Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


Torsdagen den 15 april......

.....året är 1997, min dåvarande sambo (numer make), hans kompis Arne och jag är i Degerfors - Stora Valla på fotboll en alldeles strålande vacker kväll.

Degerfors spelar i allsvenskan, ligger visserligen väldigt långt ned i tabellen, men ändock i allsvenskan. Den här kvällen spelar de mot Halmstad om jag inte minns fel. För första och enda gången har vi valt sittplats, måhända det beror på att undertecknad är höggravid och har vissa svårigheter att stå alltför länge.

En bit in i första halvlek känner jag hur det värker till i ryggen, men efter en stund släpper det. Åsså gör det lika ont ännu en gång cirka tio minuter senare hmmmmmm, kan det vara en liten bebis som vill komma ut kanske?

När jag förstår att så nog är fallet reagerar jag med att.....börja lipa ; ). Maken är så inne i fotbollen så han märker inget, men Arne däremot puffar på Mikael .

- Vad är det, är du ledsen?

-Jag tror att det har börjat! Snyft!

-Nu? Men det är ju bara första halvlek, säger den förstående sambon och går och köper tre mintstänger med lakrits åt undertecknad!?!?

Nåväl, vi ser färdigt matchen, åker hem där jag sitter i baksätet och kvider med jämna mellanrum.

Väl hemma kryper jag ner i badet som Mikael tappat i, under tiden ringer han BB i Karlskoga: Eh, hej! Jag heter Mikael och jag tror eh, vi har en på gång här! Varpå jag gapskrattar inne i badet åt hans tafatta kommentar. Men vi får i alla fall rådet att åka in till Karlskoga.

Klockan halv tolv på kvälle kliver vi så innanför dörrarna, nervösa, fnittriga och oändligt spända på vad som skall ske!

Ja, och på det lilla rummet på förlossningen blir vi så kvar hela natten och hela nästa dag som är fredag. Lilla jag nekar först smärtlindring av någon anledning som jag inte minns, men jag får i alla fall bada bubbelbad och får massage...

Men sedan PANG!

-Herrejävlar, ge mig allt ni har!

Morfinsprutan sitter fint i övre, yttre kvadranten och efter en stund glider jag in i den stora dimman. Jag hör och ser allt.....men bryr mig föga....

Och några timmar senare PANG!!

-Aaaaahhh! Jag DÖR!!

Narkosläkaren Dr. Carpenter är snabbt på plats och lägger en standup epidural i ryggen och säger att om det blir en pojke som föds den 17 maj ska han väl heta Olav?, därefter ser jag på kurvan att värkarna är där, men de känns mer som kittlingar. Mikael sover gott i den sköna fåtöljen bredvid sängen, jag mår illa av kaffelukten från muggen han ställt på bordet, nattpersonalen gått på sitt pass och en gullig barnmorska vid namn Susanne kommer in och småpratar.

Klockan 03:05 970517 föds då en fantastiskt vacker pojke, 52 cm lång, 3625 gram apgar 10/10/10 omedelbart, vilket barnmorskan aldrig tidigare varit med om! Han är helt perfekt!!!!!!

Vi skrattar och gråter, ringer släktingar och meddelar att nu är en ny Messias född!!

..och idag, tolv år senare. 155 cm lång, 42 kg men fortfarande lika perfekt.

Gratulerades på morgonen av oss och fick det han önskat sig:

  • en ny mobil
  • Björn Borg boxershorts
  • ett halsband
  • pengar

Och i eftermiddag väntar kalas med tjocka släkten!

Älskade unge tack för att du finns!!!!!!!.........................P

17 Maj 2009  | En helt vanlig tvåbarnsmor | 4 kommentarer
Värd all smärta!
Skrivet av Eva den 18 Maj 2009 22:47
Grattis Victor! Mycket fint skrivet! Föresten... jag minns att du Pernilla på den tiden ville ha fyra små... så nu är det väl dax för nästa? Ha, ha! Ta väl hand om farmor & farfar så att de kommer iväg lugnt i möra.

Webbplats: http://kvarnhia.blogg.se
Skrivet av Christina den 17 Maj 2009 12:51
Åh va fint skrivet!!!
Skrivet av Jessica den 17 Maj 2009 10:41
Det var banne mig det vackraste jag hört sedan jag konfirmerades!
Skrivet av Marianne den 17 Maj 2009 10:35
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Pernilla Günther                                             Skaffa en gratis hemsida