Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


*Joho och helg igen.

Hey!

Från och med första dagen här i Oslo så har även mitt nya hälsosamma liv börjat.
( haha, ja tyckte med det lät komiskt...heehh) Kändes så dags med tanke på att jag varit ofattbart lat och förslappad den senaste tiden.
Tryck i mig 1-2 påsar med cheez doodles/ vecka "minst" och det bara för att jag inte har haft något annat för mig helt enkelt. Men jag skyller bara på mig själv. Och nu under snart 3 veckors tid så har jag evert och marba endast delat uppmärksamma DELAT på 1 påse. Och det var inte cheez doodles utan first price chips.
Hur som haver så tycker jag att det är dags för lite applåder till mig.
(det var ju ett tag sedan trotts allt)
Massor med applåder!!
Tack!
Funderar på att köpa ett såndär träningskort med, inte för att träna med direkt, men det kommer kännas mera seriöst att ha kortet i penning-pungen.
Med tanke på vinter vädret så här långt så behöver jag ju oroa mig över skid säsongen, och inte direkt oroa mig över beach 2010 heller, det känns liksom en aning avsides just nu. Men jag känner redan nu att både kropp och själ mår bättre av att leva ett sundare liv.
Men det skulle vara nice att få upp lite muskelmassa i kroppen, så jag slipper förbannad värk varje gång jag jobbat.
Säga vad man vill om hälsan, men man lever bara en gång.

Var ledig igår och jobbade idag, och nu har jag en helg framför mig som kommer bestå av en kvälls festande.
Sen börjar min intensiva jobb period nästa vecka, som jag faktiskt ser fram emot.
Och det går rätt bra trots allt, jobbar med så roliga och lättsamma människor för tillfället så det känns mera som ett roligt tidsfördriv när man går där och knegar. Sen skrattar alla åt mina skämt, vilket är ett plus heheh!
Har lärt mig alla maträtter rätt fort, så nu är det bara kassan jag ska fixa fullt ut, sen är jag en äkta Tika Tika.

Annars är allt rätt lungt och segar på i lagom tempo.
Idag innan jag tog tåget till jobbet så var vi in till vinmonopolet och fixa inför helgen, och nu händer det nog inte allt för mycket. Har heller inga planer inför morgondagen, så vi får helt enkelt se vart vi hamnar.
Bestämt är dock att vi ska snacka lite och ta oss några glas. För att sedan dra vidare in mot das city för att se vad som händer dära.
Jag hoppas på en hyfsad dag och helg med andra ord.

Ha de.
20 November 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Närmare bestämt fredag. (helg)

Hej vänner!

Kan börja med att säga att det känns lagomt givande att stiga upp halv nio en fredagmorgon när man är ledig, bara för att åkta in till själva oslo centrum och lämna 2 cvn. Men vad gör man inte för ett arbete?
Förutom det, så har jag i princip inte gjort nått alls idag, ska gå och kolla tvättid strax, det är väl ungefär det enda.
Mot förmodan att vädret liknar något hämtat ur The day after tomorrow så hoppas jag att ni mår prima i alla fall.
Och nu syftar jag speciellt på alla nära och kära hemma i piteå,
(kan trösta mig själv med att ni minst har 30 cm snö?) Eller har jag fel?
Här är det i alla fall ingen snö alls fastän det småsnöar ute.
Jag venne vad jag ska skriva. Tyvärr. Har ingen klyftigverksamhet igång idag.
Och har ingen speciellt humorisktikt att berätta heller med tanke på att jag inte rikitgt vet vem som läser mina ytterst visa ord och inte.

Kan dock berätta att jag nu ska på en veckas prov-anställning på måndag. Det kommer bli fett nice faktiskt, ont kommer det absolut göra i föterna,
(det jag hört av marielle och elin iaf) men dock uthärdlig smärta.
Och efter veckan så kommer jag få veta om jag fått anställning eller inte, vilket jag kommer bli jävligt irriterad på om det inte sker, då kommer jag sitta och grimasera, och det kommer bränna som en glödkolv i halsen på mig.
Dom som lagar maten i restaurangen kan tydligen inte norska utan det som krävs är "goda" engelska kunskaper.
Vilket verkligen är min starka sida. (livets ironi) Men som sagt så är jag ju självfallet inte det som ger upp i första taget, utan jag kommer helt enkelt att sopa arbetsplatsen med storm.
Och för det första ge gärnet från första dagen. Jag kommer garanterat hamna i någon typ av pinsamsituation som tillexempel ropa ut: kylling salat på fel sätt, eller tappa ner tallrikarna jag serverar, men det är smällar man får ta om man heter Lilly Bergström.
Som tur var så har jag marielle vid min sida den första dagen, av den enkla anledningen at hon fick upplärningen några dagar för mig. Så hon kommer förmodligen inte kunna hålla sig för skratt när min ytterst pinsamma situation inträffar. Det är något jag verkligen inte ser fram emot.
Men får man säga att man är van?

Som du ser har jag skapat mig värsta skräcksenariumet... Men det kommer det vara värt.
Det kommer räcka med att jag får in cashen så är pinsamheten glömd ;D
I alla fall så kommer det bli grymt kul att få börja och jag ser faktiskt fram emot måndagen.

Annars så är det mot alla odds fredag idag. Och vad brukar ske på fredagar? Jo, kanske en och annan förblajja.
Men vi får allt se hur det blir ikväll.
Tvätthögen har legat ett par dagar och väntat, så borde egentligen ta itu med det ikwellst.
Och spara mina party-krafter tills morgondagen. För nog är det alltid så att det är på lördagarna allting sker.
Fredagarna är bara för-festen som man brukar säga.
Om morgondagen blir som planerat så kommer vi att befinns oss här på christophersvei 2 tills framåt 9 tiden, för att sedan bege oss in mot oslocity och luux.
Tydligen så är vi med på V.I.P gäst listan, vilket betyder gratis drinkar och inträde.
Med det sagt så slipper vi pejja 200 spänns inträde. Score! och gött mos.
SÅ för att konstatera så kommer jag få en väldigt lyckad och framför allt billig kväll.

Det finns däremot en hake i själva tillställningen.
Man ska klä sig fint. För att prata för mig själv så är jag väl inte den som tar på mig glitter och glamour i första taget. Det är liksom inte min grejj nånstans.
Jag kommer därför att dra på mig det som är fint för mig., finns inte en chans att jag ska jämföra mig med dom där stockholms bratsen. Sen kommer jag garanterat att planka in på luux med huvudet högt.

Detta blev ett tråkigt inlägg, orkar inte koncentrera mig för jag är så huuuungrig.
Nu blir det grillkorv och pommes. Yummi!Yummi!
Ha det fint

Uppe till höger har ni mina framtida boots som blir mina när första lönen rullar in.
Awsome. Eller vo säj ni?
13 November 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Hemma? Hemma?

Oj, hur längesen var det inte jag uppdaterade här.!
Skäms varje gång jag loggar in och inser att det var en månad sen jag skrev sist. Men och andra sidan så måste ju det innebära att jag faktiskt har annat , viktigare saker att syssla med.....eller ja, vem försöker jag övertyga?

Tiden går och vi går med som man brukar säga.
Se där ja, där fick jag till det med. Nej men allvarligt, tiden rinner verkligen iväg för mig. Snart har 2 veckor i oslo har gått, helt sanslöst.
Har den senaste veckan sökt jobb som aldrig förr. Och på måndag börjar förhoppningsvis något bra. Sitter hemma på christophersvei 2 för tillfället,
(ytterst intressant) men kan vara skönt att få lite tid för sig själv också, annars så trivs jag kanon.
Trodde inte man kunde få uppleva så många olika sorters personligheter. Haha.!

Klimatet här i Oslo är helt annorlunda vilket inte är så konstigt eftersom att en stor stad givetvis har en helt annan puls än vad som finns i en liten stad.
Piteåborna är ju kända uppåt landet i sverige för att vi är så trevliga, och Stockholmarna för att dem är dryga.
Det stämmer rätt ofta, här är man nämligen inte heller trevlig i onödan om man inte har ett visst syfte med trevligheten.
Det är väldigt mycket "Sköt dig själv" här och man tar inte hand om varandra på samma sätt.
Vilket på sätt och vis kan vara rätt skönt.
Men trots allt, så tycker jag att jag klarar mig rätt bra här i storstaden även om det ibland är påfrestande när folk bara kör sina egna race i sådan jävla fart här nere att dem inte orkar lägga på sig ett smajl.
Jag anpassar mig dock och kan ibland uppleva att jag har blivit lite hårdare och är väl inte lika sprallig och glad mot hela världen som jag brukar vara, nu känner jag efter lite mer innan och det är väl dels bra för folk här behöver inte tro att jag går på lyckopiller, samtidigt som det är tråkigt också för just den här pigga och glada inställningen är ju det man är van vid.

Anonymiteten är det jag gillar nästan bäst. Jag kan gömma mig när jag känner för det, vilket är betydligt svårare i Piteå. Alltid är det någon man råkar stöta på ute på stan när man helst vill vara ifred. Ingen känner ingen ungefär.

Utbudet gör att man aldrig tröttnar. Det finns nya platser att undersöka hela tiden och min lista med mina egna smultronställen växer med uteställen, parker butiker och dylikt och man behöver inte gå på "det som finns" utan man kan gå till ställen man trivs på.

Priserna gör det dock en aning svårare. Om man som jag gillar uteställen med bra drag i så får man plunga ut med feta börsen, ett inträde för dryga 200 spänn kan lätt kännas i peningpungen. Vad sägs om ett inträde för 200 istället för 60? Och ett paket köttbullar för dryga 90 spänn som är ungefär det dubbla än i Sverige? Och värst av allt, en snusdosa för cirka 80 riksdaler?

Jag vet inte vart jag vill komma någonstans med detta, det är bara lite allmänna reflektioner.. Men som summan av allt så vill jag inte tillbaka. Jag trivs väldigt bra här med mig själv, och staden.
Däremot så saknar jag min familj, mina vänner och jimmi något grymt mycket. Vissa dagar så mycket att det skär i hjärtat på mig och jag vill bara gråta. Samtidigt så glädjs jag åt att ha träffat nya dudes och förhoppningsvis så kommer jobbet snart. Ser verkligen fram emot att stålarna börjar rulla in på allvar.
Oslo är en underbar stad och jag ångrar inte en sekund att jag flyttade, men till alla mina nära som läser detta: Jag hoppas på besök av er, snarast och så kommer jag hem till jul.

Slänger upp lite bilder på oslo livet inom en snar framtid

Tjarå! och puss.
12 November 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida