<<
Maj (2022)
>>

Kenth-Jocke och Mattias var till Bollnäs den 17e Maj.

X-cupen startade sin första tävling i Bollnäs den 17e Maj, Efter mycket kritik under veckan till Bollnäs som hade gallrat bort en hel del förare som hade tänkt satsa på cupen så kom nästa chock 100kr i entre avgift.

Våran syster Marie-Louise och hennes Man Kjell och barnen hade åkt 30 mil enkel resa för att titta på folkrace och fick betala 400kr i inträde lite sjukt tycker man nu fick de tillbaka 200kr för att barnen var minderåriga men det borde väl den som tog entre ha frågat(eller försökte han få in så mycket som möjligt?).

Hur som helst efter att det hade snöat hela natten som kom tävlingarna igång.

Kenth började med två (solklara):=) heat segrar och i det tredje heatet ledde han med minst 2-300 meter när en vevstake fick för sig o smita från motorn så 100 m före mål var det slutåkt denna dag,, det var A-finalen som bokstavligen gick upp i rök Kenth bestämde sig efter detta att inte satsa på cupen i år, lägger ner energin åt att fixa med Gotlands bilen istället.((P.s bilden är på Kents motor natten till söndagen när han hade rivit den))

Jocke lyckades vinna alla sina kvalheat i snygg stil = delad ledning i cupen det var två st fullpoängare)den lilla Nissan Micra som Frölander o Jocke lagt ner så mycket jobb på under veckan med byte av i stort sett det mesta i framvagnen,,sedan i A-finalen fick Jocke till en Kanon start som gjorde att han och Johan Olsson var först in i första kurvan där tog Jocke kommandot när olsson (flög) av banan då trodde man att finalen var klar men inte,,, Jockes växellåda ville inte vara med så det var bara att ge upp....Jävligt tråkigt....

Mattias gjorde här sin debut bland de stora Grabbarna och hade lånat Kenths Amazon, som snäll som han var gjorde allt för att inte köra på någon med hehe Matte körde väldigt snyggt o behärskat i sin första senior tävling och han fick placeringarna 4-4-3 fullt godkänt hade inte Matte varit (för)snäll mot några motståndare så har det kunnat räckt till final plats.P.s. Amazonen behövs varken riktas eller något inför nästa tävling Snyggt Matte:)