The Royal Jet-Set Poker Club
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Burberrys nya ruta

Burberry anno 2008. Märket som har blivit inrutad av sitt klassiska mönster väljer nu att uppdatera det. Resultatet ser du till höger.

Burberrys rutmönster är ett av världens mest klassiska. Men det är också ett av världens mest kopierade och frekvent synligt på så kallade chavs vilket gör livet svårare för marknadschefer och pr-människor på engelska märken som just Burberry och
Aquscutum men också italienska Prada och Dolce & Gabbana.

Burberry försöker därför mota Olle i grind och lanserar en helt ny ruta i monokroma färger som svart, kolgrå och vitt. Burberrys creative director Christopher Bailey säger däremot att han har inspirerats av energin och attityden som finns i parfymen Burberry The Beat for Men.

Lanseringen i butik av det nya mönstret kommer att ske i vår och kommer främst att synas på herrkläderna i deras klassiska linje London.

Kläderna från Burberrys vår- och sommarkollektion finns däremot redan nu tillgängligt på Burberry.com.


_____________________________________________________


Online Poker SM 2008, har du vad som krävs? Klicka här!


28 November 2008  | Länk | Märkesmani | 1 kommentar
Klassikern: Chinos

I sina bästa stunder är chinos det ideala mellanläget mellan jeans och kostymbrallor. De som valt jeans på en somrig tillställning tänker »jäklar, det hade varit stiligare med chinos«, medan kostymkillen tänker »fanken, med chinos hade jag fortfarande sett elegant ut, men på ett sportigt sätt«.

Baksidan är att chinos inte tål samma dagliga användande som ett par jeans innan de blir solkiga, och den som alltför ofta vågar lita på sina chinos i mer officiella sammanhang står där plötsligt med ljumskarnas svettveck exponerade för hela offentligheten att se.

Ändå handlar det i slutändan om kvalitet. Chinos i tjockare och styvare bomullsväv står pall för det mesta, inte minst bevisat av att till exempel de engelska och amerikanska arméerna kört med khakifärgade chinos till sina sommaruniformer i stort sett hela 1900-talet.

På engelska säger man ofta khakis om sina chinos, ordet anspelar förstås på färgen brittiska soldater i Indien fick fram genom att färga sina vita byxor med te, lera och kryddor för att smälta in i omgivningarna – på hindi betyder khaki damm- eller sandfärgad. Ordet chinos i sig är spanska för kineser, ett arv från när USA krigade i Asien i byxor sydda av kineser.

Från 1950 och framåt har chinos vunnit mycket mark och Dockers är det märke som haft byxorna i sin kollektion även mellan trendtopparna sedan starten 1986 (70 procent av amerikanska män mellan 25 och 45 år lär ha ett par Dockers hemma). Men då och då hoppar även andra designers på tåget, som inför den här sommaren.

Bär så:
* Elvis Presley
I filmen GI Blues från 1960 får vi ett praktexempel på hur bra en amerikansk soldat klädde i sina chinos.

* Jack Kerouac
USA:s beatniks med Kerouac i spetsen körde stenhårt med chinos och gjorde plagget poppis bland vanligt folk. Vi förstår varför.

* Prins Harry
Många engelska skolor har chinos som en del av skoluniformen, som Eton där lillprinsen gick.

Icke så:
* Jack Nicholson
Han, liksom många andra män, har gått i den fälla som innebär att man litar på sina chinos eleganta egenskaper lite för länge. Efter några veckor behövs en tvätt.
18 November 2008  | Länk | Märkesmani | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & The Royal Jet-Set Poker Club. Bör enligt tradition va minst                                             Skaffa en gratis hemsida