Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Vårpromenad med Tassa!

Äntligen börjar jag känna igen Tindra. I dag har vi varit på en promenad med Annika och Tassa. Bus och lek för hela slanten. Det är kanske inte riktigt full fart ännu men helt klart ett stort steg till baka till vår gamla Tindra. I tisdags slutade vi med penicilinet och nu äter hon bara kortison varannan dag och bara några dagar till innan det är dags att sluta.

Vi får hoppas att det håller i sig med förbättringen och att det inte är något som blåssar upp igen.

I dag har jag betalat in räkningarna till veterinären vilket slutade på 4600:- plus mediciner. Ska skicka in allt till folksam så får vi se hur det går.
28 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Lite bättre!

Äntligen börjar vi se lite förbättring för Tindra. I helgen har hon varit lite piggare och glader leker lite och väcker mig på morgonen för att hon vill ut.
vi har gått korta promenader i skogen. Jag ska låta det gå några dagar så får vi se vad som händer.
24 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Provsvar!

Nu har vi fått svar på provet gällande sköldkörteln, och det visade ingenting.
Jag tyckte sent i går kväll när vi var ute i skogen och strövade omkring att hon var något piggare. Men så i dag när vi gick en sväng så var hon väldigt långsam och det såg ut att vara jobbigt. Hon har fått en fantastisk aptit.
Jag har fått många tips om att vi borde kolla lite vad det gäller olika fästingsjukdomar. När jag pratade med veterinären så var han något tveksam till det eftersom det inte varit så varmt här uppe fram till att hon började visa symtom. Och att det skulle vara från förra sommaren uteslöt han.
Min plan är nu att låta Tindra gå på penicilinen och kortisonen som vi nu ska trappa nere till varannan dag fram till början av nästa vecka. Är hon fortfarande likadan så måste vi gå vidare med prov på fästingsjukdomar och eventuellt åka till ett djursjukhus.

20 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Extra veterinär koll idag fredag.

Under onsdag och torsdag har Tindra varit extremt hängig och bara legat och sovit.
Därför ringde jag till veterinärstationen i Vännäs och fick nu träffa en anna veterinär. Han ville göra en ny undersökning och ta nya prover.
Ryggen ser bättre ut reflexerna fungerade helt bra på ena benet och bara något nedsatt på det andra. Inget i halsen, och buken är mjuk och ömmar inte.

Vi tog ett urinprov visade inget men ska odlas också. Proverna visade inget för adison men förhöjda vita blodkroppar vilket kan tyda på infektion. Men eftersom hon äter krotison så kan de också höja de vita, men han tyckte inte att det borde vara så högt som det är. Därför har han nu bytt ut penicilinet till en starkare sort och dessutom höjt kortisonet under några dagar.

Ett prov för sköldkörten har också skickats iväg, det får vi besked om på tisdag till veckan. Nu får vi hålla tummarna att detta hjälper så Tindra kommer igång igen.
15 Maj 2009  | Länk | Tindra | 2 kommentarer
Tindra blir inte bättre!

Det här är så konstigt, nu har hon ätit kortison i 2 hela dagar och går på penicilin. Hon är så slö, ligger hela dagarna och stiger inte upp mer än nödvändigt. I dag har hon inte ätit speciellt bra heller bara liter ris och kyckling som fanns kvar. Ingen feber 38 grader prick. I morgon kommer jag att ringa veterinären igen så jag vet vad jag ska ta mig till under helgen.
Jag har försökt hitta några tips på vad det kan vara men ingen verkar kunna ge något som känns som att det stämmer. Det ser ut som att vi får nog söka hjälp på något djursjukhus snart. Det är bara så långt.
14 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Nytt Veterinärbesök!

I dag har vi varit till veterinären igen. En grundlig undersökning och röntgen blev det. Vetten har uteslutit något i buken och livmoderinflamation, halsen verkar ok.
När han undersökte så såg han att hon fortfarande har ont i korsryggen och dessutom så verkar reflexerne sämre än förra gången. Hans bedömning är att det är något i korsryggen kopplat till nervtrådarna. En vanlig slätröntgen gjordes och visade inget.
Dumt nog så klantade jag till det och sade inget om HD-röntgen förren efteråt och då var det försent! Men så är det när man inte vet bättre.
Tindra har nu fått kortison istället för Rimadylen för att få en snabbare effekt och ett återbesök om en vecka. Är det inte bättre då så får vi överväga att åka till ett djursjukhus som kan göra en kontraströntgen av ryggen.

I dag känns det verkligen tungt, jag trodde att han skulle hitta något enkelt som vi bara kunde medicinera. Men nu vet vi inte vad det slutar med.
12 Maj 2009  | Länk | Tindra | 3 kommentarer
Lövkrattning hela dagen

I dag har hela familjen varit ute och krattat. Tindra deltog genom att ströva omkring och därefter slå sig till ro på en jacka som kastats på marken.

Efter 21/2 dag med penicilin så tycker jag mig se en liten förbättring. Men jag känner en viss oro över ryggbesvären. Hon har lite konstigheter för sig ibland när hon går och travar. Det är väldigt svårt att förklara så vi håller på att försöka fima det så att vi kan visa. Hon kliar sig mycket på bakbenen.
I dag när hon hoppade ner från soffan så högg hon sig sjäv mot bakbenet eller mot ryggen Jag tyckte att det såg ut som att det kunde ha gjort ont just i ögonblicket som hon hoppade ner.

Jag är villrådig med hur vi ska gå vidare, eftersom vi inte fått någon riktig diagnos. Spontant så skulle jag nog gärna villa att hon röntgas och att man kollar halsen. Men nästa bit är förstås vad det kostar och hur försäkringen täcker detta.
Är det någon som har några råd så tar jag tacksamt emot dem.
10 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Penicilin

I dag fredag på morgonen ringde jag veterinären igen. De är lite villrådiga med diagnosen eftersom hon inte har några tydliga symtom förutom lite hälta och väldigt slö.
I alla fall så tyckte han att vi skulle prova en pencilinkur och se om det möjligen kan vara tonsillerna som är infekterade. Så nu har vi gett första dosen och forsätter också med Rimadyl för ryggen.
8 Maj 2009  | Länk | Tindra | 1 kommentar
Inte bättre!

I morgon fredag har det gått 3 dagar med medicinen till Tindra. Men jag kan inte tycka att hon är bättre. Hon är fortfarande lika slö, äter lite om man blandar med mycke burkmat och vatten så att det blir en gröt. Hon dricker lite tycker jag.
Något konstigt är det när hon går men det är lite svårt för mig att säga vad. jag har filmat henne och lagt in under videoklipp men det är en dålig film. Jag ska göra en ny i morgon när det är ljust.

I morgon kommer jag att kontakta veterinären igen för råd. Frågan är om det med ryggen inte alls är något utan att det är något helt annat. Kanske halsen trots allt.
7 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Veterinär besök!

Tindra har under en tid varit väldigt lugn och nu sista veckan har jag upplevt att hon är riktigt slö. Pälsen är tunn och hon äter dåligt förutom när hon får något riktigt gott som burkmat eller korvbitar eller så. Torrfoder är inte att tänka på utan det ska vara mjukt och gott.
Dessutom så har hon gått lite konstigt men jag trodde att det var hennes passgång, men...
Efter ett samtal med Linda vår uppfödare så förstod jag att en tur till veterinären var att föredra. Trodde när jag åkte in att det kunde vara något i halsen eller i värsta fall livmoderinflamation.Hade turen att få komma in i dag.

En riktig undersökning gjordes och det var inte lätt för honom. Han tyckte inte att hon hade några tydliga symptom förutom att hon är slö. Veterinären kunde inte riktigt se hennes tonsiller men klämde på utsidan och bedömde det som att det inte var något där. Ingen mjölk i juvret så han uteslöt skendräktighet. Men när han kände på ryggen så reagerade hon och verkade riktigt känslig. Ryggraden var stel uppe på ryggen mot korset.

Det som han fastnade vid var en trolig ryggskada, sträckning eller något annat!
Men trots det så uteslöt han inget helt, men ville att vi skulle börja så här.
En spruta antiinflamatoriskt plus en kur på 2 veckor i tablett form och strikt vila inget bus och inga hopp upp och ner i soffor.
Nu är vi hemma och hoppas att detta hjälper och att det är en muskelsträckning med inflamation och att det räcker med det.

Jag känner mig orolig för att det ska vara något allvarligt i ryggen som kanske är svårt att fixa. Det är bara att hålla tummarna och se om det blir bättre de närmsta dagarna.
5 Maj 2009  | Länk | Tindra | 0 kommentar
sheltieträff 4 maj

Återigen en härlig dag med hundar och Sheltie-tokiga gelikar. Efter en liten promenad satt vi i solen och fikade tillsammans och pratade hundar.
Mycket har hänt sedan i höstas. Tindras kompis Troj har vuxit upp till en stillig herre och var lite för stor för att Tindra skulle våga leka riktigt.
Jag blev dock varse om att Tindra har väldigt lite päls mot för sina kompisar. Vad det beror på vet jag inte. Jag tycker inte att jag märkt att hon har fällt speciellt mycket förutom när jag borstar henne.
Vi får hoppas att pälsen tar sig nu under sommaren annars lär det väl inte gå så bra på utställningarna.
Planerar att åka till Vännäs och till Piteå i juli.

Fler bilder från träffen finns i fotoalbumet!
3 Maj 2009  | Länk | Tindra | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida