Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Barnvakt :-)

Idag har jag varit barnvakt åt Maija & Måns. :-)
Vi hr varit ute nästan hela dagen. Vi har badat ( inte vi, men dom :-)), legat i hängmattan, hoppat hopprep, lekt kurragömma, läst saga, cyklat m.m.
Det har ju varit varmt och soligt, så det har varit stark solskyddsfaktor och kepa..
Sa till Maija när hon låg i hängmattan att hon såg ut som en larv. Då svarade hon: - Men larver har ju inte keps :-)).
Senare läste vi om olika djur på bondgårdar. Vad de heter och hur de låter och så :-) Vi hade precis pratat om getter, att mamma heter get, pappa getabock osv, när vi sedan kom in på kor. Vi konstaterade att mamma heter ko, och "barnet" heter kalv, och sen var det ju pappan också..och då kom Måns med svaret..
BOCK-KO heter det! HA HAHA de är ju för härliga!!
25 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Äntligen sommarvärme!

Skönt att värmen äntligen är här!
Idag har det varit gräsklippning på schemat..
På em åkte jag och Lena till Sundstorp och lastade i hundar och oss själva i båten och drog ut till sundet i Lersjön. Vi la ut ett sök på ena sidan sundet och skickade över från andra sidan :-) Hundarna skötte sig bra. Känns jätteskönt att äntligen komma igång med vattenjobbet :-)). Och vilken härlig kväll!! Människor och hundar njöt av båtturen :-) Liite läskigt tyckte Nicke, men efter ett tag njöt han med :-)

På kortet ser ni platsen vi tränade på :-) Fler kort under träning och vänner :-)
23 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Midsommar

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!!!!
När jag tittade på vädret för imorgon så ser det ju ganska hyfsat ut :-))
Och jag ska plocka 7sorters blommor och lägga under kudden... ;-)


Kram!
18 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Smedsby...I Like!

Idag har äntligen solen hälsat på! :-) Härligt! Vad mycket lättare det går då!
När jag vaknade idag åkte jag och tränade lite. Kors i taket! Det var längesen nu :-S. Körde lite vilt. Jag lade ut 2 vilt i ett område och körde linjetag dit. Först fick Zingo hämta ( lite konkurrens för Räzer, tänkte jag eftersom han inte gillar mås så mycket ). Sen fick Räzer hämta. Jag var väldigt nöjd med båda :-). Efter det lade jag ut igen + ett område till. Skickade Zingo till det första området, därefter skickade jag Räzer till samma område där det nu var tomt. Han rotade runt en stund, sen blåste jag stopp och visade höger. Han sprang höger, försvann bakom en buske, där kikade han fram på mig och jag fick ge nytt högertecken. TJONG, full fart höger :-)) GöTT!! Precis vad jag behövde..en lyckad träning för att få motivation igen :-)
På em åkte jag till Ann-Sofi med viltet, som hon också ville tränade med. Pepper var också superduktig! :-)
Efter det ringde Ann-Sofis granne och frågade om vi ville komma in och fika, och det sa vi ju inte nej till :-P.
Dags för kvällspromenaden...den blev 2 timmar lång! Smedsby är helt underbart! Skulle gå och kolla lite på hus och hamnade tillslut på en stig som blev mindre och mindre. Gick genom snårskog och funderade på vart vi var påväg. Tillslut kom vi ut på en lite bredare stig som ledde fram till ett litet hus precis vid Fryken. Jag tittade ut på gärdet bredvid och hajjade till. En shetlandsponny!! Nej, det var visst en old english sheepdog :-)) Den var snäll och tittade bara på oss. Tur det, för en gård innan stod det två hundar i en hundgård som vi var tvungna passera. Den ena var helt rabiat och slängde sig mot stängslet när vi gick förbi. Hemskt otrevligt! Det var det som gjorde att vi inte vågade gå samma väg tillbaka..
Vid nästa hus ( jättefint stort hus ) bodde det en goldentjej som ville komma och prata med oss, så där blev vi stående och pratade en stund, med både hund och husse.
När vi stod där gjorde jag en fasanfull upptäckt!! jag hade en fästing bakom örat!!! Som satt fast!! Jag försökte snabbt tränga undan mina känslor för att inte verka helt skvatt galen inför okänt folk, och vi fortsatte istället promenaden hemåt ( efter att vi blivit informerad om vägen :-)) för att ta bort fästingen.
Vi gick mellan två kohagar på vägen hem. Jättefint! Kändes som man var i småland eller nå´t. När vi hade kommit en bit på vägen ser vi en grotesk tjur som står precis vid stängslet! Och på andra sidan stod tjur nr.2. De två hade något otalt med varandra.. Precis när vi skulle passera blev de inte glada.. båda började fnysa och frusta och vi blev ju såklart skiträdda!! Det lilla staketet på båda sidor vägen hade varit som sytråd för dessa bestar! Men vi kunde ju liksom inte vända och gå hela vägen tillbaka! Vi morskade upp oss och stegade på som två gaseller :-)) Förresten den ena tjuren heter Håkan och han är väldigt imponerande på MÅNGA sätt. Ni kan kolla in honom här: http://dogbloggen.blogspot.com/
Kolla in honom noga och titta extra på hans mördarblick :-)) HuH!
Hur som helst..ännu en promenad i Smedsby..Smedsby som alltid bjuder på nå´t extra! Där vill jag också bo :-)

Tjingeling!!

Förresten..fästingen var borta när vi kom hem :-))
15 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Full rulle!

Dagarna flyger iväg!
Working testet förra helgen gick både bra och mindre bra.
Markeringarna och vattendirigeringen gick inget vidare. Det är just de två grejjerna som inte funkar så bra nu, men det ska det bli ändring på bara jag orkar börja träna igen..lusten tryter för tillfället :-(.
Några saker som jag är supernöjd över att som fungerade var fotgåendet och att han var lugn och fin. Lite ivrig innan man har börjat, men sen funkar d bra :-)) Han behöver egentligen jobba av sig lite innan man börjar.
På söndag var det dansuppvisning på Fryxellska skolan. Det var kulturskolan som hade sin årliga uppvisning. Mina brorsdöttrar Ellen & Ebba är med och dansar jazz. De dansade med inspiration av high school musical. Hela scenen var full med cheerleaders :-) Ebba satt längst upp i en pyramid på 3 våningar och Ellen lyftes högt upp i luften. Där var det drag vill jag lova!!
Måndag var jag med Ann-Sofi och Cerro till "badhuset", och tittade när Cerro simmade :-). På eftermiddagen kom några av mina arbetskamrater och hämtade mig och vi åkte ut på Fryken, ner mot Fölsvik och hämtade upp Björn. Sen bar det av till Maalöa ( Malön, men det säger man ju inte på sunnemål..) Vi hade skiftkalas där. Tipspromenad och div. lekar :-) Jättekul!! Det var hemskt nära att jag gjorde klassikern..en fot på bryggan och en på båten och sen fick jag liksom känna på hur vig jag var...försökte ganska desperat att ropa på Björn, men jag kan ju säga att han inte hade direkt bråttom att hjälpa till..( d ska du få igen för någon gång Björn..) men som tur var gick det bra. Annars hade jag fått hört det i oändlighet på jobbet! :-))
Igår var jag och Ann-Sofi lite kulturella :-) Vi var på en dramatiserad guidad promenad på gamla landsvägen från Bävik till Bäviks brygga. Det var väldigt roligt! Det dök upp lite halvgalna munkar och allt möjligt i skogen. Det berättades om vad som hände i bygden för längesen osv. Promenaden avslutades med kolbullar vid bryggan. Kolbullepremiär för mig :-) Det var gott.
I em bär det av till Karlstad igen, för simmning med Cerro. Imorgon är det skolavslutning för Ellen & Ebba. Och imorgonnatt börjar jag jobba, och jobbar sen 12-timmars lör-sön, så nu hinner jag inte skriva på ett tag igen..
Zingo och Räzer ligger nu och slappar..de blir också lite trööga i det här grå vädret. VART ÄR SOMMAREN!!???

På bilden ser ni Joker :-)) Lenas nya flockmedlem.
11 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
jobb..

Helgen som varit och den här veckan är det mycket jobb. Så det händer inte så mycket annat..
Till helgen är det working test på Long säteri i Grums. Det ska bli kul! Hinner tyvärr inte träna särskilt mycket :-S
En mysig dag med pic nic och umgås med alla...och just ja, kanske göra någon station då & då :-))) Hoppas det blir fint väder.

En bild från förra året det var workin test på Long :-)
2 Juni 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida