Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Kicki och Tikka!

Stort grattis till Kicki Pilenås och Tikka som återigen tog ett 1:a pris i elit på jaktprov!! Nu är det bara en etta kvar till SJ(j)CH :-))

Kram på er!!
30 Augusti 2009  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
jakt

Idag har jag och zingo varit och stött upp änder. :-)
Det var premiär för honom, och för mig med för den delen när det gäller att stöta.
Han skötte sig bra och tog för sig mer mark än vad jag trodde att han skulle våga göra :-)
Räzer fick sitta och vänta i bilen undertiden. Tog ut honom och tränade lite fot och kontakt. Han kändes lugn och fin :-)
Men huuu vilket väder!!! Var blöt ända in på underkläderna...brrr
Zingo ligger nu oss sussar sött, och det ska jag också snart göra. Imorgon är det jobb igen.
28 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Kicki och Tikka!

Grattis Kicki och Tikka (Moorman´s T Juniper ) till ettan i elitklass på jaktprov i Arvika!!

Tikka på bilden :-)
22 Augusti 2009  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
V-övningen..

Idag har jag kört V-övningen med båda hundarna.
Ni vet den övningen där det ligger dummy ute i "topparna" på V:et.
Förut har jag tagit med mig Räzer och lagt ut dummy, så att han skulle ha lite retning. Gått tillbaka och kört linjetag till varje ställe. Sen kört till ena änden ( där d då är tomt ), blåst stopp och gett sidotecken till andra toppen V:et.
Nu provade jag att lägga dolt på nytt ställe :-).
Började med Räzer. Skickade till den högra "toppen" på V:et först ( ca 40-50 m ). Det gick rakt och fort ;-). Skickade sen Zingo till samma ställe. Sen var det Räzers tur igen. Skickade till samma ställe där det nu var tomt. Blåste stopp, och skickade vänster ( ca 30-40m ). Han tog tecknet jättefint och tog in en dummy från den vänstra "toppen" :-).
Efter det var det Zingos tur..det gick sådär..han förstod inte riktigt. Stoppade bra men tog inte vänstertecknet bra. Fick sätta honom där jag stoppade och gå och lyfta. Då gick han rätt :-)
Jag blev så glad att detta funkade. Och det känns som att Räzer lyssnar bättre på signalerna när han inte vet riktigt vart dummysarna finns :-))
En av anledningarna till att jag inte vill starta i år, är att han inte kan gå på dolda linjetag (trodde jag). Men det verkar som slanten börjar ramla ner..men jag ska ta det lugnt och fortsätta träna linjetag med minnesbilder..Och nej,, jag ska inte starta iallafall ;-))
20 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Storslam!

I helgen har det varit en massa bra prestationer!!
I dalarna har det varit ett tvådagars workingtest. Och såhär såg slutresultatet ut:

Henrik Andersson och Moorman´s Point Hope ( Tassen )vann nkl!
Bengt Gustafsson och Ringlets Rime ( Rimma, räzers syster ) Vann ökl!
Och Kerstin Andersson och SJ(j)CH Justlike Queen Elisabeth (Räzers och Rimmas mamma) blev trea i elitklassen!

Och Bolly var och startade i Elit på jaktprov i Hofors och fick ett första pris tillsammans med Moorman´s T Oak ( Tito )!!

Vilket gäng va!! Grattiskramar på er alla!!

På bilden är endel av gänget :-)
16 Augusti 2009  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Assar

Igår och idag har Zingo och Räzer varit barnvakt åt rottisbebisen Assar :-)
Han är såå mysig men snart kommer hans matte och hämtar honom..

Lekfarbröderna har redan slocknat :-))
16 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
funderingar...

Hmmm...
Ibland skulle man vilja veta hur hundar tänker, visst skulle det vara MYCKET lättare då?!
Men det är väl det som är tjusningen säger endel, att man inte kan prata med hundarna, så det blir en utmaning att träna.
Men ibland önskar jag faktiskt att det kunde gå på räls :-).
Jag sitter och funderar på en övning som vi fick göra på internatet. En dirigeringsklocka. Övningen ser ut såhär:
Man skulle ställa ut 4 pinnar som i en stor ruter ( spelkort ). Vid varje pinne skulle det stå ett ekipage med hund. Sen är det bara fanatsin som sätter stopp för hur man vill skicka. Men just nu var det fullt upp med att skicka rakt ;-).
Om det behövdes kunde man be den människan mittemot att kavcka och även bidra med ett kast om det skulle behövas.
Jag förstår själva övningen och den låter ju väldigt bra tycker jag. Säkert väldigt bra i inlärningssyfte på linjetag.
Men nu är vi några stycken som har gjort den här övningen ( som lärt in tecknet på annat sätt ) och ingen av de hundarna verkar förstå vad övningen går ut på..
Om jag skickar rakt över till kompisen mittemot så springer Räzer rakt till mitten och viker sedan av till någon av sidopinnarna. Även om kompisen mittemot kvackar och kanske kastar så gör han det. Varför? retningen borde han ju gå på..
Är det för att jag har aldrig haft någon ute på "fältet" där dummyn ligger på linjetag?
Är det för att jag bara har haft en medhjälpare som kvackar och kastar vid markeringar, så Räzer vill springa dit det är tomt på människor, för det är det ju när man ska gå på linjetag?
Är det en social fråga?
Eller förstår han inte linjetagstecknet?
Tre av hundarna i samma träningsgäng har gjort samma sak. ( En av hundarna ville inte ens lämna matte, men det gör hon när hon tränar "som vanligt").
Jag testade häromdagen när jag tränade själv att bara ställa ut två pinnar mitt emot varandra och skickade från den ena till den andra och tvärtom. Efter det ställde jag ut sidopinnarna för att se om det var retningen av dom han inte klarade. Men då funkade det perfekt att skicka rakt. Inga tveksamheter.
Igår kollade jag av om tecknet sitter. Lade ut en dold boll ca 50 m bort. Skickade på den, full sprutt rakt ut och in med bollen :-).
Vad är det då som gör att inte hundarna förstår dir.klockan?
Nu har jag iof bestämt att det inte är någon idé att köra dir klockan om det bara förvirrar Räzer, när linjetaget sitter på dolt. Iallafall på det avståndet jag provade igår. Bättre att träna på det han förstår, men jag bara funderar på rent teoretiskt hur de funkar?
Ibland som sagt skulle det vara intressant och veta vad de tänker för att lättare kunna hjälpa dem.
Men visst är det också en tjusning med att luska och fösöka komma fram till en lösning. Och framför allt lyckas!! ( om man gör det )

Ps. Kommentera gärna inlägget :-)
14 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Flen

Nu är vi hemma igen :-)
Det har varit en väldigt trevlig och givande helg.
Kom till Flen på fredag em och checkade in där vi skulle bo. Det var ingen hit kan jag säga... det var ett himla liv på natten, getingstuckna hundar, toaletter som läckte m.m, så på lördag bytte vi boende. Det var ett supermysigt hus på en hästgård. Och vilka sängar!! Så nästa gång får det bli där ifrån början ;-).
Fredagkväll gick vi igenom alla hundar och pratade om vad vi ville göra.
Jag ville tex kolla lite på Räzers markeringsarbete som inte är jättebra och stoppsignal, som inte heller är särskilt bra just nu.
På Lördag började vi på ett gärde med kontakt och forgående, vändningar och stadga.
I vår hade jag jätteproblem med kontakten på Räzer, han gick bredvid mig och höll sig där, men ville inte ha kontakt med mig.
Efter d blev det lite markeringsarbete, där dummyn var gömd på nedslagsplatsen, sen skulle de genom gruppen tillbaka.
På em åkte vi till en liten sjö med myrmark och körde markeringsklockan. Fyra nedslagsplatser. Här fick de som kastade ha hunden med sig och träna passivitet. När jag kastade fick jag även kämpa med myror i brallan :-S..hu va äckligt..hysteriskt med myror som kröp uppför benen!!! De som körde hundar stod i mitten. Man skulle stå med näsan framåt, bredvid varandra, och vid kvack skulle man vända ditåt och kast kom, sen vända tillbaka till utgångsposition, sen bestämmer en som man valt ut som "ledare" ( i det här fallet Håkan ) vem ska skicka. Den som blivit utvald vänder mot markeringen igen och skickar. Sen kan man bygga på den här till dubbla, tripplar och fyrlingar. Det blir också väldigt bra stadga-passivitet för hundarna bredvid.
Söndag började vi med stadgaövningar med duvor.
Gjorde först ett rakt linjetag mot ett område. Efter det skickade man igen, på halva vägen blåste man stopp. Då kom ett uppflog med två duvor och skott framför näsan på dem och de skulle få iaktta men sitta kvar. När de tittat klart var det kontakt och tecken för UT till området dit de var vid första skicket.
På em körde vi en dirigeringklocka med fyra områden (stängselpinnar). En människa med sin hund vid varje stolpe. Så om motivation behövdes kunde man hjälpa varandra att kvacka eller hur stark retning man nu behövde. Fyra smådummy vid varje pinne. Här kunde man variera i det oändliga. Raka linjetag, blåsa stopp vid mitten och vinkla. När alla kört ett varv så roterade man. Här är det bara fantasin som stoppar. Efter det avslutade de som ville med en walk up, där ingen av våra hundra fick hämta (Håkan & Karinas hundars tur ), avdramatiserade apportkastaren och kast, med mycket vändningar ifrån och kontakt. När det var klart fick de satte vi dem i skuggan, där de fick coola ner lite innan man gick därifrån, så de får en lugn och fin minnesbild, alla hundarna låg ner innan vi tog med dem därifrån.
Jag är sååå nöjd med min kära lilla hund denna helgen. Känns som vi inte har haft något bra år i år, men den här helgen kändes riktigt bra :-)).
Markeringsarbetet gjorde han superbra!! Och kontakten och följsamheten kändes också mycket bättre, orkade hålla den även när det var väldigt starka retningar :-) Det som vi måste bygga upp positivt igen är stoppet. Har inget klipp i stoppet.
Men nu känns vi som ett team igen :-))
Nu måste jag verkligen strukturera upp träningen i fortsättningen, fortsätta träna kontakten, och inte minst skärpa mig i vardagen med Räzer :-S är nog tyvärr lite lat där..:-S.

Tjing allihop!!
10 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Styr kosan..

Hej!
Nu är d dags att åka till Flen på jaktinternat igen! :-) Så Håkan kan se om vi gjort läxan :-S.
På fredag är vi ett gäng som styr kosan österut.
Träning har d inte blivit mycket av nu.. Igår tränade jag lite lydnad med Zingo. Han är ju rolig..Såna moment som varit lite knepiga, som kryp, skall och så, funkade riktigt bra igår. Han liksom vilar sig i form. Så nu är jag lite sugen på att försöka träna och starta honom i högre. D skulle vara roligt :-) Annars är d konditionsträning som gäller för honom nu. Han ska vara med och stöta fågel på jakter i höst :-)
Jag har också försökt tagit steget att komma igång och träna med mig själv. Förra veckan åkte jag glatt till gymet, glad för att jag äntligen fått tummen ur och komma iväg. Då kommer jag upp, och det var bara jag där. Så d blev inget :-(.
I måndags var d dags igen..då hade de ingen instruktör!!!!! MEEEN!! :-(((. Ikväll ska jag göra ett nytt försök ;-)
Nu ska jag städa och tvätta lite..men först en promenad med huliganerna :-)
5 Augusti 2009  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida