Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Skidresa, arbetande moder och förkylning

Så nu är man tillbaka ordentligt i arbetslivet. Det har gått ganska bra tycker jag, även om jag känner mig lite "trögare" än vanligt. Jag bilpendlar de flesta dagarna i veckan och det har varit rätt jobbigt. Det är ju såpass mörkt på kvällarna fortfarande, och när jag inte är någon van förare, trött på kvällen osv så blir det rätt så ansträngande att ta sig hem. Jag hinner inte sakna Elin så mycket på dagarna, det har jag för mycket att göra för, men däremot känns det ibland lite trist när jag kommer hem och hon bara är gnällig och redo för sängen. Ska försöka jobba lite längre vissa dagar och kortare andra så att jag får spendera mer tid med henne ibland.

Jag var iväg på skidresa till Idre med jobbet också. Det var jättekul. Mycket längdskidåkning, intressant konferensdel när jag fick uppdatera mig på vad som hänt i kollegornas projekt och en hel del festande och socialiserande. Elin hade nog saknat mig för hon var väldigt mammig när jag väl kom hem. Jag kom hem förra söndagen och på måndagen jobbade jag hemifrån. Började känna mig lite krasslig på måndagskvällen och i tisdags var jag hur förkyld som helst. Har haft feber, hosta och ont i huvudet hela veckan. Tyvärr lyckades jag smitta ner både Elin och Jimmy också. Elin hade 39.6 grader som mest och var helt utslagen, ville bara sitta i en förälders famn och sova. Tyckte så synd om henne. När hon började bli bättre var hon väldigt lycklig över att hon orkade leka med sina leksaker igen.

Hon gjorde en gullig grej när jag var sjuk och hon inte var det. Jag hostade och då fejkhostade hon precis efteråt. Måste ha trott att jag gjorde det som ett roligt ljud för att roa henne :). Hon är mer bestämd med att föra våra händer dit hon vill ha dem. Elin har ju fått ganska mycket hår i nacken och jag drog försiktigt i det. Elin bara blundade och tyckte att det var väldigt skönt och när jag slutade förde hon min hand till sin nacke och ville ha mer hårgos.

Runt jul var ju Elin väldigt förtjust i att resa sig och att gå när vi höll i hennes händer. Hon har nog ramlat lite för mycket för nu verkar hon nästan rädd för att stå upp. Hon gör det ibland men väldigt försiktigt och man får absolut inte försöka hjälpa henne att stå för då blir benen som spagetti och hon bara sätter sig ner. Jag tror att det kommer att dröja innan vår lilla fröken går.

25 Januari 2009  | Länk | Vardagsliv | 0 kommentar
Börjar jobba imorgon

Sitter här och är lite nostalgisk över hur tiden går. När jag slutade jobba för ca ett år sedan var Elin fortfarande i magen. Jag gick runt och vankade här hemma. Orkade inte göra så mycket mer än att titta på desperate housewives. Nu är Elin en aktiv 11-månaders bebis som ålar, reser sig, kan några ord, skrattar och kan äta mat med fingrarna själv.

Det känns lite dubbelt att lämna över rodret till Jimmy. Känns verkligen att det är slutet på en era. Det har varit ett härligt år, förmodligen det bästa i mitt liv. Jag har mått så bra fysiskt av alla promenader, bra mat och att kunna ta en tupplur ibland. Jag har fått spendera mycket tid med den jag älskar allra mest och fått se henne utvecklas till den underbara lilla unge hon är idag. Samtidigt känner jag mig lite sugen på att jobba. Det ska bli kul att få ta tag i forskningen igen och utmana mina små grå.

Jag tror att det kommer att gå bra för Jimmy med Elin och de kommer nog att ha det mysigt ihop. Men jag kommer nog att sakna henne väldigt mycket och att få veta allt som händer i hennes liv och att få se henne göra nya saker först. Dessutom är jag lite orolig för att det ska gå trögt att minnas all kemi som jag en gång kunde och bilpendlingen kan jag också bli lite nervös över. Naturligtvis har det snöat ikväll också.  

Kommer nog att bli en mindre aktiv bloggare nu. Men några gånger i månaden ska jag väl ändå hinna med att skriva.

6 Januari 2009  | Länk | Vardagsliv | 0 kommentar
Bilder på julklappar och nyårsafton

Vi firade nyåret hos Jan och Anneli utanför Uppsala. Det märks verkligen att Elin har glädje av att umgås med andra barn nu. Hon hade jättekul ihop med deras Linnea som är nästan lika gammal som henne. Tjejerna satt med och åt, vi började äta redan vid 17 iom att det är deras normala middagstid. Blev kräftsoppa till förrätt, barnen fick en kräftsmörgås. Till varmrätt åt vi tjälknöl och potatisgratäng. Himla smaskens. Vid 19 somnade Elin i deras gästsäng. Helt otroligt vad hon är enkel att ta med sig. Vi åt gino och spelade wii sports. Jag slog Jimmy i boxning :). Vid 22-tiden vaknade både Elin och Linnea. Vi var ute och drack champagne och kollade på fyrverkerierna. Elin var måttligt intresserad, men inte rädd. Hon gillade nyårspussarna bättre.

Familjen på nyår

När vi gått in igen åt vi lite ostbricka och gick och la oss vid 0.30. Elin vaknade igen vid 8 och busade lite med Linnea på morgonen. Gissa vem som sov gott i bilen på väg hem :). Jag tycker att det är helt otroligt vad lätt det är att ha med vår lilla gumma på fest.

Idag har jag jobbat hemifrån lite grann. Mjukstartar lite med jobbet, men i onsdag i nästa vecka ska jag börja på riktigt. Det var ju rätt nyligen jag skrev något om Elin, men en ny grej hon börjat med är att hon fnyser och rynkar på näsan.

Här kommer som utlovat en bild på Elins alla fina julklappar. Det enda som saknas är ett gungfår, det hade vi inte tagit hem från mamma än när bilden togs.

Julklapparf

2 Januari 2009  | Länk | Vardagsliv | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Linda ?                                             Skaffa en gratis hemsida