Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Perfekt!

Var ju för ovanlighetens skull ett bra tag sedan jag vistades hära.
Men har haft fullt upp, dessutom så hade jag faktiskt nästan glömt av att min blogg existerade här ute i cybervärlden.
(Ber om ursäkt för detta.) Eftersom att det var ett bra tag sedan, så orkar jag inte direkt komma med min livs historia.
Kan dock meddela allt lyhörda och intresserade läsare om att stockholms livet smider, och att jag trivs som fisken i vattnet. Fått ett lån på banken har jag också, så letar just nu en relativt central lägenhet att köpa.
Efter att ha bott här i snart 1½ år så har jag bara för ett antal månader sedan börjar reagera på vissa männsikors "perfekthet". (om man nu kan böja ordet så?)
Vad är egentligen ordet perfekt?
Och påtal om det, så måste jag få ta upp en sak.

Perfekt -Jag tror att jag kommit på vad det ordet står för i det moderna samhället. Helt klart. Det står för den moderna - sönderstressade - robotiserade människan i dagens Sverige.

Du är ett träningsfreak, du äter frukost, lunch, middag, kvällis plus något mellanmål varje dag, du är modemedveten och har alltid schyssta kläder, du har ett välbetalt jobb där du vet jävligt mycket om sjukt onödiga saker, du har en fullproppad almanacka och missar aldrig någonting.
Du är aktiv i facket, du går på föräldrakurser, feministmöten och fikar med Eva 3 ggr i veckan. Du har ett hem som ser ut som de i Mio katalogen och de går aldrig att hitta en dammtuss i ditt hem.
Du kör en detoxkur var 3e månad och varje månad går du på fotvård-manikyr-pedikyr-till frissan och du har en snygg karl som är lika vältränad som dig själv. Dina barn är söta som dockor och snorar aldrig, din svärmor älskar dig och nu går på yoga varje söndag. Du kör en stadsjeep och behöver aldrig bry dig om vad bensinen kostar. 3 ggr per år far du till Portugal och spelar golf eller till Italien och trampar ditt eget vin. Du stiger upp klockan 05.30 varje morgon och noppar ögonbrynen, rakar benen och sminkar dig så du blir jämförbar med en modell som precis stegar ut på catwalken.
Du äter en grön lunch ute varje dag och din chef älskar dig. Har sommarstuga i Dalarna och det finns max 1 kg tvätt i tvättkorgen samtidigt.
Du målar naglarna samtidigt som du matar barnen och pratar i telefonen med Telia.
Du är en fixare., du klarar allt.
Men det du är absolut bäst på är att hålla masken, låtsas som att du mår kanon och att allt är på det gröna.

Jag blir rädd. Men samtidigt förskräkt. Hur i helvete vill någon vara så perfekt?!

Tack och hej.
16 Oktober 2012  | Länk | Seriösa ting | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida