Startsidan Blogg Fotoalbum Tindra Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2022)
>>


Agilityhelg i Nordmaling

I helgen har vi äntligen fått tävla igen. Två dagar i Nordmaling med trevligt sällskap, många Kråkeslottare på plats. Lilla Aliz har fått vara med Lindas alla hundar medan jag och Tindra har fokuserat på tävling.
Dag 1: Ett agilitylopp som slutade med en diskning. Tindra hoppad rakt ut från gungan och jag tänkte att nu är vi diskade och tog genast om hindret, då blev vi diskade. Orutin från min sidan.
Lopp 2 ett hopplopp, slutade med 10 fel och en 5.e plats.
Lopp 3 ett hopplopp till som slutade med 5 fel och 3:e plats. Rätt bra tid, men lite små strul i slalomen gjorde att vi tog om och tappade tid.

Dag 2: Bestod av 2 lopp ett av varje. Tindra var riktigt taggad.
Lopp 1, agility. Lite trixit med flera tunnlar och två rätt direkt efter start. 10 fel och en tid som inte var helt ok vi slutade ännu en gång 5:a. Strulat var i slalomen. Jag kom in före Tindra i slalomen och hon missade då första porten.
Lopp 2, hopp. Ungeför samma början med tunnlar. Vi jobbade en del och fick goda råd av Tommy Fredriksson för att inte göra samma misstag i slalomen.
Men tråkigt nog så strular vi redan mellan tunnel 1och 2 jag blir osäker på banan DISK igen. Riktigt surt!

Tråkigt nog har vi inte någon chans till mer tävling i höst! Att åka till Jokkmokk blir lite häftigt. Nu måste vi komma på hur vi på ett bra sätt ska kunna träna i vinter. Kanske blir det till att gå med i UBHK så vi kan vara i deras inomhuslokal några gånger under vinterhalvåret.
28 September 2011  | Länk | Tindra | 0 kommentar
Nya bilder och snart rumsren!

Aliz har blivit riktigt duktig på att säga till när hon ska ut, det gäller bara att var observant. Något som har hänt i veckan är också att hon nu hoppar upp på både soffor och sängar. Har hittat henne sovande på soffan på Prinsessan Tindras favoritplats :). Jag trodde inte att hon skulle komma på det så här snabbt, men det är klart när hon ser hur Tindra gör så är det inte så konstigt. I kväll har vi varit på agilitybanan och Aliz fick prova att gå igenom tunnel, vilket gick hur bra som helst. Tindra har fått sig ett rejält träningspass på banan inför helgens tävlingar. Har också försökt mäta Aliz i kväll om allt stämmer så är hon nu 33.5 cm hög. Mätningen är svår att få till så vi får ta det med en nypa salt.
Lite bus på gården har vi också hunnit med.
21 September 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
Oooops en räv på gården!

Gick just ut med Aliz i lilla hagen på baksidan, när jag står och väntar springer en räv rakt genom tomten! Snopen blev jag verkligen. Undrar om en räv skulle ta en valp? Nu är det till att ha koll på lilla damen när vi rastar henne på kvällen.

Aliz har blivit riktigt duktig, snart är hon nog rumsren. Husse som är hemma på dagarna med henne verkar göra ett kanon jobb. Trots att det regnar näste hela tiden.
Mat äter hon med samma aptit som när hon kom till oss. Känner mig lite orolig för att hon kanske har blivit lite rund om magen, vi får höra vad Linda säger när vi träffas till helgen i Nordmaling. Det ska bli riktigt kul att få tävla med Tindra i helgen, synd bara att vi inte varit på banan så mycket. Hemma träningen blir lite enformig. Onsdag eller Torsdag måste vi åka och trimma till det sista inför helgen. Fredag tar jag ledigt så vi får förbereda oss på bästa sätt.

Tyvärr inga nya bilder, vädret har inte varit det bästa.
19 September 2011  | Länk | Aliz | 0 kommentar
16 v

Nu har Aliz passerat 16 veckor och enligt våra mätningar här hemma så är hon 31,5 cm hög. Vikten har jag inte kunna fastställa då vi inte har någon fungerande våg.
Aliz är en fartig tjej med mycket energi. Hon hälsar alla i familjen hjärtligt välkomna hem.
Thomas har den här veckan börjat med att arbeta skift och under hösten fram emot jul så kommer han att jobba ständig eftermiddag. Vilket är toppen, Tindra och Aliz kan stanna hemma när jag jobbar istället för att vara på kontoret. Tindra tycker i och försig att det är rätt skönt på soffan där men Aliz tycker det är lite trist. Hemma får hon busa och följa med uti skogen i stället. Perfekt, ibland blir saker bara bättre och bättre.

Aliz är rätt så frammåt och kavat ännu så länge och hon lyder bra på namnet. Vi har börjat att träna lite mer aktivt med kampen och det funkar rätt bra.
Tindra får träning på gården med slalom, vi ska försöka få till det så att hon tar det från alla sidor. Vi är anmälda till Nordmaling på tävling och tanken fanns att åka till Ö-vik, men... Mina föräldrar har just sålt huset och ska flytta till slutet av september. Vilket innebär att vi måste tömma huset på en massa gamla prylar så Övik blir det nog tyvärr inte. Men Nordmaling kommer jag inte att missa för allt i världen.

Har lagt in lite nya bilder på Alliz i albumet.
8 September 2011  | Länk | Aliz | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Malin Bjurén                                             Skaffa en gratis hemsida