
Tur för dom kan tyckas.

Annars så har det varit en ytterst fullspräckad morgon med 2 intervjuer, som jag faktiskt inte vet om dom gav något eller ej. Men hoppas kan man ju alltid göra.
Befinner mig för tillfället i någon typ av dvala, kanske inte så konstigt med tanke på att jag endast sovit 6 timmar i natt, om ens det.
Hatar verkligen oroliga nätter som gör att man inte kan somna, och ju mera man tänker ju svårare blir det.

Idag har jag bestämt mig till fullo. I augusti sätter jag mig återigen vid skolbänken, och pluggar på allvar. Herregud min skapare, känns som om jag varit ledig i 200 år från allt som har med plugg att göra. Och den obligatoriska hysterin och ångesten över ej skrivna studieenheter börjar sakta smyga sig på.
Men antar att jag får ta tag i det allt eftersom att tiden går.......imorgon eller någon annan gång. För jag har ju faktiskt dryga 7 månader på mig att ställa in mig.

För övrigt så har jag nog inte mera att tillägga för tillfället.
Förutom att jag är svulten till tusen, och att jag dessutom har beslutsångest och lite mera där till. Varför kan bara inte allt gå som man vill?
Vid det här laget så borde jag veta att man inte ska ha allt för stora förväntningar.
Då blir det bara trist.
13 Januari 2010  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
I ärlighetens namn.

ärlighetens namn.. så skulle jag mer än gärna lägga mig ner i sängen, slå på första säsongen av Tusenbröder och ligga och slöa åtminstone till klockan sen lunch.

Men i ärlighetens namn två så går det inte, jag måste nämligen fortsätta leta jobb om jag ska få något jobb! Vilket skit alltså.
Jag som trodde att ett jobb på posten var som spikat, allt lät så himla bra, men tydligen så har jag ingen aning om vad dom håller på att tjorva om nu. Att jag nu helt plötsligt bara ska jobba 2 lördagar i månaden är väl inget att hörra över?
Så är väl bäst att ta tag i skiten själv och göra något åt saken.
Annars vet jag inte vad som händer. Kanske bli att åka hem till piteå ett tag, och söka jobb därifrån och på så sätt spara in lite cash?! För vad det låter som så får jag inte börja jobba på veromoda förens i början av mars.
Annars så i förrgår var jag bakfull som en kamelröv och vaknade före fan, alltså före tio.
Inledde med att dricka två liter vatten, snyta ut ungefär två kilo snor ur mina nedvinklade näsborrar och så harklade jag mig och försökte att inte känna efter hur det smakade i munnen. Det gick sådär. Tog mig en alvedon och slocknade sedan igen fram tills klockan 15:00.

Sitter och lyssnar på Notorious B.I.G. för tillfället, varför? har jag ingen aning om. Dricker thé käkar musli och är allmänt trött. Men jag skyller på lördagen.
Konstigt det där, när jag var ung och rask, dvs för lite mer än ett år sen, i början av min gyllene ålder, klarade jag av att vara ute minst två ggr varje vecka , flera månader i rad, utan några komplikationer mer än kan hända lite trötthet dagen efter.
Men nu, nu när jag passerat det magiska sträcket 20, så ligger jag halvbakis i två dar efter en kväll på krogen.
Hur tragiskt är inte det? Känner mig verkligen väldigt gammal.
Tillräckligt gammal för att börja motionera med sånadär gå-stavar.

Lördagen var toppen, vilket jag verkligen behövde, att ha lite kul.
Allt har gått så trögt senaste veckan, pga många diverse olika skäl.
I alla fall så åkte vi in till das city och ögon shoppade lite, och tog en kaffe.
Drog hem och slappade en stund, lagade kyckling/ris och såg på Mtv.
Så då funkar det alltid.
Vid nio tiden drog vi in till stan för en liten förblajja, där var stämningen iaf bättre än på kollektivet, och dessutom så träffade vi några norrlänningar.
Inte fy skam.
Det var väldigt angenämt faktiskt:) Sen vidare mot Yatzi.
Som tidigare sagt så blev den en soft men mkt trevlig kväll. Och eftersom att jag inte tog mig in på krogen så åkte jag hem ganska fort.
Piteå är rätt förutsägbart, alla känner alla, och framför allt: alla VET allting om alla. Men bortsett från dessa saker så är nog Piteå rätt bra ändå.

