Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


Walk the line.

Efter tisdag kommer onsdag kommer torsdag, även denna veckan, percis som vanligt.
Ibland är det bara härligt med den tryggheten som ges av att veta att vissa saker inte förändras vad som än händer.
Men ibland borde något, nånstans ta en liten annorlunda sväng, en radikal förändring för att lätta upp vardagen.
I alla fall för mig-just nu.
Jag vill ha lite spänning och glitter och glamour.
Trodde aldrig jag skulle säga det här, men mot alla odds: jag vill flytta härifrån nu...!! punkt.
Du, lika väl som jag har säkert hört talas som formsvacka inpm sporten.
Man är helt enkelt inte i topp.
Men kan man ha en formsvacka i livet?
Jag tror faktiskt det. Ibland tror man att man vet allt och har full koll.
Det kan vända.
Man tappar gnistan :/ ingen känner mig tillräckligt bra för att veta vad jag menar.
Tiden rinner iväg och det är snart vinter och allt vad det nu innebär.
Jag vill inte göra fel val. Jag vill inte sitta där om tre, fyra, fem nitton år och undra över mig själv, om jag gjorde rätt, eller valde fel, läste skyltar upp och ner.
Lättast vore om allt föddes förutbestämt, att ingen som kallades ödet och åsikter och självkännsla existerade.
Tänk vad människligheten skulle vinna på det!
Vi skulle slippa göra några egna val. Vi skulle födas att bli sjuksköterskor, eller gameboy spelare eller djuraktivister utan ångesten över att det inte var rätt.
Vi är allt bra roliga vi människor, men våra mönster och former som vi anpassar oss efter i hopp om att det ska bringa oss lycka och välfärd.
Med våra välstädade vardagsrum, allt vi någonsin köpt på rea, bara för att det var billigt! bara av den principen.
Alla våra drömmar som vi oftast glömmer, och om dom inte glöms bort så ändras dom liksom under tidens gång. Varför är vi aldrig nöjda med det vi har?
Jag kan lova att om jag vann vi säger 1 miljon så skulle jag ändå inte vara nöjd. Man nöjer sig aldrig med nått, för det finns alltid någon som har det bättre.
Det är nog en sak jag måste lära mig att leva med.

Enligt Fn är västvärldens jordbruksproduktion tillräcklig för att föda 12 miljarder människor, ändå är jag hungrig nu.
Ändå käkade jag farmors goda köttsoppa till middag.

Ska strax bege mig till celivisationen. Med det menar jag till das city.
Så hörrn, gött mos på det!
Slänger upp en bild på högtalarna vi ska ha på ballen på punkt den 12/9. Då är det nämligen 20 års blajja hemma hos Jonken.

Och puss va.
25 Augusti 2009  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
Hemlis/bekännelse..

Hej glada människor!
Ibland glömmer jag faktiskt bort att jag har en blogg, därav dom dåliga uppdateringarna.

Ja vad ska man säga, måndag återigen. Känslan är inte direkt lovande, men vad ska man göra? Jag känner mig för tillfället ytterst rastlös, arbetslös och allmänt bitter, och hoppas på att någon som läser detta kan ge mig en aning medömnkan.
Tack på förhand.
Annars så är det höst nu, det suger verkligen arsle att bo i norrland.
Så enkelt är det. Dagen har i alla fall spenderats på arbetsförmedligen och nodo.
Där det som vanligt blev en kaffe med påtår och en aning skit-snack man jonken pullan. Eftersom att hon fyller hela 20 bast den 090909 så är det planerat värsta blajjan på punkt. Kommer att bli mera än awsome.
Om jag vore en normal svensson så hade jag som alla andra fått lön imorgon, men eftersom att jag är någonstans i mellanlandet så glider min in den 27. Vilket jag ser fram emot. Ekonomin såhär i slutet av månaden är inget att hörra för direkt. Men desto mera blir det ju att hylla på torsdag.
Men då blir det att spara en hel del, för vidare viktiga bruk. Påtal om viktiga bruk, så var det ju faktiskt länge sedan jag delade med mig av en hemlis/bekännelse. Förlåt. Detta är egentligen ingen hemlis utan snarare en sån där grejj som ni gillar när jag skriver om, för det är en sån där sak som man egentligen inte får skriva om. Eller, får och får men man gör det nog inte.
Därför är det nog bäst att jag håller tyst om det ett tag till.


Efter mitt besök på arbetsförmedligen idag så var mitt humör inte på topp.
Jag blir så arg och irriterad på folk som påstår att ungdomar är lata och är arbetslösa självmant . " det finns jobb bara man försöker".
Det är lätt för en person som redan har ett arbete att säga. Jag har varit arbetslös samanlagt 9 månader av ett års tid vid det här laget,efter att gått en gymnasieutbildning med så stor konkurrans att det är omöjligt att slå sig ingenom om man int har kontakter, och med handen på hjärtat är det, det värsta jag varit med om. Självöftronendet får sig en rejäl knäck när man kommer underfund med att man sökt varenda jobb som man anses kvaliciferad för, men ändå aldrig fått något svar. Tidsuppfattningen försvinner och ibland undrar jag vilken dag det egetnligen är. För tillfället går mitt liv ut på att sova, äta och söka jobb.
Och jag är så förbannat less.
Ingen vidare givande vardag aight?! kom då inte och påstå att man är arbetslös för att man vill det! För jag förstår inte varför nån människa skulle vilja ha ett sånthär innehållslöst liv.

Lilly Bergström gillar inte detta!

Jag har från och med nu bestämt mig för att ta tag i detta på egen hand.
Jag kommer och ska aldrig mer besöka arbetsförmedlingen.. förutom när det gäller någon typ av ersättning. Vilket naturligtvi aldrig kommer att ske, för när man jobbar på arbetsförmedligen gör man allt för att inte ge någon ersättning till den yngre generationen. Dvs: MIG.
Från och med nu ska jag fixa allt det här själv. Har lärt mig att i den här världen måste man visa lite armbåge, annars kommer man ingen stans.
På egen hand klarar man sig alldeles utmärkt.
Har jag inte sant, så säg.

Lilly Bergström gillar detta.
24 Augusti 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Kommer du ihåg hur det var förra sommarn?

Jag fick en sån där noja i morse. Sån jag bara brukar få till jul och midsommar. En städnoja med andra ord. Vet inte riktigt varför den dök upp, men min teori är att vaknar man av doften från avslagen öl, några helger i sträck, ja..då får man små men.
I alla fall har jag putsat fönsterna, bytt gardiner, dammsugit madrassen och knä LÄS KNÄskurat golvet här hemma. Nu är det så rent att jag utan någon som helst uns av tvekan i blicken skulle kunna slicka på golvet och ändå känna mig fräsch.

Idag, precis som alla andra dagar har jag inte fått något av värde gjort. Var uppe med tuppen, dvs före fan. Har sökt lite jobb, får se hur det blir med det.
Jag blir helt jävla galen av att bara gå här hemma och drälla.
När till och med Hem till gården har tappat sin glans (mitt förut favorivprogram) eller när man funderar på att kanske ta ett tag i trädgården, ja då har man sannerligen en meninglös vardag. I alla fall var jag ute och gick typ 5 kilometer igårkväll, mina ben känns som gelé. Som gelebjörnar! MUMS!
i alla fall ska det bli nya tag, jag måste nog förbättra min kondition.
Det här intagen av föda kommer ta död på mig, bokstavligt talat.

Hade en trevlig helg i alla fall. Johanna Marielle Sara och jag satt hos Jimmi och drack lite i lördags, sen bjöd Marielle på popcorn. Det brukar som bli en vana nu såhär på lördagskvistarna. Gratis smakar bäst så att säga.
Inte helt otippat slutade det med att vi hamnade på krogen tillsammans med alla andra. Det var inte speciellt mycket drag, men jag och alla andra lyckades ändå stanna där tills stängning. Träffade inga kändisar alls, vilket va rätt surt. Dock dök Niklas upp i ett senare skedde. Och dessutom gjorde jag tydligen av med mer pengar än vad min plånbok egentligen tillåter, och förtärde nog mer alkohol än vad min kropp behövde. Är fortfarande lite arg på att jag aldrig fick den där ölen jag blev lovad. Jävla fascist.

Dagen kommer nog inte att erbjuda allt för mycket, men så går det om man befinner sig i bodsjön. Här händer det aldrig nått.
Inte för att det händer något i piteå heller, men piteå låter åtminstonde mera retro än bodsjön. Det kan jag faktiskt hålla med om.
Vid det här laget inser jag vikten av lyckan att ha körkort, men kan medge att bilen kunde gått en aning hårdare.
Nej, nu ska jag sluta klaga. Ingen tycker ändå synd om mig förutom mig själv. Men lite självömkan måste man få ha ibland.
Nu ska ska mot alla odds duscha och göra mig lite snygg.
Lite städad måste man ju se ut om man ska besöka Piteå-stad. Sveriges svar på stockholm.
Måste bunkra upp inför morgondagens bravader. Så gött mos på det hörrni!

Stay sharp // Lilly

Love you Jimmi <3


21 Augusti 2009  | Länk | Eftertänksamhet | 1 kommentar
Check it out

Så är vi här igen, eller ja, jag är härvart ni läsare befinenr er är någorlunda ointressant för mig. Men kan tänka mig att dom flesta har börjat gå in i dimman. Vilket inte jag har gjort, och inte heller kommer att göra denna fredag kväll.
Men ni små stackare där ute som för hoppningsvis sitter bänkade framför datorn, för att med en olidlig spänning ryckandes i hela kroppen läsa mina visa ord kan känns sig lyckligt lottade.
Nu har nämligen en ytterst intressant läsning framför er. Nästan som moses. :S
Helgen börjar närma sig med storm steg, speciellt med tanke på att det är fredag idag!
Bara en dagar kvar för att vara exakt.
Men för att ta ett steg tillbaka, till närmare bestämt förra helgen.
Fredag och jag skulle som sagt fira min arbetslöshet genom att vara nykter, vilket inte skedde utan det blev några bers hemma hos danskarna.
Dock så blev det inget krog besök för min del, vilket jag är mäkta stolt över. Dessutom kändes det bra att vakna dagen efter.
Btw påtal om krogar satt jag och marielle och diskuterade för ett tag sedan varför vi allvarligt talat gett upp pentanhouse helt och hållet.
Vi kom nog inte fram till någon vidare bra ursäkt, men nu när jag sitter här i min ensamhet och har lite att skriva om så överväldigade tanken mig.
Vi är helt enkelt för mogna för pentan.
Ja! så enkelt är det. Att vi inte tänkt på det tidigare!
Ingen kunde nog ha sagt det bättre än mig.
Så tack för det.
Därför har vi på senaste tiden blivit stammisar på kalles vilket inte är lita mycket röjj, men vad gör man inte för mognadhetens skull?
Eller nått i den stilen?!

Som sagt så är det en nykter fredag vilket känns helt okej för tillfället, men som den nörd jag är så är det mot min vilja.
För jag vill ju trots allt inte missa all the action.
Dvs om action nu innebär supandes små-knuttar i 17-års åldern, som trotts sin ålder tar sig in på pentan.
tja, vad ska man säga?
mer än tragiskt.
Men hur som helst öl som öl.
Men jag har bestämt mig för att ta det lugnt.
Frågan är ju bara hur detta ska gå till. Dom som känner mig väl vid det här laget borde veta att jag inte kan ta det lungt när det väl kommer till kritan och lördagkvällen.
Jag får helt enkelt ta och skärpa till mig! Ja, det borde jag faktiskt.
Jag har även bestämt mig för att vara funktionärer. (vad det nu innebär.)

Det blir iaf en och annan på Lördag, vilket jag ser fram emot.
Fullt ös!
Dessutom blir det med mina favorit babes, vilket kommer att bli toppen.
Dock en aning surt att inte jonken-pullan joinar.
Men så går det om man inte betalar sina räkninar i god tid.

Tillbaka till nutid, är MÅTTLIGT IRRITERAD JUST NU!
Jag vet inte vad det är med mig idag.
Humöret är inte vad det borde vara. Det är väl en sån dag helt enkelt.
På pissdåligt humör är jag. Sur som en ilsken tjur eller som en omogen jävla citron. Kanske är jag som en skitsur och gnällig babian
(som förövrigt verkar vara mitt favoritdjur den här veckan)
Skoj hohoh!!!!:!
För övrigt så är redan less på att ha sovmorgon,
om man nu kan kalla det sovmorgon när man vaknar före fan varje morgon. Arbetslösas liv är helt enkelt inte nådigt, så jag grattar er alla som har något typ av arbete eller sysselsättning under dagarna.
För tillfället skulle jag nästan kunna göra vad som helst för ett jobb.
Men betecknat "nästan".
Yeas
Jag hoppas i alla fall på en jävligt shysst helg, och höst.
(nu är det faktiskt officiellt höst ute, hör och häpna!)
Men man ska aldrig se fram emot något, då blir det bara trist.
Har nog inget mer att tillägga tror jag. Eller jo en sak till, har piercat om mig pga radikala ändringar på mitt utseende. Men det var faktiskt värt stålarna.
Och snyggt blev det också, så tummen upp på det kära läsare.
Ojdå, blev visst ett långt inlägg igen, men ni som har tänkt klaga, behöver inte. Om ni har tagit er igenom denna blajja framför er så borde ni vara stolta över er själva.

Men tjillivippen på er
Slut.! THE END

Slänger in en..
KÄR OCH BANGE! också.
14 Augusti 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Nästan som på zoo.

Ey! brats, och ni andra med för den delen.
Det var ett ganska bra tag sedan ja skrev, och jag vet att ni har saknat mig.
Men jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta.

För tillfället så känns det som om jag har ett litet privat djävla moln över mig som följer mig
vart jag än går.
För förtillfället så verkar ingenting gå min väg.
Det känns som om man kämpar upp för en kulle, och när man väl är uppe och nöjd med tillvaron, inser man att det står ett berg framför dig.
Ja ni förstår principen. Precis så känns det just nu.
Och jag vill inte dränka mig själv i självömkan för det är rätt förudmjukande, men det är faktiskt inte alltid så lätt att bara låtsats som ingenting.

Känns som att jag sitter och stinker korv fast jag tvättat mig och allting:( Har nämligen käkat krov och kalla stuvade makaroner till middag idag.

Idag började för övrigt min arbetslöshet men kommer att få jobba vissa dagar förhoppningsvis, men ändå.. det är stunder som den här som gör mig stressad.
Tanken har däremot slagit mig med att börja motionera om dagarna, när jag ändå är i mitt offeciella arbetslösa esse. Frågan är ju bara om jag kommer att lyckas med detta. Dom som känner mig kan ju slänga in en kommentar där nere senare.
Ser itne fram emot det kan jag ju i alla fall konstatera. Men har känslan av att det är något som borde göras, för jag likaväl som du vet att man trycker i sig lite extra onödigheter ibland, speciellt när man har kille, eller är jag helt ute och cyklar?
Det är jobbigt, men jag kan lova att känslan är bra efteråt.
(när man har rört på fläsket en aning alltså)
Så imorgon ska jag ta mig en promenad till backen för att lämna in min kamera på elgiganten, och jag lovar mig själv att fastän det öser ner så kommer det ändå att göras.
Hinner i alla fall en och annan fest i helgen, vilket är ett plus. (dock inte för börsen..)
Även om det kan vara skönt att komma bort ibland och slippa tänka på saker, så är det fan utmattande att att vara bakis. Så tanken finns någonstans i bakhuvudet att vara nykter, vilket nog ändå inte kommer att ske.

Jag längtar efter att den här sommaren ska ta slut. Men ändå inte. Jag har vekrligen tänkt på det här och det känns mer och mer lockande att bara ta sitt pick och pack och flytta nånstans. Men vissa saker håller en kvar i den här hålan. :) Komma bort från det här samhället åtminstonde ett tag. Du vet, se något annat liksom.
Det skulle vara skönt att bara komma till en lagom stor stad där man inte känner en kotte.
För att flytta till piteå stad har jag slagit ut ur mina tankar på senare tid.
Så om nån känner till en trevlig stad som är lagom stor så hojta till för all del.

Imorgon har jag hört att det kommer en massa britter till stan.
Just därför ska jag höra om johanna bananna och någon annan är på att fara dit för att kolla in dom nya gästerna. 800 pers!, ungefär lika många som besöker piteå centrum under ett års tid.
Venne.
Under.
Det kommer nästan att bli som att gå på zoo.
Ska därför ha med mig kameran i högsta hugg.
Nej, nu ska ja skärpa mig. Så kul var det fan inte. Men kan ändå säga att jag sitter och små skrattar här på trädgårdsgatan för mig själv.
Nu ska jag klä på mig andra kläder än vad jag har på mig nu, och bege mig mot coop forum.
Hoppas ni får en fortsatt bra dag i alla fall.

//Lilly
11 Augusti 2009  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida