Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2021)
>>


MÅSTE HINNA TRÄNA MERA!!!!

Ja både mig själv och Santi!!! Ja nu var det några dagar sedan ja skrev igen.
I lördags var vi ett gäng på klubben och tränade lydnad, vi ska ligga i och köra under vintern istället för att gå i vinter ide. Jag tror vi ska träffas 1 gång i veckan.

På söndagen var jag och Alexander till Viktor(en kompis son) som fyllde 1år. De bor i solvarbo som ligger mellan Borlänge och Säter. Vi stannade till på barnens hus och köpte paket, en stor lastbil med snöplog framtill. Alexander fick en turkos pulka och en fin fårfäll.

I måndags fick jag PM:et till tävlingen, usch nerverna ligger redan utanpå kroppen. Nu när jag skriver detta så ser ja ju att jag varken tränade Santi på söndan eller måndan fy på mej!!!
Men på tisdags morgonen var vi iallafall i fotbollshallen i grängesberg och körde, det var jag,Gisela och Sari. Susanne,Åsa och Nina J kunde inte komma denna gången. Just nu känns träningen ibland JÄTTE BRA och ibland UR KASS. Jag är ju en sån fruktansvärd tävlings människa och en urrr dåålig förlorare. Vi får se hur det går helt enkelt. Var ut och körde igenom alla momenten för några timmar sedan, det kändes ok.

Ja hur går det med träningen av mig själv da? Jag går till Susannes man Lars på en behandling som heter TEI. Man ligger bara helt stilla med massa el saker på kroppen och de drar ihop musklerna. Så de jobbar fast jag ligger och vilar. Helt i min stil (Tack Lars). Jo sen har jag varit duktig med maten och godiset. Hade som mål att gå ner 10 kg till jul när jag bestämde mig för 8 veckor sedan. Har nu redan klarat av 11,5 kg JIPPI!!! Har 1,5 kg kvar till vikten före Alexander, gick jussum upp 26 kg när jag väntade honom, FATTA stor som en elefant.

Jaja jag ska faktiskt träna både mig själv och Santi imorgon. Jag och Susanne ska först åka till badhuset och simma imorgon bitti sedan på eftermiddan ska vi köra lydnad på klubben!!!!! Bilden är på Santi mitt i hoppet.( Tack Åsa D för ett jätte bra kort.) Tack och adjö för idag!!!!!!!!!

26 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Ambra 10 veckor idag!!!

Tiden bara rinner iväg, hon bara växer å växer.
Idag har jag,Alexander, Susanne,Nina och Gisela varit i björsjö och kört lite spår. Alla andra gjorde spårupptag medans ja la ett appelspår åt santa panta. Hon gjorde de skapligt bra, lite svårt med konsentrationen både här och där,mem men sådan matte sådan hund. Jag måste ta mig i kragen när det gäller spårningen. Det är nog latmasken i ryggen som ställer till det. Det är ju så mycket enklare att bara åka till klubben å träna lydnad, men nu j..vlar måste vi igång. Jo de ä ju bra å komma på det när snön kommer haha. Jag har ju satt några mål, tills innan våren är slut SKA vi ha LP1,startat en appel(helst uppflyttad också), extriördelen till korningen ska vara genomförd och en BSL1. De är bara att ligga i!!!!

Ambra var naturligtvis också med i skogen. Hon lekte med Ninas (Kjells) lille mops Winston, de riktigt fann varandra, så söta!!!
Den lilla donnan är fasiken inte rädd för nått, jag har alltid sagt att jag fått Santi för mina synder men vet inte riktigt vad ja ska säga om Ambra som är sju gånger värre än sin mamma var som valp. Vad ska detta månne bli phu!!!!

Sådär det var lite om dagens upptåg, nu är de dax å snart nanna, Alex har kommit på de senaste dagarna att han ska vakna klockan 06.45 å de gillar ja inte alls!!!!!! På kortet får Alex en blöt puss av Ambra, han ser ju inte direkt inpadd ut eller??? Kramizzar!!!!!!!
20 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Ska inte Söndagar vara vilodagar???

Det kan man ju tro iallafall!!. Väckar klockan ringde klockan 07.00, tvätta av Alex på med ny blöja och kläder, ut med fem hundar på gården för snabb morgon rastning. Göra iordning alla hundmatskålar, göra gröt åt Alex och mata honom, försöka att få nått i magen på mig själv. Klockan 08.20 går vi ut genom dörren, Santi fick följa med och ligga i bilen. Hon är ju för rolig den damen. Är hon ¨kvar hemma så sliter hon av bandageringen på tassen men inte om hon ligger i bilen(hon älskar sin bil) , det var ju tur att det inte var minusgrader iallafall.

Ja var åkte vi da, jo till Alex favvo ställe badhuset på babysim. Det är på söndagar klockan 09.00 dum tid tycker ja!! Men det är sååå mysigt med 34 grader varmt vatten.
Hemma igen vid 10.15, ut med hundar och rasta igen, ge dem mat. Sedan gick jag och Alexander och vilade en stund han blir så jätte trött efter badet, han fick en flaska välling sen somnade han som en stock.
Medans gullgossen sover så är det bara att passa på att köra lite med snabeldraken, packa upp blöta badkläder, plocka lite med tvätt osv, osv.

Jag och Susanne har ju en valpkurs på söndagar som börjar klockan två.Vi hade sagt att vi skulle vara där vid ett snåret och koka kaffe och planera lite till kursen, så det va bara att packa in grabben grus och alla hundar i bilen å fara iväg.
Alexander är så himmla duktig att vara med, sitter i sin vagn i mitten på valpkursen och bara skrattar och ler, helt underbar!! ja ja jag vet, det kommer en dag då han inte vill vara så stilla å bara titta på. Problemet när han är med är ju inne på teori passet, han ska ju tala precis hela tiden och det är inte direkt i tyst ton. Eleverna blir ju mest att titta och lyssna på honom istället för på oss kursledare. (den lilla teater apan).
Även Ambra var med på teori passet, som visnings hund på daglig visitation men det var ju ingen hitt direkt. Att få henne att stå still på ett bord och bli igenomkänd medans Susanne pratade, jag blir svettig bara jag tänker på det, så här i efter hand. Hon är ju inte den lugnaste och mysigaste valpen man har haft direkt, en riktig etter köna.
Efter valpkursen kl16.30 bar det iväg hemöver för att lämna Alex och tre hundar med Jocke som nu hade kommit hem. Satt mig ner å tog de lite lungt, tack och lov så hade jag mat rester som jag bara kunde värma, ett moment mindre JIPPI!!!
Så var det dags att packa bilen igen. In med Santi och Ambra å iväg till fotbollshallen i smedjebacken för hund träning. Kan ju inte göra så mycket med Santa panta för hennes tass. Körde iallafall lite platsliggning, lydnads ettans stilla apportering och kontakt övningar med klickern. Lilla Ambrisen fick komma in å bara gå runt å titta på alla stora vovvarna+ lite sitt.
PÅ vägen hem stannade jag vid mamma och plockade med mig Cudisen hem. Var hemma vid halv nio snåret trött som f..an. EN HELT VANLIG VILO SÖNDAG I HELENA LUNDGRENS LIV.... PUHH
ps. det är ju tur att lillemannen sover så pass länge(08.30) på mornarna så man snabbt kan återhämta sig ds.
Ha re bra hönni!!!!
Bilden är Alex på babysim!!!
17 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar
Gräsänkling!!!

Ja det är vad jag är den här helgen. Jocke är på resa med sin släkt, för hans pappa fyller 60 år imorgon. Vi fick inte ihop det med hundvakter, så jag och Alexander stannade hemma.
Idag tog vi en lång morgon i sängen, vädret är ju inte så inspererande direkt. Min syster Malin sov här inatt och framemot halv tolv gick vi upp och då var de inge direkt ide att äta frukost, så jag lagade lunch istället. Sedan packade vi badväskan, åkte förbi klubben och lämnade in en anmälnings blankett till min och Santis planerade lydnadstävling (om hon hinner bli bra i tassen). Drog sedan vidare till min mamma i smedjebacken för hon fyller år idag. Passade även på att lämna Cuda där för att få en hund mindre i helgen (nu har ja ju baaara fem hemma). Sedan åkte vi till Alex bästa ställe BADHUSET han blir så glad när vi är där. Men mamma blev besviken idag, det var ju kallt. När vi är på babysim är det ju 34grader i vattnet mmm mysigt. Det var det garanterat inte idag!! Nog om det. imorgon bitti ska det åkas ut i skogen på lite spår träning, ska ju vara ute hela dagen så jag har byggt om lite i bilen för att få plats med mer hundburar eftersom alla fem måste me. Det är en himmla tur att man har en stor bil.
Nu ska jag snart kolla vem som åker ut i idol sedan blir det att nanna kudden, Alexander och hundarna sover sedan länge....
Natti, natti
ps. Bilden är även idag på Ambras pappa uschigårdens Kastor, sååå fin ds.
14 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
TRÄNING PÅ KLUBBEN

Jaha då ska vi prova att skriva lite igen då! Idag träffades vi några instruktörer på klubben för träning med våra hundar. De som höll i träningen var SM vinnaren i spår Tord Edin med frun Gunnel. Det började rejält bra med platsliggnings träning, där känner jag mig trygg trodde jag ja!! Det blev lite gruff mellan två andra tikar och vem ska inte vara med och tycka till om inte min lilla etterköna. Snabb som en liten vessla kasstar hon sig in i catfighten och blir naturligtvis biten i en framtass. Blodet forsade på som det gör från klor och tassar. Fixade lite med penicilin salva och bandage. Vi får se hur det blir att se ut här framöver, det kanske måste bli ett besök till farbror Torkel(vet). Man blir ju lite orolig för våra planerade tävlingar, men det är ju huvudsaken att mammas lilla mamma blir kry först. Ja vidare under dagen fick vi titta och lyssna på de andra. Det var bla tävlingstänk och budföring. När det var dax för de andra att börja med uppletande så åkte vi hem, ville kolla närmare på Santas sår och så var ju lilla Ambrisen med, tyckte det skulle bli en för lång dag för henne annars. Hon har skött sig prima hela dagen,förutom på kiss och bajs delen, man är ute en hel evighet (tycker jag men tydligen inte hon) för så fort vi gick in i klubbstugan gjorde hon både nr ett och två den lilla situngen. Här brevid är ett kort på Ambra från dagen!!!
Ha det gött!!
8 November 2008  | Länk | vovvarna | 0 kommentar
Egen hemsida till Santi och Ambra!!

Hej hallå, tänkte jag skulle försöka med en hemsida, jag är urkass på datorer. Men jag har hört att träning ger färdighet hmm. Den ska handla mest om Wineckes Santi och Whishmaster Ambra men jag tror nog att Alexander kyckling kommer vara med både här och där, gosungen!!! Lägger ut ett fint kort på Santis fästman å Ambras pappa!! Hare bra på er!!
7 November 2008  | Länk | vovvarna | 1 kommentar


12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Helena Lundgren                                             Skaffa en gratis hemsida