The Royal Jet-Set Poker Club
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Borde staten köpa Volvo och SAAB? - NEEJ!

Dagens Industri skriver:
"För att rädda svensk bilindustri och svenska jobb måste staten ta över Volvo och Saab"


Klart ingen vill bli av med jobbet men jag fattar inte hur det ska bli bättre av att staten går in med pengar i fabriker som tillverkar saker som vi inte vill ha. Det är ju trots allt så att staten är VI. Det hade väl vart bättre att vi köpte en Volvo om vi nu trodde att vi ville ha en Volvo. Men uppenbarligen vill vi ju inte ha stora miljöovänliga bilar som tillverkas i ett land där det är för dyrt att tillverka bilar, utan vi vill ha andra grejer.

Det räcker väl med att staten redan äger spritbutiker, nätpoker, trasiga tåg och kraschade banker, jag tycker inte dom behöver äga fabriker heller. Hade man resonerat så hade väl staten fått gå in och äga alla jordbruk när folk slutade mjölka kossor för 70 år sedan. Det gjorde dom ju inte tack o lov så jag ser inte varför vi ska vända på den utvecklingen nu. Samma med varvsindustrin, man har ju redan testat det en gång. När det inte gick o sälja oljetankar så tänkte man att det blir mycket bättre om staten går in och köper oljetankers, det gick ju skitbra ;) Till slut fick man skrota dom där båtarna istället och folk blev ju av med jobben i alla fall, det är det som är grejen.

Vi hitta ju på nya jobb, för 70 år sedan var det ju ingen som jobba med det som vi jobbar med nu. Ingen som ens hade en dator på jobbet ju. Så kommer det ju va om 70 år till, det är ju ingen som kommer jobba i en fabrik i Sverige om 70 år. Det är ingen som kommer va systemvetare heller. Folk kommer ju va något annat, det är därför jag säger att om vi nu ska stoppa in skattepengar och skapa jobb, då får vi ju skapa jobb som bygger saker som vi faktiskt behöver, typ nya vägar, bredare bredband och snabbare tåg. Eller skapa idéer som kommer på jobb som inte finns är, det vore väl det allra bästa. Inte för att jag vet vad det e för jobb med det kanske Sven-Otto Littorin vet. (arbetsmarknadsminister). Det borde han ju i alla fall veta, jag menar det är ju hans jobb. OCH han jobbar ju för staten menar jag;)!

/ Viktor Gullbrandsson (grundare/delägare)11 December 2008  | Politik | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & The Royal Jet-Set Poker Club. Bör enligt tradition va minst                                             Skaffa en gratis hemsida