Dags att ta tag i morgonfrillan, klockan är 11:47 och här sitter jag med pyamas fortfarande. Idag så blir det ett besök på mortensrud senter, usch, pest och pina. Är rätt meningslöst att åka dit med cvn och personliga brev. Men vad gör man inte för att förbättra ett bemanningsföretags lön?
Att jag dessutom måste stiga upp tidigt för att fixa massa saker dagen där på gör inte saken bättre. Det är bara att bita ihop, snart kommer jobbet snart kommer för hoppningsvis lönen från tika tika, som jag för övrigt skulle ha haft redan förra månaden, och egentligen igår, men ingen lön har kommit in på kontot fortfarande. Eloger till er på tika tika!
Om den inte är inne på mitt konto senast ikväll så anmäler jag er för utnyttjning av svensk arbetskraft.

Hejhej!

Idag kom äntligen min nya dator ( se bild uppe till höger) plus att det är tisdag. Kan det bli så mkt bättre?
12 Januari 2010  | Länk | Seriösa ting | 0 kommentar
Städning. Kan det bli mycket bättre?

Nu ska jag inte bli så här gåtfull, men fy vad det känns förjävligt att fatta beslut som man egentligen inte vill, men behöver fatta...
På lång sikt kommer det vara till det bättre liksom. Det tror jag.
Men det suger ju kuk idag, och säkert imorgon också.
Morgondagen kommer vi i alla fall att spendera i nykterhetens tecken, och istället sätta oss inne på nått av Oslos caféer för att spela kort och dricka kaffe.
Så grattis till mig/oss.

Sitter nu här i "värmen" och ser hur kylan trycker sig mot våra en-glasade fönster här på christophervei 2.
Tänkte vara nyttig och gå en runda, men inte ens en fjällrävenjacka skulle kunna hålla mig varm i detta vädret.
(kan till alla piteåbor säga att jag är glad att jag inte befinner mig i -30)
Det räcker definitivt med -21.
Tar det som ett tecken: man ska inte motionera
( hallelujah, prisad vare gud, här kommer skatteåterbäringen)
Nej men allvarligt, jag har blivit lite nyttig i alla fall, var ute och fotade/gick både igår och i förrgår, så att jag har prima träningsvärk i benen. höhö
Tyckte att det kunde behövas efter en orgie med alkohol cheez doodles och godis under det senaste dagarna.
Jaja, kan bara skylla på mig själv.
Vintern har inte vart speciellt nice än så länge, och precis som med allt annat så hoppas jag att den bara rinner iväg så det blir sommar någon gång.

Men åter tillbaka till vardagen.blähsch! hatar att jobba och att inte jobba.
Jaojao, idag ska i alla fall jag och elin storstäda läggan.
Lägg märke till storstäda. Önskade att jag var rik så jag kunde anställa en städare eller liknande. Blir alltid att man drar ut på speciellt dass-städandet, och då blir det rent utsagt en odör att städa när väl tillfället kommer.
Idag är det i alla fall min tur. Livet är underbart!
Önska mig lycka till. Det kan behövas.
Sen för att skryta lite så var vi faktiskt uppe med tuppen för att tvätta också.
Det är inte fyskam det inte.
Kom förresten att tänka på ett av mina favoritprogram hemma i Sverige, nu när vi är inne på ämnet städning menar jag.
Städpatrullen eller var det heter, minns ni det? Två tanter som städar folks äckligt, och då menar jag äckliga hus.
Gillar såna program.
Det får mitt rum/lägenhet att verka så..nystädat:D

Åter till arbetet.
8 Januari 2010  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Alla tummar ner åt denna dagen.

Kan börja med att säga att det kändes lagom givande att stiga upp kl: 09.00 en dag som denna. Jag har gått och blivit förkyld tack vare kylan, och med det sagt så har jag drabbats av en rejäl mega förkylning.
Tror säkert jag har nyst sammanlagt 20 gånger sedan i morse, utan något krydd på det alls. Så ikväll blir det att bara ta det allmänt lugnt.
Annars så är det onsdag igen, ännu mitten av en helt vanlig trist vecka, för jag vet att varken jag elin eller marielle har något kul att se fram emot.
Vi får helt enkelt suga ur den sista musten av den gågna helgen, och leva på det ett tag till. Eftersom att dessutom en nykter helg för vårt lag väntar, men det kan nog vara ett smart val.
Åtminstonde med tanke på vad penning-pungen väger just i denna stund.
Ska ta t-banan in till stan strax, ungefär det enda jag har inplanerat för tillfället.
Låter väl ytterst intressant? Eller har jag fel?

Som sagt så var jag och marielle på en lite förblajja hemma hos jan på kollektivet i lördags, (vi som aldrig mera skulle vistas där..), dock så valde elin att inte ansluta sig till vårt underbara crew utan stannade hemma i läggan vilket jag ångrade en hel del dagen efter.
Även denna lördagen blev det utgång, men till min förvånelse inte luux.
Applåder till mig! Tack.
Det blev hur som helst inte direkt någon höjdarkväll utan snarare tvärt om.
Om man bortser från vissa humoristiska situationer.
(jag talar inte bara för mig själv)

För att sammanfatta nuet så är det ingen dans på rosor.
Så tummen ner åt denna dagen helt enkelt!

6 Januari 2010  | Länk | Vardagligheter | 2 kommentarer
Shuhu!

Åter i bruk kan tänkas, men nej jag har inte glömt bort er.
Har bara inte haft varken tid eller ork att höra av mig.

I alla fall, vaknade vid halv åtta tiden i morse, vilket var väldigt längesen något liknande hände. Det senaste dagarna har jag sovit till minst halv 10. Vilket också är väldigt ovanligt.
Kunde inte somna om, så jag låg och tänkte. Funderade bland annat om det här med Facebook. Suck. Egentligen så är det ju ett jävla påfund.
Det dimper ner ett mail när jag blir taggad i ett foto och den senaste veckan har minst fyra bilder dykt upp. Fyra bilder där jag inte ser ut som jag vill.
Fast uppenbarligen ser jag ju ut som jag gör på de där bilderna (damn).
Men det finns ju smickrande bilder och så finns det bilder som inte är så smickrande (photogenique, I think not).
Som de här bilderna. Det är bilder som gärna får bli raderade för all framtid.
Två bilder där jag faktiskt ser helt jävla random ut.
På den ena likblek, rödflammig, förvirrad och efterbliven.
Och på den andra som Jabba the Hut; ett enormt fläskberg med ett lustigt ansikte.
Och alla som har möjlighet att se min profil där på ansiktsboken kommer givetvis att gå in och kolla. Men gör inte det.
För det är inte jag på de där bilderna. Det är någon annan.
Någon som liknar mig litegrann, men ändå inte.

Annars så har ju faktiskt nyår passerat, för nu dig som av någon anledning har missat det. Min nyårskväll var inte direkt något att hylla, och blev heller inget utöver förväntningarna. Så kan därför medge att jag hade haft det mera än dubbelt så kul hemma i piteå. Åtminstonde med lite eftertanke så. För att betala 250 spänn för ett inträde där man först och främst skulle ha haft v.i.p. och där det dessutom befann sig så många brats så långt ögat kunde nå, gjorde mig fett irriterad.

Sen var det en sak till innan jag ska ta och bege mig.
Vad jag än gör så finns du där nånstans i bakhuvudet.
Kan du inte bara sluta att förekomma i mina tankar hela tiden?.
Jag försöker förtränga det, men så fort jag ser eller hör nånting som påminner om dig så blir det bara värre.
Men jag hoppas att det finns en chans.
Allt det här är bara jobbigt just nu, att jag är där jag är, och allt det där.
Men saker och ting löser sig. Vare sig man vill det eller ej.
Det vet jag.

Tack och hej.
5 Januari 2010  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida