Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Novembergrått..

Ja här händer det inte så mycket just nu. Lite hundträning blir det, men ganska sparsamt :-)
Jag börjar undra om molnen har ramlat ner till marken för alltid.. Men igår tillbringade vi faktiskt fm ute, då det var SOL och riktigt varmt. Hur många gånger i slutet av november har man bara gått i tröja? :-) Hundarna verkade faktiskt också piggare av solen.
De har blivit ena riktiga soffpotatisar av detta gråväder.
Den här veckan ska jag försöka fixa sovrummet. Ska måla och tapetsera en fondvägg, det ska bli jätteskönt och äntligen få lite nytt, och äntligen bli av med mitt väldigt blå sovrum. ( obs..JAG ska inte tapetsera, det får jag hjälp med av broder ;-))
22 November 2009  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Wt Hyltebruk

Njaeejj...
Den här dagen var inte riktigt vår..
Räzer hade mycket spring i benen, vi skulle ha behövt göra alla stationer som uppvärmning och sen kört igång ;-)
Första stationen var en dubbelmarkering på vatten, där man stod upp i en brant sluttning ner till vattnet i sly. Första gick på blankvattnet och den andra på land. Markeringarna hamnade snett till höger från oss sett.
Han spikade den sist kastade som hamnade på land.
Sen riktade jag mot den andra och han var fokuserad. Han sprang ner till vattenkanten, men då upptäckte jag ju att han inte alls hade den i minne. Han sprang dit den första landade, och fastnade där :-( efter ganska mycket visslande fick jag honom att hämta dummyn på vattnet i sista sekunden, men d blev ju inte direkt någon markering av den :-S.
Efter det var det ett närsök mot en stor sten. Där skulle två dummy in. Det gick bra förutom lite jonglerande med dummyn..hmm..
Sen var det en dubbelmarkering, en ganska kort sådan. Men man stod nedanför en brant. Markeringarna landade bakom kullen. Nr 1 spikade han, nr 2 tappade han och började springa stort..återigen dirigerade jag in tvåan..skiit..
Sen var det dags för en markeringstation igen..enkelmarkering med apportkastare. Man stod återigen uppe in en slänt med kalhygge i nedförsbacke framför, sen var det en stor myr nedanför. Han som sköt stod precis bredvid mig, vilket jag märkte gjorde det ganska svårt för Räzer att följa apporten. När det small satt han och stirrade rakt ut och försökte se var den landade. Den landade långt ut på myren. Men det såg han inte. Och jag då lika dum skickar ändå på en markering :-O... Räzer gav sig iväg ändå, men hade ju inte en aning om vart han skulle..återigen dirigering. Det blev mycket blås och tecken hit och dit.. Till råga på allt när jag hållit på läänge, kommer domaren fram och säger att jag håller honom i fel område..arrgghh!!! Och jag som markerade så noga..:-O Så där fick vi inte in någon apport.
Sista stationen var en lång enkelmarkering. Där stod man på ena sidan om en väldig svacka på ett hygge. Markeringen landade bakom en stenmur på andra sidan svackan. Den gick riktigt bra :-)
Tillsist avslutade vi med en dirigering som också gick bra :-) Det var vår bästa station. Och som sagt då hade nog Räzer jobbat av sig lagom till att börja arbeta på riktigt..puh..
Det som var positivt var att han kändes riktigt bra i stadgan, då domarna två ggr glömde be mig att skicka :-)
vad kan man dra för slutsater av detta..
Måste träna MARKERINGAR!! Ska erkänna att det har blivit mycket dirigeringsträning ett tag..men jag tycker ju det är så kul :-)
Värm upp mycket mer..
Och hundföraren behöver mer erfarenhet!

Nya tag nästa gång :-)

Bilden är från den stationen där dummyn inte kom in..
15 November 2009  | Länk | Allt i allo. | 3 kommentarer
A-Prov på Stora Sundby.

Grattis Bolly Ronacher och SJ(j)ch Moorman´s T oak för det alldeles felria 1:a priset och Cert på A-provet i helgen och vinst!
Grattis även till Kerstin Andersson och SJ(j)CH Justlike Queen Elisabeth ( Räzers mamma ) som också fick ett 1:a pris och CK!

Srora grattiskramar till er!!

Titta in på Ringlets kennels hemsida för att titta på den fina bilden på Kerstin och Bolly!

På den här bilden står Bolly och funderar på dagens övning :-)
11 November 2009  | Länk | Grattis! | 1 kommentar
Genrep

Idag var det dags för att kolla formen inför helgens working test.
Ska åka ända ner till Hyltebruk ( Halmstad )!
Jag, Ingela och Ann-Sofi var i Sörmon och tränade på superfina marker :-) Ett stort gärde med väldigt fin skog att träna i alldeles bredvid :-)
Vi gjorde dolda linjetag och markeringar :-)
De dolda linjetagen gick faktiskt över förväntan :-))
Hela träningen kändes riktigt bra! :-)
Ett klurigt linjetag hade vi, där dummyn låg uppe på en halmbal. Men alla hundar fixade den fint.
Vi hade även ut "the old gang" som var väldigt glada att få arbeta :-) Vi fick oss endel goda skratt när vi körde dom kan jag säga ;-))

Så håll tummarna till helgen :-) 106 startande!

Kram alla!
9 November 2009  | Länk | Allt i allo. | 4 kommentarer
Sliten :-)

Såhär slitsamt kan d vara och ha besök från Sunne :-)
Jag och Ann-Sofi har idag varit till Hagfors och hälsat på Catrine, Elias och Maja :-)
Lika trevligt som vanligt :-)

Vi tyckte det blev ovanligt tyst i tv-rummet.. Vi gick och tittade..Elias körde vilan på ett litet annorlunda sätt :-)) Gissa om vi fnittrade..
5 November 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Snö..

I snöoväder har jag och Räzer varit med viltvårdsgymnasiet på andjakt :-)
Lika trevligt som vanligt!
Jag är så nöjd med Räzer idag. Lugn och fin :-)
Men i slutet märktes det att det blev ordentligt kallt för hundarna att vara i vattnet, då tyckte Räzer att det var skönt att få på sig täcket och sova i en väldigt varm bil på vägen hem.
Såna här jakter är såå himla kul att vara på. Eleverna är väldigt duktiga skyttar, och alltid lugnt och skönt och bra stämmning :-) jättekul helt enkelt!!

4 November 2009  | Länk | Allt i allo. | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida