Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2019)
>>


tisdag

Ännu en dag då man inte fått mycket vettigt gjort, jag mår bäst när jag får jobba. Men i morgon kan jag köra som vanligt, lilltjejen hostar fortfarande men ingen feber längre.
Sonen tjatar om nya skor, så det får bli en tur till marieberg nån dag i veckan.
Vill köpa nya möbler också så det skulle passa med ett besök på ikea samtidigt.
Karin var här idag o tog lite kort på kattungarna, min kamera är fortfarande trasig.
Igår va hon också här o tog bort viruset i min dator :) Det som inte gick att ta bort enl "alla" *asg*
Akira passar kattungarna o lekte med Hector idag, ingen träning alls, förutom inkallning med kraftig störning,(en förbi cyklande tant med hund) men visst löd hon :)
Ikväll blir det Idol o tidigt i säng.
30 September 2008  | Länk | hundträning | 1 kommentar
Lastbilsolycka o sjukt barn

Sitter här ganska sent, har vart hemma idag med sjukt barn så det är svårt att komma i säng, borde städat mer så jag hade vart trött nu. *ler snett*
Tidigare i kväll fick jag ett telefonsamtal från min sambo, hans kollega har vält med sin lastbil o skadat sig lindrigt, troligen nåt fel på bilen. måste bara berätta att efter bara några timmar så fanns det film ang olyckan på youtube, håller snart med sonen, finns det inte på youtube så finns det inte alls, brukar han säja. Ja det är ett utsatt yrke att vara chaufför, är glad att de inte va min "gubbe" som råkade illa ut.
Akira har också råkat ut för en liten "olycka" den galna katten gjorde ett utfall mot henne o gav henne en kraftig reva på nosen, inte snällt, men hon missade iaf ögonen.
I morgon är det fotografering på skolan, så lilltjejen får åka dit fast hon inte är helt frisk, sen kan hon åka hem efteråt, jag ska vara hemma.
Nu blir det sängen o så hedrar vi sambon o hans kollegor med ett kort från olyckan.
29 September 2008  | Länk | städning | 0 kommentar
Tävling o blåst

Ägnat dagen åt lydnadstävlingar i Laxå, vi (jag, Agnes, Johan, Pernilla, Maria o Lena) satt på bänken o Karin tävlade. Inte alla som har så stor fanklubb, hihi Grattis Karin o Hector till första priset o en tredje placering med 174,5p i lydnadsklass 1.
Hector skötte sig utmärkt, trots att Karin va nervös för alla löv som blåste omkring, trodde nog han skulle gå upp på platsen men han låg så fint så :D
efteråt blev det hamburgare o dricka i Laxå o sen snabb resa hem med en väldigt trött lilltjej för lill tjejen är sjuk, fick hämta henne från skolan igår, men med hjälp av lite alvedon så ville hon åka iaf, fast de blev jobbigt med hostan mot slutet av tävlingen.
Nu blir det film med lilltjejen o softa i soffan, sambon är på boxning i Gävle, hans dotter tävlar där, lycka till önskar jag henne me.
Nu ska jag lägga in en högre växel med min träning också, fick blodad tand idag hehehe.
Hedrar Hector med ett kort på framsidan, tyvärr glömde vi ta kort på tävlingen, som vanligt när de är nåt speciellt, men Pernilla tog iaf ett efteråt.
27 September 2008  | Länk | TÄVLING | 0 kommentar
Nöjd med dagen

Idag blev det lek på gärdet under rasten, min cykel är på vift :( Vet vem som "lånat" den iaf. Sen blev det klubben på kvällen men innan det så jobbade jag o då kan det ske märkliga saker, det är visserligen fint väder men att man skulle få se någon sitta utomhus i bikini, mitt i Örebro, det verkar inte som en trolig tanke, ända tills idag, hahaha människan vägde säkert 150kg dessutom *fniss*
Träningen på klubben gick bra, idag va hon fokuserad på mig o var lika duktig som hon är här hemma.*yes* Det blev linförighet med svängar åt alla olika håll o sen två hopp, som blev lite "fel" men det berodde inte på hunden, de kan bli så ibland när man tränar både hund o barn samtidigt :O En plats han vi med också, Akira låg still som alltid hitills, men man kan aldrig vara säker. Dotterns hund började rulla sig idag, stackarn hon ska tävla på lördag, så nu kör vi plats varje dag. Hmm de blir ju bara en dag o träna på!!!

Varför det gick bra idag ? Jaa en teori som jag tror på är att idag så hoppade jag över hälsningarna o lösa pratet (med hunden i koppel) o gick bara en snabb runda i skogen o sen direkt in på plan o sen tillbaka till bilen, vila medan jag (utan hund) fikade o snacka runt me folk, sen ut en stund till.

Min bil har pajat så nu överlägger jag med sambon om hur vi ska lösa problemet med "hund /arbetsbil" Nån som har en bra disel, gärna pickup, till salu ?
Idol följer jag slaviskt, glömmer nästan bort mina övriga fam medlemmar, är det normalt, de ska ju vara ett ungdomsprogram, tecken på 40årskris elr bara att man är ungdomlig ? Tror på de sista vad ni än skriver *ler*
trevlig helg o vi håller tummarna Karin.
25 September 2008  | Länk | hundträning | 0 kommentar
Fast i välfärdshelvetet :P

Så hette föreställningen vi var på i helgen. Jag gillade den skarpt, så det blev en bra "julklapp" från sambon. Käkade på restaurang o gick till hotellet redan vid nio, hahaha vi som skulle "göra" Stockholm hela natten, börjar vi bli gamla ? Söndagen tillbringade vi i gamla stan, gjorde några fynd men mest så fönstershoppade vi :P Väll hemma igen blev det kalas hos svärmor, med nyrökt abbore *mums*o så tårta o kaffe förstås.
Akira var hos dottern, tack igen för hundpassningen. Nellys kattungar växer så det knakar, så snart är de större än henne, *fniss* (Jag har en pytteliten katt hona) Vid leverans kommer de iaf vara hundra procent hundvana, Akira passar dom hela tiden o nu tycker katten att de är ok också :D
Tränade lydnad hemma igår med Karin o körde henne o Hektor tävlingsmässigt en gång.Ska ut på långpromenad idag, vi har ju fått sommar igen, sååå underbart skönt med solen.
23 September 2008  | Länk | semester | 1 kommentar
Stadspromenader

Igår var jag hundvakt åt Hektor o på lunchen kom Pernilla hit, (tack för hjälpen med inköpet av salladen) Efter jobbet blev det klubben, men vågade inte lämna Hektor ensam i bilen, så vi lånade Niddes bur medan jag var skytt åt tjejerna som ska tävla på lördag. Lycka till båda två. sen drog vi o lämna tillbaks "vilden" till husse.
Idag "hittade" min jobbarkompis en kattunge på parkeringen vid svampen, den gick in i bussen o satte sig på min ratt, sååå söt. Sen var det bråttom på lunchen, drog med Akira till Kumla för att rasta dotterns hund, så det blev stadspromenad för bägge vovarna idag. Akira var helt uppslukad av alla lukter i asfalten, kanske på asfalt man ska spåra, hihihi
Ikväll när jag kom hem blev det att städa runt huset, jag fixade ju all tvätt igår efter påtryckningar från släktens "arbetsförmedlare" *ler* sen tog Akira o jag ett litet träningspass här hemma,(blev ju inte så mycket av det på klubben igår) det gick väldigt bra. tränade hopp o nu förstår hon att man ska hoppa bort från matte o sätta sig på andra sidan :) Har inte kört det helt färdigt ännu men snart så. Lite linförighet o där får man gå på tå för att få ett hyfsat resultat, inget som hon älskar direkt, men idag gick det bra. Kattungarna växer så det knakar o Nelly (kattmamman) börjar vara ute igen o då passar Akira på att agera "mamma" åt de små liven.
Längtar efter sambon som kommer hem ikväll o efter Karin som kommer i morgon "tror jag" ? Sen längtar jag till Lördag, då jag får min för tidiga julklapp :D
16 September 2008  | Länk | roliga promenader | 0 kommentar
Kattungarna o massor med svamp

Helgen har vart lugn, Akira har ägnat den till att ta hand om hu.. kattungarna, hon verkar tro att de är hennes *fniss* Kolla gärna in de söta korten när en kattunge "diar" *ler*
Jag tog iaf en långpromenad med akira igår em, skönt med sol igen.
Agnes har haft sin kompis här hela helgen, de har "TRÄNAT" Akira, så nu kan hon nog snart alla cirkus konster som finns, hihihi o så var vi till Marieberg en sväng, det blev nya gummistövlar o en snygg kläning till Agnes,sen kom Karin o Johan hit med massor av svamp till mig, de hade plockat 19kg trattisar på mindre än två timmar, TACK SÅ MYCKET <3
Idag blir det en sväng till Hallsberg, ska köra grannflickan på dans, sen svänga förbi Karin med pengar, så hon kan åka på sin lilla utflykt, LYCKA TILL :P
Nu ska vi ut o njuta av solen, lägger nog ett spår o testar nya linan.
14 September 2008  | Länk | hundträning | 0 kommentar
fortsättning på förra bloggen

Tillbaks från Agnes ridning, gör ett nytt försök att beskriva Akiras korning.
Extriör, se förra blogginlägget.
Mentaldelen: alltså 356p o godkänd även där, för er som vill veta varje del poäng hänvisar jag till skk, sök på Derbes Exa, de tar för lång tid att skriva ner allt, men hon var iaf inte så social som jag tycker, fast på social självsäkerhet fick hon topp poäng o hon jagade lilla bytet, de gjorde hon inte på mht :O
Avreaktionerna var bra ( vilket jag tycker är viktigt) förutom på det momentet när jag försvann, de löste hon inte själv, utan blev ståendes skällande tills jag lockade o testledarn gick framåt, då rusade hon till mig. sen fanns det lite intresse för pappfigurerna kvar på tillbaka vägen, men sen var det glömt, precis som på övriga moment. Modet räcker inte riktigt hela vägen utan min hjälp, nåt jag redan visste. I förhållande till mht så har Akira iaf blivit mycket mer självsäker o modig.
Ja en relativt bra hund med vissa mod brister, så kan man sammanfatta, sa testledarn efteråt, det är jag nöjd med elr som nån sagt tidigare, Nån hjälte är hon inte, men en förbannat trevlig hund som kan gå väldigt långt.
Med dessa "visdomsord" tackar vi för oss för den här gången. Har någon frågor, så hör av er så kan jag berätta mer.
Nu ska Akira o jag slåss med katten, finns det mentaltester för katter ? Hon har blitt galen sen kattungarna kom *asg*
10 September 2008  | Länk | korning | 2 kommentarer
Regn hela tiden

Måste det regna VARJE DAG ? Hmm hur som helst så är det fullt upp denna vecka nu när "gubben" jobbar. ska iaf hinna med ett besök på kbk på torsdag, så man får träffa alla o skryta lite över sin duktiga hund :P hehehe
Kommer inte ut på min mail,berättar lite "kortfattat" här ist ang Korningen.

Extriör: Hon hade nästan ettor på allt, men domaren ( Harry Hermansson) tyckte hon hade aningen långa öron, så där blev det en anmärkning o så sprang hon i passgång hela tiden, så han gav bara tvåor på steglängden. Hahaha Hon har världens längsta kliv normalt men så fort hon ska springa runt med en tok i koppel brevid så blir det så där, tränings sak, ja vet men orkar inte, de finns mycket annat som är roligare att träna :D Hon blev iaf godkänd o hon var 60 hög, som tur va :P
Mentaldelen: 356 poäng Hon kampade som en tok men kom inte tillbaks med leksaken o socialgubben tyckte hon vi skulle skälla ut ordentligt, så samarbetet o socialt samspel blev bara en tvåor, hon som älskar folk. Måste åka till ridningen nu, men jag ska lägga ut hela korningen senare.
ha de gott
10 September 2008  | Länk | korning | 0 kommentar
trött, trött men väldigt nöjd :D

Jaha, så va det gjort då. Akira korades idag med godkänt resultat på både exriör o mentaldelen. *glad* Jag var väldigt trött efter gårdagens trevliga fest för 40åringarna, men det va bara att bita tag i sänggaveln i morse o hasa sig upp, hehehe
Tack till Karin o Johan som följde med o var sällskap/ fotograf hela denna lååånga dag i regnet. de blev visst inte så många kort, Karin glömde använda kameran när det bar iväg in i skogen :)
Nu blir det bad av lilltjejen sen sova.
7 September 2008  | Länk | korning | 0 kommentar
Skydd, sista badet, kattögon o fest

Konstig rubrik ? Ja men det är precis det som det här blogginlägget handlar om.
I söndags va de skydd o Akira fick prova på både transport och att gå i munkorg, släppandet körde vi en gång o de verkade sitta skapligt,ville inte bråka för mycket om det med tanke på korningen på söndag. Transporten där måste jag jobba mer med lydnaden o munkorgen gjorde henne mer arg än vanligt, så det finns lite att jobba på. Jag fick kort av Pernilla på msn, men de blev nåt fel så titta i hennes blogg om ni vill se kort.
Idag ( 1 Sep ) var vi till Säbylundssjön efter jobbet, efter viss tvekan så kastade sig Akira i o sen var det full fart i o ur efter pinnar, var det sommarens sista bad ?
Kattungarna har börjat öppna ögonen, nu är de såå söta men min mobilkamera går inte att fota med inomhus, ja måste fixa den andra riktiga kameran.
Förberedelserna för festen är i full gång, så denna vecka blir inte mycket tid hemma, hihihi
Sonen tycker det är mycket i skolan, läxor varje dag o han har väldigt höga krav på sig själv, hoppas han fixar det. Kortet är på honom o hans kusin, de klippte sig (rakade) likadant utan att veta om varandras nya frilla :D
1 September 2008  | Länk | hundträning | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida