Lilly Bergström
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2021)
>>


En vanlig tisdag kan man säga.. iaf nästan.

Började dagen med att försova mig.
(händer sorligt nog rätt ofta nu för tiden.)
Jag är alltid som en jävla zombie när jag väl måste upp före fan.
Klockan stod på 06:15 kvällen innan, och när jag slog upp ögonen imorse så stod den på 06:52 och jag skulle börja 07:30
En smula stressigt kan man säga, men jag körde i raketfart!
Klädde på mig, borstade tänderna, och gjorde mig en salami macka i all hast, bokstavligt rusade fram genom trondheimsveien och ner mot heimdalsgata.
Jag tackar gud att jag inte en morgon som denna måste packade träningskläder och att jag inte måste cykla till jobbet. Landade på linderud 07:32.
Kände mig snabb och lite stolt.
Dagen började rulla på, och trots försovningen så var jag på topp!
Tills.. Jag bara, enbart och endast fick asjobbiga kunder på jobbet av folk som antingen var döva, handikappade och inte var särskilt glada.
Nåja, jag babblade vidare i mitt vanliga tempo, med lite influens av det norska bokmålet.. gjorde mitt bästa och sen var det dags för uppdrag nummer 2. Nämligen beställning av varor, samt ringa några kunder ang olika beställningar. Jag bytte plats med sara-stina för ett tag och loggade om.
Där i luren var folk mkt pratglada och jag la ner mkt tid på samtalen men inte en enda människa förstod att det var ett toppen tillbud dom skulle köpa av mig.
(köp 2 tårtor och få en på köpet.)
Jag kände mig usel.
Arbetsdagen tog slut och om det hade varit tisdag nästa vecka så hade jag traskat den korta biten till gymet.
Ökat vikterna på stången med några kilon och tänkt att "nu jävlar ska jag biffa!" sagt och gjort. Och jag skulle vara mör i hela kroppen.
10 minuters paus, sen skulle det bara vara det helvetiskt jobbiga passet Core kvar. Jag skulle ge mig tusans på att jag skulle hålla igång hela passet och skulle se en bild av mig själv fast med plattare mage och starkare rygg, och i huvudet, samt en fastare rumpa och vips så skulle passet vara avklarat.
Efter det skulle jag bege mig upp i gymet och tränade lite kondis.
Efter ett tag skulle jag nog inse att det fick räcka, jag skulle nu vara nöjd med mina prestationer.
Går ner mot t-banan och njuter av den svala luften och går framåt i lugn takt och luktar på luften.
Jag inser att hösten är den årstid jag gillar bäst!

I alla fall, idag efter jobbet, ett snack med dreads huset här i oslo, och efter det så beger jag mig hemåt mot Trondheimsveien och känner mig rätt tillfreds med det mesta, tills jag gör den stora upptäckten!
Det har funnits ett objekt på innergården där jag bor som jag varje dag brukar flina åt. Jag går förbi, ser "saken" och ler för mig själv.
Men inte nästa, det kändes som att någon tog tag i öronen på mig och gav mig en hård skalle. Saken var borta, helt borta.
Nu känner jag mig mest sorgsen. Jag skulle ha tagit tillfället i akt för länge sen.
Den värsta känslan jag vet är separationsångest.
Ledsen, jo det är jag. Nu ska jag städa bort mina bekymmer, ta mig en snus, koka mig ett ägg och vänta på bättre tider.
Jag börjar sent imorgon om man jämför med idag (11:00 och jobbar bokstavligt häcken av mig fram tills 21:30) och förmodligen kommer jag inte sova så mkt inatt, jag kommer sörja.
Och bearbeta min separationsångest, jag hoppas det funkar! Vi hörs
29 September 2010  | Länk | Eftertänksamhet
Kommer du ihåg hur det var förra sommarn?

Tjipp och hoj!

Sitter här i värmen och hör det öronbedövande ljudet av regn/halvt storm, slå mot rutorna. Tänkte vara nyttig och gå en runda, men inte ens en regnkappa skulle kunna hålla mig torr i detta vädret.
Tar det som ett tecken: man ska inte motionera ( hallelujah, prisad vare gud, här kommer skatteåterbäringen)
Nej men allvarligt, jag har blivit lite nyttig i alla fall, gick igår, och körde även mina armhävningar och situps innan sängdags, så att jag har prima träningsvärk i armarna.
Tyckte att det kunde behövas efter en orgie med alkohol och godis under sommaren. Jaja, kan bara skylla på mig själv.
Sommaren det här året har verkligen varit nice, men precis som med allt annat rann det bara iväg.Trist såntdär.
Men åter tillbaka till vardagen.blähsch!
hatar att inte veta, och hatar att personer beter sig dåligt, och sedan hör av sig när det passar dem. Jag tycker att jag försökt nog, och orkar inte komma med diverse förslag om aktiviterter mera.
Allt är inte alltid bara upp till mig.
Jag fattar inte vad problemet är denna gången, och jag blir mest ledsen och besviken över vetandet att du inte verkar bry dig ett skit längre.
Men för all del, du kan slippa.
Men kom ihåg att man inte både kan äta av kakan och ha den kvar.

Den här veckan har varit sträng, men samtidigt bra.
Har insett att allt inte alltid är som det verkar, och dessutom så har jag fått jobba lite mera timmar än beräknat wuhu nytt rekord.!
Sen så blev jag kontaktad av Deli de luca i förrgår om intervju, och idag fick jag förfrågan om jag var intresserad av att jobba på deras lager på kvällstid. Dessutom så kunde truck kort ges, så idag har jag faktiskt haft mina anledningar till att gå runt och dra lite extra på smilbanden.

Och imorgon då? Lördag till ära, och självfallet så står det arbete på schemat.
Blir att börja tidigare, (08:00.16:30) innebär öppningvakt tillsammans med mona.
Och även ingen stängning, så kommer att ta mig hem i tid.
Så mycket i tid att jag kommer hinna göra mig lite extra snygg inför kvällens bravader. Inte ofta något sånt sker.
Är dock lite kluven i valet av vart skeppet ska leda..
Vad sägs om att ta tåget mot Liljestrom?
Eller låter värsta födelsedags blajjan på bislett tillsammans med mona, sebastian, emil, tanima och diverse crew som en bättre idé?

Ska nu övergå mot spisen för lite middag.
Nudelwok, det var vad min klyftiga tankevärksamhet kunde hitta på idag.
TUR att det bara är jag som ska äta.
Jag hade nog inte fått många stående eloger för den tillställningen.
Och sen ska jag bänka mig framför tv:n, ett av mina favoritprogram har jag för mig är idag. Städpatrullen eller vad det heter. Två tanter som städar folks äckliga, och då menar jag äckliga hus.
Gillar sånna program, det får våran lägenhet att verka så..
Nystädat :[]

Och bara för att övergå till något helt annat.
Så har jag faktiskt funderat lite. Egentligen.
Vart går gränsen på vad man får skojja om?
Jag menar, enligt teorin att man inte ska skämta om saker som för andra personer kan vara fönerdrande och respektlöst, så kan man ju inte skämta om något, med tanke på att var man än säger så finns det alltid någon, någonstans som tar illa upp.
Gränsen är ju olika för olika människor
Jag tycker det är jättekul med invandrar och poop skämt,
men hur fönderande är inte dom flesta av dom skämten?
Jag menar: om någon närstående till mig låg sjuk så skulle inte jag uppskatta folk som drog läkarvitsar. Och om någon jag kände av någon anledning var tvungen bära blöjja i vuxen ålder, så hade jag nog inte uppskattat de skämten heller.
Mm..
Men ändå.
We laugh when old people fall.
24 September 2010  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
123

Är helt slutkörd, har varit två sekunder ifrån att somna i cirka 5 timmar nu.
Kom i säng alldeles för sent igår eftersom jag var i sällskap med Marielle och vinet. Blev en rätt hyffsad utgång, och jag lyckades komma hem med en inbjudan till fest på Liljestrom nu på lördag..
Tror att jag hamnade i säng någon gång runt 4-tiden, sen upp igen vid 8 eftersom det var bestämt att jag skulle jobba på Metro, en annan Samson butik här i Oslo. Trots att jag nästan inte tog mig upp i tid, och trotts att jag lyckades somna på bussen och missa hållplatsen jag skulle av på, så annlände jag dock endast 10 min sent. Skönt.
Jag hann på bussresan skåda ikea från panoramafönstrerna.
En helt ny värld öppnar sig när man går runt där inne, och helt plötsligt vill man köpa allting! Jag har hittat massa fina saker som bara står och väntar på att jag ska köpa dem. åååååh!
Längtar tills jag flyttar, dock är det inget som lär ske detta halvåret, den här gången ska jag ta mig in på högskola, pepp pepp pepp!

Sen så är det ju bara 2 veckor kvar tills jag blir livsnjutare på riktigt, med andra ord träningen sätter igång. Jag har funderat en hel del runt hur jag ska hinna med, men i ärlighetens namn så har jag ju ändå inte så fullt upp.
Att röra på fläsket har ju ingen skadat av, så jag har bestämt mig för att ta fram almenackan och boka in minst 2 pass/vecka till att börja med.
Annars så är vi numera standard skala här hemma, och idag åkte även luftmadrassen och upp rök min säng.
Så nu lär jag sova bättre än vad en björn gör när den går i ide.
Ack så underbart!

Nu har jag nog inte så mycket att tillägga. Har varit ute och gått en runda samt införskaffat 3dje snus dosan för i veckan nu ikväll.
Hör och häpna!! ( Det trappas ner) Jag älskar verkligen att gå ut och gå lite för mig själv, rensa hjärnan lite, men jag hatar alla mystiska gäng som står och trycker efter gatorna här nedanför.
Har även hunnit plöjja igenom 2 idol avsnitt tillsammans med kollektivet, tryckt i mig sill och potatis och sås a lá Lilly till det.
Imorgon är det fredag och jag är ledig, och har endel ärenden att uträtta.
Så som skomakaren, hårfärgs inköp och lite annat. Har tänkt få med mig kameran ut för att fota lite också.

Bilden uppe till höger bjuder jag på.
Dags för sängen
24 September 2010  | Länk | Vardagligheter | 0 kommentar
Några tankar

Jag har funderar rätt mycket det senaste dagarna, eller rättare sagt igår kväll vid ungefär den här tidpunkten. En sak som jag nu ska jag tala om för er.
Det är så jävla värdelöst. Det fullkomligt driver vettet ur mig att vara någonstans i mellanlandet, att hela tiden behöva ducka för allt ansvar, men samtidigt inte kunna bärga sig tilla man ska skaffa bil, lån, en rejäl utbildning, blommkrukor. Och jag hatar att aldrig veta vad man ska göra för att få det som man vill, och alltid behöva anpassa sig för att andra människor ska bli nöjda.
Jag hatar det jävla ordet!
Förresten, för vem anpassar man sig?
Är det inte mer för alla andra skull än för sin egen?
Är det inte för killarnas skull jag rakar benen 3 gånger i veckan?
Noppas ögonbrynen och nyser som en galning mellan varje noppning, eller gör mig galen över att jag inte gått upp eller ner dom där x-antal kilona. (Äh! Mark my words) och försöker se söt och fräsch ut?
Men för att vara ärlig så skulle jag nog inte klara mig utan det heller.. egentligen.
Jag skulle faktiskt klara av att ha hårliga ben en dag, på sin höjd till exempel.
Kan Marie Antionette (hon hade inte ens en rakhyvel) och någon tant i något avlägset-afrikanskt-hörn-någonstans så kan säkert jag också klara av det. Men det spelar ingen roll.
Och det är inte det värsta.
Vet ni vad det är?
Vänta, det är så jobbigt att jag måste viska det..
(det allra allra värsta är att här sitter jag, min lilla hycklerska, med inte välansade, men noppade ögonbryn, dock inte vaxade men rakade ben och jag har faktiskt gått upp några av dom där utlovande kilona som ändå inte syns.) Ha! looks whos talking säger jag bara.
Alltså, jag vill också vara en som vågar säga ifrån, som fullkomligt råskiter i vad allt som heter regler är, och jag stolt över att säga att jag fullkomligt skiter i vad folk tycker om mig.
Jag tror att antingen så tycker man om mig, eller ej.
Jag vill också, jag vill också, jag vill också!!
Men nu är det inte mig vi snackar om, ville bara poängtera det.
Alla dom som inte kan stå för vem dom är, och för sina åsikter, jag tror faktiskt att allt det kan bottna i att man vill vara någon annan?
Så dum tanke, tänker ni säkert.
Ska jag kanske ta tillbaks det där?
Varför skulle någon annan människa vilja vara någon annan.
Varför duger vi aldrig inför varandra? Inte ens för oss själva?
Och det allra konstigaste är (och det är jag beredd att sätta en tjuga på, mina livabesparingar i princip)
Att om vi alla fick göra upp en lista över hur vi skulle vilja vara, så skulle den antagligen se ungefär lika dan ut för alla människor.
Men varför?
Är det inte människans sätt att vara unik som gör livet värt att leva?
Hur kul vore det om alla var likadana? Har nu verkligen tänkt på det?
Fatta hur tråkigt det vore om alla vore likadana, antingen vi var interaktuelle, bimbosar, emos, bondlurkar, eller som Göran persson.
Alla strävar efter att vara unika hela tiden, men eftersom att alla gör de, så är ju ingen unik alls.
Det unikaste vore ju att inte vilja vara någon annan, eller?
Har jag fel?
Jobbigt är också att här sitter jag och gör mig klok, men jag lovar, förr ville jag också vara någon annan. Är det inte sorgligt?
Jag menar, det kändes verkligen som att jag inte riktigt visste vart jag hade mig själv.
Känner att jag verkligen går in på mitt privatliv för tillfället. Vilket kanske inte alltid är det bästa, men tanke på att man aldrig vet vem som stalkar en på nätet.
Återgår därför till något hela annat..

Mitt humör är en aning stabilare dagen till ära. Kanske är det för att jag har varit ledig idag? Har hunnit vila upp mig rejält efter den gångna helgen? Kanske för att jag hann med en återställare igår kväll? Eller är det kanske för att jag styrde upp värsta hemma gjorda pizzan till mig och elin idag? Lilly har än en gång varit fett seriös i köket. ännu ett vuxenpoäng till mig! hoho Kan inte riktigt bestämma mig vad det är, men nått är det. Det känner jag i brallan. Imogon är det jobb 16-21:30. och före det ska jag uträtta endel viktiga ärenden. Har även bett marielle att kolla upp lite jobb där hon jobbar, så ska kanske få mig ett litet extra knäck dära också.

Sen bara för att nämna så har jag fixat mig en tid, inte vilket tid som helst utan en tid ägnad åt min frilla. Har nu tagit tag i ännu en sak jag funderat över länge. Vilket känns gött mos. Kosta vad det kosta vill. Men det kommer bli mer än fett.
Förövrigt så har jag nog inte så mycket att tillägga, förutom att helgens brevader var en aning DRAMA, och att jag nu inte ska besöka oslos hittils bästa krog på ett tag. Känner en otroligt tröttnad, och vi behöver lite förnyelse.Men i fyllan så tar man ju givet det säkra för det osäkra- Och för er som inte har hållit er uppdaterade så kan jag enbart säga att det är Hard rock café vi snakca om hära och absolut inget annat. Så då vet ni det.
Föresten det var en liten sak till, vet inte riktigt hur jag ska säga detta på bästa sätt. Men jag är otroligt ledsen för det som hände, och jag hoppas att vi kan glömma det förr eller senare.

Klockan är 01:21 prick, och det övriga kollektivet på trondheimsveien har sagt godnatt. För min del blir det lite South Park.

Tack för mig. och hej!
21 September 2010  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
Thuddelilo!

God kväll gott folk!

Nu har jag äntligen börjat komma till liv. Tänk vad mat en återställare och en dusch kan göra.
Hade en sjukt kul kväll med marielle igår.
Det var nog en, 9,5a på en 10 siffrig skala.
Så då förstår ni.
Började med att vi åkte in till stan och förfestade med några randoms
(inga namn nämnda), för att senare dra ner till stan och....håll i er. HARD ROCK CAFÈ! mhmm! Lilly gick på Hard rock.
Inte nog med det, jag dansade med, Haha.tur att alla var fulla och att det var mörkt. Aldrig har så många legat på golvet, klängt på varandra, och mig, under en och samma kväll.
Och vi tackar än en gång vakten Stian för en trevlig tillställning, men gratis inträde och dylikt, sedan dök några svenskar upp i ett senare skede och körde sina hemmagjorda moves, tror aldrig jag skrattat så mkt, men sakta och försiktigt drog jag och marielle oss allt längre bort. För att inte vara en av dom.

Nu ska jag i alla fall upp till 7 eleven och handla lite nödvändiga saker, som tex snus. så får vi se vad som händer och sker ikväll.
Klockan är ju egentligen dax för sängläge, men eftersom att det blev en rejäl hårdkörning igår kväll med efterfest tillsammans med mona och bihang till närmare 8 tiden, så blev det inte att lägga sig förrens kring 10.. vilken medgav att jag sovit fram tills halv 5 idag. Lyckat. Men tur man har en ledig dag imorgon.

Sen ska jag fika en jävla massa fika. Har tagit hem en av mina favorittårtor från jobbet med mycket marsipan. Så var den extra valken fixad också. TUR att min träning börjar den 12 okt.
Ser verkligen fram emot att röra lita på valross bodyn nalta.
20 September 2010  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
En tramatisk upplevelse.

Tjabba,tjena, hejhej!

Sitter nu hemma, är måttligt hungrig och rastlös.
Det har varit en rätt slapp vecka i ärlighetens namn. Men nog om det, för nu är det ju mot alla odds helg. Heheheheheh!

I alla fall, jag tog en tur till vinmonopolet idag, och efter det till apoteket för att kolla upp ett recept jag fått tidigare under dagen. Jag står där och funderar ut en ursäkt till henne i kassan om varför jag inte ha min patientbricka med mig, fast jag vet att man ska ha det.
Då , plötsligt uppenbaras en syn framför mina ögon, en bild som jag sent kommer glömma, en människa som för alltid kommer frätas in i min fördomsfulla näthinna. En tvättäkta transa!. Alltså en man med långt hår, kvinnokappa och klackskor!
Hade jag sträckt ut armen hade jag kunnat röra vid denna egendomliga varelse. Mitt i Oslo centrum.
Min lycka är total!
Nu får ni inte tro att jag är den som är den, jag kan utan problem låta folk gå omkring i landskapsdräkt eller vad det nu än må vara, utan några större komplikation. Men tanken på att det fanns nån i det här lilla bisarra samhället som faktiskt var snäppet vassare än mig, ja det gjorde mig helt enkelt helt överrumplad.!

Annars så får vi se vad som händer ikväll.. Som alltid så är jag väl sugen på en utgång, men det är ju trotts allt fredag, så jag funderar starkt på om jag ska unna mig en cheez doodles påse. Jag fick som plötsligt ett starkt sug.
Nåja, annars så ska jag jobba imorgon 12-18:30, sen är det fritt fram att göra precis vad jag vill. Sen så måste jag ju berätta en patetisk och ryslig sak som hände idag vid morgonkulan. Men hinner inte uppdatera er mer för tillfället, käket kallar, och idag har jag fiskpinnar. Ingen delikatess, men kommer smaka mums filibabba ändå. Har nämligen matat mig själv med enbart snus och extra tugg sedan uppvaknandet.

Här uppe till höger är en bild på en transvestit
Oj, det var visst Charlotte Perrelli.
Jaja, men vissa avgörande likheter kan hittas


End!
10 September 2010  | Länk | Eftertänksamhet | 0 kommentar
Lägesrapport!

Alltså, söjn är det.
Att nu har jag obetett mig en gång för mkt, eller egentligen var det en gång för mkt för nån månad sedan, och nu har jag passerat alla gränser!
Helt sjukt hur förändrad som person jag blir efter några groggar några vin glas eller vad ni nu vill.. Inte mot alla, men endel.
Känns inge kul och absolut inte värt det så nu tar jag en lugn period och koncentrerar mig på det och dom som är viktiga och betyder något.
Samt att ta tag i mitt så kallade liv på ett lite mera stabilt sätt.
Igår var den jobbigaste dagen på väldigt, väldigt länge.
Känns som att jag börjat bry mig om människor/saker mer igen.
Förr hade detta inte rört mig i ryggen ens, men nu kändes det. Jag tror dock att det är ett gott tecken. Eller, det vet jag att det är.
Måste säga att jag var ruskigt förvirrad av alla känslor som rörde sig som en virvelvind i mig.
Sjukt ovant men. Vet it riktigt vart jag vill komma med detta men.
I fortsättningen så ska jag försöka tänka efter mer före och försöka agera lika klokt som alla andra i min omgivning gör, ok krydd, men som dom flesta i min omgivning gör.

Måste sen ta att informera er om att det dära med kvälls motionen inte har stått sig i längden, och att jag nu har börjat fuska till det rejält. Har varken gjort mina sittups eller armhävningar på ungefär 1 vecka, så i skrivandes stund så känner jag mig dålig.
Men jag kan bara skylla på mig själv. Hur som haver så startar ju linderuds centrets gym upp nu i oktober, och då jävlar ska vi bygga muskler så det står härliga till!
Damn, nu börjar jag känna tagget.

Sen så har jag ju faktiskt haft en hel veckas semester nu nästan. Intagen har höjt mig till skyarna, och visa kortet har brunnit som aldrig förr. Men lätt värt vart enda litet öre.
Och dessutom så har jag hunnit med en båttur ut till näsudden (eller liknande) sett fästningen, slottet, varit på en arbetsintervju, letat ett reptilhus och dylikt.

Ja haha, händelserikt inlägg, men jag skyller min dåliga fantasi på mitt tillstånd.
5 September 2010  | Länk | Vardagligheter


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lilly Bergström                                             Skaffa en gratis hemsida