Startsidan Blogg Fotoalbum Hundarna Gästbok Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2020)
>>


Sunneprovet

Då är Sunneprovet avklarat för i år. I regn och kallt väder såg vi på ett trevligt prov, och bra hundar :-) Det är så himla roligt och titta på prov tycker jag. Man lär sig ju himla mycket på det. Lika intressant att se förare som hundar :-)

Jag och Räzer startade sist på lördagen.
Började med en dubbelmarkering som inte var så himla lång, men svårigheten var att man stod uppe på ett litet berg, så det var väldigt brant ner och samma sak upp när de skulle lämna av :-) Dubbelmarkeringen gick fint :-)
Efter det var det dags att byta plats med det andra ekipaget för att lösa dirigeringsuppgiften på vattnet.
Den var himla lång. Anden låg ute på en ö. Men för att komma dit var de tvungna att hoppa i vattnet, upp på land och sen i vattnet och simma en bit, och sen upp på land igen. Jag valde att köra Räzer i den lite mer rakare linjen över. Det gick att skicka mer till vänster längs land. Men det var mycket småöar och tänkte att jag lättare skulle tappa hoom där.
Jag höll mig till min linje så gott jag kunde och det blev en hyfsat bra dirigering :-)
Jag är nöjd med den :-)

Efter det var det dags för söket. Ett tungt sök men inte å stort.
Söket har ju varit det som har gått lite sämre, men nu tyckte jag han höll i bra och han hade fina spontana upptag.

Efter tredje viltet på söket kom ett skott och en markering med duva in efter skogskanten. Inte helt lätt faktiskt. Den var inte så lång, men hundarna missbedömde lätt avståndet.

När Räzer kom in i rätt område, la jag faktiskt på en sök signal för säkerhetsskull. Rätt eller fel, vet jag inte ;-)
Men det kunde ha gått åt skogen på den. Jag stod och drömde och blickade ut över söket när mitt skott kom, så det blev lite panik att vända om mot markeringen. Men i sista stund markerade han den :-)

Jag är mycket nöjd med starten. Räzer var lugn och fin och vi hade ett bra samarbete :-)

Domarens kommentar att jag har en mycket bra hund gjorde ju inte ont ;-)

Vi fick ett 1:a pris! JIPPIII!!!

Grattis också till Kicki Pilenås och Doj (Ringlets Dazzle) som fick en 1:a i nkl. Likaså Bengt Gustavsson och Tjatte (Ringlets Thunder).
Grattis också till Gunni och Ecco som också tog en 1:a i öppen! KRAM på er!

Bilden är från när Räzer kommer in med en av markeringarna, man kan få en liten bild av berget ner till markeringarna.
28 September 2010  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Träning

Idag har vi haft en fantastisk bra träning i Hagfors tillsammans med Bolly och grabbarna :-)
Känns så otroligt skönt! Idag var vi tillbaka helt och hållet till vår gamla teamkänsla, jag och Räzer.
Vi började med ett sök, som har varit lite krångligt ett tag, men nu sökte han väldigt bra. Täckte marken mycket bra :-)

Efter det gjorde jag och Bolly med Tito en ganska svår övning för mig och Räzer iaf.
Vi hade tre olika områden med dummys. Vi hade startplatsen ute på en myr, och det var riktigt långa avstånd för mig och Räzer.
Sen sköt vi ut två apporter som landade mella områdena. Då kunde man välja om man ville dirigera till något av områdena eller ta minnesmarkeringarna.
Fantastiskt roligt!
Räzer hade inga problem med avstånden och han lydde riktigt bra på dirigeringarna med både stoppet och tecknen. Utom en gång då han stod på "fel" apport.

Tack Bolly! Precis vad jag behövde! En riktigt bra träning hade vi :-) Alla hundarna gick bra idag :-)
23 September 2010  | Länk | Allt i allo. | 1 kommentar
Garpenberg

jaha, då har jag varit iväg på prov igen. Den här gången till Garpenberg.
Mötte upp Gunni i Kil och vi styrde kosan mot Garpenberg på Lördag efter jobbet. 30 mil senare var vi framme vid G-bergs vandrarhem :-) Ett väldigt mysigt vandrarhem :-) Kul att träffa Kicki, Anna-Karin, Annelie och gänget igen. Vi tog några glas och satt och hade trevligt innan det blev dags att gå och sussa.

Jag och Räzer värmde upp med några apporter innan det var dags att starta.
Vi startade i första par.

Det började med ett sök. Mitt sök låg på ena sidan av en kulle och söket för den andra hunden på motsatt sida kullen. Man körde hundarna samtidigt fast åt olika håll alltså. Räzer började bra, hade en liten dipp på mitten, men kom igen och tog in allt vilt :-)

Sen transporterade vi oss en bit och efter en stund gick det ett skott för min landdirigering som faktiskt var ganska kort. Jag skickade, han saktade in på mitten för och kolla en vittring. Jag stoppade för säkerhetsskull och skickade UT och den kom in. Kändes bra :-)

Efter dirigeringen fick jag gå och ställa mig passiv när den andra hunden skulle göra sina landmarkeringar. Sen bytte vi plats.

Landmarkeringarna gick felfritt :-)

Fortsatt transport till vattnet. När vi kom fram kom det ett skott och första markeringen på dubbeln föll ute i vattnet till höger, sen kom den andra också på blankvattnet, ganska långa markeringar.
Den första kom in fint, sen skickade jag lite slarvigt på andra som han nog inte riktigt hade koll på. Men han simmade iväg, men sam förbi anden. Gjorde in inkallning och då ficka han den. Sen satt han passiv när min parkamrat tog in vattendirigeringen mitt emellan där markeringarna landat fast ännu längre ut.

Transport vidare till nästa vattenstation. Där gick dubbeln för hund nr 2 och jag var passiv. Sen var det dags för min vattendirigering. Den var också mitt emellan där markeringarna landat fast lite längre ut. Men där jag skickade stack det ut två landtungor på var sida och däremellan skulle jag skicka.
Jag skickade och märkte att land på vänster sida drog hårt. Vinden låg på från höger.
Min taktik var att jag skulle skicka honom i vind. Så jag siktade lite till vänster om där dirigeringen låg. Men märkte ganska snabbt att det nog inte var riktigt rätt tänkt eftersom land på vänster sida drog så hårt. Det hade varit bättre och skicka mer till höger och att han då kanske hade fallit lite med vinden till vänster.
Han gick upp på land och där blev han inte riktigt hörsam..hmm..
Jag stoppade och skickade ut, men han drog längre in i vassen istället. Jag gjorde en inkaning och skickade ut igen. Han dundrade iväg en bit ut och det blev ett stopp igen för att ge ett höger tecken som då skulle bli ett ganska långt höger tecken till dirigeringen. Först var han på väg i men jag fick gå på med ett höger igen och då vindade han den och tog ett stort skutt i så vi bärgade hem den :-)

Sen var det klart :-)

I det stora hela var jag väldigt nöjd med min lilla Räzerfis :-) Bra fotgående, stadig och jag tycker han gjorde ett bra jobb. Vattendirigeringen blev ju lite strulig så slutligen blev det en 2:a.

Domaren sa att Räzer är en bra hund med bra motor :-) Vi fick beröm för att det var lugnt och fint runt fötterna ( det har vi tränat som f-n på sista tiden ) :-))

På prisutdelningen sa han att det var bara lite som fattades till ett första pris :-) Så hoppas det går åt rätt håll nu ;-)

Annars var det ett himla trevligt prov och väldigt trevliga människor.
Tack Gunni för trevligt sällskap :-) Räzer hälsar detsamma till Ecco :-)
6 September 2010  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar
Premiär

I morse var vi på årets jaktpremiär för mig och Räzer. :-)
Vi var med eleverna på viltvårdsgymnasiet på gås/and/duv jakt.

Räzer skötte sig jättebra! Han satt i gömslet och hade koll på det som landade utanför. I själva verket hade han mer koll än mig. Han måste ha hörselmarkerat inne i gömslet, när det var dags att skicka hade han stenkoll :-) Lugn och fin iskotten och stadgan satt bra. Min duktiga pojke :-) Matte är mycket nöjd med dagen :-)

Bilden är från förra året.
2 September 2010  | Länk | Allt i allo. | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Cathrine Johansson                                             Skaffa en gratis hemsida