Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Nya prylar !

Äntligen har jag fått hem en av mina beställningar av nya prylar för att kunna fixa princessorna. Två nya borstar och en pluto-duk. Det blev en Xento borste med svinborst och en pinnborste som jag hoppas är bra. Dessutom blev det en Pluto-duk som ska vara bra när man ska torka hundarna extra bra uppsugningsförmåga - ja, vi får väl se :) Dessutom så blev det en liten burk med blodstillande pulver om olyckan är framme när vi klipper klorna. Nu väntar jag bara på min andra beställning på schampo, balsam och någon typ av super spray "Ice" något.
Det är inte så lätt att veta vad man ska köpa och inte köpa. Men som tur var har jag fått goda råd Linda på Kråkeslottets kennel.

Nu får vi hoppas att Aliz klo växer ut snabbt så att vi snart kan ta henne in i duschen. Veterinären varnade lite för eventuell infektion, så därför är det bäst att vara försiktig. Men det ser riktigt fint ut och det ser ut som att det kommer att gå bra. Vi bandagerar när vi går på längre promenader för att undvika ytterligare något elände.
Här kommer bild på mina nya prylar!
19 Januari 2012  | Länk | Aliz | 1 kommentar
Kloskada!

Mycket har hänt sedan sist jag var inne och uppdaterade sidan. Men det som varit mest i fokus är att Aliz brutit en klo. Detta hände dagen före julafton, så det bar av till veterinären. Jag märkte att hon haltade efter att hon varit ute och lekt i snön. När jag då började undersöka henne såg jag att ena klon på framtassen var lite blodig. Väl hos veterinären så beslutade de genast att klokapseln skulle plockas bort och en röntgen av tassen gjordes. Ena ligamentet var också mest troligt avslitet. Bandage, smärtstillande och sen iväg hem. Allt gick bra trots många turer med bandaget som hela tiden lossnade. Det läkte fint och pulpan torkade ihop som den skulle. Så hände det för nu en vecka sedan att när Aliz fick vara med ute i skidspåret. Den lilla pulpan hade lossnat ! I väg till veterinären igen. Ja, som vi såg så var pulpan borta, men i övrigt inget konstig. Antibiotika och smärtstillande. Stränga order om att hålla tassen torr för att undvika en infektion. Varje gång vi ska ut så är det ett litet pyssel med att täcka över tassen med en liten strumpa och plast. Det är riktigt svårt att hitta något som sitter kvar när hon är ute. Nu ser det torrt och fint ut och inte svullet, vi får hoppas att vi lyckas hålla det så. Om det inte är bra efter 10 dagars antibiotika ska vi in igen. Det man är rädd för är en kraftig infektion som lätt kan bli kronisk. Vi gör allt vi kan för att hålla det torrt och rent.
Bilden visar hur det såg ut när vi åkte till veterinären efter att pulpan lossnat.
15 Januari 2012  | Länk | Aliz | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida