Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Hundkurs med Hundbiolgoen.

Tindra och Matte har nu genomfört en andra hundkurs. Sista dagen var i lördags den 15 november en riktig heldag som började kl. 12.00 och slutade kl. 15.00.
Trots ett visst strul och en hel del dålig koncentration från Tindras sida de senaste kurstillfällena så gick avslutande dag helt strålande.
Alla moment med kontakt, förbudsträning, inkallning, apportering och sist men inte minst linträningen gick kanonbra. Linträningen var första gången som vi provade på och det blev en riktig höjdare. Det ska vi verkligen jobba mer med. Alla hundarna på kursen blev som förbytta och var jätte duktiga när vi satte på sele och lina. Som paus på dagen så kokade vi kaffe på öppen eld medan hundarna fick pusta ut lite i bilarna. Avslutningsvis fick alla hundar diplom och godis av Åsa. Tusen tack till Åsa som varit vår instruktör.
20 November 2008  | Länk | Tindra | 1 kommentar
Inofficiell utställning i Övik

Nu har vi ännu en gång provat på detta med att ställa ut. Jag måste säga att jag är något besviken. Tindra skötte sig riktigt bra i ringen med tanke på att vi inte tränat så mycket. Hon fick tävla mot en mycket yngre tikvalp vilket gjorde det svårt med bedömningen för domaren. Tindra blev 2:a men fick HP. Vad som sedan hände förstår jag inte riktigt även fast jag pratade med arrangörerna innan vi åkte hem. Men i papperen som vi fått så stod det att alla med HP skulle upp och tävla mot alla i sin ras. Men Tindra blev inte uppropad igen så vi fick ingen bedömning mot de andra. Det kanske är jag som är okunnig men det hade verkligen varit roligt att få en bedöming mot de andra Sheltisarna.

Tindras bedöming:
"8månader gamal fröken. Trevlig helhet, fem, huv m, trevliga detaljer.
Slarvar något med öron. Bra bett. Tillräcklig hals. Vinlgar fram och bak. Slutt kors. Rör sig bra drive från sidan. marktrångt bak. bra päls och färg. Trevligt temprament."

HP 2:a tikvalp.
9 November 2008  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Bus med kompisen Lady!

Nu i söndags tog vi en långpromenad i skogen med Lady och hennes matte Kicki. Tindra och Lady kan busa nästa hur länge som helst. Men efter fem kilometer i skogen så kunde till slut sitta ner tillsammans för en bild.

Till helgen åker vi på vår 2:a utställning i Övik. Då får vi se vad det ger. Vi har
också börjat vår andra hundkurs, allmänlydnad. Vi håller till på grusplanen hemma i Tvärålund. Det är 5 ekipage. Mer om detta i nästa inlägg.
4 November 2008  | Länk | Tindra | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida