Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Veterinärbesök igen!

Efter många samtal med Linda vår uppfödare, så ska vi nu åka in och ta prov för någon av fästingsjukdomarna.
När man tittar på Tindras sjukdomshistoria så har det varit många konstiga symtom ända från maj 2009.
Ut och in hos veterinären:

2008
oktober- dålig i magen, diarée, egen vård med risavkok och skonkost.

2009
5/5- Slö, dålig aptit, ont i rygg och lite halt.
8/5- slö och halt
12/5- Röntgen av rygg och höfter, inget fel.
15/5- Förhöjda vita blodkroppar
24/5- något bättre men inte bra.
3/6- Gula skummiga kräkningar
19/7- Fästingbiten, bortplockad hemma
10/10- Diagnos tonisilit+noskvalster, penicilin behandling

2010
21/3- Tonisilit igen, penicilin behandling
23/4- halt och lite hängig, dålig aptit.
17/7 - operation av tonsillerna

2011
Slö och hänging med väldigt dålig aptit, har vägrat att äta torrfoder.
1/5- akut till veterinär, feber och orkeslös ont i halsen. En stor knöl hittades.
5/5- återbesök, röntgen av knöl, sövd och undersökt. Ingen koppling till tonsillerna som för övrigt var lite irriterade trots att de är bortopererade. Biopsiprov togs på knölen. Antibiotika och rimady.
16/5- Avslutar behandling med medicinerna och biopsin visade endast på var och bakterier. Knölen betydligt mindre. som en liten ärta.
20/5- lite besvär med analsäckarna, kanar på rumpan. Haltar på högerframben. Har gnytt till ordentligt under lek och stannar upp och drar in frambenet.
23/5- Knölen borta vad jag kan känna, har återigen gnytt till och haltat på höger fram ben. Är lite pigg och glad men har inte riktigt drivet när vi är ute och går. ligger långt efter och springer konstigt.
24/5- återbesök för provtagning av fästingsjukdom. Efter samtal med Linda.
26/5- tempat 38,5 grader.

Ja en kort sammanfattning av vad som hänt, kan ha glömt något. Men vi kan konstatera att det varit en hel del under dessa år. Nu hoppas vi på att vi får klarhet i vad det kan vara. HÅll tummarna!!
24 Maj 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Friskförklarad?

Ja, då hade jag pratat med veterinären. Inte blir man helt klok. Positivt är det att det inte kunnat se några spår på cancer i knölen. Varbildning och bakterier hittade man så kanske är det något främmande som kommit in och kapslats ihop till en knöl. Vetten tycker att vi slutar med behandlingen och hoppas på att det går bra. Har vi tur så är det ärrbildning som gör att det nu finns en lite knöl kvar och då kommer det inte att blossa upp igen.
Men i sämsta fall så kommer det tillbaka och då måste man se om det ska opereras eller ta ytterligare prover. Helt säker kan de inte vara på om det är någora cancer celler det är tydligen inte så lätt att ställa diagnos.
Men nu ska vi tro att allt blir bra!
16 Maj 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar
1 knöl verkar vara 2 små?

Nu har Tindra gått på antibiotika och Rimadyl i över två veckor. Efter ungefär 10 dagars medicinering så minskade knölen ordentligt. Sen har den succesivt blivit lite mindre. Idag kände jag igenom allt och nu verkar det vara två små hårda knölar en bit ner på halsen. Jag antar att det inte är någon cancer utan måste vara något annat. I morgon ska jag ringa veterinären och höra om provsvaret men också om vi nu kan sluta med antibiotika, då får vi se om det blossar upp och blir större igen.
Men vad kan det vara, stor knöl, svårt att äta och feber det var det som gjorde att vi sökte vetten. Kan de två små knölarna vara förstorade lymknutar och vad innebär det i så fall?
Finns det någon som känner till något liknande fall?
Vi har verkligen varit sjukdomsdrabbade, jag hade tänkt träna ordentligt i vår och sommar för att tävla en del agility. Man undrar ju om alla henne symptom hänger ihop med varandra. Det har varit mycket med halsen och när vi tog bort tonsillerna så trodde vi att det skulle vara över men så blev det inte.
I morgon ska det bli intressant och höra vad de har för teorier, hoppas de har fått svaret på biopsin.

I kväll har vi varit och lastat fram agilityhindren på Hissjö banan, vi testade lite och Tindra fixade alla hinder och verkade riktigt taggad!!
15 Maj 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Knölen blir mindre!

I dag har Tindra varit något piggare och vill äta mer. Jag tycker att knölen har blivit liksom mindre svullen. Nu är det som en hård kula. Hon har lekt lite och till och med ätit lite torrfoder, som hon inte rört på en månad. Kanske finns det hopp, nu väntar vi på svar i veckan. Kanske är det något som går bort av antibiotika och Rimadyl om vi har riktigt tur.
9 Maj 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Knöl eller kanske en tumör!!

Tindra har en konstig knöl på halsen. Vi åkte in i lördags akut då hon hade feber och var jätte hängig. Vid undersökningen så visade hon tydligt att hon hade ont i halsen, antibiotika och rimadyl sattes in och idag har vi varit på återbesök.
Hon är piggare, men knölen är kvar, röntgen visade inget, hon sövdes och undersöktes noggrant både inne i halsen och utsidan.

Ena tonisllen var irriterad trots att de oppererades bort förra sommaren men det ska tydligen inte ha något med knölen att göra. De hittade ingen var i knölen. Ett prov så kallad biopsi har tagits för att se om det är något godartat eller elakt.

Behandlingen fortsätter tills vi fått provsvar. Vetten säger att knölen sitter dåligt till och man inte gärna vill operera där om man inte absolut måste. Det kommer att vara en tuff vecka att vänta på besked och vad som ska göras härnäst.

När ska det sluta med allt elände, stackars lilla Tindra.
5 Maj 2011  | Länk | Tindra | 1 kommentar
Sjuk igen!

Man tror inte att det är möjligt, än en gång så är Tindra dålig. Var i går till vetten för en undersökning. Helt tydligt så har hon ont i halsen på ena sidan. Feber och riktigt hängig. Antibiotika och Rimadyl så ska vi se om det hjäper.
Men frågan är vad beror detta på? Det värsta är om det är något som måste opereras igen. Risken är att detta kommer att spöka hela sommaren. Torsdag har vi återbesök. Nu är det bara till att pyssla om lilla gumman så får vi hoppas att det snabbt blir bra.

Trevlig Valborg och 1 Maj!
1 Maj 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida