Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Internat

I helgen har jag varit på internat igen :-) Denna helgen var jag och Räzer i Kydingeholm hos Lasse Jonsson. Lite xtra kul eftersom han har Räzers pappa Totte. Kul med Lasse också, han är ju otroligt erfaren och har blivit jaktchampions med golden, flat och labradorer :-) Han är även B-provsdomare och dömer A-prov både nationellt och internationellt.
Så på fredag em drog jag, Lena och Eva-Lena iväg. :-)
Vi var 6 golen, en curly och en Räzer:-) + mattar och hussar. Lör fm var det inte kul att stå ute på en äng kan jag säga.. regnade på snedden och blåste..brr, men på em och sön var det perfekt!
Jag är jättenöjd med helgen:-) Räzer har ju varit dragandes med en halsinfektion som han förmodligen haft en längre tid, och han har inte alls varit sig lik, men nu var han sig själv igen ;-))..SKÖNT! Var faktiskt riktigt orolig ett tag ( skräll..jag oroar mig ju aldrig...;-).
Det var alldeles lagom aktivitet på träningen. Bra träning, och bra passivitet :-)
Tränade på markeringar, dirigeringar, närsök, vatten m.m.
Det som Lasse tyckte att jag & Räzer skulle lägga ner mycket träning på nu ett tag framöver var markeringarbetet, träna tecken för sig lite till och variera då avståndet mellan mig och Räzer. Viltet måste jag också träna mer kontinuerligt. Han tog allt, men tyckte inte mås var det allra häftigaste..sen tycker han d inte är lika kul med kallt som varmt ;-)
En jätterolig helg med trevligt sällskap :-) Och nej Katarina...Lorden fanns tyvärr inte där nu heller :-((
Nu ska det tränas! Men inte idag..
Tänk om man var rik och bara kunde åka på såna här internat hela tiden och inte behövde jobba...
Nu ska jag stoppa ner näsan i kudden. Upp och jobba imorgon..

Natti natti

förresten...d blev inte ett enda kort taget i helgen..
26 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Heldag med vänner :-)

Idag har jag, Catrine från Hagfors och Ann-Sofi träffats hemma hos Ann-Sofi och haft ett litet kalas för henne eftersom hon fyller år imorgon! HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

På kvällen åkte jag och Ann-Sofi och mötte upp Ingela, Bolly och Katarina vid Ransjön och tränade lite :-) Jag och Räzer tog det lugnt. Gjorde en bra närsöksövning som Ann-Sofi hade med sig hem från internatet hon var på förra helgen. Sen blev det lite fotgående i slutet.
Ibland är det bra att ha vänner som talar om för en att man kanske inte ska hålla så hårt på struntsaker som kanske egentligen inte är ett problem och som gör att träningen med hunden blir mindre kul... Tack ni som var med idag :-) Puss på er!

PS. Bilden idag är i Ann-Sofis ära för att hon fyller år imorgon!! :-)) Hon klagade på gästfriheten i spanien..det visra hon tydligt på denna bild :-)))
20 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Nya foton.

Nya foton på familjemetropoloen Sundstorp, bopparna och under mappen till vardags :-)
Idag står gräsklippning på schemat..
19 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Sjukstuga..

Här hemma börjar d likna en sjukstuga..
Räzer har halsinfektion och äter antibiotika, och vill helst inte göra nå´t. Han vill bara ha en massa gos (och jag gosar ju gärna :-)).
Och Zingo har den ledsna masken på sig (han har ju förmågan att verkligen kunna ändra ansiktsuttryck :-)). Han har fått svamp mellan tårna på en baktass.
Så nu är det strumpor och halsdukar som gäller..

Mors!
//Sjuksköterskan
15 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Shopoholics!

Hej!
Titta vad jag köpte på marknaden som har varit här i Sunne! Ett alldeles eget superköttigt ben! Snygg va! Fabror Zingo köpte sån där komage..tycker inte jag är lika gott, men jag kan ändå tänka mig att smaka liite..tror förresten han köpte ett likadant ben som mig OCKSÅ! Men d är klart han är ju lite äldre än mig, så han kanske har hunnit spara lite mer..hmm.. Men visst är det FINT!? Och JÄTTEGOTT är det också!! Nu ska jag smaka lite..mm (himlar med ögonn) gott var det..

over´n out Räzer
12 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Smedsby...I Like!

Idag har jag varit en sväng till jobbet på utbildning. Såg fram emot en 7 dagars ledighetsperiod, men icke..I Lördags jobbade jag ett 12 timmarspass som jag var skyldig, och idag var jag där i 6 timmar. På fredag börjar jag igen.
Efter jag hade slutat åkte jag hem till Ann-Sofi, vi hade bestämt att vi skulle träna lite :-)
När jag kom dit blev jag bjuden på baconlindad kycklingfilé med pommes, och äppelpaj till efterrätt :-P. Sen ville jag inte göra så mycket mer..halvhängde på staketet på altanen och tittade på hundarna när de lekte ute på gräsmattan, sen förflyttade vi oss in, och jag hamnade på golvet och gosade med katten och blev kvar där undertiden som Ann-Sofi satt på golvet och gjorde grimaser genom glasdörren inifrån till hundarna på utsidan. ( hoppas inga kursdeltagare läser detta, kanske blir funderingar på hur seriösa vi är:-)). Jag låg och ojjade mig om att vi skulle ut och träna, och snart hade vi avvecklat träningen :-S, och jag hade gärna också avböjt promenaden också, men Ann-Sofi insisterade på promenad och iväg bar det.
Ann-Sofi, Pepper, jag, Zingo och Räzer. Cerro fick vara hemma och vila lite efter att ha övat på en av sina låånga hopp med skruv utifrån altanen, då han blev halt för några dagar sen :-(. Men liite seriösa var vi iaf och bestämde oss för att styra promenaden. Inga "fria" hundar, utan en lugn och sansad promenad.
Vi gick ner till en badplats som heter "Labbersvika" (fantastiskt bra namn tycker jag, heter säkert något fint på svenska, men så säger vi :-)). Hundarna gick fot dit och fick sitta och vänta vid kanten undertiden vi gick och kollade läget. Sen fortsatte vi promenaden och gick längsmed frykens strand. Vi stannade till och bara njöt av stunden. Vi satte oss på klipporna en stund och njöt av solen. Hundarna fick sitta bakom oss och bara ta det lugnt. Träning det också eftersom Räzer tycker det är lite häftigt med vatten, men ALLA tre hundarna lade sig ner efter en stund, inkl Zingo :-). Fortsatte promenaden genom gravrösen och en helt otrolig ljungskog. Ser verkligen fram emot att gå där igen när den blommar! Sen provade vi även på bergsklättring :-S, eftersom det här var lite av en upptäcksfärd så var det ju första gången vi var på de här markerna och visste inte riktigt hur terrängen såg ut, och vi fick kämpa oss uppför en hyggligt brant sluttning..bra träning för oss också :-)
Det här var en underbar em där latheten var på väg att vinna över mig, men bara jag blev övertalad att gå ut så var det jättehärligt! Och bra träning blev det också :-) Styrd promenad av oss. Hundarna fick gå fot, men inte hela tiden, men de var alltid tvungen att hålla sig runt fötterna men dock aldrig framför, ner till vattnet flera gånger ( utan att bada). Perfekt!!
Och jag säger bara..SMEDSBY!! Ann-Sofi har flyttat till paradiset! Jag skulle kunna ha suttit nere vid vattnet och tittat ut över fryken hur länge som helst! Superfina stigar att gå på, mysig gammal skog med en massa fornlämningar och ljungskogen ser jag verkligen fram emot att se i blom :-) En sådan kväll där man laddar kroppen med en massa positiv energi :-) Och hundarna laddade ur all negativ energi. Kan det bli bättre?!

Ps. Imorgon fyller Räzer tre år!! Hurra hurra hurra hurra!!
5 Maj 2009  | Länk | Allt i allo. | 3 kommentarer


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida