The Royal Jet-Set Poker Club
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2020)
>>


Veckans designer: Hackett

Jeremy Hackett hade som ung man inga svindlande akademiska planer. När han var 17 år hoppade han av skolan i Clifton, en förort till Bristol, för att börja jobba heltid på den lokala herrekiperingen i samma stad. Inom bara ett år lämnade han Clifton för London, där han efter att ha jobbat ett tag på den välrenommerade modegatan Kings Road slutligen fick en plats hos en skräddare på Savile Row. Samtidigt startade han en sidoverksamhet där han köpte in och sålde second hand-kläder, en verksamhet som kompisen Ashley Lloyd-Jennings senare hoppade på. 1983, ett par år senare, öppnar de två en butik tillsammans för sitt ändamål, och ytterligare två år senare börjar man tillverka egna kläder.

Detta var upptakten till Hackett, klädmärket som har kommit att bli synonymt med brittisk preppy, och för många engelsmän har Hackett ersatt Burberrys status som basen i en brittisk garderob. Tänk tweed, pikeer och cutawaykragar - och lägg till att märket tillhör de engelska kungabarnens favoritmärken. Jeremy Hackett betraktas som en auktoritet inom herrmode, och har bland annat skrivit boken Mr. Classic, en bibel för alla dandys världen över.

För mer info besök viktorgullbrandsson.blogg.se

/ jet-set poker_____________________________________________________

Online Poker SM 2008, har du vad som krävs? Klicka här!


15 December 2008  | Länk | Märkesmani | 2 kommentarer
Borde staten köpa Volvo och SAAB? - NEEJ!

Dagens Industri skriver:
"För att rädda svensk bilindustri och svenska jobb måste staten ta över Volvo och Saab"


Klart ingen vill bli av med jobbet men jag fattar inte hur det ska bli bättre av att staten går in med pengar i fabriker som tillverkar saker som vi inte vill ha. Det är ju trots allt så att staten är VI. Det hade väl vart bättre att vi köpte en Volvo om vi nu trodde att vi ville ha en Volvo. Men uppenbarligen vill vi ju inte ha stora miljöovänliga bilar som tillverkas i ett land där det är för dyrt att tillverka bilar, utan vi vill ha andra grejer.

Det räcker väl med att staten redan äger spritbutiker, nätpoker, trasiga tåg och kraschade banker, jag tycker inte dom behöver äga fabriker heller. Hade man resonerat så hade väl staten fått gå in och äga alla jordbruk när folk slutade mjölka kossor för 70 år sedan. Det gjorde dom ju inte tack o lov så jag ser inte varför vi ska vända på den utvecklingen nu. Samma med varvsindustrin, man har ju redan testat det en gång. När det inte gick o sälja oljetankar så tänkte man att det blir mycket bättre om staten går in och köper oljetankers, det gick ju skitbra ;) Till slut fick man skrota dom där båtarna istället och folk blev ju av med jobben i alla fall, det är det som är grejen.

Vi hitta ju på nya jobb, för 70 år sedan var det ju ingen som jobba med det som vi jobbar med nu. Ingen som ens hade en dator på jobbet ju. Så kommer det ju va om 70 år till, det är ju ingen som kommer jobba i en fabrik i Sverige om 70 år. Det är ingen som kommer va systemvetare heller. Folk kommer ju va något annat, det är därför jag säger att om vi nu ska stoppa in skattepengar och skapa jobb, då får vi ju skapa jobb som bygger saker som vi faktiskt behöver, typ nya vägar, bredare bredband och snabbare tåg. Eller skapa idéer som kommer på jobb som inte finns är, det vore väl det allra bästa. Inte för att jag vet vad det e för jobb med det kanske Sven-Otto Littorin vet. (arbetsmarknadsminister). Det borde han ju i alla fall veta, jag menar det är ju hans jobb. OCH han jobbar ju för staten menar jag;)!

/ Viktor Gullbrandsson (grundare/delägare)11 December 2008  | Länk | Politik | 0 kommentar
Canada Goose lanserar cityjackor!

Herrmodellen Voyager ur Canada Gooses nya satsning kostar 4 500 kronor och du hittar serien hos Nk Sport & Fritid, Red devil och Urbanstreet. Finns i butik nu.

Så här har du aldrig sett tidigare. Nytillskottet Travel Collection tillhandahåller inte bara, som namnet antyder, lättare och tunnare plagg utan är också deras mest diskreta någonsin – utan den, i kreddkretsar, ökända avsändaren.

Det finns tillfällen då en varm vinterjacka är ett måste även i stadsmiljö, något som Travel Collection mer än väl tillgodoser. Kvar finns fortfarande det värmande gåsdunet men skillnaden är att Canada Goose nu har pressat det tätare, vilket gör att du klarar dig från kylan lika bra utan att behöva bära en otymplig expeditionsjacka.

Att den utstickande logotypen har ersatts med en avsändare som går ton i ton, att pälskanten har avlägsnats och att färgerna går i en dovare skala ser vi också som ett stort plus.

För mer info besök Canada Gooses hemsida.

/ jet-set poker_____________________________________________________

Online Poker SM 2008, har du vad som krävs?Klicka här!

10 December 2008  | Länk | Märkesmani | 1 kommentar
Tiger lanserar casual-kollektion

Tiger of Sweden vill liera sig med den brittiske gentlemannen. Därför lanserar de en casual-kollektion som knyter an till ett engelskt klubbtema.

– Vi har hämtat inspiration från motercykeltävlingen TT Races på Isle of Man under 50- och 60-talen, säger Christian Lippich, som designar
Tiger of Swedens herrkollektioner tillsammans med Ronnie McDonald.

Kollektionen blir en del av märkets klassiskt dressade linje Black Label. Huvudfärgerna är rött, vitt, svart och grått.

– Nyckelplaggen är rackingjackor med tvättad look och tvättade chinos. Även den grovstickade polotröjan är karakteristisk för kollektionen.

För mer info besök Tiger of Swedens hemsida.

/ jet-set poker
1 December 2008  | Länk | Märkesmani | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & The Royal Jet-Set Poker Club. Bör enligt tradition va minst                                             Skaffa en gratis hemsida