Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Andra inlägget idag. Det krävs ett antal eloger!

Bara en take som slog mig..

Jag undrar om dom som läser min blogg gör det för att gotta sig i mitt kassa och misslyckade liv. Att dom som läser gör det för underhållning och för att känna sig lite bättre. Typ, "tur att man inte har det som Lilly i alla fall" eller "Nu ska jag kolla Lillys blogg för att se om hon kan toppa det supertragiska inlägget hon skrev igår". Eller nått i den stilen.

Jag kanske börjar göra som en sa till mig. Ljuga. Bara ljuga hela tiden i bloggen. Om mitt helt galna jobb på ett slakteri där vi borrar hål och planterar koks i benen på köttbitar som en skum kille med tatueringar i ansiktet hämtar upp och tar med till Stureplan. Eller om den där kvinnan i vitt hår som gav mig en trisslott som jag vann 100 000 på men som senare visade sig vara förfalskad, och jag blev anmäld, återbetalningsskyldig och fick samhällstjänst som vaktmästare på en hemlig skola med barn som är helt vanskapta från ingrepp och tester beställda av staten.

Eller så inte.

Nu har i alla fall min tankeverksamhet kommit till sin rätt.
Då är väl allt som det ska antar jag.
La egentligen bara upp denna för att kunna länka.
Förresten, ni har väl inte missat min andra blogg? Den gamla som jag inte vet hur man byter namnet på. Där av namnet, ashoole :S

http://ashoole.blogspot.com/
24 Februari 2011  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Flytt. Beslutsångest. Och mer där till.

Hej vänner och bekanta!

Kan börja med att säga att det känns lagomt givande att stiga upp halv nio en tisdaggmorgon med en näsa som rinner, en hals som irriterar, och med en huvudvärk som kallas duga, bara för att åkta in till jobbet för att det inte finns någon annan som kan ställa upp. Men vad gör man inte för ett arbete?
Nu har jag iaf åka på feber och frossa, så det är väl bara att tiga antar jag.

Förutom det, så har jag i princip inte gjort nått alls idag, åkte hem direkt efter jobbet för att enbart vila, vilket jag även har gjort. Väl behövligt, men inte tillräckligt.
Mot förmodan att vädret liknar något hämtat ur The day after tomorrow så hoppas jag att ni mår prima i alla fall.
Och nu syftar jag speciellt på alla nära och kära hemma i piteå,
(kan trösta mig själv med att ni minst har 2 m snö?) Eller har jag fel?
Här är det i alla fall ingen snö alls fastän det småsnöar ute.
Jag venne vad jag ska skriva. Tyvärr. Har ingen klyftigverksamhet igång idag.
Och har ingen speciellt humorisktikt att berätta heller med tanke på att jag inte rikitgt vet vem som läser mina ytterst visa ord och inte.

Kan dock berätta att jag nu ska på ännu en arbetsintervju i sthlm nu på måndag. Det kommer bli fett nice faktiskt, på stockholm statsmision tror jag ändå att jag skulle kunna passa som fisken i vattnett, ont kommer det absolut göra att sluta på samson, men dock uthärdlig smärta.
Och som sagts förr så kommer det säkert leda till något bättre. Om inte annat så blir jag ett antal kunskaper rikare.
Och efter veckan så kommer jag få veta om jag fått anställning eller inte på det dära bellmans cafeét jag var på förra veckan, vilket jag kommer bli jävligt irriterad på om jag inte får, då kommer jag sitta och grimasera, och det kommer bränna som en glödkolv i halsen på mig.
Enda nackdelen var väl att engelskan tydligen var en viktig merit, något som "krävdes" "goda" engelska kunskaper. Vilket verkligen är min starka sida. (livets ironi.)
Men får väl se det som ett tecken, måste satsa allt på engelskan nu det kommande veckorna.

Men som sagt så är jag ju självfallet inte den som ger upp i första taget, och om jobbet blir mitt så kommer jag utan tvekan att sopa arbetsplatsen med storm.
Och för det första ge gärnet från första dagen. Jag kommer garanterat hamna i någon typ av pinsamsituation men det är smällar man får ta om man heter Lilly Bergström.
Som alltid så är jag förbered på att pinsamma situationer kommer att inträffa.
Och det är något jag verkligen inte ser fram emot.
Men man får väl säga att man är van?
Att jag dessutom kommer att flytta själv gör ju inte saker mindre nervös, men någon gång så måste man väl lära sig att stå på egna ben.
Som du ser har jag skapat mig värsta skräcksenariumet... Men det kommer det vara värt.
Det kommer räcka med att jag får in cashen så är pinsamheten glömd ;D
Och om jag får lära känna några nya dudes så vore det ju inte helt fel. Dessutom så flyttar min systeryster så småningom också, vilket kommer bli as grymt!
I alla fall så kommer det bli grymt kul att få lite varition i vardagen och jag ser faktiskt fram emot flytten. Har som vanligt lite beslutsångest på om jag ska välja täby eller flemingsberg.
Blir sthlm en sista gång nu till helgen innan jag beger mig dit på allvar, har spikat in 1 arbetsintervju till på statsmisionen vilket jag ändå känner kan vara lite av mig grej. Återstår ju dock att se.

Annars så är det onsdag idag, Och vad brukar ske vissa onsdagar?
Jo, kanske en och annan förblajja.
Men så blir det mot alla odds inte ikväll. Jag har åkt på en rejäl förkylning, så ligger idag hemma med feber, halsont, hosta och snuva.
Tvätthögen har legat ett par dagar och väntat, så borde egentligen ta itu med det senare, så även inte nog med det så är det min dammtorkar månad.
Ligger efter 2 dagar i engelskan så det borde jag också få undanstökat. Sedan för att inte missa solsidan!
Där jag ligger efter 2 avsnitt pga elin och marielles outhållighet.
Score! och gött mos, min dag är fullbokad.

Har nog inget mer att tillägga, förutom att jag nu bestämt mig för att tautera mig.
Så kommer snart att få umgås med det coola kidzen <3
Detta blev ett tråkigt inlägg, orkar inte koncentrera mig för jag är så huuuungrig.
Snart blir det enchiladas. Yummi!Yummi!

Innan jag beger mig så hade jag tänkt välkomna årets förkylning.
Trevligt återkärt möte måste jag säga.
Ytterst trivsamt!
23 Februari 2011  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Hojt!

Hej!
Idag är det faktiskt en rätt så bra dag, för att vara söndag är mitt humör på topp!
Kanske är det tack vare resorbet jag inhandlade på apoteket i kära sverige för ett par dagar sedan?
Hade hört att det kunde bota en baksmälla, och måste medge att det var till en förvånelse.

Hoppas livet leker och att det fortfarande inte är vitt ute hemma hos er, för här är det nämligen inte det sistnämnda. Däremot isigt.
Vilket jag fick smaka på igår. Kan garantera att endel fick sig ett gott skratt.
Men då förgyllde jag ju för hoppningsvis någons dag också.
Jag spenderade natten inne i das city, och i morse när jag vaknade så var jag inte ett dugg bakfull. TUR att ja la mitt Resorb på kudden så jag skulle komma ihåg att ta det innan ja däckade i sängen.
Och ta mig fan, vaknade av mig själv vid 12 snåret nästan pigg som en nötkärna. Och klockan är till och med 22:38 nu. Och jag är nästan inte ett dugg trött.

Jag hoppas verkligen att det inte är lite mycket is och kyla i Sthlm nu när jag ska dit igen på tisdagkväll.
Har bokat in 2 visningar till på lägenheter, samt en arbetsintervju, vilket känns prima alla tiders!
Äntligen börjar det att hända saker och ting i min vardag som kanske kommer leda till det bättre.
En av lägenheterna låg i sundbyberg, vilket ju egentligen inte säger mig så överdrivet mycket, men de hela verkade soft, så jag har tänkt att ge det en chans.

Annars då? mhm, alla som nånsin ägt en bärbar dator vet hur underbart det faktiskt är att kunna ligga ner i sängen och surfa. SAMTIDIGT!
Och av den enkla anledningen att jag är en av det lyckliga som äger en bärbar dator så sitter jag helt enkelt här och pillar med min farmville ( haha eh) och livnär mig på läkerol och snus.
Kan livet bli bättre?
Förmodligen inte, men så har jag inte speciellt stora krav heller.
Idag har jag mot alla odds tillagat en rejäl middag. Applåder till mig tack!
Jag kan faktiskt vara huslig om jag vill. Och igår drack jag nästan en vinare själv i min ensamhet, innan jag hoppade på trikken mot majorstuen för en liten förblajja. Där blev det snack om diverse saker ooch ting.
Finns vääääldigt mycket irritation kring en viss människa, en viss kille snarare. Hade det inte varit för att det vore synd att slösa på hagel, hade **** fått ett skott i huvudet personligen av mig för länge sedan. Idioti!
Jag har funderat lite, och de kommer att bli en ytterst befriande känsla att lämna Oslo. Och om inte annat den här lägenheten. Är otroligt less på att bo så ursäkta men förbannat trångt. Less att behöva betala 9100:- för 39 kvm2. Less att ehöva pejja 3033:- för att få slágga i en resesäng i vardagsrummet. Less att väckas varje morgon. Ja listan kan göras enormt mycket längre, men jag tror att vi stoppar där.
Och den här gången är det verkligen på riktigt.
Det känns faktiskt mer och mer spännande och mer och mer pirrande än vad jag hade tänkt mig. Och kommer samtidigt att bli lite tråkigt att lämna det och dom man har här. Men mot alla odds så finns som ju alltid kvar. Och någon gång så måste man ju ändå stå på egna ben. *Positivt tänkande.
Det är drygt 16 dagar kvar nu, och jag har inte ens börjat planera.. Dom som känner mig väl borde vid det här laget veta att borde ha börjat skriva min lista över saker jag måste och saker jag borde ha med mig.
Och de som känner mig ännu bättre vet att jag inte kommer att börja packa resväskan förens dagen innan. Dessutom så lär jag ändå måsta åka 2 gåner för att kunna få med mig allt.
Vilket inte är ett smart drag med tanke på kostnaderna, men man får väl ta det för vad det är.

Så som sagt, ungefär 16 dagar kvar tills jag mer eller mindre flyttar och vistas i sthlm. Ser verkligen fram emot att uppleva dom större metropolerna lite mera seriöst. Så vi kör väl tummarna upp på det hörrni!
Och om någon mot alla odds har viljan att dela lägenhet med moi så hojta gärna till. Puss och hej
13 Februari 2011  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
Vi tar det med en veckas mellanrum.

Kom faktiskt hem rätt sent idag, eller sen toch sent, men jag är inte van att jobba sena stängningar längre. Var hemma runt halv 10. Och självklart bänkade jag mig framför datorn med en stor kopp kaffe i högsta hugg.
Nu lär jag aldrig kunna sova och klockan är redan 01:20. Smart drag Lilly!
Men det är sånt man får ta.

I lördags (som jag faktiskt inte har nämnt ännu) så hade jag en väldigt trevlig kväll.
I onykter regi! hör och häpna.
Jag och halva järn-gänget dvs evert började groggandet vid det sena klockslaget 21:00
snackade och skrattade åt allt som ingen annan skrattade åt.
Vi har en förkärlek för bisarr humor och intärna skämt.
Vi drog sedan ut mot krogen och till La bell soul där vi hade fixat oss in på vip listan ännu en gång. Men det gick inte som planerat, tog mig trots omständigheterna mig in efter många om och men, 150 riksdaler fattigare, och några redbull vodka rikare.
Det var dock helt klart godkänd från min sida.
God grogg och trevlig sällskap, och dessutom blev jag bjuden. Det är inte fy skam!
Varken för plånboken eller för mig. Så tack så hjärtligt för det!
Dock så dröjde vi lite på tiden, så jag gick ut senare än vanligt.
Men fulla och glada drog i alla fall jag och evert. Ett möte med marielle var inbokat, men som alltid så blir det ju aldrig som planerna är sådda. Blev som alltid lite på g sådär vid slutskedet, och spatserade mot baren för lite vatten.
Och kan medge att det är första gången jag suttit på en krog med isvatten i handen.
Det var bartendern som bjussade. Jag säger bara.-
Lilly vad duktig jag är! Stående eloger för det

Som sagt så är jag ledig imorgon under dagen, big super smile, och dra på smilbanden lite. :[]
Så jag hoppas på sol, och plus grader så jag kanske kan ta mig ut för att fota lite.
Måste även upp med tuppen redan vid 9 tiden för att färdigställa lite av mina engelska uppgifter som jag ligger lite efter i.
Snart är nalkas ju även denna överskattade alla hjärtans dag. Och så även morsdag.
Vi kommer att få in en massa smarriga bakelser och dylikt på jobbet.
Och jag ser verkligen fram emot att sätta tänderna i dessa läckerbitar.
Yper gött och yummi.

Och nu är även hela helgen spikad och klar. Jobb lördag, och söndagmorgon åker jag till sveriges metropol sthlm. (nej kära läsare, det är inte ptown vi snackar om hära, om ni nu av någon anledning skulle hoppats på det..)
Där ska jag på 3 lägenhets visningar, samt på lite jobbsökning när jag ändå är på plats liksom. Langa gärna några tips om eventuellt billiga hotell där en stadig frukost står på menyn.
Vaknade annars vid 8 tiden i morse och var pissnödig värre än vad jag brukar kunna bli i fyllan. Fick ett rus, gick och la mig, men kunde nästan inte somna om. Vilket är väldigt längesedan något sådant sker. Alltså att jag vaknar och är sådär ruskigt pinkig.
Som sagt så kunde jag inte somna om, så började baka scones, och jäklar i min lilla låda. Det blev över förväntan. Det är kul att baka, och framför allt: Gott!
nybakta scones till frukost. ja jisses, välkommen till mini-america.
Men det är faktiskt en lyx man får unna sig ibland.
Det är ungrfär lyx på den nivån jag vill ha på hotellet i helgen.
Kalla det krav om ni vill.
Men det är enligt mig regel nummer ett!
2 Februari 2011  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida