Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Grattis Birgitta och Otto!

Stort grattis till Birgitta Magnusson och Otto (Moorman´s high spirit) som tog en etta i öppen klass på Sunneprovet 28/9!!
29 September 2008  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Vinnare av Retrievermästerskapet 2008 SJ(a)CH Justlike Queen Elisabeth!!!

Hela gänget har under helgen varit vid kratte masugn på Retrievermästerskapen.
Och det gick jättebra. Bolly,Henrik,Kerstin,Bengt G och Bengt A startade. Alla skötte sig jättebra, men det som var extra kul var att Anki (Räzers mamma)
VANN HELA KLABBET!!!!!!!!!!!!!!!
JIPPIIIEE!!! Det var sååå kul att vara med och få se detta. Hon gick som en klocka!! SUPER!!

GRATTIS IGEN KERSTIN & ANKI!!!!!
28 September 2008  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Heldag :-)

Igår hade jag en heldag med diverse hundaktiviteter! (skräll :-))
Vi började med frukost hemma hos Ann-Sofi, efter det planerade vi 3:e och 4:e gången på valpkursen som vi har nu. Det är fullt upp vill jag lova! 18 valpar! Allt från Jack Russel/cairnterrier till Grand Danois. Jättekul! Vi har haft två tillfällen än så länge, och jag blir häpen över vad dessa valpar orkar och koncentrera sig med så många hundar. Även om vi bara försöker att ha nio hundar ute åt gången. Så att det inte ska bli för rörigt. Deltagarna får göra mycket grupparbete och hjälpa varandra. Det verkar funka för det blir väldigt bra sammanhållning i grupperna :-) Och det bästa är ju om de lär känna varandra så bra så att de fortsätter träffas och träna efter kursen är slut.
Efter frukost igår gick vi ut och tränade. Ann-Sofi har köpt "stängselpinnar", som vi använde för att träna linjetag. Vi ställde ut dem i en stor fyrkant på en åker. Tog med oss hundarna och la ut 2 dummysar vid varje stolpe, vi gick också i fyrkanten för att det inte skulle bli vittring från mitten ut till stolparna. Sen gick vi in i mitten på en sida av fyrkantentill mitten och skickade till stolparna. (blev detta rörigt?)
Sen gick vi in och åt mat :-) kycklingspett med bulgur.
Efter det åkte vi bort till Ann-Sofis föräldrar som bor jättefint i närheten av Mårbacka. JÄTTEstora åkrar. Så vi tog med oss pinnarna igen och gjorde en större fyrkant. Det gick bra...men...det skulle gått ännu bättre om vi hade kommit ihåg att lägga ut dummys :-S. Räzer sprang ut, men fann ju naturligtvis inget. Men vi löste det så att jag blåste stopp och så fick han belöning för att han stannade istället. Ja, ja ibland blir det inte som man tänkt sig, men det är nog ingen skada skedd :-)). Sen fick Cerro & Zingo också köra fyrkanten och de tyckte det var jättekul! Och det tyckte vi också.
Igår var en sån där underbar dag. Solen sken och vi tränade ända tills skymmningen kom. Och då kom dimman krypande längs gärdet och himlen blev orange-rosa. Det är ju det som är så härligt att ha hundarna som intresse. Att det är ju inte bara träningen och hundarna, utan det är ju även människorna och inte minst naturen som är minst lika underbart.
Så glöm inte att stanna upp och verkligen titta på allt fint som händer runtomkring :-)
Imorgon åker jag till Kratte på retrievermästerskapen och ska ha lite semester. Bolly, Henrik, Kerstin & Bengt ska starta. Så håll tummarna. Återkommer med rapport efter helgen.
Kolla lite bilder och "moments" från träningen igår i fotoalbumet.

Kram på er!

25 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Kalas!

Idag har vi haft födelsedagskalas i Sundstorp :-)
Jag har visst kommit in på det fjärde decenniet nu (30 år) :-S
Det var härligt och träffa hela familjen med syskonbarn och allt :-) Även om vi alla bor här i Sunne, så är det alldeles för sällan vi träffas.
Tack för en bra dag! Och för alla fina presenter :-)
Och tack för alla grattishälsningar och blommor :-))

Kram allihop!

22 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
jakt igen :-)

Igår var vi på jakt igen :-)
12 skyttar och sju apportörer tror jag vi var.
Nu var det en jakt där Räzer kunde se allt som hände. Dvs drevet, uppflog,fåglar som föll, och mycket skott blev det.
Det var terräng med högt gräs i vatten som hundarna kunde "simspringa" i.
Räzer var på "G" och satt still vid min sida och tittade på allt som hände, och jobbade också samtidigt med andra hundar. Han skötte sig bra och lyssnade på mig NÄSTAN hela tiden, förutom när han ville gå lite för snabbt på en fågel som var vingad...
Zingo var och hjälpte pappa att ha underhåll på hans motorsåg under tiden :-)
Idag har Ann-Sofi med svansar varit här. Hon var hos frissan på morgonen och vi tog sen en gemensam frukost med färskt bröd. Sen tog vi en promenix med hundarna. Sen var det dags att åka och jobba. Och bopparna följde med kompisarna hem :-)
Nu ska jag gå och dra ner persiennerna och sova.

Najt Najt

Ps. Tack Lena för presenterna :-)
20 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Zick Zack-övningen

På begäran kommer här Bollys zick zack-övning :-).
Lägg ut en dummy på station C och D utan att hunden ser. Sätt hunden vid A. Lägg sen ut dummy B när hunden ser (retning rakt ut). Skicka på linjetag till B och hämta in. Skicka igen till B (där finns nu ingen dummy), blås stoppsignal och skicka höger (sidotecken) till C och hämta in. Samma sak igen; linjetag till B - stopp - sidotecken till C. Där blåser du stopp och skickar UT till D (viktigt att punkt A och punkt D ligger i linje med varandra för att få ett bra uttecken!)
Lycka till!
15 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Längesen..

Hej!
Nu var det längesen jag skrev något här..det har varit fullt upp med jobb och träning och sånt..
I förrgår var jag på jakt:-) båda hundarna fick följa med. Räzer var med under jakten och Zingo var med på eftersök. Gissa om Zingo var glad när han fick följa med på riktig jakt :-) han skötte sig bra och lät bara lite. Räzer var med under jakten. Det var första jakten där jag visste att det förmodligen skulle hända väldigt mycket, och jag skulle få se om han pallade ganska hårt tryck och mycket jobb. Jag tänkte att det är bäst att jag hade kopplet på, och jag stoppade proppar i öronen. Efter första skottet insåg jag att jag inte skulle hinna ta av och på kopplet och jag insåg att det inte gick att föra hund med öronproppar i :-))
Räzer skötte sig SUPER! Han satt lös och iakttog och bara satt tyst och väntade på vad han skulle göra. ( min lilla gullegris ) Vi stod precis bakom 2,5 m hög vass, så jag såg nada. Så jag fick skicka ut honom och hoppas att han kom rätt, för jag kunde inte hjälpa honom eftersom jag inte såg honom. Så jag måste träna i hård terrräng också, för det märktes att han var oerfaren i den terrängen. Hade svårt att ta sig längre ut i vassen.
Igår var jag och Ann-Sofi över till Katarina och Bolly och tränade. Vi åkte hem till dem först och drack kaffe och fick en supermumsig äppelpaj :-P.
Gjorde ett linjetag över en tjärn. Bolly sköt över en "kula" med apportkastaren. Jag vände och tog en lite promenad och skickade sen över.
Sen visade oss Bolly en ny övning som vi kallar zick zack övningen. Den blir så lång att förklara här, men om ni vill ha reda på den så får ni säga till. Den går ut på stopp och tecken och att korrigera i övningen :-) Både jag och Ann-Sofi körde den och den var väldigt rolig. Efter det gjorde jag ett linjetag med stopp. Då kom det ett kast till vänster, men jag skulle skicka ut. Bolly tränade markeringar, för att få hunden att fokusera på rätt apport med förflyttningar, och långa dirigeringar i vatten. Ann-Sofi och Katarina körde ett stort sök där Cerro och Diezel skötte sig jättebra!
En mycket rolig eftermiddag i skogen :-)
Nu ska jag hänga tvätt och sen åka till Ann-Sofi. Vi ska köra zick zack övningen :-)

Ha det bra!
15 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 2 kommentarer
Anki är bäst!!

Nu har Anki ( Justlike Queen Elisabeth )fått jaktprovschampionatet!!
Hon och matte Kerstin Andersson tog sista ettan i Eskilstuna i helgen :-)
Räzer är superstolt och Räizar runt och sprallar och skriker, Mamma är bääst!!!

Stort grattis Kerstin & Anki!!
15 September 2008  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Nya framgångar!

Bolly Ronacher och Tito (Moorman´s T Oak) tog sin andra etta i öppen idag 7/9 i Ed.

Ingela Tellåsen och Lisa (Thorsvi Banff) tog igår 6/9 ett 1:a pris (nbkl) vid Lillsjön.

Maria Lingman och Kimmy (Stjärnglimtens Kimmy) tog en etta (nbkl) vid Lillsjön idag 7/9.

Göran Löwendahl och Esprit (Sea-Croft Esprit) tog sin andra etta i öppen vid Lillsjön idag 7/9.

Stort grattis till er alla!!!!
7 September 2008  | Länk | Grattis! | 0 kommentar
Cykla...:-)

Hej!
I förrgår var Ann-Sofi med svansar här. Hon kom med den fantastiska idén att åka ut och cykla med hundarna :-) jag hade en springer ( sån som man sätter fast hundarna i vid cykeln ) hemma hos Ann-Sofi, så hon monterade loss den och tog med sin cykel och min springer. Vi åkte ut och provade först med Räzer som aldrig provat att springa bredvid cykeln. Han tyckte det var lite otäckt först, men trygga Cerro var med och visade hur det skulle gå till, så Räzer tyckte att det var riktigt kul tror jag. Perfekt för honom, då han måste koncentrera sig när han får göra sin favoritsyssla, SPRINGA!!! Zingo tycker också det är roligt, men han blir helt tokig när jag sitter eller står på något som rör sig. Typ skidor, spark, fyrhjuling, cykel m.m. Men efter en stund så går det bättre :-) Igår när vi tog en tur var han riktigt lugn. Han älskar när han får dra på :-) Igårkväll efter att jag och Ann-Sofi intagit lax med pasta ( jättegott. Catrine i hagfors recept ) Satte vi oss i soffan för att planera valpkursen som vi snart ska starta. Det ska bli superkul. Vi har 18 valpar på kursen!! Så det lär bli fullt upp :-) Nu ska jag och bopparna gå ut på promenad. Vi ska gå ner till Sunne och se om de har fått dit någon del av den nya järnvägsbron :-)

Hej Svejs!!
3 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Jippiee!!

Vi har haft en underbar helg! Jag och Eva-Lena har utsett Lena till bokningsansvarig för stugor och sånt när man behöver vara borta över natten när vi ska på prov. Vilken Stuga!! Vi hade det såå mysigt! En nybygd stuga med stort kök och högt i tak. Två sovrum och jättefint badrum med dusch. Och vilken altan sen! Den var stor och bara 10 m till Glomma. Konstigt nog badade ingen hund... Vi hade trerättersmiddag för att fira att vi alla tre har fått ettor i höst :-)
Provet låg väldigt högt upp och det kändes nästan som lite mer fjällmark än vanlig skog. Låga träd osv.
Räzer och jag fick starta sist , så det var lång väntan. det blev lite stressigt för mig på slutet, så jag tror att det smittade av sig lite på Räzer för han var ganska het och gick inte så bra fot..eller så var det för att han har laddat hela dagen.
Provet började med en landmarkering, sen gick vi vidare till ett linjetag i riktning mot där markeringen landade fast man skickade från en annan vinkel och så kom det ett skott i den riktningen. det var ganska långt och den var ju dold så det oroade mig lite. Sen var det en vattenmark. ett djupt smalt sök och avsliutnngsvis en vattenmark. till. Allt kändes bra förutom att han var lite på G som jag skrev förut och gick inte så bra vid sidan. Ville vara lite före. Men allt gick vägen och vi fick 1.a pris med HP!!
JIPPIIIIEEE!!!!
Här kommer den sammanfattande kritiken:
En hund som idag visar mycket goda retrieveregenskaper i alla situationer. Målinriktad i alla sina uppgifter. I god kontakt med vind, terräng och sin förare. Lugnt och förnuftigt förd.

GÖTT!!!

Ha det bra allihopa!
2 September 2008  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Nu händer det mycket!

Under helgen har det haglat in finfina resultat :-))

Henrik Andersson och Anna Stjärnhök ( Kruta ) Fick 1:a pris i Ekl i Fellingsbro i helgen!

Bolly Ronacher och Moorman´s T Oak ( Tito )fick 1:a HP provbäst i Ökl i Fellingsbro i helgen!

Kerstin Andersson och Justlike Queen Elisabeth ( Anki ) klarade det praktiska provet, så nu är det bara en etta kvar till championatet!

Eva-Lena Asplund och Ringlets vindil ( Iris ) fick ett 1:a pris i ökl nu i helgen när vi var i Norge. Så nu är det elit som väntar!

Lena Filipsson och Owlet´s Nicke nyfiken ( Nicke ) fick ett 2:a pris i ökl i Norge!

Bengt Gustafsson och Ringlets Rime ( Rimma ) har gjort KKL!

SUPERGRATTIS ALLIHOPA!!!!!!!
2 September 2008  | Länk | Grattis! | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida