Stark, starkare, starkast!
Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Sjuuuk!

Jag är så trött på min feber, ska den aldrig försvinna? De sista dagarna har sett ut så som... vakna på morgonen efter en hemsk natt... ALVEDON.... vila en stund, ut till stallet.... in och vila... ALVEDON.... vila.... göra något nyttigt...vila...ALVEDON...osv... slut tjatat om min sjukdom, jag ska inte tråka ut er med såna skriverier;)

Fast lite mer klag ska ni få läsa om...
Mitt hus är ett ännu mer kaos än det varit på mycket länge.... I hallen ligger en hög besående av gamla masonitskivor och vår gamla köksmatta, i köket ligger det spånskivor på halva golvet och resterande är det papp på... I rummet innanför köket är det masonit på golvet och saker överallt...
På torsdag måste rummen vara tömda på möbler, spis osv för då ska det spacklas och sen någon dag senare blir det matta.... Då återgår nog mitt liv till det normala igen!,)

Helgen var lugn... Fast jag trotsade min sjukdom å var iväg och titta på dressyr tävling på söndagen i Filipstad... Anna V, Alice, Julia och Emelie var där... De var så duktiga så!

Igår var jag en snabb sväng in till Filipstad och lämna mattproverna, tillbaks hem å vila lite, sen körde jag över den hala höjda med hästtransport (tom iofs) till Hällefors så Rickard kunde åka å köpa spånskivor till köket, sen hem och vila och efter det lasta Lucifer... Det gick faktiskt riktigt bra och lasta. Mathias var med... och han är ju åxå van vid lastningen...

Väl i sikfors så tyckte jag att Lucifer skötte sig utmärkt! Han gjorde verkligen sitt bästa och Ida är sååååå duktig med honom... jag tror faktiskt att Lucifer är lite kär i Ida för han gör alltid sitt bästa för henne...haha.. Det är tur för honom att Ida finns, hon bryr sig inte i att han inte är en topp häst och att han inte har kroppsbyggnad för att komma upp i klasserna... hon älskar honom för den han är!

Idag har jag inte gjort mycket. Sotarn har varit här, och jag har varit en sväng ut till stallet. Ska försöka masa mig ut å mocka å fixa åt Lucifer sen.

Igår fyllde Lucaz 7 år! GRATTIS! Stora pojken... Vart har mina små gullungar tagit vägen? Tiden bara flyger iväg!

Imorgon blir det till att titta på transport. Gud vad skönt det ska bli och ha en egen transport! Då kan Ida åka hur mycket hon vill!31 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 1 kommentar
Onsdag...

Ledig idag, har passat på och vara och inhandla lite paket till Lucaz som fyller 7 år på måndag! Stora pojken!

Lucifer hade lyckas förstöra sitt fönster i boxen så jag har hållt på å fixa å dona med det, det tog en stund kan jag säga;)

Syrran sa att hon berättat för A & H om spöket som visar sig här på Udden ibland, hon som vi säger är Ingeborg... Hs teori var att det kanske inte var Ingeborg som sprang runt å visa sig utan Rally Calle;) Haha.. jag får nog fråga L om hon har märkt om han försvinner nån natt då å då å är iväg och spökar i stugorna!

Håller på å kollar transport för fullt, jag måste verkligen ha en nu när Lucifer ska iväg på upptåg! Det är inte lätt det där med transport, jag tror ändå att han föredrar en boggi, sen vill han ju stå brett så då tror jag att jag måste ha hel bom fram, och helbom bak, men på onsdag ska Sus å jag iväg och kolla läget... få se om vi gör nåt fynd!

Idag gjorde jag en upptäkt på pekås, de har SAFT, jag var tvungen att genast rapportera detta till Hultan, som påstod att det inte fanns att inhandla där...

Köpt ny diskmaskin har vi gjort idag med, fast vi tog inte med den hem utan den får stå kvar tills mattan är inlagd i köket... Ska bli skönt när den är inkopplad å klar - våran har gjort sitt och mer därtill!

Nä nu ska jag ta å titta klart på rent hus, sen ska jag ringa till Ida å prata lite om allt å inget, sen är det sängen som hägrar...

Hoppas på att få en rapport om dagens träning i Filipstad åxå....25 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
Utmanad!

Jag har blivit utmanad, orka dock inte utmana nån tillbaks, men svarar på frågorna iaf;)

1. Vad heter du?: Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver? Alla
3. Flicknamn: Aline
4. Pojknamn: Albin
5. Yrke: Administratör
6. Färg: Apelsingul
7. Klädesplagg: Angora stickad tröja
8. Mat: Asisatisk köttgryta
9. Sak i badrummet: After shave
10. Plats/stad: Allingsås
11. En orsak att vara sen: Annat kom i vägen
12. Något man skriker: AJ
13. Film: American pie
14. Något man kan dricka: Aloha
15. Band: Arvingarna
16. Djur: Apa
17. Gatunamn: Adolfsgatan
18. Bil: Audi
19. Sång: Alla flickor utom jag!
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Allsvenskan...

25 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
Oförändrad!

Vart till Pilli å Piter igår... Mycket folk å mycket sexprylar var det där;) Jag drack dock inte så mycket utan höll mig nog till de nyktrastes skala;)

Idag har vi haft barnkalas för barnen, drygt 30 ungar var det! Oj oj vilket liv... Något trött i huvudet är jag!

Har varit sååå lat i helgen så jag har inte gjort nåt med lilla Lussebullen, men imorgon måste jag ta mig i kragen. Det är ju sååå tråkigt underlag i padocken ju! Och även ute... is, slask, gegga...

Imorgon är det måndag igen... Gud vad helgerna går fort...
Jag har verkligen ingen fantasi idag...

Jina var iaf en vampyr idag på barnkalaset å Lucaz en pirat, klumpiga jag glömde kameran hemma men jag hoppas att syster yster skickar några kort till mig sen!
22 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 1 kommentar
Tillbaka i Sverige efter en grymt kul Tysklandsresa!

Orkar inte skriva allt vi gjort i Tyskland så jag kopierar in det vi skrev under resans gång för att lägga ut på horfs hemsida...


Allt började redan i höstas med att vi blev inbjudna till att delta i en studiecirkel med distriktet. Vi tog upp detta på styrelsemötet och det blev bestämt Anna Jansson, Anna Hult, Emma Jansson och Mirella Tuomi skulle åka.

Redan på första träffen fick vi veta att vi inte bara skulle träffas i Örebro på kursen utan att det skulle bli en resa till Tyskland 13-17 mars! Men innan Tysklandsresan gick av stapeln skulle vi studera Föreningskunskap och hade flera träffar och föreläsningar inne i Örebro.

Här kommer en liten dagbok som vi skrev under resans gång!


Fredag 13 mars

Bar det av i en allt för trång bil till Örebro, vi har i skrivandes stund inte klurat ut hur vi ska ta oss hem med alla nya saker vi köpt! Vid Scandic hotell stod två lyxiga bussar och väntade på oss 59 hästentusiaster från 17 olika föreningar inom Örebro distrikt.

Vi hamnade i Susanne Gustafsson (SISU) och Hasse Jansson (ledamot i ridsportförbundet) buss som kallades Bönan eftersom vår goa glada chaufför kallas så! Vi insåg snabbt att bussen kommer bli vårat hem under redan!

Vid fyra tiden anlände vi till Göteborg och klev på färjan Stena Germansia, ett snabbt besök i hytterna innan vi samlades i nattklubben C-view för konferens med Margareta Ivarsson som föreläste om kommunikation och ledarskap. Vi fick lära oss ordens kraft. I stället för att fråga varför, ska vi fråga Hur eller vad som genast blir en snällare fråga.

Så nästa gång Gunsan eller Eva kommer försent ska vi fråga vad som hindrade dom att komma i tid och inte varför de är sena;)

Jätte bra föreläsning som vi kommer ha nytta av i framtiden!

Sen snygga vi till oss och blev båtens partypinglor (haha)

Vi gluffsade i oss en god buffe och drack det som var gratis (gratis är gott)

Sen dansa vi loss på C-view


Lördag 14 mars

Redan klockan nio satt vi på bussen mätta och belåtna av frukostbuffen och började vår resa till Gelsen Kirschen där vi checka in på hotellet efter 7 timmar i Bönans buss. In och fixa till oss och sen bar det iväg till Hot Top Show.

Där bjöds det på show inom de fyra elementen, jord, eld, vatten och luft.

Ryttare som red genom eldhopprep, voltige, kadrill körning med 12 fjordpar, Lorenzo med sin show, Jean-Francois Pignon, Rodrigo Torres och många fler!

Den bästa showen någonsin enligt oss fyra!


Söndag 15 mars

Frukosbuffe klockan åtta och vid nio bar det av till mässan som öppnade klockan tio. Där fanns det 12 hallar med precis ALLT i... Synd att kronan är så svag. Halvt kriminell sak som hände oss var när vi satt i godan ro och avnjöt varsin macka, då kommer den en tysk tjej och ber Emma att passa hennes jacka och spö för att hon ska springa tillbaks in och hämta sin syster. Emma nickade och kände sig stolt och betrodd... Tjejen försvann men kom snart tillbaks och tackade för hjälpen. Stunden efter kommer en vakt med tjejen i släptåg, det visa sig att hon SNOTT jackan! En svindyr som kosta 149e. Vi lärde oss att rättvisan skipades och att vi inte skulle lita på någon mer tysk! ;)

Trötta med nöjda kom vi tillbaks efter mässan och tänkte dyka i säng. Men pensionären Frasse som åkt hem tidigare var pigg som en mört och vi fick 20 minuter på oss att bli snygga innan det bar i väg till den lokala puben för en god bit mat och dryck.


Måndag 16 mars

När vi skriver detta sitter vi i vårat hem (bussen bönan) Klockan är två och vi har åkt i sex timmar. Är förhoppningsvis framme i Lübeck inom en timme. Enligt planerna ska vi shoppa lös på stan, snygga till oss och vara på konferens klockan sex. Efter det vankas det en buffe.

Under resans gång har vi fått svara på frågor som gäller alla de föreningar som är med på resan. Det var en fråga vi kände oss lite träffade av, nämligen om Carl-Jan och vad han har gjort på en förening 1989, vi hade ingen aning men vi gissa på att han deltagit i någon aktivitet inom Horf och att han dela ut priser på en tävling.

Vi gissade och frågade runt på alla frågor utom en som ingen visste svaret på, den frågan var vilken förening som drivit camping. Vi ska få svaret på frågorna i kväll och vi får väl hoppas att det om Carl-Jan är rätt annars blir det rätt pinsamt för oss;)


Tisdag 17 mars

Pinsamt värre blev det igår när vi fick veta svaren på frågorna. Carl-Jan hade varit med i en aktivitet i Horf, men inte som prisutdelare utan han hade ridit;) Men det värsta var när hon kom till frågan om Campingen.... det var VI som drivit den.... ops;) Vi var tvungen fråga Susanne om det verkligen var sant... Tydligen hade vi drivit campingen, Sörälgen under en sommar, men det var nåt som inte var som det skulle, nåt med penga svindeleri... Det är säkert det är så nedtystat inom vår förening;)

Konferensen höll på tills det var dags för buffen, som bestod av de mest konsiga rätter... T ex så fanns det friterat potatismos.... Kocken som gick runt å fyllde på mat gick å sa "bip bip" hela tiden så det kanske inte var konstigt att maten var lite flummig;)

Trötta och utmattade la vi oss vid midnatt för att vid halvsju vara pigga (?)och glada vid frukostbuffen. Busssen avgick vid 8 för att åka vidare till Heilieenhafen och inhandla lite starkvaror. Det kändes som vi var på Ullared:) Vi låter det vara osagt vilken förening som handlade mest;)

När vi sitter och skriver detta så har vi havet på sidan vid bussen, vi tror det är Kategat. Förhoppningsvis är vi framme i Örebro om 10 timmar. Först ska vi åka färja i danmark och sedan buss igen innan vi ska åka färjan från Danmark till Sverige, väl i Sverige ska vi åka genom Helsingborg och uppåt. Ett matstopp i Ljungby är också inplanerat.

Bilproblemet är löst - det kommer en bil och möter upp oss i Örebro så vi får med all packning...


Onsdag 18 mars

Nu är vi hemma... Kom hem någongång runt elva igår... Trötta och slitna men vi har haft så roligt på resan! Vi har lärt oss jätte mycket, sett jätte mycket och lärt känna jätte mycket nya människor...

Ett tillägg.... Det osagda angående spriten, det var VI;) (vilka annars;) )
18 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
HORMON GUIDEN!

Syster yster skicka det här till mig... Haha... hon tycker nog att det passar, fast det kanske är Rickard som ska läsa på;)

Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!

Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!
FARLIGT: Vad blir det till middag?
LITE SÄKRARE: Kan jag hjälpa till med middagen?
TROLIGTVIS SÄKERT: Vart skulle du vilja äta middag?
TOTALT SÄKERT: Här, ta lite vin...

FARLIGT: Tänker du verkligen ha det där på dig?
LITE SÄKRARE: Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!
TROLIGTVIS SÄKERT: WOW! Kolla på dig!
TOTALT SÄKERT: Här, ta lite vin...


FARLIGT: Vad är du så upprörd över?
LITE SÄKRARE: Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?
TROLIGTVIS SÄKERT: Ta min lönecheck.
TOTALT SÄKERT: Här, ta lite vin...

FARLIGT: Borde du verkligen äta det där?
LITE SÄKRARE: Du vet, det finns massor av äpplen kvar.
TROLIGTVIS SÄKERT: Vill du ha lite choklad till det där?
TOTALT SÄKERT: Här, ta lite vin...


FARLIGT: Vad har du GJORT hela dagen?
LITE SÄKRARE: Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.
TROLIGTVIS SÄKERT: Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!
TOTALT SÄKERT: Här, ta lite vin...
11 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 1 kommentar
2 roliga uttryck!

Häromdagen stod morsan å jag å mocka i lösdriften. Lucaz var med. Helt plötsligt säger han: - Mormor, du vet när Gun bruka vara här på natten, då bruka jag gå ut och prata med henne, det var mysigt!
(haha hon var alltid här sent i stallet, kanske tom var natt nångång när hon var i stallet, fast Lucaz var nog aldrig ut senare än 9)

Nyss när vi kom hem från mormor och morfar och jag skulle sätta på en film åt barnen så sa Lucaz...
- Mamma jag kan inte lägga upp benet bakom huvudet längre... men det blir nog så när man åldras... Morfar kan ju inte heller det!!! Haha....

Han har så roliga kommentarer den gossen!!!
10 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 2 kommentarer
3 dagar kvar!!!!

Bara tre dagar kvar till Tyskland! Åh vad jag längtar...

Har jobbat idag, dagen flöt på fort... Nu har Jina kompis här och Lucaz är hemma hos en av sina klasskompisar och leker....

Mycket presenter fick hon lilla Ballerinan!
B la kameran som hon fick av oss, ny röd mobil, kläder, böcker, smycken och hårgrejer...

I kväll ska jag åka bort till mor och far och hjälpa dom att skicka i väg lite papper, sen ska jag försöka mig på att börja små packa!

Måste även försöka få till ett samtal med en person, fast det gör jag nog efter Tyskland, orkar inte hålla på med det innan... Måste bara hitta rätt tillfälle, ett tillfälle där det inte finns nån som kan stryka på axeln och ta över allt.... ursch vad jobbigt det här är, jag önskar ingen att behöva ha det så här. Kan jag aldrig få må riktigt bra, och vara riktigt lycklig?

Jag har iaf tur att jag har barnen och Rickard... Jag hoppas jag hinner se honom i vaket tillstånd innan jag åker... Vi har knappt träffats på flera veckor känns det som!

Jaja... nu ska jag försöka göra nåt nyttigt!
10 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar
Jina 8 år!

Mammas lilla prinsessa! Jag hörde henne redan vid halvsex, hon kunde nog inte sova, när vi kom upp vid sex så räv sov hon! Hon blev iaf jätte glad för sin kamera!

Igår hade jag stora bak dagen här på udden! Jag baka bullar, matbröd och cocopops tårta! Snart ska jag dra igång å städa, det behövs som vanligt;)

Hade mitt första party i lördags, det var jätte kul! Jag hoppas att jag snart får fler för nu är jag laddad!

Fyra dagar kvar sen blir det Tyskland! Jävlar vad gött! Jag leta efter mitt försäkringskassekort igår i flera timmar, städa massa skåp i hopp om att hitta det, men inte då! Tillslut kolla Rickard i min plånbok å där låg det så fint;) Haha.... typiskt mig! Men skåpen blev fina iaf!

Igår var Horf tjejerna iväg och tävla! Alice och Emelie var jätte nöjda! De andra har jag inte pratat med men jag hörde att Annas pålle var lite laddad;)

Nä städningen väntar!
9 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 1 kommentar
Fredag

Vakna tidigt i morse av att Cattis messa å sa att hon blivit sjuk... Stackare:( Vi som skulle ha Boviks fika idag:(
Var ut till stallet å fixa och dona, mamma och jag mocka åt Alice och Anna V, vi mocka även åt Stinta och Lucifer så Ida slapp det idag iaf;)

Mammas gospöjk kom hem i morse med... Snart så kommer Jina... Åh vad skönt att de är hemma igen!

Systrarna Bergh, mamma och jag har nyss haft vår egen lilla Boviks fika. Det är alltid kul att träffas och prata massa strunt;)

Jina fyller ju år på måndag, tänk vad stora mina barn är! 8 år sen hon föddes, mammas lilla ballerina! Hon har önskat sig en kamera av mig och Rickard och en mobil av mormor... Det är inte dåligt vilka krav hon har på presenter;)

Nu kommer Lucaz å vill ha hjälp med tv spelet... Klart mamma ställer upp!!
Haha.. jag är värdelös på tv spel men Lucaz tycker jag är skit bra;) Så jag får väl passa på, det dröjer väl inte förän han skriker rakt ut när jag föreslår att jag ska hjälpa honom!

Ikväll kommer Sandra och Mathias å vi ska äta Rickards räk paj och titta på lets dance!!

See you!
6 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 3 kommentarer
Ny vecka igen!

Tiden går såååå fort... fattar inte vart dagarna tar vägen... Imorse var jag riktigt hurtig om jag får säga det själv. Var ut till stallet redan vid kvart över sex, straxt efter sju var vi inne i Filipstad å besikta Rickards bil (blankt papper om nån vill veta;) ). Vid nio var vi hemma igen å då hade vi hunnit med att storhandla på kvantum med:)

Fixa stallet å sen kom Thias å Sandra, Sandra va snäll nog att fixa mitt hår... Pilli var ut på fika med, hon fick en liten demostration av min väska...

Imorse när vi åkte in till Filipstad låg det en bil i diket vid bron... Det var nog nån som inte visste vart vägen gick haha... den låg iaf väl dold vid bäcken.... Jag tänkte ta kort å lägga upp för att visa att så ska man inte köra i Bovik men tyvärr så hade nån dragit upp den innan vi hann hem!

Igår gratta vi lillebror som fyllde 18 år, det är helt sjukt att den där lilla skit ungen blivit så stor... Tyvärr så var ju mor tvungen att bjuda C-D så allt blev ju sååå falskt som vanligt när den människan dyker upp...

Förhoppningsvis så blir min bil klar tills på onsdag, ska bli skönt att få hem pärlan!
2 Mars 2009  | Länk | Mitt liv | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Anna Jansson                                             Skaffa en gratis hemsida