Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2019)
>>


Till dig Tomas!!!

31 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 0 kommentar
Till dig Tomas!!!

31 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 0 kommentar
Till dig Tomas!!!

31 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 0 kommentar
Butangas effekter!!

Butangas
Butangas som också kallas för tändargas är väldigt farlig att sniffa/boffa
*.
Det brukar finnas i förpackningar för påfyllning av gaständare, tex cigarett tändare.
Att sniffa butangas kan utlösa rubbningar i hjärtrytmen och det kan leda till plötslig död, då hjärtat inte slår som det ska.
Risken är också stor för syrebrist, eftersom butangasen tränger undan luftens syre och det kan ge allvarliga hjärnskador.


Sniffarens korttidseffekter:
Den gas som andas in, ökar i volym och att otillräckligt med luft kommer ner i lungorna har att göra med berusningseffekten.
Kolväten går in i blodet och förhindrar syretranporten.

Butangas
 
En syrebrist uppstår vilket påverkar hjärnan och en kort berusningseffekt uppstår.
Redan efter några få inandningar känner sig personen rejält påverkad men ruset klingar av ganska så snabbt (ca 10-30 min), och efter en timme märks ingen berusning alls.
Fysiskt sker det en avtrubbning av muskelkontroll, reaktionstid och effekter.
Sniffaren tappar oftast en psykologisk kontroll och det förekommer hallucinationer i form av syn och hörselförvrängningar.
Akuta risker vid butansniffning är att då gasen kommer i luftvägarna kan det leda till samma typ av dödsfall som vid drunkningsolyckor.
Adrenalinet produceras av kroppen i en sådan fart att hjärtrytmen störs.

Sniffarens långtidseffekter:
Den som sniffar/boffar under en lång tid löper stor risk att få permanenta skador i hjärnan och i levern. Följdeffekter kan även vara nedstämdhet och ångest.

Tolerans, abstinens och beroende:
Toleransen tilltar efter hand vilket gör att dosen måste ökas för att nå upp till samma berusningseffekt.
Abstinenssymptomen kan uppstå efter ett intensivt sniffande och visar sig då som sömnlöshet, frossa, huvudvärk, retlighet samt även som kramper.
Det fysiska beroendet är kopplat till abstinenssymptomen och det psykiska beroendet är nära förknippat med den omgivning personen sniffar i.
Umgänget och platser där personen brukar sniffa blir minst lika viktiga som själva berusningen.


* Definition av sniffning/boffning:
Att andas in ångor eller giftiga gaser i berusningssyfte.
23 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 2 kommentarer
Att förlora hoppet?

Sitter och tänker som bara den just nu! Har suttit uppe hela natten, chattat, rökt, ätit. En vän jag chattar med, han har aldrig träffat mig, men jag märkte ju hur väl han kanske känner mig, eller inte?! Men han och jag har pratat flera gånger om chansen att kunna starta en relation, men han har lite annorlunda krav än mig. Så slutsatsen är jag e för gammal för honom, jag har barn, jag har ingen motivation i livet.

Jag kan acceptera de första två utan vidare, för åldern spelar roll i vissa lägen, vilket hänger samman med barnen även. Men den uppfattningen jag har gett honom, jag har inget motiv i livet, jag kommer stå på samma punkt i resten av mitt liv, för jag kommer inte orka ta mig igenom den biten i mitt liv som hör samman med mitt föflutna!!

Jag bara grät och grät sen efter vi sagt hej då, fast jag intygade att det var lungt för min del. Just nu känner jag mig så värdelös! som mamma, som individ, som kvinna, ja det mesta.

Socialen säger att jag inte försöker tillräkligt för min dotter, därför anses jag olämplig förälder, jag är inte brukbar inom arbete pga skador och psykiska problem, jag är inte brukbar som kvinna för jag har ett förflutet, jag kan inte ha något kvar i handen utan att förlora det jag har!! Och det värsta är det stämmer ju,,,,

Jag har ju förlorat allt! mitt hus, mitt jobb, min hälsa, mina barn, mitt boende, min inkomst, min egen värdighet som individ.

Vad har jag då kvar? hoppet? hoppet inför vad? hoppet att det ska lösa sig? hoppet att jag ska fixa detta? Tanken var så svindlande mellan stunderna så det susade till i huvudet på mig. Vissa sekunder kändes det som jag skulle bara brista i att bara släppa allt och bara låta allt ske, sprit, tabletter, tycka synd om sig....

Men då blir jag till den människan jag inte vill vara, vem vill jag då vara? Jag vet vad jag vill ha, men att nå det kräver sin bit, men är säker på att belöningen är värd det,,, inre frid och förlåtelse till sig själv. Så just känns hoppet lite vilset, eller snarare jag kanske har vaknat med hjälp?! Frågan är väl mer hur jag ska hantera detta from nu.....

Jag har alltid anset mig stark, andra har sett mig som stark individ, kanske det jag har levt på,,, på ångorna som inte finns längre. Men då när jag var den individen, då hade jag inte det jag har i dag! En viss frihet, ingen som skriker ingen som slår ingen som bestämde ens liv in i minsta detalj. Nu har jag min identitet,, förrut var jag bara en existerande sak, som sa ja och amen till allt. Jag vet även att identitetskriser kan man ha livet ut,, specielt om man har haft ett liknande liv jag har haft. Men jag söker inte sympati, jag söker inte självömkan, jag söker inte tröst, jag söker inte något längre.... tror jag får börja leta igen,,, vara som pippis sakletare, det ger ju något i slutändan,, som ger en vad man vill ha... så nu ska jag ut och leta efter mina diamanter här i livet, inte smågruset,, jag är mer värd än så...

 

 

kram på er därute!!

14 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 1 kommentar
musik

kram på er därute
14 Augusti 2008  | Länk | dagblogg | 0 kommentar
att nästan förlora en vän

Vi pratade i tel i fredags,, du var så arg och upprörd över det som hade hänt, jag försökte ge dig stöd i vårat samtal.  Man hörde din ångest din rädsla i rösten över vad som hade hänt. Men du vet om att jag inte hade brytt mig om hur saker och ting verkligen låg till, det enda som är viktigt för mig är ditt välmående, du vet om att jag älskar dig som du är... varför??? du är så glad, du litar på mig, du vågar, du ger mig hopp, du är mitt/barnens stöd, du satsar så starkt, du är så engagerad, du är min vän Lisa!!!!

Jag älskar dig som en syster. Du är systern jag aldrig fick, glad e jag för det, annars hade vi kanske aldrig skapat det bandet vi har. För du fanns där när andra vände ryggen, när andra inte vågade, när andra inte hade tid, du fanns vid min sida gumman. Du accepterade mina fel!

Nu sitter jag och undrar, vad kunde jag ha gjort vad kan jag göra, vad ska jag göra, och ett ord springer maraton i mitt huvud hela tiden.... varför??!!

sen på lördagen kom samtlet, det rysliga samtalet, den som vände min värld, det  som fick mig att bara ramla på knä, min dotter ringde mig, hon lät så konstig tyckte jag,,, vad har hänt?????

Lisa ligger på intensiven..........

vad??

du vet om att jag inte gillar såna sjuka skämt!

mamma, Lisa ligger på intensiven...

det kändes som en evighet innan jag sa något,,,, varför är hon där?

vad har hänt,, skriker jag nästan,,

Hon har försökt ta livet av sig, allt står stilla ihuvudet på mig.

vadå ta livet av sig, hur? min dotter berättade att hon har tagit extremt många tabletter, polisen hittade henne, det hade krävts ett antal hjärt och lungräddning innan de hade fått henne stabil, hon har krampat så hårt att en del tänder är krossade,

Jag visste att min vännina hade problem, men att det skulle driva henne till detta fruktansvärda beslutet,,, aldrig aldrig aldrig aldrig

Har kontakt med hennes man dagligen, erbjudigt min hjälp på alla sätt,  hon är ur koman nu, hon blir lite starkare fysiskt varje dag, men det tuffaste kommer sen, när hon orkar.

men jag kommer finnas vid hennes sida, alltid, hon ska veta att jag älskar henne oavsett vad, inte döma henne, inte gnälla, bara vara där för henne, precis som hon för mig.

 

 

Kram på er därute,, ge ett leende, det leende kan förändra någons liv.

 

5 Augusti 2008  | Länk | mitt liv | 3 kommentarer
omdiskuterad utställning!

Hej kära vänner, jag har varit på den mycket omdiskuterade utällningen BODIES. Men jag blev inte så imponerad av det som jag hade förväntat av det. Vilket var nog fel av mig! Men låter det vara upp till var och en besökares åsikt.

Men fakta är att hela utställningen är gjord av människokroppar, donerade av kineser under en period på ca 10 år. Och det är där tvisten ligger hos många, hur de har blivit donerade, men Roy Glover försäkrar att de har donerat för forskning före sin död. Men grundtanken ang iden på detta tycker jag är intressant, för visst är kroppen ett fantastiskt skapelse. Och kunna se det på detta viset är starkt arbetat. För vi kan se allt, varenda blodådra t ex i lungorna. Det är ca 8 miljoner folk i världen som sett denna utställningen, både med intresse och hat. och ett visst avsky över att det trots allt handlar om en riktig människa vi tittar på med ev barn, hel livstid bakom sig. Så klart tankarna cirkulerar medans man tittar på dessa människorna.

 

Jag har det inte bekräftat men har fått höra att det rör sig omkring 400 människor som gett sin kropp för detta utan ersättning, Och jag funderar jo jag hade nog åxå gjort det, det är på något vis ett sätt att leva längre för eftervärlden. Låter romantiskt på ett väldigt groteskt vis. Men är övertygad om att fler än jag har tänkt så. För mer info besök hemsidan:

www.bodiescopenagen.dk

 

 

 

Kram på er därute!

 

1 Augusti 2008  | Länk | dagblogg | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Inger Davidsen                                             Skaffa en gratis hemsida