Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Dax att skriva igen!

Väldigt längesedan det blev några rader här på sidan.
Mycket har hänt, både hundträning och altanbygge. Aliz har fått prova på lite agility men tyvärr så har vi för dåligt med möjligheter. Nu är medlemmar i Umeå brukshundsklubb och räknar med att kunna vara med på några inomhusträningar i Vinter. Vi börjar redan nu till helgen. Dessutom har jag anmält Aliz och Tindra till Piteås inomhustävling. Vi åker upp och deltar en av dagarna - vi får se hur vi gör med Aliz, hon är något rädd för gungan och lite väl yr på planen.
Något som också blivit något av ett problem är att hon skäller åt minsta lilla ljud, om någon går förbi huset eller ibland vet vi inte vad hon skäller åt. Vi måste nog försöka jobba med det- vet bara inte riktigt hur.
Nu ska vi försöka planera träningen till helgen.
1 November 2012  | Länk | Aliz | 1 kommentar
Vännäs internationella idag!

Jag och Aliz har varit på vännäsutställningen i dag. Vi hade turen att få krypa in med Lena Wedesting i hennes tält. Lite hjälp och en del goda råd fick vi också.
Många fina hundar, Aliz har inte den bästa pälsen just nu så det slutade med ett VG och placerades 4.
Kritiken: Feminin ges ett något långt intryck, önskar henne i bättre hull ger bättre skulder placering. Härlig blick i mörka ögon mycket vackert huvud nedan fin underkäke, inte i bästa påls. Vi får vänta ett år! Very Good plac 4

En riktigt rolig dag med trevligt sällskap, nu får vi vänta tills vintern innan vi ställer igen.
16 Juni 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
HD och AD röntgen!

I dag har vi varit hos veterinären och röntgad och vaccinerat Aliz.
Jag var väl förberedd med kamera och bad att få fota plåtarna. Men då erbjöd dem mig att få plåtarna utbrända på en cd-skiva :) snopen blev jag och tackad givetvis ja!
Dessutom så lyssnade han lite extra på Aliz hjärta eftersom hon var född med ett blåsljud, han hörde inte något konstigt alls :) så härligt!
En spruta med vaccin sen tog vi våran skiva och åkte hemmåt.
Nu sitter jag här och har försökt titta på bilderna/plåtarna... knepigt format som bara funkar på en av våra datorer och dessutom så går de inte spara om så att jag kan lägga ut dem. Det blir till att använda print screen :( synd.
Jag borde förstås ha fotat i alla fall när jag ända hade kameran med. Ja, ja man lär så länge man lever.
1 Juni 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Äntligen vår!

Nu börjar vi äntligen ana att det ska bli sommar. Idag 17 maj fyller Aliz, Kråkeslottets 17 maj kull 1år.
Vårt lilla yrväder har gått valpkurs och just nyss också avslutat en kort men intensiv allmänlydnad med fokus på gå fint i koppel och hundmöten.
Hemma på gården har vi ställt upp slalomhindret och ett hopp som vi jobbar lite med. Det ligger videklipp här på sidan så kan ni se hur vi har lyckats så här långt.

Vi är anmälda till Vännäs stora utställning i juni så det ser vi fram emot. Däremot missade vi med två dagar anmälan till Nordmalings agility-tävling, det var riktigt surt :( . Inte för Aliz, men Tindra var det tänkt att köra med. Nu får vi vänta rätt länge innan vi får tävla något.
Sommaren kommer att fyllas med bygge av altan vilket gör att vi inte kan åka riktigt på allt vi vill.
17 Maj 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Storfrämmande från Kråkeslottets!

Vi har haft en super dag tillsammans med Linda och tre av hennes hundar. Miss Mercedes, Mr Caddy och Hera.
En heldag med teori och praktik i utställning och förberedelser av hund. Som objekt stod Kråkeslottets Hipp Hurra, Aliz. Badad efter konstens alla regler och med ett mindre ryggskott för Linda så blev det fön och borstning och slutligen lite trimmning.
Resultatet blev helt fantastiskt!
Kan jag nu bara lära mig att ställa henne på bästa sätt så kanske vi kan få se en del fina resultat i sommar!

Hundarna har busat ute i snön och Jenny tog en sjukdag så att hon fick lite extra tid med sin nya favorit hund Mercan.

Tusen tack Linda! Du är den bästa uppfödaren som finns, ställer upp i vått och torrt och ser till att jag får all den hjälp jag behöver. Nu är det bar a till att leverera.
Bilden är tagen just före trimmningen!
3 April 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Lite sheltiebus!

I dag har varit en toppen härlig dag. Vi tog en tur med skotern som vi lånat av pappa. Eftersom vi hade Sara hemma och hon ville väldigt gärna följa med så fick Thomas köra två gånger. Föret var inte det bästa men vi klarade oss utan fastkörning. Sen passade jag på att fota lite när solen var framme.
I morgon så hoppas jag få veta om vi kommer med på en allmänlydnaskurs för Aliz. 3 tillfällen i mindre grupp - låter som en kanon idé, vi behöver verkligen jobba mer med lydnaden. Inte för att vi ska bli några proffs, men det är alltid kul att ha en hund som hör någorlunda på vad man säger. Aliz behöver också bli mer följsam om vi ska jobba med agility. Ja, ja vi håller tummarna att vi kommer med så ska vi nog fixa detta.
25 Mars 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Utställning 2 inoff i Vännäs 10 mars!

I dag var det dax för Aliz Kråkeslottets Hipp Hurra att gå på sin andra utställning. Inför utställningen har jag försökt mig på att fixa och trimma henne till sitt bäst och det gick väl sådär. Men man lär av misstagen, det kan bara bli bättre.

Dagens domare: Maria Palmqvist

Kritik: Juniortik av utmärkt typ. Mycket vackert huvud med utmärkt könsprägel. Utmärkt nosparti, vackert mörka ögon. Kort bett. bra hals, något framskjuten skuldra. Aningen trång i fronten. Utmärkt överlinje, bra vinklar. Rör sig bra från sidan men marktrångt, utmärktk päls. Trevligt Temprament!

Hederspris och 2:a bästa tik. Vinnare och bäst i ras blev Vanessa prinessa.

En trevlig dag som gav mersmak!
10 Mars 2012  | Länk | Aliz | 1 kommentar
Fix och trix!

Nu har jag på allvar påbörjat min inskolning för att piffa till Aliz för utställning. Inte helt enkelt vill jag bara tala om. Tror mig ha köpt in rätt prylar, schampo, borstar, saxar och spray. Fick tips på en riktigt bra sidahttp://eagermind.wordpress.com/grooming-2/grooming/ där man kan läsa och se hur det ska göras. I går duschade och fönade jag Aliz och sen påbörjades trimmningen. Efter lite brevväxling med Linda på Kråkeslottet och direktiv så har vi nu fortsatt med lite klipp även idag. Det är långt innan man är full-lärd. Fler bilder finns i bilddagboken här på sidan. Nu väntar jag på Lindas utlåtande och nya direktiv.

/ M
5 Mars 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Nya prylar !

Äntligen har jag fått hem en av mina beställningar av nya prylar för att kunna fixa princessorna. Två nya borstar och en pluto-duk. Det blev en Xento borste med svinborst och en pinnborste som jag hoppas är bra. Dessutom blev det en Pluto-duk som ska vara bra när man ska torka hundarna extra bra uppsugningsförmåga - ja, vi får väl se :) Dessutom så blev det en liten burk med blodstillande pulver om olyckan är framme när vi klipper klorna. Nu väntar jag bara på min andra beställning på schampo, balsam och någon typ av super spray "Ice" något.
Det är inte så lätt att veta vad man ska köpa och inte köpa. Men som tur var har jag fått goda råd Linda på Kråkeslottets kennel.

Nu får vi hoppas att Aliz klo växer ut snabbt så att vi snart kan ta henne in i duschen. Veterinären varnade lite för eventuell infektion, så därför är det bäst att vara försiktig. Men det ser riktigt fint ut och det ser ut som att det kommer att gå bra. Vi bandagerar när vi går på längre promenader för att undvika ytterligare något elände.
Här kommer bild på mina nya prylar!
19 Januari 2012  | Länk | Aliz | 1 kommentar
Kloskada!

Mycket har hänt sedan sist jag var inne och uppdaterade sidan. Men det som varit mest i fokus är att Aliz brutit en klo. Detta hände dagen före julafton, så det bar av till veterinären. Jag märkte att hon haltade efter att hon varit ute och lekt i snön. När jag då började undersöka henne såg jag att ena klon på framtassen var lite blodig. Väl hos veterinären så beslutade de genast att klokapseln skulle plockas bort och en röntgen av tassen gjordes. Ena ligamentet var också mest troligt avslitet. Bandage, smärtstillande och sen iväg hem. Allt gick bra trots många turer med bandaget som hela tiden lossnade. Det läkte fint och pulpan torkade ihop som den skulle. Så hände det för nu en vecka sedan att när Aliz fick vara med ute i skidspåret. Den lilla pulpan hade lossnat ! I väg till veterinären igen. Ja, som vi såg så var pulpan borta, men i övrigt inget konstig. Antibiotika och smärtstillande. Stränga order om att hålla tassen torr för att undvika en infektion. Varje gång vi ska ut så är det ett litet pyssel med att täcka över tassen med en liten strumpa och plast. Det är riktigt svårt att hitta något som sitter kvar när hon är ute. Nu ser det torrt och fint ut och inte svullet, vi får hoppas att vi lyckas hålla det så. Om det inte är bra efter 10 dagars antibiotika ska vi in igen. Det man är rädd för är en kraftig infektion som lätt kan bli kronisk. Vi gör allt vi kan för att hålla det torrt och rent.
Bilden visar hur det såg ut när vi åkte till veterinären efter att pulpan lossnat.
15 Januari 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Valpkursen går mot sitt slut!

Helt super att få gå valpkurs med Aliz. Vi har provat på det mesta, bl a spår och sök som Aliz fixade riktigt bra. I dag har vi dessutom haft en heldag med hundanalys. Aliz visade på god förighet men däremot så dissade hon de flesta när hon fritt fick hälsa. Lek-övningen gick super bra, hon tog kampen och släpten de också bra. I morgon har vi sista tillfället då ska vi gå ett prov och få tips på olika aktiviteter. På kursen har det varit många olika raser allt från Hamliton stövare till liten puddel. På bilden är labradoren Zäta.
20 November 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Utställningspremiär!

I helgen har vi varit på Aliz första utställning. Det gick riktigt fint BIM och HP, vi tyckte nog nästan att hon skulle gått vidare men det tyckte tydligen inte domaren.
Aliz skötte sig riktigt bra i ringen. Det var i Vindeln på ridhuset. Lägger bilder i bildagboken så får ni se Aliz och hanvalpen som slog henne och Tindra.

Förutom Aliz så hade också Sara premiär i ringen med Tindra. Resultat blev inte riktigt topp men det visste vi nästan i förväg. Inge päls i stort sett men det var inte det som domaren slog ned på utan för runda ögon och sluttande kors och att hon skjuter ryggen lite. Riktig trevligt jag hoppas vi snart får möjlighet att prova igen med Aliz.
13 November 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Utflykt till Kennel Laipos!

I går lördag så gjorde vi oss en liten utflykt till Lillmor och hennes små valpar. 7 veckor gamla och söta som socker. Lägger några bilder i fotodagboken. Dessutom så var Annica från Nizelines kennel också på besök så vi hade en trevlig stund tillsammans med gott fika och mycket hundsnack. I dag ser vädret ut att bli toppen så jag hoppas att Sara har tid med lite fotografering.
30 Oktober 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
5 månader

5 månader nästan rumsren och ett riktigt charmtroll.
Vi har nu fixat en hundkurs till byn 7 ekipage är anmälda så här långt. Start nästa måndag och sen kör vi 2 ggr i veckan för att hinna innan värsta snön.
Men dumt nog så har jag lyckats ställa till ordentligt. I söndags stukade jag foten när jag var på macken och tankade. Den är 3 ggr så stor och blå lila runt om. Men förhoppningsvis så ska jag väl kunna gå ordentligt till på måndag.

Ikväll så markerade Tindra ordentligt när Aliz försökte ta för sig av hennes mat. Tindra får nämligen färskfoder "Bravo" eftersom hon är nyopererad. Aliz backade lite men verkade inte speciellt rädd men förstod att hon inte skulle få ta del av Tindras delikatesser.
18 Oktober 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Nya bilder och snart rumsren!

Aliz har blivit riktigt duktig på att säga till när hon ska ut, det gäller bara att var observant. Något som har hänt i veckan är också att hon nu hoppar upp på både soffor och sängar. Har hittat henne sovande på soffan på Prinsessan Tindras favoritplats :). Jag trodde inte att hon skulle komma på det så här snabbt, men det är klart när hon ser hur Tindra gör så är det inte så konstigt. I kväll har vi varit på agilitybanan och Aliz fick prova att gå igenom tunnel, vilket gick hur bra som helst. Tindra har fått sig ett rejält träningspass på banan inför helgens tävlingar. Har också försökt mäta Aliz i kväll om allt stämmer så är hon nu 33.5 cm hög. Mätningen är svår att få till så vi får ta det med en nypa salt.
Lite bus på gården har vi också hunnit med.
21 September 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Oooops en räv på gården!

Gick just ut med Aliz i lilla hagen på baksidan, när jag står och väntar springer en räv rakt genom tomten! Snopen blev jag verkligen. Undrar om en räv skulle ta en valp? Nu är det till att ha koll på lilla damen när vi rastar henne på kvällen.

Aliz har blivit riktigt duktig, snart är hon nog rumsren. Husse som är hemma på dagarna med henne verkar göra ett kanon jobb. Trots att det regnar näste hela tiden.
Mat äter hon med samma aptit som när hon kom till oss. Känner mig lite orolig för att hon kanske har blivit lite rund om magen, vi får höra vad Linda säger när vi träffas till helgen i Nordmaling. Det ska bli riktigt kul att få tävla med Tindra i helgen, synd bara att vi inte varit på banan så mycket. Hemma träningen blir lite enformig. Onsdag eller Torsdag måste vi åka och trimma till det sista inför helgen. Fredag tar jag ledigt så vi får förbereda oss på bästa sätt.

Tyvärr inga nya bilder, vädret har inte varit det bästa.
19 September 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
16 v

Nu har Aliz passerat 16 veckor och enligt våra mätningar här hemma så är hon 31,5 cm hög. Vikten har jag inte kunna fastställa då vi inte har någon fungerande våg.
Aliz är en fartig tjej med mycket energi. Hon hälsar alla i familjen hjärtligt välkomna hem.
Thomas har den här veckan börjat med att arbeta skift och under hösten fram emot jul så kommer han att jobba ständig eftermiddag. Vilket är toppen, Tindra och Aliz kan stanna hemma när jag jobbar istället för att vara på kontoret. Tindra tycker i och försig att det är rätt skönt på soffan där men Aliz tycker det är lite trist. Hemma får hon busa och följa med uti skogen i stället. Perfekt, ibland blir saker bara bättre och bättre.

Aliz är rätt så frammåt och kavat ännu så länge och hon lyder bra på namnet. Vi har börjat att träna lite mer aktivt med kampen och det funkar rätt bra.
Tindra får träning på gården med slalom, vi ska försöka få till det så att hon tar det från alla sidor. Vi är anmälda till Nordmaling på tävling och tanken fanns att åka till Ö-vik, men... Mina föräldrar har just sålt huset och ska flytta till slutet av september. Vilket innebär att vi måste tömma huset på en massa gamla prylar så Övik blir det nog tyvärr inte. Men Nordmaling kommer jag inte att missa för allt i världen.

Har lagt in lite nya bilder på Alliz i albumet.
8 September 2011  | Länk | Aliz | 1 kommentar
Liten tjej blir större och större!

I veckan har vi varit till veterinären för vaccination, det gick riktigt bra. Tindra och Aliz springer och leker riktigt bra. Ännu har vi inte lyckats med att få Aliz rumsren men det går åt rätt håll. Sen måste man ju undra varför i hela världen valpar ska vara så glada i att äta bajs (äkligt).

Aliz väger vid 13 veckor 3.6 kg och är 29,5 cm hög.
Öronen är fina men vi säkrar med lite häftmassa emellanåt.
Sist gick kloklippningen som en dans, Aliz brydde sig inte alls. Helt otroligt!
Vi socialicerar genom att åka på fotbollsmatcher och lite annat kul. Här har det varit 17-års kallas för vår Sara så Aliz har fått bekanta sig med en del nya människor.
Snart ska jag uppdatera bilder och info om Aliz, men tiden har inte riktigt räkt till.
Nu är vi inne i våra rutiner jobb, skola och träningar.
22 Augusti 2011  | Länk | Aliz | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida