Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Koll

Idag har jag varit på jakthundskoll med Räzer.
Det är något som inte känns helt bra.. Så urinprov och blodprov har lämnats idag. Veterinären kände igenom honom ordentligt. Hon tyckte att han ömmade lite i bakpartiet, så det skulle jag hålla koll på. Och imorgon bitti ska jag in och ta halsprov på honom. Han var svullen i halsen igen, så jag misstänker att det är det som spökar igen..:-S Han hade även lite förhöjd kroppstemperatur (39,1), men det kan ju vara för att han inte tycker det superhäftigt att gå till doktor´n ;-) Så nu ska vi ta tempen igen innan vi går och sussar..

Natti Natti
29 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Ettornas middag!

Nu har ettornas middag gått av stapeln :-). Ettornas middag är en liten tillställning varje år där vi firar de som fått första pris på jaktprov föregående år.
På fredag em samlades jag, Bengt & Kerstin, Bolly & Katarina, Kicki & Henrik och Birgitta & Aki i Sundstorp. På kvällen blev det kalas med middag och Kerstin kröntes officiellt av oss eftersom hon blev retriever mästare 2008, så det firade vi förstås extra mycket :-) Senare blev det allsång och många skratt in på småtimmarna :-).
På Lördag blev vi uppdelade i två lag. Damerna mot herrarna. Nu var det dags för tävlingar. Bolly stod för upplägget :-)
En markeringsstation där det gick markeringar åt fyra olika ställen. När en hund hade lämnat i hand var det dags för nästa markering för nästa ekipage osv. Flest markeringar in på 10 min.
Sedan var det dags för dirigeringstationen. Där fanns det olika svårighetsgrader. Det var också på tid. ( Kommer inte ihåg riktigt hur lång tid man hade på sig nu...)
Men på tre utav områdena låg dummysarna väldigt tätt. Och man skulle då i förväg berätta vem av dom man skulle ta. Herrarna var först ut. Det gick snabbt för dom att få in alla dirigeringarna, 6,37 min. Sedan var det vår tur. Vi var också väldigt snabba, 5.07min fick vi in alla på, men mindre poäng pga av en felapport på de täta områdena :-).
Efter det var det dags för sök A´la Ann-Sofi. 15 dummy utlagda med tipspromenadfrågor hängandes på dem. Fick skicka en hund i taget. Och nästa fick inte gå förrän frågan var besvarad. Och endel lappar var även blanka, så då gällde det att få ut nästa hund snabbt!! 10 min hade man på sig att få så många rätt som möjligt.
Nu var det tyvärr så att herrarna gick och vann med 5 poäng!! 5 poäng!!! fattar ni det är ju ingenting!! Nästa år vinner vi garanterat!! ;-)
På em åkte de flesta hem, utom Katarina & Bolly som stannade tills på Söndag. Vi tränade lite dirigeringar. Låånga åt ett håll och lite kortare åt andra hållet för att befästa. :-)
Räzer har verkligen kännts jättebra under helgen!! Superkul!! Nu börjar vi komma ut på lite avstånd. Och bara någon är med och taggar mig så vågar jag :-) Det är ju bara att hjälpa om det blir fel :-)
Tack så mycket för en supertrevlig helg!! Ni är guld!

Sen fick jag ett väldigt trevligt telefonsamtal ikväll!
Min träningskamrat Lena Filipsson och Nicke ( Owlet´s Nicke Nyfiken) har varit på jaktprov idag och startat öppenklass.
Hon fick ett 1:a pris och var så lycklig!! Så nu är det elitklass nästa!
STORT GRATTIS TILL ER!!!

PS. Bilder från ettornas kommer senare. Min dator strejkar...lånar en nu..
På den här bilden ser ni Bolly som har avancerad valpträning med Taggen :-))))

Mors!!
19 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
semester

Nu har jag 37 dagars ledighet!!! Jihooo!!
Ikväll blir det en tur till Hagfors och träna, efter det ett glas vin eller två hos Bolly och Katarina :-).
Imorgon blir det påhälsning hos Catrine med familj i Hagfors :-)
14 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Semestern vankas!!

Sitter just nu på jobbet och inväntar semestern. Om 11 timmar är det dags.
Ca 5,5 veckors semester!!
Nu ska det minsann hända något med utvecklingen med hunden! ;-))

Hasta la vista!
12 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Träninsdag

Idag har det varit fullt ös!
Imorse åkte jag över till Hagfors och hälsade på Bolly och Katarina! Lika mysigt som vanligt :-)
Vi åkte iväg och tränade lite. Tränade stoppsignal och lite tecken på vatten. Och ett långt linjetag som blev jättebra. Ganska långt och han stannade snabbt på signal på andra sidan och tog tecken. Toppen!
De sämre sakerna var att det kom ett litet gnäll vid ett tillfälle och en knallning när Katarina skickade Disl på sök :-S. Men man ska fokusera på de bra sakerna va ;-).
I em samlades jag, Ann-Sofi, Ingela och Viktoria i Sundstorp och vi tog båten till sundet och tränade.
Halva gänget på ena sidan och det andra på den andra. Det är som en liten udde på båda sidor sundet. På den sidan som jag och Ann-Sofi stod på la jag ut ett litet sök med 11 bollar. På land och i vatten. Liksom på baksidan av udden. de andra körde markeringar och linjetag över sundet. Det är bra och träna där för det är omöjligt att ta landvägen tillbaka.
Räzer plockade bollar på söket undertiden de andra körde, vi gick även lite fot, och gick och tittade på de andra ibland. Så det blev bra passivitet vid vattnet, samtidigt som vi ibland gick och jobbade med söket.
Summa sumarum..Väldigt på G idag i Hagfors, gjorde bra vattenarbete, bra landmarkeringar.
Måste jobba mer på passiviteten när det är starka retningar, jobbade på det på em genom att lägga ut ett litet sök i motsatt riktning där de andra jobbade. Sökte både på land och vatten. Tränade också fot och kontakt, då blev han mer lyhörd. På em skötte han sig mycket bättre i passiviteten när vi tittade på de andra för att sedan återvända till söket.
Jag måste bli mer tydlig i mitt kroppsspråk när Räzer är vid sidan på mig. Typfot, sitt, vändningar och när han INTE ska gå med mig (alltså sitta kvar). Han har en tendens att vara limmad efter sidan. Kanske låter konstigt att det skulle vara ett problem, men d är det faktiskt. Det är som att jag skulle ha ett Flugpapper efter låret som han fastnar i och det går inte och få bort honom...konstigt va..måste bli sträng på honom för att han ska sitta kvar. Bara jag har kommit en meter från honom, då sitter han kvar. Som tex när han har lämnat av, då kastar han sig runt med rumpan för att komma i position. Det gillar jag inte, så nu har vi tränat på att lämna av och sen sitta kvar med näsan mot mig, och att jag sen förflyttar mig till hans sida. Och det r inte det lättaste kan jag säga. VIPS säger det så möter han upp mig om jag inte är övertydlig utan att bli konstig.. Puh säger jag bara..
Zingo har fått gjort ett sök och ett linjetag idag. Han blev hysterisk på sitt lilla egna sätt..men d gör inget nu. Han är ju så lycklig när han får apportera. Även om dummisarna blir en aning platta på mitten, så struntar jag i det nu :-S. Love him anyway :-)
Nu ska vi gå och sova. 4 skift till semester!!
7 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Höljes!

I helgen har jag varit i Höljes!! Skitkul!!
Fredagkväll åskade det lite på oss, Lördag var det 30 grader varmt, Söndag höll man på att frysa ihjäl.
Jättespännnde A-final där alla var av minst en varsin gång!!
Lördagkväll var det Rydell & Quick på plattan. Och vilket drag!! D var nog en av de bästa "konserter" jag har varit på.
25 000 pers!!!
Jag kan ju säga att jag hade inga problem att somna igårkväll..
Nästa år är den här helgen redan bokad :-))
6 Juli 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida