Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Unghundsderbyt

Nu har vi varit i Dalarna och startat på unghundsderbyt :-)
Jag och Ingela bilade upp till Leksands strand camping på fredag och mötte upp Katarina och Bolly där.
Vi hyrde en jättefin stuga.
På kvällen kom flera startande och hälsade på och det var en underbar kväll, dock blev det nog senare än vad det borde ha blivit ;-)

Tidig morgon och vi anlände till provplatsen, vilka marker!!

Lite pirrigt var det allt när vi satt och väntade på att få gå in på första stationen.
Det här var min och Miltons första tävling och jag hade egentligen inte en aning om hur han skulle hantera situationen.

Första stationen var vatten. En liten transportsträcka med fotgående, man stannade till och signalerade till skytten att man var redo. Markeringen hamnade i vattnet utanför en liten halvö. Så nerför slänten, i vattnet, upp på ön, och i vattnet igen och samma väg tillbaka. En slowmotionruskning utan att släppa dummyn precis innan avlämning resulterade i 18 poäng.

Andra stationen var lite klurig. Dold kastare, och hundarna såg heller inte nedslagsplatsen som var i en stor grop i terrängen. Men han spikade den :-)
20 poäng!

Tredje stationen tyckte jag han markerade, men han sprang till nedslagsplatsen men drog plötsligt till vänster, gjorde en liten runda sen fann han den. Cigarrgrepp och lite halvtaskig avlämning. 17 poäng

Fjärde stationen var ute på en myr. En ganska kort markering som han övermarkerade rejält. Han for som ett streck förbi nedslaget och hade bestämt sig för att den hamnade 15 m längre ut. Jag hade bestämt mig för att inte blåsa på honom, utan han fick reda ut det själv, han sökte sig tillslut in tillbaka och fann den, lite halvtaskigt grepp även här. 15 poäng

Femte stationen var det en transportsträcka med fptgående, därefter en markering i lingonris utan referenser. Här övermarkerade han också lite, men fann snabbt dummyn. 18 poäng

I det stora hela var jag jättenöjd med Miltons dag. Han skötte sig precis som på träning hemma. Bra fotgående, han markerade allt utan att hänga upp sig på skytten eller bli störd av publiken även om han missbedömde avståndet på några av dem.

Vi slutade på 88 poäng och 3 poäng från finalplats. Lite surt med tanke på de små marginalerna som vi skulle kunna gjort bättre :-) Men jag är ändå jätteglad över min lilla gula :-)

Extra roligt var det också att Ingela med syster Annie kom på samma poäng, och broder Shadow och Göran fick 87 poäng. Kompisen Mari Nälsén och Lingon (Ringlets Goldeneye ) fick 86 poäng.

Vi hamnade på 17:e plats av 124 tävlande.

Heja Värmland!!
13 Juni 2013  | Allt i allo. | 1 kommentar
Härlig helg hade vi :-)
Skrivet av Ingela den 13 Juni 2013 20:19
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida