Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Workingtest I Sundstorp

Hallå!

Inatt sov jag i Sundstorp eftersom wt skulle vara där idag. Vaknade 100 ggr av att huset och allt annat ute höll på att blåsa bort + att det spöregnade. Tänkte, att detta blir nog grejjer imorgon. Men när jag vaknade hade det slutat blåsa och det var uppehåll :-)
40 hundar kom till start :-) Det var 5 rutor och de bestod av:

Ruta 1: Walk up
Ruta 2: Närsök
Ruta 3: Markeringar
Ruta 4: Dirigering
Ruta 5: Markeringar/Dirigeringar

De tre första rutorna gick bra. Sen blev han lite sliten och det kändes sådär. Sen gjorde jag ett dundermisstag :-( Men det lär jag iaf inte göra om. Man lär sig på vägen...
Det var första starten i öppen och det kändes nytt för oss båda.
Det slutade med att vi vann öppen och fick 84 p :-)
Nu ligger han helt utslagen på golvet och drömmer om dagen :-) min lilla Räzerfräsare...;-))

Det var många fina prestationer idag! Jag vill säga extra grattis till:
Henrik som vann eliten med Kruta på hela 97 p!!
Kicki blev 2:a i eliten med Ticka på 89 p :-)
Ulla som blev 2:a i nbkl Med Beckie på 78 p :-)

Grattis!!

Tack Ann-sofi & Pepper för sällskapet och paparazziuppgiften :-)
26 Oktober 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Härlig dag!

Idag har varit en superdag!
Sov över i Sundstorp inatt. Hade en lugn och skön kväll med mina föräldrar igår. Vi åt en god köttgryta med hasselbackspotatis och äppelkaka till efterrätt :-) Hoppade i säng tidigt då jag typ sovit 6 timmar på 2 dygn. Har jobbat natt. Och kunde inte sova när jag kom hem. Jag sov som en stock och det var såå skönt. Vaknade av att bopparna kom som två Räzerbilar uppför trappan och hoppade upp i sängen...
När vi hade ätit frukost dök min bror Stefan och hans dotter Ebba upp och vi gick ut i skogen och plockade mossa.
När vi kom tillbaka hade Ann-Sofi och Anders kommit och vi tränade lite, samtidigt som Anders fixade en brasa.
Träningen var kul och det gick bra. Vi tränade mest markeringar. Räzer var lugn och sansad och skötte sig bra. Pepper var laddad fast koncentrerad och han var jätteduktig! När vi hade tränat färdigt grillade vi korv och hade det jätteskönt i solen nere vid sjön. Pappa kom med mamma i skopan på traktorn och anslöt sig till oss :-) Det såg väldigt roligt ut!!
I em har jag gjort lite vardagsgöra..tvättat, dammsugit m.m. Och nu ska det bli filmkväll.

Ha en skön kväll!
19 Oktober 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Torsdag

Började dagen med en rejäl sovmorgon. Ska jobba inatt så det är ju bra att vara utvilad ;-)
Köpte med lite lunch från saffran och åkte till Ann-Sofi och käkade. Sen tog vi med oss hundarna till Medskog, där de har jättefina skogsvägar att promenera på. Vi tog även med några dummysar. Räzer och jag har bestämt oss för att backa lite i träningen. ( han har förmedlat att han inte förstår riktigt vad jag menar ;-)) Har nog gått lite för fort fram och dragit ut på avstånd för mycket när det gäller stoppsignal. Han lyder bra innan har nått fram till någon vittring. Men när han är framme vid vittring(gammal vittring) på långt håll, så kan han själv! Så nu får jag flytta vittringen närmare så det blir lättare, och sen belöna snabbt så det blir klipp i stoppet. ( Om det är någon som har tips så säg gärna till :-))
Idag tränade vi inte på just det, utan svåra markeringar istället. En av dem var ganska svår, visade det sig. Det en annan inte tycker ser så svårt ut, kan visa sig vara ganska svårt för hunden. Det visade sig idag. Ann-Sofi kastade en markering med dolt nerslag. Hamnade nedanför ett litet stup. Kanske en meter högt. Det var svårt för honom. Dels var det nog dåligt med vittring och dels såg det ut som dummyn hamnade uppe på kullen därifrån Räzer satt. Jag bytte startplats, och genast blev det bättre. Då såg han att den inte landade på kullen och han kunde lösa det. Man lär sig på vägen...
Efter promenaden åkte vi in till Sunne och köpte en ny kaffebryggare till klubben. Sen åkte vi till en färghandel och kollade på färgnyanser. Jag ska måla om i hallen och Ann-Sofi lurar på att göra om..ja typ hela nedre våningen :-)). Det ska bli jättekul att göra iordning, jag hoppas bara jag fixar det själv!!! Ska bli väldigt skönt att få bort min mintgröna hall!!
Nu ska jag försöka locka till mig john blund en stund till innan natten...

Hej svejs!!
16 Oktober 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
helgaktiviteter

I helgen har det vart full aktivitet med träning och socialt umgänge med vänner :-)
I fredags kom Lena och grabbarna grus upp till Sundstorp, och vi tränade en stund. Vi tränade dubbelmarkeringar som såg ut på alla möjliga tänkbara sätt. Har ännu inte kört så mycket dubbelmarkeringar med Räzer, och det märks att han är oerfaren. Han vill gärna gå när den första dummyn är kastad och har ingen lust att rikta om mot nästa :-) Men efter några markeringar hade han fattat att det kom två kast och då funkade det bättre. Han har mognat i sitt markeringsarbete och ligger kvar bra i området. Om han inte hittade direkt förr, kunde han börja ringa ganska stort, och det kunde bära iväg. Men det har blivit mycket bättre :-))
Det är ju WT i Sundstorp om två helger, så det är väl dags att börja träna dubbla nu :-S. (slarvmajja) Vi ska ju starta öppen klass nu...:-S
Igår hade vi kursavslutning av valpkursen. Vi hade nosaktivering och korvgrillning vid vintertorp. Balansgång och godisletande stod på schemat.
På em kom Catrine, Petra och Ann-Sofi och hälsade på. Vi hade ett litet sent 30-års firande. Jag fick ett jättefint halsband med en ring till :-)). Vi hade en rolig kväll med mycket skratt och god mat.

Tack för en trevlig kväll tjejer!!! Och tack för presenten.:-)
12 Oktober 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Hösten..

Hej allihop!

Här händer det inte mycket just nu. Hösten är på väg till att förlora alla sina färger och nu tycker jag det är en dyster tid innan vintern kommer.
Vi har skiftförhandlingar på jobbet. Ska börja jobba 5-skift efter nyår och det betyder mindre ledigt, vilket är ett problem eftersom jag är själv med hundarna, och jag måste ha någon som kan gå ut med dem. Som tur är brukar min underbara mamma alltid ställa upp :-) men det känns inte riktigt bra att låta andra ta hand om mina hundra heller... Om man bara kunde ha ett jobb där de kunde följa med, då vore det inga bekymmer.
Har inte tränat så mycket på några dagar, igår var jag och Ann-Sofi ute på en promenad här i Sunne. D var härligt :-)
Återkommer när jag är lite mer positiv ;-))

Kram!
7 Oktober 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Grattis!!

Stort grattis till Kicki och Tikka (Moorman´s T Juniper) som tog en snygg 1:a i öppen på Väseprovet igår!!

ps. På bilden ser ni Tikka.

5 Oktober 2008  | Länk | Grattis! | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida