My precious - Gollum
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


2 år!

Så var dagen kommen då det är exakt 2 år sedan jag såg dagens ljus.

Eftermiddagen och kvällen har matte och jag firat tillsammans (husse hade lämnat återbud). Sovstund i soffan, långpromenad och köttfärs i matskålen är delar av vårt intensiva firande.

Mina födelsedagspresenter: Blommor, hundtandborstar, bajspåsar, maskmedel och mat.

Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker inte att maskmedel och kloklippning hör till ett födelsedagsfirande. Sådant borde man slippa en dag som denna!!!

Matte har dock för vana att ge oss djur maskmedel på våra födelsedagar, detta så att hon inte ska glömma bort den detaljen... Nåja, nu är det avklarat och överlag är jag väldigt tacksam och nöjd med min tvåårs-dag!

Jag ska bjuda på bullar i morgon på jobbet då vi inte hann med det idag...

Varmt tack för alla gratulationer idag!

27 Maj 2009  | Länk | Gollum | 11 kommentarer
Gollums från A-Ö

Minns  ni 70-talets barnprogram "Från A-Ö"? Gollum har gjort en egen variant...

A nnabel heter min äldsta goldentant

B ajspåse är ett måste

C esar Millan är en juste hundpolare

D alarna är landskapet där mina kullsystrar bor

E ngland är mopsens hemland

F arsta – min hemort

G unilla heter min uppfödare

H annibal – my brother – my man!

I sterband brukar jag och husse dela på när matte är borta

J obbet (mattes) är ett ställe där jag sover ut och vilar upp mig

K lor ska inte klippas enligt min uppfattning

L agom med sömn finns inte – jag sover gärna

M illy är min goldentantsfavvo

N orge är det land där Hannibal nu mer bor i

O xmuskler i torkad form är gott

P rinskorv brukar jag och husse också dela på när vi är ensamma

Q uagga är en utrotad fågel från sydamerika

R aven – min bästis

S ura uppstötningar – förekommer…

T uggben är en favvo

U tställningar är jag ofta på

V alpar – något jag längtar efter

W ww.nogg.se/gollum – min blogg

X ylofon kan jag inte spela

Y ra heter min kattkompis (bästis nr 2?)

Z elda en underbar bernersennen som jag ”sovit över” hos

Å gren kan matte ha på söndagskvällarna

Ä ngar tycker jag om att promenera på

Ö ga för tjejer - Det har jag!


 

 

Suddig skärpa pga mopsfnys på linsen.....

 

Jag gjorde en 0-10 oxå....

 

0 är antalet arbetsuppgifter jag vill göra per dag

1 utmärkt knorr sitter på min ”behind”

2 år fyller jag den 27 maj

3 st var vi till antalet i min kull

4 till antalet är mina tassar

5 är klockan på eftermiddagen då jag brukar sluta ”jobba”

6 är antalet personer och djur i mitt hushåll

7 och trettio är klockslaget då jag senast vill ha middag

8 är antalet matskålar som finns hemma hos oss

9 par klor ska klippas varje vecka till min avsky

10 är klockslaget på kvällen då jag har gått och lagt mig

25 Maj 2009  | Länk | Gollum | 7 kommentarer
Oj vilken helg!

Den började redan i onsdag! Kan ni tänka er, vi jobbade bara halvdag, matte och jag. Strålande sommarväder gjorde att mina tvåbenta fick semesterkänsla och började drömma efter sommarsemestern...


Jag solar mig och tittar på när matte planterar potatis...

Jag vet inte… Som mops tycker jag att det är skönt att ha vardag och vila upp mig på jobbet ;-) Men visst är det härligt när alla (utöver mig)  kan ta en eftermiddagslur mitt på dagen en fredag… Det är lyx det! När jag tänker efter borde det vara lag på eftermiddagslur för alla, varje dag!

Matte hittade Hannibals matskål i gästrummet häromdagen när hon dammsög. De veckor vi tog hand om honom satte han verkligen många olika spår här hemma! Vi saknar honom riktigt mycket, men vi vet att han har det bra i Norge. Skickar en tasshälsning till Hannibal, om han läser det här!


"Vår" älskade Hannibal - vi saknar dig!

Annars har vi tagit det mest lugnt här hemma. Eller rättare sagt jag!
De tvåbenta har odlat potatis, tvättat, städat, lagat mat, rensat ogräs, vilat, gett katten fästingsmedel, haft en supertrevlig middagsbjudning, plockat liljekonvaljer, handlat, vattnat, pysslat, klippt mina klor L, promenerat, planterat blommor mm mm. Jag kanske inte fick till den exakta ordningen, men det är typ vad de har pysslat med.

Lördagens fördrink!!

Nu har vi (matte och jag) skjutsat husse till bussen. Han ska vara på internat i veckan och vi väntar nu på mina goldentanter som kommer hit till oss för att bo här i veckan. De kommer vilken minut som helst.

Veckan som kommer har vi höga förväntningar på! Vi vill ha många långa promenader och sköna vilostunder…

Må väl!

24 Maj 2009  | Länk | Gollum | 2 kommentarer
Storfrämmande

Idag fick vi besök av Gollums uppfödare Gunilla Ljungman (kennel Jargong’s). Med sig hade hon sin ena dotter och sina två mopsar Amanda och Skorpan. Samtidigt fick Gollum besök av sin kompis den norska lundehunden Raven.

 

Dagen ägnades bl.a. åt fika, hundprat, planer och erfarenheter. Det är otroligt värdefullt att ha bra kontakt med uppfödaren. Gunilla har erfarenhet av mops och andra hundraser i betydligt fler år än vad de flesta har antalet fingrar och tår på sin kropp. Vad som än har hänt med Gollum så har det alltid varit värdefullt att först stämma av med henne innan vi gör något förhastat.  

 

Amanda - 9 år och still going strong!

Skorpan - fyra kullars moder och en kropp som en ungtik! ;-) Tillika Gollums mormor.  

 

Trevlig helg – ni som är lediga!

21 Maj 2009  | Länk | Gollum | 5 kommentarer
Gollum goes Piteå – dansade och log…..

Är det något som man ibland behöver och mår bra av så är det ett miljöombyte och få lite perspektiv på tillvaron. Efter en väldigt intensiv och stressig period så var det äntligen dags. Vi skulle åka på en ”minisemester” och hälsa på goda vänner i Piteå. Det ska väl välvilligt erkännas att vi åkte när det ägde rum två hundutställningar (SDHK och SKK/SNKK). Vi passade på att ”slå två flugor i en smäll” som talesättet lyder.

 

För att hinna med så mycket som möjligt åkte vi iväg på torsdag morgon – knappt innan tuppen eller tidningsbudet ens vaknat. På så vis slapp vi fastna i morgontrafiken och kunde själva avgöra vår trafikrytm. Efter cirka tio timmar var vi äntligen framme i Norrbottens pärla. Från första till sista stund har vi blivit gudomligt mottagna och behandlade av våra vänner Lena [: Läna] och Jan med barnen Frida och Ella.

 

Vi fick bland annat förmånen att åka ut till deras ”lantställe” på Kanonudden ett par mil utanför Piteå. På plats framför en öppen eld där Souvas  (”renköttskebab”) tillagades, till ljudet av det sista av älvens islossningen som brusade lätt i strandkanten, blev upplevelsen som balsam för själen. Det var som om all stress rann av oss och vardagen kändes oändligt avlägsen. Hoppas att den känslan stannar kvar i både kropp och själ många veckor framåt. Gollum fann sig så väl på plats i Kanonudden att han vägrade resa på sig och åka därifrån när alla satt i bilen, det är väl ett gott tecken om något.

 

Utöver det hann vi med att bl.a. bada vedeldad tunna, utforska stadskärnan och bara vila upp oss. En annan mycket trevlig bekantskap var husets schäfertik Önska. Hon är precis som namnet antyder en hund som har allt som en ägare kan önska sig. Det var ett sant nöje att få träna och aktivera sig tillsammans med henne. Trots att hon förmodligen fick fel, eller andra, kommandon än vad hon är van vid hade hon inga problem med att lösa de spår-, sök- och lydnadsprov som hon utsattes för. Kanske blir vår nästa hund just en schäfer från samma kennel, en mycket respekterad och väl ansedd sådan i schäfer- och brukssammanhang? (Husses önskan) ;-)   

Önska 

 

Utställningarna då, de kom liksom i skymundan under vår vistelse. På lördagen arrangerade Svenska Dvärghundsklubben en tävling. Gollum fick ett CK och kom på andra plats i unghundsklassen. Han fick jättefin kritik och uppträdde förvånansvärt piggt. Han t.o.m. intresserade sig för domarens kontaktsökning och följde hans kommandon med både intresse och förvåning. Klassen vanns odiskutabelt av den stilige Giechel "From Chinouks Paradise” från kennel Prästbacken. Därmed var det färdigtävlat för oss den dagen.

 

På söndagen arrangerade Södra Norrbottens kennelklubb en nationell utställning. I princip samma hundar deltog som föregående dag. I unghundsklassen blev det ombytta roller med Gollum som segrare med ett tillhörande CK. I konkurrensen om bästa hane blev Gollum placerad som fjärde bästa hane. Det fanns betydligt mer att hämta från både handler och hund, men det var som om all luft bara pyst ut.

Gollum med två kompsiar

 

Som vanligt är det trevligt att träffa både nya och ”gamla” mopsbekanta. Vi vill ändå ta tillfället och särskilt gratulera kennlarna Gabbinos, Strandsmedjans och Prästbacken. Ett extra grattis till helgens moraliska vinnare - mopsen Smulan (det blev en värdig avslutning!). Tack allihopa för trevligt sällskap och vi håller tummar, tassar och knorrar för fler framgångar. Vi syns säkert snart igen ;-)

 

P.S. Ni som funderar på att någon gång under er livstid besöka Piteå bör göra slag i saken. Ett utmärkt tillfälle är under deras gatufestival Piteå Dansar Och Ler (PDOL). D.S.   

 

18 Maj 2009  | Länk | Gollum | 8 kommentarer
Så kom den här dagen...

...då Hannibal lämnade oss. Vi har som sagt tagit hand om Gollums ”kullbror” i avvaktan på att han skulle få ett nytt hem. Till slut så hörde en intressent av sig där det var ställt utom allt tvivel att han skulle få ett bra hem och leverne.

 

Två kompisar....

 

I söndags lämnade vi tillbaka Hannibal till uppfödaren och i måndags kom de nya ägarna och hämtade honom. Allt har ägt rum med blandade känslor. Vi är naturligtvis jätteglada att Hannibal kommer till bra hem, men ´å andra sidan kommer vi sakna honom. Under de veckor som han har bott hos oss har han smällt in som en naturlig och självklar del av vår flock. Då vår hundkvot redan är fylld så var det aldrig något alternativ att ta över Hannibals ägarskap.

 

Gollum var först lite skeptisk till energiknippet och främlingens ankomst och tyckte nog att han var lite jobbig och påträngande. Sakta men säkert så började Gollum tina upp och kom in i andra andningen. Hannibal blev den vitaminkick till Gollum som vi hoppats på. Även om Gollum är omgiven av två golden retriever så stämmer devisen ”lika barn lika bäst”.

En bild som hade varit otänkbar för ett par veckor sedan - någon använder Gollum som kudde under hans kvalitetstid med "snuttefilten" ....

Det gick naturligtvis med det omvända, att använda bästa kompisen som kudde....

 

Vi önskar Hannibal lycka till i sitt nya hem och hoppas att han klarar av kulturkrocken. Han ska nämligen bli en norsk mops! Huruvida han nu går omkring i en lusekofta i oljans och fiskkakans förlovade land vet vi inte.

 

För övrigt så löper ”yngsta” golden Milly och det gör Gollum vansinnigt mer intresserad av händelsen än vad han har varit vid andra löp. Efter snart två år kan vi konstatera att han har blivit könsmogen. Vissa behöver lite mer tid en andra. Härmed får han nog betecknas som ”vuxen”.

Milly, Hannibal och Gollum 

 

12 Maj 2009  | Länk | Gollum | 6 kommentarer
Trevlig valborg med spår!

Vilken underbar helg valborgshelgen var! Hoppas att er helg var lika härlig som vår! Långhelg och sommarvärme, kan det bli bättre?

 

Två snyggingar på valborgspromenad.

 

Under stora delar av helgen har den manliga hälften av Team Gollum vistas i skogarna kring Tyresta och övat spår. Då en mops inte lämpar sig för denna typ av aktivitet (undantaget för att spåra efter en köttbulle som rullat förbi på köksgolvet) fick ”pensionären”, hårbollen och tillika energiknippet Milly följa med. Hon är en arbetande hund med mycket ”will to please”, och som också slog hål på många förutfattade meningar om nioåriga golden.

 

Trots att hon liksom föraren har begränsad erfarenhet av denna aktivitet och var lite ”ringrostig” fattade hon snabbt galoppen och det dröjde inte länge förrän både nivån och väntetiden på spåren utökades. Hon blev snabbt riktigt duktig.

 

Det är en underbar känsla att se hunden jobba med nosen medan svansen viftar frenetiskt samtidigt som det gäller själv att vara alert och tyda de signaler som ens fyrbenta kompanjon sänder ut tills pinnen/-arna är funna.

 

Då det var nästan för bra väder under helgens första hälft blev det jobbiga pass. Både hundar och förare blev mer trötta än brukligt. Det gick åt mycket vatten. Å andra sidan blev det en bra grund till solbrännan ;-).

Vår underbara 9½-åring!

 

 

I väntan på att spåren skulle bli klara ägnade ekipagen bl.a. åt rapport. En rolig gren som kan bjuda på diverse underhållande eller oförutsägbara överraskningar i skogen.

 

Efter respektive träningsdag så stöp både förare och hund i och nedanför soffan och låg som två nackade sorkar och vilade ut. Energin och glädjen av helgen kommer dock räcka veckan ut.

 

Ni som vill veta mer om spår eller pröva på själva rekommenderas följande länk; http://www.aktivhund.se/TavlingarProv/Grenar/sph.asp?menuindex=7 Det är definitivt värt att pröva på det.

 

De delar av oss som inte var på kurs ägnade sig åt att sola, vila, städa, fika, mysa, gå enormt långa promenader med två underbara mopsar i en härligt exploderande vårskog och mycket annat mys.

 

Vet ni hur jobbigt det är när matte ska stanna och fota varje blomma i skogen....

 

Även denna vecka är den manliga delen av hushållet varit frånvarande. Vi mopsar har passat på att njuta av att snarka högt på husses sida av sängen samtidigt som vi vräker oss och sprattlar…

 

Hannibal stal "mattes" soldyna och thriller...

 

I morgon ska vi moppar på konferens. Vi lovar att rapportera hur konferensgodiset smakar…

 

PS. Grillen gick på högvarv hos oss i helgen… Den vilar nu ut sig i vårregnet i väntan på nästa tillfälle. DS

6 Maj 2009  | Länk | Gollum | 2 kommentarer
Förra helgen; igelkott, städdag, bröllop, utställning…

I vårt hus har det varit fullt upp den senaste veckan varför vi inte hunnit med att uppdatera noggen. Med anledning av detta kommer här förra helgens bravader. Valborgshelgens upptåg får ni läsa om senare i veckan… ;-)

 

Fredag

Det mest uppseendeveckande ägde rum på kvällspromenaden. Vi träffade på en igelkott som rullade ihop sig. Det var intressant och se hur de två mopsarna hanterade situationen.

 

Gollum höll sig nära men på säkert avstånd. Han luktade och studerade den konstiga filuren, luktade lite till och studerade ytterligare en gång. För säkerhets skull luktade han igen och studerade den runda bollen innan han fnös till och gick vidare.

 

Hannibal stod med nosen precis intill ”bollen” och sniffade, grymtade och tog ett varv runt föremålet. Han fortsatte att sniffa, grymta och tog ett par varv runt igelkotten innan han slutligen skällde ut det okända föremålet och gick upprörd därifrån. Då hade Gollum redan lagt händelsen bakom sig och hittat en ny och intressantare fläck att dissekera.

 

Lördag

Helgen började med  att samfälligheten hade städdag. Nyttigt som nödvändigt, men ack så tråkigt.

Därefter var det bara att hoppa ur städkläderna och hoppa in i festkläderna. Vi var bjudna på bröllop. Vädret och tillställningen gick inte att klaga på i sommarvärmen. Det är bara att önska de nygifta paret all lycka och framgång på livets färd.

 

 Bröllopsmiddagen intogs på Säby säteri

Samtidigt pågick Wästmanlands kennelklubb nationella hundutställning. Gollum var anmäld och vi hade fått tag på en topphandler som lovat att ställa ut honom (varmt tack Malin för att du med glädje ställde upp!!). Dessvärre tvingades vi tidigare under veckan fatta beslutet att vila honom istället. Det blir fler tävlingar framöver. Stort grattis till alla fina mopsar som fick fina resultat!

 

Söndag

På söndagen fick vi storfrämmande av diverse familjemedlemmar som kom över på en spontanlunch. Altanen fylldes av hundar, barn, grillos och härligt umgänge! I vårvärmen satt vi alla och njöt av den underbara värmen och ljuset, och såg fram emot den sommartid som är på intågande.

 

Äntligen någon (Lisen!) som uppskattar våran sandlåda...

 

Senare på kvällen åkte husse iväg på internat och vi spenderade hela veckan ensamma med matte. Det är bara att konstatera att det blir betydligt färre korvar, godisar och annat ätbart når vi är ensamma med henne! Gissa om husse fick ett varmt välkomnande när han slutligen dök upp senare i veckan….

 

3 Maj 2009  | Länk | Gollum | 4 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Gollum The Pugelist                                             Skaffa en gratis hemsida