Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Agility dag2!

Jag kunde aldrig tro att det skulle gå så här bra efter bara två dagars träning.
Vi började dagen med att bygga en agilitybana. Vi delades in i grupper och fick öva på olika kombinationer. Helt fantastiskt så bra det gick för alla. Kicki tog med en boll till Lady och helt plötsligt var det en annan hund på banan. Vi fick också prova lite på vippbrädan. Lite läskigt tyckte nog Tindra att det var. Efter lunch och teori fick vi bygga en hoppbana. Efter lite träning på olika kombinationer igen så var det dags för att avslutningsvis köra hela banan.

Det gick strålande, Tindra springer och skäller hela vägen. Problemet är bara att matte inte hinner med riktigt, det blir till att träna kondis om vi ska kunna fortsätta med det här.

Efter nedvarvning så fick vi prova på lite streching för hundar. Nu hoppas vi bara på att vi kan få till ett par träningstillfällen i vinter.

Tusen tack till Björkstadens hundklubb och Emmelie N som var vår ledare.
18 Oktober 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Inoff i Vindeln och Agility kurs!

Idag har vi haft en fullspäckad hunddag.
Vi började med att åka till inoff utställningen i Vindelns ridhus. Trodde innan det var dags att Tindra var något för rund. Men det fick vi inte någon kommentar på utan istället kom att hon hade för lågt ansatt svans. Ja, jag förstår ingenting av dessa utställningar, det är nya bud hela tiden. Och tydligen så kommer vi att få dras med 2:a pris hela tiden. Jag var riktig besviken att få ytterligare något att grubbla över. Antingen ska jag bara fortsätta att ställa ut eller så skiter vi i det helt och hållet.
Kritiken löd: Feminin tik, bra storlek, huvud m. bra längd. Något stora ögon. Välburna öron. Bra hals och bröstkorg. Lågt ansatt svans. Välvinklad fram, rör sig paralellt. Hög svans under gång. Bra päls. Välvisad. 2:a pris.

Men, efter detta åkte vi direkt till agilitykursen för nybörjare. Där gick det mycket bättre Tindra gillar det verkligen. Alla hinder utom vippbrädan tog hon på första försöket. Vi fortsätter i morgon med att sätta ihop bana och prova på det. Det som är lite oroande är att hon stressar upp sig något.
Skönt att få avsluta med något positivt och en god middag efter denna långa dag.
Nu ska vi ta plats i soffan för att ladda för morgondagens strapatser.
På bilden ser ni våra kompisar Kicki och Lady som kämpar med att ta sig över A-hindret. Frågan är vem det går bättre för matte eller Lady.
17 Oktober 2009  | Länk | Tindra | 2 kommentarer
Bekräftad Tonisiilit

I går var vi till veterinären för att undersöka Tindras hals. Hon har under två veckor kraxat, nyst och haft lite konstiga ljud för sig. Hon har inte varit jättedålig men lite lugnare än vanligt. När jag beställde tiden var jag tydlig med att en riktig koll av halsen skulle göras. Vi fick en ny veterinär som vär helt underbar hon tittade ordentligt i halsen och även i fickan där halsmandlarna sitter. Definitivt röda och svullna och vi fick diagnos tonisillit. Penicilin och dessutom piller för noskvalster. Nu ska vi behandla med penicilin i 10 dagar och på återbesök om en månad för att se att det verkligen är bra. Om inte så ska det odlas och man kanske börjar diskutera att plocka bort dem.

Det känns skönt att få en riktig diagnos till motsats till förra omgången hon var dålig. Jag misstänker att det var halsen även då men den blev alldrig undersökt förrän efter hon hade ätit penicilin. Nu får vi bara hoppas att hon är så pigg till nästa helg när det är dags för agilitykurs och utställning.
10 Oktober 2009  | Länk | Tindra | 1 kommentar
Sheltieträff i Hällnäs 3/10

Återigen har vi träffats med våra kära Sheltisar. Den här gången hade vi äran att 3 bluemerle färgade kom med. Lillemor hälsade oss alla välkomna och vädret var strålande som vanligt. Vi tog en promenad upp till Hjukenåsarna och kunde beskåda en fantastiks utsikt. Väl uppe på toppen så jobbade vi hårt för att arrangera ett snyggt lagfoto. Tyvärr har jag inget i min kamera eftersom jag hade fullt upp med att stå och hålla i hundar på bordet. Men jag hoppas att någon skickar ett så att jag kan lägga ut. Lillemor var snäll och kände igenom våra unghundar eftersom det snart är utställning i Vindeln.
När vi sedan kom ner från toppen så fanns det möjlighet att handla sheltieprylar, nyckelringar, raskompendier, handböcker och mycket annat. Som avslutning på dagen spelade jag och Tindra lite boll, och där fanns en och annan som var intresserad att hänga med. Men krafterna var slut efter allt spring så vi lastade in oss i bilarna och åkte hem. Tindra var rätt nöjd med dagen så efter ett mål mat och en snabbis ute på gräsmattan så sov hon sött.
Tack för en härlig träff och trevlig sällskap hoppas vi alla ses snart igen.
4 Oktober 2009  | Länk | Tindra | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida