Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Raka puckar.

Det är sista dagen den här dagen existerar. Så ta vara på varje minut och försök att göra något bra av det. Nej, skämt och sido.
Fredag idag, och allt vad det innebär. Det börjar smått att skrika i öl-tarmen. Men självfallet så ska jag vänta tills morgondagen.
__________________________________________________

Jag fattar inte hur svårt det ska vara att kunna släppa taget om vissa saker och inse sanningar.
Det upptar min hjärna konstant, hela tiden, helt ofrivlligt!
Jag önskar verkligen att det fanns en rewind-knapp, så jag kunde spola tillbaka mitt liv sisådär ett halv år eller nånting, för jag blir galen av att bara gå hemma. fan.
Oh my gosh.
Det är oktober redan. Jag får lust att skrika rakt ut.
Vråla okvädningsord.
Lägga mig i fosterställning och gråta en liten stund.
Oktober betyder att hösten (som i och för sig redan har varit här ett tag) kommer med stormsteg. Och till och med så har snön redan visat sig.
På riktigt.
Det är liksom månaden då det på något sätt blir definitivt.
Det här halvåret som vi nu har framför oss är en period jag inte gillar.
Men som tur är så flyttar vi till Oslo nästa lördag, och allt vad det innebär.
Så behöver nog inte oroa oss mera för detta.
Första tiden blir det att söka andra jobb för hela slanten.

Annars så låg jag vaken halva natten och funderade.
Hur kan det komma sig att det känns som om man glider bort från vänner, både väldigt nära och bara vanliga vänner, bekanta.
Även om man inte vill, och försöker så växer man ändå ifrån varandra till slut. Man försöker ideligen men får ingen respons.
Varför ska allt alltdi hänga på mig? vara mitt ansvar? Från att umgås nästan varje dag, att höras av, snacka lite, eller bara säga hej, till absolut ingenting på flera veckor, det funkar tyvärr itne för mig.
Allt eller inget.
Sen kanske det är väldigt löjligt och otacksamt av mig, men så är det.
Hatar att vara nån att ringa upp när man inte har nåt annat att göra. Får se hur allt blir nu när vi flyttar, för visst är det så att man först då märker vem som ens riktiga vänner? Jo, jag tror faktiskt det.

Som sagt så blir det en liten förblajja hemma hos mariells mamma i stan på lördag. Vilket kommer att bli gött mos!
Det blir en avskedsfest och allt vad det innebär. Kommer bli jag marielle elin och den som kommer och tar farväl blir tina. Dom andra kunde visst inte komma,
(av vissa anledningar) men det kommer för all del att bli en grym förblajja i alla fall. Det känner jag i brallan. Vi kommer att planka in på kalles för den officiellt sista gången på ett bra tag, och vi kommer att röjja loss som aldrig förr.
Ni som kommer att befinna er på kalles under lördags-natten har nog aldrig varit med om dess like, och kommer nästan börja undra om ni hamnat på zoo.
Vilket så ni bara vet, inte kommer att vara fallet!
Nåja, jag känner i alla fall ett stort tagg inför morgondagens bravader. Och med tanke på att det var rätt så lungt för min del förra helgen så är mina party nerver på topp. Så jag klagar inte.
Det enda som stoppar mig är outfiten. Jag har aldrig några kläder att ha när helgerna närmar sig. Vilket gör mig lite förbannad. Men det ska nog gå bra trotts allt.

Hej och hå
och en puss då.
23 Oktober 2009  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
why the long face?

Hej snyggingar! och hej på er med tjejer.

Hoppas livet leker och att det fortfarande inte är vitt ute hemma hos er, för här är det nämligen det sistnämnda.
Jag spenderade natten inne i das city, och i morse när jag körde hem mot svenbyns skogar så blev det allt mer och mer vitt på marken.
Och ta mig fan, hemma i bodsjön ligger snön vit än. Och klockan är till och med 15:05. Är det inte förfärligt så säg?
Jag hoppas verkligen att det inte är lite mycket snö och kyla nere i Oslo som dom norrländska vintrarna. Vilket jag vet att det inte är.

mhm, alla som nånsin ägt en bärbar dator vet hur underbart det faktiskt är att kunna ligga ner i sängen och surfa. SAMTIDIGT! Men av den enkla anledningen att vi inte äger en bärbar dator hemma i bodsjön så sitter jag helt enkelt här och pillar med min farmville ( haha eh) och livnär mig på läkerol.
Kan livet bli bättre?
Förmodligen inte, men så har jag inte speciellt stora krav heller. Idag har jag mot alla odds bakat bullar. Applåder till mig tack!
Jag kan faktiskt vara huslig om jag vill. Och igår var vi på nodo, jag sara elin och stenlund för en kopp kaffe och lite skitsnack samt president spel.
Finns vääääldigt mycket irritation kring en viss människa här i piteå, en viss kille snarare. Hade det inte varit för att det vore synd att slösa på hagel, hade **** fått ett skott i huvudet personligen av mig för länge sedan. Idioti!

Det kommer att bli en ytterst befriande känsla att lämna piteå. Och den här gången är det verkligen på riktigt.
Det känns faktiskt mer och mer spännande och mer och mer pirrande än vad jag hade tänkt mig. Och kommer samtidigt att bli lite tråkigt att lämna det och dom man har här. Men mot alla odds så finns som ju alltid kvar. Och¨någon gång kommer vi ju hem. *Positivt tänkande.
Det är 10 dagar kvar nu drygt, och jag har inte ens börjat packa.. Dom som känner mig väl borde vid det här laget veta att borde ha börjat skriva min lista över saker jag måste och saker jag borde ha med mig.
Och de som känner mig ännu bättre vet att jag inte kommer att börja packa resväskan förens dagen innan.
Vilket inte är ett smart drag med tanke på den långa vistelsen.

Annars så känns det som att jag är lite borta med vinden för tillfället.
Vafan är detta för vecka egentligen? den har kantrats av dåliga dar ett bra tag nu.
Har ont i magen halsen och typ bäckenet något grymt , nästan så man får den där kräksmaken i munnen ibland. Trodde jag skulle fördriva smärtan genom att gå ut och gå i morse, tji fick jag, blev bara värre. Inte lätt att vara på topp när man känner sådär.
Snart helg igen dock."Men glöm din värk i hjärtat, och glöm ditt kneg min vän, för snart så är det fredag, och då försöker vi igen"
som nationalteatern skulle sagt. Få se vad som händer.
Vet inte ens om jag är pepp på att dra ut, måste verkligen vara ett tecken på att jag inte mår riktigt bra.hehe. Det lutar ändå mot en avskedsfest eftersom att Elin (evert-skrov som jobbar med skroven dock inte länge till), jobbar nästa fredag då det egentligen var tänkt. Och efter det lär det nog bli kalles en sista gång.
Får se om jag får gratis inträde som jag blev lovad.(Y)
impulsen är äventyrets moder. Åh vad djupt sagt av mig.Tack.
Hejdå!
20 Oktober 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Säg mig, när kommer snön?

Usch, jag sitter och är allmänt bitter.
Snart kommer det börja snöa något fruktansvärt ute, och det värsta jag vet är just snö.
Det innebär otäck kyla, alldeles för varma vinterkläder, vantar som alltid tappas bort och en ständig oro att halka så fort man sätter foten utanför dörren.
Jag hade mycket hellre bytt bort dom trista vintermånaderna mot en extra lång och mysig höst.
Förresten, jag har verkligen hunnit med massa idag, trotts min rejäla förkylning.
(var bara tvungen att poängtera det!)
Har insett att det faktiskt ger nått att stiga upp innan halv nio varje dag.
Jag har lyckats att städa mitt rum, sortera gaderoben klart, dammsuga, laga lunch, tvätta.
Och dessutom skrivit in mig på ytterligare 2 bemaningsföretag i Norge.
Det är som en hel ny värld öppnar sig. heh!

Som jag tror att jag har nämnt tidigare så har jag drabbats av en rejäl mega förkylning, tror säkert att jag nyst sammanlagt 30 gånger sedan imorse, utan något krydd på det alls.
Så ikväll och resten av helgen blir det faktiskt nyktert för min del.
Fastän jag är Pary Party! och är taggad som aldrig förr.
Men trotts detta så måste hälsan gå först. Och för tillfället så känner jag mig faktsiskt inte helt på topp..
Och trotts att ja har åkt på feber och en rejäl förkylning, som aldrig värkar ta slut, så hoppas jag på en jävligt shysst och mysig helgi ärlighetens namn. Ikväll blir det för hoppningsvis mys hemma i soffan, och imorgon att umgås med det gamla vanliga "järn-gänget" Allihopa ska vara nyktra låter det som, vilket inte är en vanlig företeelse från våran sida.
Eftersom att detta blir en nykter helg så kan man säga att jag har 2 helger kvar hemma i piteå innan jag marielle och elin flyttar.
En lördagkväll på kalles, och fredagen före vi åker på statt.
Känns otroligt skönt, men samtidigt lite tråkigt. Krogen i piteå city är inte längre något att hörra för. Har den någongång varit det?
Och med tanke på att jag dessutom fick en shock i söndags när jag kollade kontoutdraget så mår nog penning-pungen bättre av att stanna hemma i helgen den också. Jag försummrade nämligen en rejäl summa inne på kalles, vilket inte riktigt var planerat. Hädan efter SKA jag lämna penning-pungen hemma.
* Livets ironi.
Så som sagt så ska jag vila upp mig i helgen. Vill ju mot alla odds inte vara sjuk på självaste avskedsfesten/kalles helgen nästa helg.
Och mot all förmodan INTE ligga sjuk när vi väl ska bege oss härifrån. Det är endast 16 dagar kvar nu om ni av någon anledning skulle vilja veta det.

Nu ska jag duscha. Och ta igen mina krafter tills nästa helg.
Vad sägas om en krämbulle och kaffe?
Fasen vad hardcore jag är!

PUSSHEJ!
16 Oktober 2009  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
Svininfluensan och irritation på högre höjder.

Vill bara göra långfingret upp åt facebook.se denna vecka.
Aldrig vart med om segare laddning. Dessutom när jag ändå håller på så kan jag likest ge fingret år nogg.se också (av samma anledning)
därav den dåliga uppdateringen.


Har faktiskt inte suttit framför datorn nått alls idag. Så applåder till mig för det gott folk! vem försöker lilly lura? tänker ni säkert. Hon blir garanterat anfådd av bara ordet springa..
Men nej!, istället så har jag varit ute och rört lite på valross bodyn.
väl behövligt kan tänkas, får inte bli någon dålig ovana vara heehe..
Återstår att se hur det går. Känner inte att jag är superentusiastisk över denna motion direkt.
Speciellt inte när näsan rinner, tårarna forsar och halsonten börjar sakta men säkert smyga sig på.
Vill gratulera mig själv till den årliga förkyldningen. Aldrig att jag legat på sjukhus,haft allergier, behövt operera mig eller varit magsjuk de senaste 3 åren. Men höstförkyldningen, den slipper ingen undan. För jävligt.
Förresten, ska ni vaccinera er mot svininfluensan?
Tycker att det är sån jävla hysteri över det här, finns väl betydligt farligare saker att vara rädd att drabbas av.
Dessutom, vem vill spruta in ett läkemedel i kroppen som har tagits fram på mindre än ett halvår?
Inte jag. Nej käkar en apelsin och ta på vantarna så klarar man sig.

Nu till veckans irritations moment. (Inga namn nämnda.)

Ibland blir man irriterad.
Jag hatar människor som aldrig kan vara nöjda med det dom har.
Som ständigt måste klaga och gnälla över sin situation,älta saker tio gånger om. Det värsta är att många av dom här människorna vägrar göra något åt sin missnöjdhet. Inbillar sig att livet ska komma flygande på en räkmacka. Men guess what, det kanske kommer som en nyhet, men vill man något så måste man kämpa för det. Och det är det som gör mig så jävla förbannad.
Varför ska det överhuvudtaget finnas killar som kommer från andra planeter. Det är som att vissa är kvar i mellanstadiet, som aldrig riktigt växer upp och som fortfarande drar sig till dom som är i 15-17 års åldern bara för att dom inte kan få sig något annat? Är det ändå inte tragiskt? vavava?

Sen något som gör mig ännu mer förbannad är att jag just kommit fram till att det idag inte handlar om att legalisera Cannabis, idag handlar det om att knarkare (de som gör annat än röker cannabis) har inga vänner. Ja, ni läste rätt!
En pillertorsk, tjackhora eller någon annan typ av pundare
Har Inga Kompisar. Det märks så jävla tydligt.
Jag har inte den erfarenheten själv så att jag kan säga såhär, utan detta är något jag har räknat ut alderless på egen hand. Pulvret blir som en lösning till att stanna kvar i gänget man befinner sig i.
Tillslut handlar allt bara om att få i sig kemikalierna och man drar sig inte för att slå sina egna vänner, råna dem och blåsa varandra på en massa tusen. Det händer sånt här hela tiden och det gör mig förbannad. Folk blir allvarligt misshandlade, utsatta för hemfridsbrott och förstör sina egna hjärnor. Mitt i allt detta så står alla pundare där helt själva, utan att kunna lita på någon för det kan man inte när man är mitt i det.

Som sagt, detta gör mig förbannad och dessutom så skär det i hjärtat på mig men jag inser någonstans att jag kan inte rädda hela världen. Inte ens halva och inte en enda pundare. För oavsett vem personen är, eller vad jag än gör så kan en missbrukare inte sluta knarka innan dem nått botten på riktigt. Totalt kraschlandat och själva insett att det är dags att ta tag i saken.


Det blev en aning seriösare här på slutet.
Inte en vanlig förteelse, men kanske är det bra att jag skriver seriöst någon gång så att folk inte bara tar mig oseriöst hela tiden.
Har en svag känsla av att man lätt kan ta mig så, vilket inte alltid är fallet.

Uppdate
Endast 16 dagar kvar tills jag mer eller mindre flyttar bort från den hära hålan för att numera vistas i Oslo.
Ser verkligen fram emot att uppleva dom större metropolerna mera seriöst.
Så vi kör väl tummarna upp på det hörrni!
Puss och hej
15 Oktober 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
What clowns are we?

HEJ!

Idag är det en väldigt bra dag, (bortsett från att jag börjat bli sjuk) vet inte riktigt, men det spritter lite i kroppen och mungiporna är uppe utan någon speciell anledning. Kanske beror det på att solen har tittat fram hela dagen idag?
Eller att jag haft en förträffligt trevlig helg i goda vänners lag ?
Absolut ingen aning, men jag tar tillvara på tillfället. Vad jag däremot inte tar till vara på lika mycket är att jag börjat bli sjuk.
Har för tillfället en konstig tjock och svullig känsla i halsregionen, samt att jag har ont i lederna, och feber svettningar/frysningar.
Jag ber till gudarna att det inte är någon svininfluensa vi snackar om, för då vet jag inte vad jag tar mig till. Jag kanske får ta tillbaks det jag sagt om svininfluensan. Att det hela bara varit ett stort fjasko.
Får hoppas att jag inte läggs in i någon cell, för då lär jag få panikångest eller något i den stilen.

Idag har jag faktiskt inte gjort många knop, har skrivit in på dom Norska bemanningsföretagen, adecco, manpower osv.. Vilket tog en jävlig tid, men vilket samtidigt har varit mycket erm utvecklande och tidsfördrivande!?
Igår hann jag med en nodo med sara och sara, och sedan kom elin för att göra oss sällskap och så även marielle.
Vi var inte om betalade biljetterna ner till oslo också, och det känns faktiskt lite konstigt att bara köpa en resa ner och aldrig hem.
Annars så är mitt liv verkligen intressant till hundra procent. Arbetslös, kaffe och farmville vs datorberoende, nu fattas bara den eftertraktade tandställningen ,sen är jag en tvättäkta retarded!
Jag hoppas i alla fall att det blir ändring på detta snart.
Och att både jag marielle och elin får oss ett någorlunda bra jobb när vi kommer oss ner. Den här gången har jag verkligen inte tänkt ge mig. Och jag är beredd att ta vad som helst. Allt ifrån fiskerensning till att torka gamlingar i ändan.
Bara jag får mig en rejäl summa så är jag stolt och ståtlig.

Hann även titta in hos mormor i vad jag trodde skulle bli en liten stund, tidigare idag.
Men jag hölls kvar i ett par timmar och vi tog fram gamla album. Jag var verkligen underbart söt när jag var liten, (vad hände,tänker ni säkerligen)
jag vet inte, men jag antar att det beror på att det är charmigt och gulligt att vara tjock när man är liten men inte därefter, heh!

Dock så är jag lite smått irriterad just nu, för vad är meningen med telefontid om man ändå inte svarar?!
Vet inte hur många gånger jag ringt till kommunensväxel och utstått denna vidriga nasala röst som säger: "du är 1a i kön, tack för du väntar".
3 sek senare , "Tack för du väntar" .... Snarare tack för att jag orkar hålla telefonen mot örat mer än 1 minut och samtidigt höra på din röst utan att få gåshud!
Imorgon ska jag i alla fall ringa en sista gång, och blir det inget resultat så kopplar jag ur telefonen!

Har nog inget mera att tillägga förutom att pärlan nu äntligen ska in på verkstaden i luleå imorgon. Någon som pappa känner, vid namn slangen, ska nämigen fixa drivaxeln och även bromsarna så jag hoppas på bättre resultat. Dock kommer det bli mest syrran och brorsan som kommer att glida runt med den när jag flyttar, men ändå.
Så imorgon ska vi ta en heldag i metropolen luleå jag mamma och syrran. Kommer att bli mysigt, det är faktiskt inte så ofta vi hittar på något sånt ytterst angemänmt tillsammans mor och döttrar.

Slänge rupp en hysteriskt rolig bild istället, för er läsare som kan YMCA-dancen :D
Take care
13 Oktober 2009  | Länk | Vardagligheter | 1 kommentar
Återigen gror helgen.

"Tjena mittbena, prinskorv, prinskorv så hälsar vi här"
som man alltid sa på lågstadiet. Eller ja, på högstadiet för min del snarare.

Sitter här med kaffekoppen i högsta hugg och skördar mina grödor på farmville. En helt vanlig fredangseftermiddag med andra ord.
Har precis hjälpt mamma att helg-handla, samt varit in på systemet. Känns som att jag inte gör annat än oviktiga saker nu för tiden, och dessutom så har jag gjort det den senaste tiden också. Lätt hänt när man inte har några vänner, då får man vända sig till annat. Nej.
Skämt och sido. Motionen den här veckan har inte varit något att hörra för.
Jag som verkligen skärpte till mig där ett tag, var ute och gick varje morgon.
Men dom som känner mig väl vid det här laget kunde väl ha räknat ut att det där med motion inte skulle bli en allt för vanlig förteelse i min värld.

Har i alla fall börjat fundera ut någon bättre träningsform än just gå-motion.
Simma slog mig tanken ganska tidigt, för det kan ju inte vara så svårt. Speciellt inte för mig som flyter så bra, jag har nämligen en inbyggd flytväst
*klappar sig på magarna*
Men med vidare eftertanke så skulle det nog inte vara så mycket till träning i sig. Man måste väl typ simma 50 längder för att få någon typ av motion? Eller?
Dessutom så befinner det sig enbart gamlingar i bassängerna, åtminstonde i öjebyn.
Tänk vad kul det hade varit att träffa på tex: sin gamla bild lärare från högstadiet när man kommer guppandes i bassängen, det skulle vara typiskt mig och försöka vara lite käck och hälsa fast vi inte setts på ptja 5 år? Hon simmar förbi, jag söker ögonkontakt. Jag öppnar munnen för att säga hej...får en kallsup, sväljer två liter vatten, sjunker mot botten och gör ifrån mig konstiga ljud, kommer upp till ytan igen för att möta resterande simmares ögon.
Jag låtsats som ingenting och går upp...Förresten, hon hälsade aldrig tillbaka. Konstigt.

Så med vidare eftertanke så kanske jag skiter i simmningen också.
Kanske får ta tag i motioneringen när jag annlänt till Norge. För som jag nämnt i tidigare inlägg så lämnar jag marielle och elin sverige den 31/10 kl 21:23 för att bege oss mot Oslo.
Vi fixade ett boende igår kväll, så förhoppningsvis kommer allt gå enligt planerna.

Annars så får vi se vad helgen har att erbjuda.
Blir i alla fall middag ikväll hemma hos elin och tau, vilket kommer att bli väldigt angenämnt. Sen blir det nog kanske en liten förblajja hemma hos madde imorgon. Men måste ta det lilla lugna med tanke på att jag ska hem till bodsjön och göra den årliga familjestädningen på gården.
Nämligen krattning. Allt vore så mycket enklare om vi kapade ner alla björkarna runt huset, fattar inte varför det aldrig gått in i skallen på mina föräldrar.
Det säger jag varje år.

9 Oktober 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida