Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Barmark

I fredags kom Ingela och Dodisarna och mötte upp mig på Saffran och Vitlök, där vi intog lite lunch innan vi drog vidare mot träningsmetropolen Hagfors.

Bolly, Ingela och jag tog en kaffe innan vi drog ut i skogen.

Bolly och Katarina hade funnit ett stort skogsparti med BARMARK!! Nästan så jag skulle kunnat fallit ner på knä och kysst den! Fantastiskt härligt!

Där blev det trippemarkeringar och dirigeringar :-) Alla hundarna var jätteduktiga och jag tror faktiskt de också trivdes med den mer grönare varianten av marken ;-)

Det kändes riktigt bra med Räzer. Han var lydig och lydde tecknen bra :-)

Det jag tycker är absolut viktigast när jag tränar hund är att vi har rätt teamkänsla, jag och Räzer. Utan den känns det inte helt bra, även fast det utåt sett kanske SER bra ut.

Det ska kännas att jag har rätt tryck i hunden och rätt sinnesstämning för att få bra resultat.

Och med rätt sinnesstämning, menar jag både på mig och hunden.
Med absolut rätt balans av sinnesstämningen och arbetslusten blir det den rätta teamkänslan, när jag gör allt för hunden och han gör allt för mig.

Och så kändes det i fredags, och det är det jag vill eftersträva hela tiden.

Igår blev det lite promenader efter att vi hade en mycket trevlig kväll på fredagen med mat och dryck.

Och Sam fick testa lite vilt som naturligtvis inte var några problem ;-)

Tack Ingela, Bolly och Katarina för ett par trevliga dagar :-)

27 Mars 2011  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Mot ljusare tider..

Nu känns det faktiskt som att våren verkligen är på väg. Nu ska det vara +grader på natten också :-) ÄNTLIGEN!!

Igår var jag till Kil och hälsade på Ingela och Dodisarna igen. Vi fikade lite, sen for vi till skogen och tränade lite markeringar.

Känns fantastiskt kul att träna lite markeringar efter en vinter som nästan enbart har gått i dirigeringens tecken.

Hundarna markerade jätteduktigt och vi var nöjda.

Efteråt fick den äldre ligan dela på ett litet sök, och vi konstaterade att de är riktigt bra sökhundar. Det är verkligen deras starka sida, skulle aldrig få för sig att komma och fråga eller så, härligt! :-)

Efteråt for vi till Forshaga Hundsportgymnasium för SSRK:s årsmöte.
Det är ju också lite av ett vårtecken ;-)

Som kryddan på moset, stannade vi till i Västra Ämtervik hos Kicki och Henrik och snosade på valparna. 7 st, fem hanar, och två tikar :-) UHH, vilka godingar!

Ha det gott allihopa!

Tänk när häggen börjar blomma som på bilden :-)


21 Mars 2011  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Vinterträning

Igår for jag och grabbarna till Hagfors och hälsade på Bolly och Katarina med hundar :-)

Igår for jag och Bolly iväg till en frusen tjärn. Där lade vi ut ett varsit dolt område åt varandra, som vi sedan skickade till från olika håll.
Svårigheten för mig låg i att han skulle genom ett område som är känt för honom sedan förut. Det var inga problem.
Det som istället blev problemet var att vid ett tillfälle hade inte matte is i magen och vänta tills han kom rätt i vind, utan blåste ett stopp för jag tyckte det bärde av till höger. Just när jag blåste, vända han upp i vind och stannade INTE..grr..

Så nu gick övningen över till att få honom till att stanna som han ska. Men det gick faktiskt ganska fort :-)

Efter träningen for vi och hämtade Katarina på hennes jobb, sen blev det lite god mat och mys framför tv:n, och mycket hundprat förstås :-)

Idag åkte vi ut till en annan tjärn. Lade återigen ut dirigeringar åt varandra. Idag hade vi apportkastaren med för att skjuta. Jag ville ha några skott, för tro det eller ej men Räzer har faktiskt känts lite segare än vanligt..men efter några skott mot dirigeringarna var han sig själv igen.

Den första dirigeringen kan jag inte orda om. Han sprang rakt fram och han behövde inte styras alls.
Jag skickade över tjärnen och dummyn låg en bra bit upp på land under en gran.

Men sen skulle jag skicka mitt emellan två områden som tydligen drog otroligt hårt. Jag fick kämpa för att få honom dit jag ville. Och det känns inte helt bra att han var så olydig på tecknen. Jag skulle ha honom ut. Och han vände åt rätt håll varje gång, men så vek han av mot områdena som han hade störst dragning till.
Jag tog in tillbaka och skickade om, då gick det hyfsat iaf.. men inte helt nöjd.

Teorin var att vi hade skjutit mot de områdena tidigare under träningen och därför drog de så hårt.

Men sen så med facit i hand så känns det inte som att det blir riktigt bra träning med den här snön alltså.
Räzer gillar verkligen inte skaren och jag tror inte han orkar koncentrera sig helt på uppgiften. Han blir kluven och vet inte riktigt vad han ska göra, för han har fullt upp med att se vart han sätter fötterna.
Så egentligen..lägga ner sig och träna dirigeringar ordentligt får jag nog vänta med tills det blir bart. Jag får hålla mig till detaljträningen så länge denna förbannade snön är kvar.

Annars så känns Räzer som att han har landat lite under vintern. Han känns lugnare på något sätt och just nu är det lite ovant ;-) Men annars tycker jag det är bra :-)

Återigen några mycket trevliga dagar :-) Bra och få flyt i träningen :-)

Och Katarinas Sam säger jag bara...vilken goding!

Tack Katarina och Bolly!
16 Mars 2011  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Första internatet för i år.

Vid lunch på fredag var bilen packad, och jag och Räzer for mot Kil för att möta upp Ingela och Lisa.
Vi packade om och for iväg mot Jälluntofta.
Vi skulle på årets första internat. Instruktör var Jens Palmqvist och vi skulle hålla till på Björkberga gård hos Ann-Hilde som har Hundsystrarna.

Efter lite felåkande ( vi missade Skövde! ) så kom vi fram till gården där vi välkomnades av Ann-Hilde.
Där mötte vi även upp danska Mie och Jens. Blev lite vin och hundprat (trevligt) och sen blev det att sova lite.

Vi var ett glatt gäng på 10 deltagare. Fem golden och fem labradorer.

På lördagen började vi med en övning för att kolla av läget lite.
En dold dirigering rakt fram. Innan skicket kom det en störningsmarkering. Den skulle vi förstås inte ta utan först dirigeringen och därefter markeringen.
Här var matte lite het på gröten och sa "Nej" til Räzer bara för att han tittade på störningen på vägen ut, fast han var på väg mot dirigeringen. Han stannade ju förstås, så det var att ta in och skicka om.

När alla hade gjort denna övning så var det dags för lunch.


Efter lunch var det dags för nästa övning.
Vi delades upp i två grupper.
Vi fick en varsin dummy som vi skulle lägga ut i två olika områden.
Efter det ställde vi upp på en linje och vi gick framåt. Efter ca 10-20 meter gick det ett skott och en markering till höger. En hämtade in den samtidigt som resten av gänget gjorde helt om tillbaka till utgångsplatsen.
När markeringen var hämtad gick vi sakta framåt igen. Det gick ett skott och nästa ekipage skickade på en av dirigeringarna. Resten av gänget gjorde helt om igen tillbaka till utgångsplatsen. Detta upprepade man alltså. Varannan markering och varannan dirigering tills alla var klara.
Denna övning var toppen för Räzer eftersom han kan bli lite frusterad efter ett stopp i linjen när det har fallit en markering. Frustrationen kommer när man igen ska börja gå framåt när han inte får hämta. Så det var perfekt att kapa förväntan genom att vända om till startplatsen.
För övrigt så knallade han 2 ggr i denna övningen ;-))

Efter det höjdes nivån ett snäpp.
Vi gick på linje längs med ett gärde. Ena halvan av gänget längs ena kanten, och andra halvan längs skogskanten på andra sidan gärdet.
Här hade Jens Lagt ut bollar längsmed skogskanten.
Vårt gäng fick börja gå längs skogskanten med en skytt med hagelbössa.
Efter en stund kom ett skott in i skogskanten. Efter några ögonblick kom en markering uppe från andra gänget som skulle markeras av oss.
Sen skickades en hund från det andra gänget för att hämta in bollen i området med krutdoft från hagelbössan. När den var inne skickades en av hundarna från vår linje till minnesmarkeringen. Sen bytte linjerna plats.

Sen var det en övning där linjerna stod stilla mittemot varandra.
Det kom dummysar från en flexi-launcher som stod utställd på en höjd. Dummysarna landade mittemellan linjerna, ibland faktiskt nästan på hundarna som stod mittemot :-)
Vi skickade en och en på att hämta in dummysarna, samtidigt som de i andra linjen fick markeringar bakåt från deras vinkel, men rakt fram i springriktningen för vår del.
Så precis när vi skickade kom det skott och markering rakt fram som våra hundar INTE skulle hämta. Det var att blåsa stopp och dirigera på "våra" dummisar.
Sen byte vi plats.
SUPERROLIG övning!!

Nu var både hundar och förare trötta.
Hemfärd, dusch och lite mat satt som ett smäck.
Självklart satt vi uppe en stund och pratade hund :-)

Söndagen började med en rivstart :-)
Återigen uppdelade i 2 grupper. Jag och Räzer hamnade i första.
Här hände det grejjer! Vi alla fem fick till uppgift att vi skulle hålla reda på alla apporter som fälldes och att vi skulle samarbeta med att få in allihop.
Här tycker jag vår grupp var jätteduktiga.
Det kom markeringar till vänster och till höger samtidigt som det sköts i marken rakt framför oss. Vi var placerade på en liten höjd.
Vi lät allt falla innan vi skickade några hundar. Vi bestämde oss för att de två hundarna på vänster flank tog markeringarna till vänster och detvå på höger flank tog markeringarna på höger flank, och jag som stod i mitten skickade emellan mot mitten där vi då antog att det fanns bollar eftersom Jens sköt i marken. Och det fanns det förstås.
Det konstaterades att det fattades ett vilt...Hmm var kunde den vara? Vi kom överens om att jag skulle testa där bollarna låg igen. Skickade på ett linjetag nerför slänten. STOPP, lite inkallning, STOPP, närsök mot mig, och där var den! Snacka om tur! :-) Denna övning var också SUPERROLIG!
Men ni ska inte tro att de som skulle göra samma sak efter oss som stod och vilade fick vila ;-) Rätt som det var small det till bakom dem, och en flexi-launcher var hemligt utplacerad :-) Dags för jobb för den gruppen också :_)

På eftermiddagen blev det en mocktrial :-)) ÅH, vad roligt!!

Jag är mycket nöjd med helgen och min goa Räzer.
Med tanke på att det var första riktiga träningen efter vintern känns det riktigt bra :-)
Dirigeringsträningen har gett resultat. Markeringarna behöver tränas mycket mer. Särskilt när man använder Bumper eller apportkastare. Han tittar åt det håll skottet kommer ifrån, men sen hinner han inte se när dummyn far iväg..

Stadgan var superbra på linjen, förutom knallningarna första dagen ;-)
Men stadig i fot och gick inte fram i skottet :-)

Han var också helt avslappnad mellan övningarna när andra gruppen körde..SKÖNT!!

Så både Räzer och Lisa skötte sig jättebra!!

Två jättetrötta hundar på hemvägen. Vi hörde inte ett ljud från dem :-)

Tack Ingela för sällskapet!! Och du och Lisa var såå duktiga!

Ps. Jag ska snart köpa en ny kamera, så det kommer komma lite nya bilder snart..

Men lite bilder finns att se på www.hittahundkurser.se
10 Mars 2011  | Länk | Allt i allo. | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida