Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Maj (2018)
>>


Mats gav Jernet till Pallen

Årets sista race för teamet var Novemberracet i Skene.Jimmy,Mats och PK repressenterade teamet denna gång.Varken Jimmy eller PK hade någon bättre dag och hamnade långt ner i resultatlistan men Mats däremot var ordentligt på hugget.En 3:e plats i 1:a heatet och därefter 2 raka 2:a platser räckte till b-Final där han slutade 3:a.Bra kört.
7 November 2011  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Dalhemscupen Hösten 2011

Har varit mycket dålig på att uppdatera sidan men nu kommer en rapport för alla 4 deltävlingarna i Dalhemscupen.
Varberg 20110820.Jimmy var bäst i kvalet med 3 raka 2:a-platser och slutade 2:a i C-finalen.Kecke fick i hop 12 p men hade dom i fel ordning för att få åka final.
Sonny skrapade i hop 9 p och Stackars PK fick inte en enda poäng.
Skene 20110910.Inte final för någon men Jimmy o Kecke tog var sin heatseger och PK hade 2 2:a-platser.Även Fidde gästspelade för teamet o fick 8 p
Fjärås 20111001.Kecke var bäst denna gång med 17 p i kvalet och slutade sen 4:a i B-finalen.Jimmy fick ihop 12 p och denna gång var det han som hade dom i fel ordning för att få åka final.PK plockade i hop 11 p.Alexander 6 p och även denna gång körde Fidde för teamet.fick samlat in 9 p efter bl.a punktering.
Torslanda 20111015.Nu var teamet bra på gång,PK körde in 16 p.Kecke 15 och Jimmy 14.PK blev 6:a i B efter en svartflagg,Kecke blev 2:a i C med en bil där växellådan rasade 20 m innan mål och Jimmy blev sist i D med en bil som knappt gick på ens 3 cylindrar.Sonny körde i hop 10 p,Mats 8 och Alexander 4.
Totalt i cupen blev Kecke 4:a Jimmy 9:a och PK 17:e
Bra kört alla
Mvh Teamchefen
18 Oktober 2011  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
2 katter bland hermelinerna

Fick just reda på att Kecke och Mats ska representera JMS motorsport vid en uppvisning i samband med STCC på Bananpiren.Tror inte dom får en chans att ge dom några bucklor men dom kan kanske visa publiken att folkrace är en publiksport.
På bilden Keckes nyinköpta 99:a som är tänkt att gå i Vimmerby.
14 Juni 2011  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Äntligen lite framgång

Det blev till slut PK som knep årets 1:a pokal för teamet.
Han var i Ulricehamn och körde,denna gången med saaben och fick ihop 14 poäng i kvalet och det räckte till C-Final där han sedan slutade på 4:e plats.
Kanske trenden vänder nu och det blir lite framgångar för alla.
24 Maj 2011  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Dålig start på säsongen

Säsongen har inte startat bra för JMS,Jimmy och PK körde familjeracet i Fjärås den 16/4.Jimmy fick i hop 5+5+4 poäng och var naturligtvis 1:e man utanför final.3x5 poäng hade räckt till B-final,snacka om jämt !
PK fick i hop ynka 7 poäng.
1/5 var PK i Stenungsund och körde och även där blev det futtiga 7 poäng.
14/5 åkte jimmy till Dals MK för tävling,Det slutade med få poäng men desto mer bucklor på bilen,Framvagnsinställningen ser inte bra ut.
Dessutom står fortfarande delar av Torslandabanan under vatten så där blir det inget kört innan till hösten.
20 Maj 2011  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
November-racet i Skene

JMS ställde upp med 4 förare i Skene.PK och Mats i bakhjulsdrivet och Jimmy och gästföraren Ola Svedholm i framhjulsdrivet.Jimmy började med en 3:e plats i 1:a heatet men sen gick kamaxeln av i andra och det var färdigkört.Ola började med en 2:a plats.I 2:a heatet stannade bilen på startplattan med krånglande förgasare.Efter byte av dessa blev det en 5:a plats i 3:e heatet.Lite bättre gick det för Volvo-åkarna Mats började med en 4:e plats,Var i ledningen i 2:a men en liten miss där resulterade i att det bara blev en 2:a plats(en miss som senare visade sig kosta en finalplats)Han avslutade sen med ytterligare en 4:e plats.
Och slutligen då PK som så här i säsongens elfte timme äntligen nådde final.
Med poängen 3-5-5 räckte det till B-Final där en 4:e plats var på gång när en snurrning tyvärr förvandlade den till en 6:e.Men ändå Grattis PK till din 1:a pokal.
7 November 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Familjeracet i Fjärås

Ny tävling och nya bilar för några.Jimmy fick låna familjen Anderssons Kadett och Kecke hade lånat Alexanders 99:a.Det var bara Pontus som åkte med egen bil.
Magnus och Mats var funktionärer.Pontus började med att bryta på startplattan i 1:a och Rasade både inre drivknut och klocka i 2:a.Det ger honom 0 poäng.Jimmy började med en 2:a plats i 1:a och mer eller mindre motor-ras i 2:a,Det blir 5 poäng.Och slutligen Kecke som med 7+4+5 poäng kommer till B-Final där han blir 4:a med en stormkokande bil efter 6 varv.Och han blev även 3:a i lagtävlingen i hop med Filip Johansson MK Falcon och Jenny Åkesson Torslanda MK.
På Bilden Alla 3 deltagarna i laget Vroom Vrölers.
2 Oktober 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Stenungsund och Varberg

I stenungsund Ställde PK och Johan upp och vilken start,Efter första omgången hade båda två 7 p,det var PK.s första heatseger.2:a omgången tog Johan en 2:a plats och PK fick stopp,Så var det roliga slut.3:e omgången PK blev Sist och Johan Ledde ett tag men tappade med en trött bil och när den sen stannade försvann Finalplatsen.I Varberg startade Kecke,PK och Johan och Jimmy, 1:a Omgången Jimmy 1:a,PK 2:a Johan 3:a och Kecke blev fullkomligt manglad av en hånflinade hemma-Mupp och dagen är förstörd.Men som det är sagt,Svinhugg går igen.2:a omgången,Jimmy kommer inte ens till start.Johan blir 2-3 någonting och PK kör bort sig,3:e omgången så har Jimmy fått fart på bilen och blir 2:a och klarar en Finalplats.Övriga har kört klart.I D-Finalen tar Jimmy starten men bilen börjar krångla igen och han slutar 5:a .För keckes del slutade det med uteslutning ur tävlingen och böter efter några väl valda ord till tävlingskontrollanten och dessutom köpte hennes sambo Keckes bil så nu lägger han ner tävlandet för i år.
Kecke har nu blivit av med 4 bilar på 5 tävlingar,Då är det inte roligt längre,Och dessutom med tanke på att han bara nått mål i 12 av 18 heat.
PK har desutom kört i Ulriceham och Falköping utan större framgång.
På bilden passera Johan Malin Andersson i Stenungsund.
2 September 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Semesterracet 2010

Ännu en tävling där murphy hjälpte till ganska bra.
En ordentligt laddad kecke ställer upp med sin nyinköpta värsting,Men redan i 1:a kvalheatet är det kört.Bra fäste på plattan och både yttre och innre knuten rasar i startögonblicket.Puttrar lungt runt och får 2 poäng.2:a heatet,bättre fart nu och på väg upp genom fältet när gasstagen plötsligt ramlar isär och så var det tvärkört.
Bara 1 varv på fullgas och ändå 14 bud på bilen.Den försvann till Ringström från Fjugesta.
Alexander kvalade på fredagen med en saab han fick låna av Henke.Stopp i 1:a heatet och en 3:e plats i 2:a räckte inte till vidare körning.
På bilden blir han utbogserad av Henke i hans fräcka volvo-jeep.
Fotot taget av Brinkebacks Motorsport

Ps Många anbud lade vi under veckan och på söndagen blev det till slut napp
och en bil kom med hem.En Evstrand-byggd Micra som hittades i fyndhörnan.
Reparation pågår och snart är den race-klar igen.
6 Augusti 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Skene-Festivalen

Då var en hektisk folkracehelg slut och det finns inte mycket roligt att skriva om.
Jimmy och Henke gick båda vidare från fredagen och på lördagen gick Kecke vidare som reserv.Heatseger i första och bra med i 2:a när en kabel lossnade och bilen dog.PK:s volvodebut var OK men det räckte inte för avancemang.
Finaldagen började med att Kecke vann reservheatet men sen dök Murphy upp och jävlades helt otroligt med Jimmy o Kecke.För Jimmys del började det med en korslutning i batteriet på väg till start i 1:a omgången och han nådde inte ens startplattan.2:a heatet var rafflande,sist i starten,upp till 3:e plats på krönet och vid nästa passering på krönet tog han 2 platser till och var i ledningen,ett halv varv senare kom Murphy och hjälpte till med nya el-problem,nu var det kabeln till startmotorn och då var det stopp igen.Kecke var bra med i sitt 1:a heat upp till krönet när en annan el-kabel inte ville vara med och så vart det stopp även för honom,en 3:e plats i 2:e heatet räckte ju inte långt,Dessutom blev han av med sin bil på anbuden igen.Henke började med en 4:e plats och i 2:a heatet gjorde han en attack för att nå semi men det slutade med en svartflagg.
DET ENDA SOM INTE VAR NATTSVART DENNA HELG ÄR VI SJÄLVA,VI ÄR KNALLRÖDA.
7 Juni 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Skenefestivalen nästa.

4 förare representerar JMS i skenefestivalen.Jimmy och gästföraren Henric "Slaktarn" Karlsson kör på fredag och PK och Kecke med sitt nybygge kvalar på lördag och vi hoppas ju att alla även kör på söndag.Vi andra agerar rullargrupp efter startrakan och hoppas att alla JMS:are inte behöver vår hjälp.
Jimmy har lagt i en vassare motor till denna tävlingen och PK ska debutera i Volvo.
3 Juni 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Alingsås-Stenungsund-Fjärås-Dals

I Alingsås var det inga större framgångar Jimmy var bäst med 11 p,det blev en 29:e plats,2 p från final.Mats blev 46:a efter att ha dragit på sig en svartflagg.PK blev 49:a Enda framgången var att Kecke fick köpt en potent bil.

I Stenungsund var det västkustcupen och där slutade Johan på en 6:e plats i B-Finalen.

Fjärås tävling var ett steg framåt,Kecke slutade 2:a i C-Finalen efter att ha kört in 7+5+5 i kvalet,Jimmy slutade 23:a med 7+5+1,det fattades bara 1 p denna gång för final-åka,PK blev 42:a,Det sämsta var att Kecke blev av med sin nyinköpta bil igen.

Dals Mk,Västkustcupen igen,Johan blev återigen 6;a i B-Finalen,nu efter en konstigt dömd svartflagg,Dess innan hade han vunnit C-Finalen.

Nu är det laddning inför Skene-Festivalen som gäller,Vissa ska köra och några ska vara funktionärer.
17 Maj 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Ny helg,Nya race

Det gick ju inte så bra för teamet i Borås.Närmast final var Alexander som tappade finalplatsen i 2:a heatet när han snurrade 50 m innan mål.
Men han blev ändå bäste JMS-are på en 32:a plats.Mats blev 53:a,Jimmy 63:a och Pontus "PK" blev 74:a.

Mats,Jimmy och PK gör nya försök i Alingsås på lördag och Johan kör i Stenungsund på söndag.
30 April 2010  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Novemberracet Skene

En katastrof rent ut sagt.När 3 förare lyckas skrapa i hop 8 poäng kan man väl inte säga något annat.Johan blev 4:a i 1:a hetatet och när han sen i 2:a blev träffad av en annan bil på framhjulet och tummen var på fel ställe så var den dagen slut,inte direkt tummen upp men så här dagen efter är tummen ganska bra trots allt.Jimmy verkade ha en taktik att gå ut försiktigt och sedan minska.
Stopp efter att växlarna strula 100 m innan mål i 1:a,Punktering i 2:a och växellådsras efter 50 meter i 3:e,det sviten ger inga poäng.
Så slutligen Mats,Spinn,Spinn,Och spinn i dom 2 första heaten leder inte till framgång,Fel däckval ??.I 3:e heatet var det bättre men mer vilja än fäste räcker inte långt,jo förresten det gör det för med lite piruetter blir ju körsträckan längre,men tyvärr blir ju poängen mindre.men ynka 5 poäng räcker ju ändå för att bli teamets kung vid denna tävling.Men en ljusning i detta novembermörker så här den siste oktober var ändå Pontus "PK" Karlsson.Detta var hans debutanttävling men som han körde så hade han sopat banan (OBS Ej Banan,den gula böjda saken)
med dom andra team-medlemmarna.Om ni inte skärper er så kommer ni bara att se baken på hans lilla 205:a med 185-or fram.
Ps kan ingen fixa en däcksponsor,materialet är ju så slut att det inte ens ryker om gummit.Eller är det maskinerna som är för dåligt trimmade.
1 November 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Skene November-racet

Det kommer att vara 4 st från JMS som deltar där,Det är våran nya kille som kör debutant Pontus Karlsson som delar bil med Johan "Goffy" Svensson dom ska köra en väl preppad 205:a 1,9 gti,sen kommer Jimmy "mini" Svensson som ska köra i en saab 99:a med en bra maskin i,Efter några avhopp i startlistan så kommer även teamets kung på bakhjuldrivet Mats "Jernet" Jern att köra.Några av oss andra som inte kör ställer i stället upp som funktionärer.Vi hoppas på framgång för alla i teamet och att allting håller,det har ju vart ett tungt år för JMS Motorsport med vissa undantag,men vi laddar för den sista tävlingen i år och tar sen nya tag sen 2010.
29 Oktober 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Framgångar och bakslag

Det var både framgångar och bakslag i helgens tävlingar.
I Trollhättan fick Magnus och Jimmy bara åka ett heat var innan det var slutkört p.g.a en trasig styrväxel,men Magnus klarade preliminärt ändå 2:a platsen totalt i Västkustcupens Veteran/damklass.
I Fjärås lossnade det för kecke som med 5+5+7 poäng slutade 5:a i A-Finalen
Johan blev 23:a med poängen 5+5+0,Mats blev 25:a med 2+3+4.
Alexander missade juniorernas A-Final p.g.a att han hade poängen i fel ordning men han vann-B-Finalen i stället.Zacke körde sönder i 1:a heatet men blev ändå 5:a i Binalen.Morgan körde sin första tävling bland Veteraner/Damer och slutade 3:a i A-Finalen.I lagtävlingen slutade Kecke,Morgan och Alexander på 4:e plats.
6 Oktober 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Alle man till pumparna

I morgon har JMS Motorsport varenda förare ute på banorna.Magnus och Jimmy åker till Trollhättan för sista tävlingen i Västkustcupen.Magnus ligger på 2:a plats innan sista tävlingen men för seger krävs mirakel.Magnus måste ta 3 st 7-poängare och vinna A-Finalen samtidigt som Peter Eriksson från Vara gör en dålig tävling.
Bakom ligger Gert-Owe Svensson och Gry Sjöberg som inte får ta mer än 35 poäng (inkl cup-poäng) för att inte ta Magnus 2:a plats.
Johan,Kecke,Morgan,Alexander,Zacke och Mats åker till Fjärås för att försvara teamets färger.Kecke,Morgan och Alexander bildar ett lag och Johan och Zacke har förstärk med Sonny för att plocka pokaler i Praktiskas familjerace som även är en individuel tävling så även Mats kan köra,dock utan att deltaga i lagtävlingen.
2 Oktober 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Torslanda 19/9

Bäst gick det denna dag för Jimmy som efter poängen 4+5+5 gick till B-Final där han slutade 2:a.Mats tog sin första heatseger denna dag och följde sen upp med 4+2 poäng och blev 4:a i C-Finalen.
Kecke körde ihop 3+3+4 och det räckte inte till final.
Zacke blev sist i juniorernas b-Final med en strulande bil och Alexander sköt motorn och det blev inget final-åka för honom.
I Dalhemcupen slutade Zacke på 6:e plats och Alexander blev 9:a.
Bland seniorerna blev Mats 25:a,Jimmy 31:a och Kecke 87:a
I Göteborgscupen blev Mats 3:a och bland juniorerna blev Zacke 2:a och Alexander 3:a
21 September 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Varberg 29/8

Det var bara Alexander och Zacke som var med på denna tävlingen.
Båda möttes redan i 1:a heatet och där var Zacke 2:a och Alexander var bara några cm efter på 3:e plats.I 2:a omgången sov Zacke i starten och slutade sedan 5:a.Alexander tog ytterligare en 3:e plats.
I 3:e omgången blev Alexander 2:a och Zacke 4:a.
Alexander tog sista platsen till A-Finalen och Zacke slutade på 8:e plats.
I Finalen låg Alexander på en betryggande 3:e plats men när han skulle ut på 4:e varvet så blev det tvärstopp när han skickade i 2:an och därmed var det 3:e växellådsraset för teamet på 2 tävlingar ett faktum.så det slutade med en lite tråkig 6:e plats i finalen.
Höll på att gömma våran medlem från Sätila (Mats) som gjorde Saab-Debut i denna tävling.Det började med en svartflagg och sedan 4+2 poäng och således ingen final.
31 Augusti 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Mölndals MK 15/8 på Tjörn

Ännu en katastroftävling,det mesta gick fullständigt åt H...ete.
Kecke fick stopp på bilen på väg till sitt 1:a heat,Rotorn gick sönder.
Jimmy kom 150 meter sen rasade hans växellåda.
Zacke blev sist i sitt 1:a heat med ytterligare en rasad växellåda.
Alexander hade placeringarna 2,1,1 och 2 men då dom bara var 3 juniorer och Zacke gav upp efter 1:a heatet så vann Tjörn-föraren på samma poäng som Alexander men med ett bättre sista heat.
20 Augusti 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Alexanders otur tog slut.

Efter en säsong fylld av otur.Rasad koppling,Drivaxel,Motor och växellåda så höll det äntligen hela vägen.
Vid Varbergs kvällstävling så var han 1:a,2:a och 1:a i kvalet och därmed först in i A-Finalen.Vid 1:a starten så blev det en stor startsmäll där en bil rullade och 1 började brinna,då var zacke i överlägsen ledning.
Vid omstarten var bara 3 bilar kvar och Alexander var först ut före Zacke och Frida.
Frida passerade Zacke som körde av en drivaxel och Alexander började få problem då 2:ans växel hoppade ur hela tiden men Frida hann inte riktigt i kapp och Alexander kunde till slut höja segerpokalen i skyn.
Han blev lite våt med det var de väl värt.
28 Juni 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
topplocks arbete

nu har vi börjat gör toppar vi portar planar och tar upp förbränings utrymme kommer ev senare även kunna sätta i större ventiler men vi börjar med porta o plana ring för mer info mvh johan jms motorsport 0707-258349 för pris och info
8 April 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Vimmerby 4-Timmars

Nu var dom 4 timmarna avklarade.Och det gick utan några som helst problem.
Vi åkte 261 varv och slutade på en 6:e plats av 22 lag,Bara 8 varv efter segrarna och bara ett halvt varv efter Dieselvolvon som vunnit 3 år i rad.
Vi som körde var Roffe,Magnus,Kecke,Jimmy och Henke Karlsson som hoppade in i stället för Johan.Vi öppnade inte ens huven under hela tävlingen,allt fungerade.
Det lustiga var att när Henke har passerat mållinjen och var på väg ut i depån så pajade kopplingen,Snacka om tajming.

Ps Kanonfina bilder från tävlingen finns på www.brinkebacksmotorsport.se
1 Februari 2009  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
Vimmerby 4-Timmars-bilen

Nu är bilen klar till Vimmerbys 4-timmars
Bilder på bygget finns under Foto Byggbilder
Totalkostnaden blev 3380 kr för allt inklusive inköp av bilen.
Återstår att se hur den ser ut efter nästa helg.
30 December 2008  | Länk | Folkrace | 0 kommentar
God Jul & Gott Nytt År

Hela JMS Motorsport vill önska alla Folkrace-vänner över hela landet
En God Jul och Ett Gott Nytt År

Magnus,Johan,Jimmy,Joakim,Morgan,Alexander,
Zacke & Mats
19 December 2008  | Länk | Folkrace | 0 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & JMS Motorsport                                             Skaffa en gratis hemsida